Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Un tata in postnatal

Mesajde redoo » 18 Sep 2013, 22:39

Salutam si intrebam daca avem prin zona un tatic care a renuntat la scarbici si a ramas acasa cu copilul.In curand o sa vina barza iar daca totul decurge bine,sotia ar cam trebui sa se intoarca la munca. Idea ar fi ca eu sa raman in post natal,pe ajutorul minim de la statul roman iar in timpul acesta sa ma ocup si de alte treburi.A trecut cineva prin situatia asta sa ma poata ajuta cu un sfat privitor la pasi care trebuiesc urmati?
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Re: Un tata in postnatal

Mesajde modigliani » 18 Sep 2013, 22:43

redoo scrie: ma poate ajuta cu un sfat privitor la pasi care trebuiesc urmati?

Doar din ce ne-ai povestit - si sunt convins ca povestea e mult mai complicata - as da in judecata societatea la care-i angajata sotia pe motiv de neacordare de postnatal . Si-as castiga fara echivoc !
modigliani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 18 Sep 2013, 22:45

am avut un coleg caruia sotia i-a daruit 4 fete la intervale de aprox. 2 ani !!!
a fost in postnatal vreo 8 ani !!!
s-a oprit la 4 fete si s-a intors la serviciu !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde modigliani » 18 Sep 2013, 22:54

ves.lucian.zabrani scrie:am avut un coleg caruia sotia i-a daruit 4 fete la intervale de aprox. 2 ani !!!
a fost in postnatal vreo 8 ani !!!
s-a oprit la 4 fete si s-a intors la serviciu !!!

6 luni / sarcina ???? E miez colegu' asta al tau !!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Functioneaza cu Duracell ???
modigliani

Mesajde alin m » 18 Sep 2013, 23:08

redoo scrie:Salutam si intrebam daca avem prin zona un tatic care a renuntat la scarbici si a ramas acasa cu copilul.In curand o sa vina barza iar daca totul decurge bine,sotia ar cam trebui sa se intoarca la munca. Idea ar fi ca eu sa raman in post natal,pe ajutorul minim de la statul roman iar in timpul acesta sa ma ocup si de alte treburi.A trecut cineva prin situatia asta sa ma poata ajuta cu un sfat privitor la pasi care trebuiesc urmati?

Depinde. Daca te mai ajuta cineva... de sex feminin.
Daca nu te mai ajuta nimeni si presupui ca poti face si alte treburi ia in considerare faptul ca trebuie sa fii cu ochii pe copil ca pe butelie, sa ingrijesti puiul tau asa cum o face mama sa si... sa te gandesti bine daca esti o persoana sociabila pentru ca un copil are nevoie de atentie TOTALA. Neglijarea se va resimti in formarea psihicului copilului, acesta avand o senzatie de abandon. N-ai vrea sa ai un copil cu ochii tristi, nu ?

Mai adaug ca acel copil va avea 1,5 mame si 0,5 tati.

Informatii mai complete in cartea Mama si copilul.
alin m

Mesajde Mircea_63 » 18 Sep 2013, 23:18

Helau, oameni buni, aproape sigur copilasul va avea doua bunici care abia asteapta sa se ocupe, iar Redoo intreba ce pasi de hartogaraie trebuie sa faca, nu cum se da pruncului ţâţă.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Gheorghevici Iulian » 19 Sep 2013, 06:05

Mergi la Casa de pensii, îți dă un desfășurător cu contribuția ta la CAS, pe baza aceasta se va calcula indemnizația ce o să o primești, trebuie făcute hârtii la primărie care vor trimite dosarul la cei ce se ocupă de Creșterea copilului -alocații, pentru aprobare. Eu am stat 6 luni în postnatal deoarece soția a început rezidențiatul. Poți face altceva dar să ai cu cine să lași copilul - o bunică, soră. Este copilul tău vei ști ce să faci și de nu vei întreba, nu ai de ce să îți fie frică. :)
Gheorghevici Iulian

Mesajde redoo » 19 Sep 2013, 07:40

Mircea_63 scrie:Helau, oameni buni, aproape sigur copilasul va avea doua bunici care abia asteapta sa se ocupe, iar Redoo intreba ce pasi de hartogaraie trebuie sa faca, nu cum se da pruncului ţâţă.
Life is BEE...utiful!!!
redoo

Mesajde paul » 19 Sep 2013, 10:15

Redoo ... sa fiti sanatosi cu totii !!! Copilul care se va naste, sotia care va naste si se va intoarce degrab' la serviciu, bunicile care sa-l creasca si tu care sa fii apt de ... si inc-o data mai flacai ! :lol:
Cum au unii noroc pe lumea asta ... :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde MyBees » 19 Sep 2013, 11:28

Redoo, ai nevoie de o cerere catre locul tau de munca de suspendare a CM pe perioada de 2 ani(sau cat vrei pana in 2 ani), o adeverinta de la locul de munca al sotiei precum ca nu beneficiaza de concediul de ingrijire si apoi de la locul tau de munca decizie de suspendarea a CM pe perioada determinata, pe perioada respectiva.

Apoi trebuie sa ajungi pe la Directia Generala de Asistenta si Protectia Copilului(cu formularul asta completat http://www.protectiacopilului6.ro/Files ... -copil.pdf )
Nu mai stiu in ce sector stai, pentru 6 e pe undeva pe 13 septembrie(si daca nu ma insel si pentru 5 e tot acolo. daca nu, il gasesti usor pe goagal)

Iti mai trebuie certificatul de nastere al copilului(copie si original), inscriere in livretul de familie la casa de casatorii...

Oricum, nu e nimic complicat, iti mai povestesc vineri... asta daca mai retin tot ce imi spune acum sotia. Oricum, ai timp, nu te ingrijora :)
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde vio-trutza » 19 Sep 2013, 14:51

Te salut colegu'. Eu o sa imi exprim parerea dintr-un alt punct de vedere al acestei situatii. Fac parte dintr-un minister greu incercat de disponibilizari in anul 2011. Am colegi care au reusit sa-si pastreze locul de munca datorita intrarii in concediul postnatal. Aceasta categorie de persoane este o categorie protejata de statul roman. Daca ti se clatina scaunul la locul de munca , 2 ani de acum inainte vei avea postul asigurat , sau un an daca doresti sa te intorci mai devreme ca sa beneficiezi de suma compensatorie (si asta trebuie luata in calcul deoarece mai beneficiezi de 500 lei in plus la salariu daca nu ma insel). Dupa cei doi ani de concediu postnatal nu ti se poate desface contractul de munca timp de sase luni pt greseli pe criterii profesionale.

Sper ca ti-am fost catusi de putin de ajutor.

PS. Ai mare grija canu-i treaba usoara sa cresti un nou nascut. Daca nu ai bunici,mamici sau alte tipuri de bone sa nu te astepti sa ai timp prea mult si de alte activitati. Cresterea unui bebe este un job cu program 24/24.
Te salut!
vio-trutza

Mesajde redoo » 19 Sep 2013, 21:08

Multumesc frumos la toti pt ajutor.Voi apela la aceasta varianta doar daca starea sotiei si a copilului vor fi foarte bune. De neglijat nu se pune problema,iar de ajutor nici atat...doua bunici care au mai crescut 6 copii :D

Ideea este ca serviciul sotiei este mult mai banos si mai de viitor decat al meu, iar eu m-am cam saturat de muncit pt altii+ ca se pensioneaza si tata si vreau sa "promovez" in alta liga cu apicultura.
Life is BEE...utiful!!!
redoo

Mesajde Mircea_63 » 19 Sep 2013, 21:37

Redoo, cam asa mi-am imaginat si eu ca e situatia si faci foarte bine.

Despre bebe:
am fost in situatia ca a nascut sotia. La capitolul bebe tot ce stiam era sa-l recunosc dupa putza daca e baiat sau fata. La cateva zile dupa externare, brusc sotia a fost dusa cu salvarea si internata. Ceva n-a fost ok la cezariana si urma o operatie de fiere si apendice.
Io, tata, ramas cu bebe acasa. Fuga la dr. pentru lapte praf. Aia vroia sa-mi ia bebele sa-l interneze ca cica io nu stiu ce si cum. I-am spus ca sunt in stare sa o si bat daca mai pomeneste.(Eu, un politicos si un bland.) Sa-mi dea reteta si sa zica scurt "ce si cum". Aveam acasa "Mama si copilul".

L-am "alaptat", schimbat, plimbat pe umar sa ragaie, masaj pe burtica pentru colici, baita asa cum trebuie, spalat scutece si fiert, apoi calcat, fiert biberoane, preparat laptele praf. (nu aveam masina de spalat automata si nici pampersi). In scurta vreme au aparut bunicile. Nu mult a durat si au fost expediate acasa. Nici eu nu stiam ca sunt atat de rau. :lol: Aproape nu dormeam noaptea si aveam o energie extraterestra, supraumana. Nici nu simteam si nici nu ma gandeam la oboseala.
Cand s-a reintors sotia acasa, a preluat din sarcini, ca era mama, dar baita trebuia sa o fac eu ca altfel ne certam. Tot eu ma plimbam prin casa, noaptea, cu el in brate cand avea colici si eram beat de oboseala, dar nu simteam. Stiam, simteam cumva, dar nu era decat o senzatie ca oricare alta, ne-esentiala.

Fii linistit! Probabil e de la natura, dar si daca te paraseste toata lumea, te vei descurca intr-un mod oarecum magic. Daca matza mea care e o proasta, ingrijeste magnific puisorii, tu ca om vei fi angelic. Habar n-am, se intampla ceva supranatural sau e in firea omului, dar la nevoie vei fi cel mai bun tata din lume, fara sa stii ce zace in tine.

Partea nasoala si pe care nu vei accepta sa o crezi? Oricum peste 18-20 de ani nu va mai da doua parale pe tine. :lol:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde cantemir » 19 Sep 2013, 21:44

vio-trutza scrie:...Dupa cei doi ani de concediu postnatal nu ti se poate desface contractul de munca timp de sase luni pt greseli pe criterii profesionale.

Ce pont mi-ai dat!
Deci imi pot bate joc de aia care au avut incredere in mine, mi-au pastrat doi ani locul de munca, m-au platit si ma vor mai plati inca sase luni!
Or fi de ajuns alea sase luni sa falimentez o firma mica, prin incompetenta?
:D :D :D
Am uitat sa zic: sunt angajator!
cantemir

Mesajde vio-trutza » 20 Sep 2013, 15:09

cantemir scrie:
vio-trutza scrie:...Dupa cei doi ani de concediu postnatal nu ti se poate desface contractul de munca timp de sase luni pt greseli pe criterii profesionale.

Ce pont mi-ai dat!
Deci imi pot bate joc de aia care au avut incredere in mine, mi-au pastrat doi ani locul de munca, m-au platit si ma vor mai plati inca sase luni!

In timpul de astazi tehnologia evolueaza in mai toate domeniile de activitate. Acum vorbesc la modul general deoarece nu stiu in ce domeniu lucreaza colegul . Angajatorul la care lucreaza terta persoana care ramane in concediu postnatal, in momentul intrarii in concediu postnatal pe o perioada de 2 ani, va trebui sa angajeze pe altcineva pe o perioada determinata timp de 2 ani pentru a-i tine locul celui care pleaca. In acesti 2 ani tehnologia sau metodele de lucru avanseaza sau se schimba iar cel care isi creste copilul nu va mai fi la curent cu tot ce e nou in firma,institutie,fabrica etc, pe cand inlocuitorul sau este. Atunci angajatorulului ii este mai greu sa il readapteze si sa il puna la punct cu "noutatile" pe vechiul-nou-venit si are tendinta sa il opreasca pe cel cu contract pe o perioada determinata, deci, ar putea sa ii caute nod in papura celui care revine la munca sa il dea afara sau sa il faca sa nu mai revina la vechiul loc de munca.
Deaceea in legea romaneasca este stipulat acest paragraf.
Eu nu spun ca dumneavoastra domnule @cantemir ati face perte din acei angajatori care nu si-ar mai primi angajatii la munca dupa concediul postnatal, dar sunt destui care ar face asta sau chiar fac asta. Va spun din experientele pe care le-am trait eu ;) ;) ;) ;) .

Si referitor la faliment , o firma nu va da faliment din cauza unui angajat niciodata, eventual din cauza managementului deficitar.

Sper ca m-am facut inteles.
vio-trutza

Mesajde cantemir » 20 Sep 2013, 16:46

vio-trutza scrie: Si referitor la faliment , o firma nu va da faliment din cauza unui angajat niciodata, eventual din cauza managementului deficitar.

Am doar femei angajate. De noua ani nici o problema cu niciuna dintre lucratoare.
Necazul era sa apara cu doamna din postul cheie! Cu cateva semnaturi elegante si fluturari de gene false, sub scuza "dar nu mai sunt la curent cu astea...!" , era sa ne trimita pe toti la somaj! Si asta-n mai putin de-o luna!

Management deficitar zici? Asa a fost...dar s-a remediat!
cantemir

Următorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE