Putini stiu aceasta poveste.
“Succes, domnule Gorsky!”, acestea au fost cuvintele rostite de Neil Armostrong după celebrul “Un pas mic pentru om, un salt uriaş pentru umanitate!”. Misterul a învăluit vreme de patru decenii această exclamaţie, pentru că NASA nu a dorit să dezvăluie la ce s-a referit comandantul de pe Apollo 11, după aselenizare, la 20 iulie 1969.
Neil Armstrong pe Luna
Timp de mai bine de patru decenii, Neil Armostrong a refuzat să răspundă la o întrebare simplă: Cine este domnul Gorsky Un nume cu rezonanţă sovietică, rostit în plin Război Rece. Cu puţin timp înainte să moară, Neil Armstrong a desluşit misterul:
“Domnul Gorsky a murit, acum pot să vorbesc! În 1938, pe când jucam baseball cu ceilalţi copiii de pe strada mea, am trimis mingea în curtea unor vecini, domnul şi doamna Gorsky. M-am furişat pe sub gard să recuperez mingea şi i-am auzit pe cei doi pensionari certându-se. Doamna Gorsky ţipa la soţul său şi-i spunea: După câte ai făcut, mai vrei să faci s** cu mine? s**, da? Ei bine, o să mai faci s** când copiii vecinilor o să mergă pe Lună!”, a spus amuzat Neil Armstrong