Strumfita draga ... nu am ales ... doar am cules ...
Ochii mataluta sunt mari si frumosi dar sigur au ceva pbe la capitolul dioptrii daca "vezi" ca mi-ar place sa comand ... nu-mi place si toata viata am fugit de postura aceasta ...
E adevarat ... imi place socializarea ... daca dupa opinia ta asta este = latrau ... ma bucur de acest statut
dar vad ca ne-am luat cu harjoneala si am neglijat subiectul .... ce mai spunem despre artisti ... si mai ales despre cei de pe la noi?
Revenind la vesnica problema a banilor ... nu-s deloc putini pictori (si alte categorii de artisti) El Grecoale caror tablouri acum se vand pe milioane dar care au murit saraci si in mizerie ... (El Greco, Paul Gaugain, Egon Schiele, etc)
oare ei sa fi fost mai putin "artisti"??
Despre artistii romani ... nu stiu care ar fi ponderea precisa ... dar dupa umila mea opinie o mare pondere in deficitul de imagine se datoreaza mostenirii comuniste ... cea in care arta trebuie sa fie "inregimentata" in asociatii/uniunii/simandicosenii ... nu esti un pictor bun daca nu faci parte din uniunea/asociatia pictorilor .... nu esti un scriitor bun daca nu faci parte din uniunea scriitorilor .... nu esti un regizor bun daca nu faci filme pentru Uniunea Cinematografica ... etc ... nu mai spun de aprecierea fata de scoala absolvita ... adica cum sa pictezi daca nu esti absolvent de arte? ... sau cum sa canti asa .... fara conservator ... iar ca sa inveti "la arte" e complicat daca nu ai si "pedigri" ... de parca talentul se mosteneste ...
iar la conducerea acestor uniuni / asociatii sunt bine incotopeniti demni promovatori ai inaltului conducator si sinistrei lui sotii ... proslavaiutori inalte realizari, etc, etc
partea buna ... acestia se cam duc pe cale naturala ... partea mai putin fericita este ca au reusit sa aduca "publicul" la un nivel de ignoranta si superficialitate la cote alarmant de scazute ... dar exista si sperante