Dila Daniel scrie:
Eu am zis ca ce-i care nu au votat,boicotand,(adica nu au fost deacord cu demiterea lui Bassescu,DAR NU S-AU DUS la vot,fiind constienti ca se vor ajuta de numarul celor ce in mod regulat nu au fost sa voteze,sau au fost in imposibilitate de a vota,sau pur si simplu nu au vrut sa participe,dar repet,gandul lor nu a fost unul parsiv,)toti aceea sunt lasi.Ca si basescu...
Bambucha,alta optiune la cei care au participat la referendum inafara de DA sau NU...NU EXISTA.
aceasta scena de teatru,referendumul,,este cea mai pura si puternica forma de exprimare democratica.Daca majoritatea considerau ca este lovitura de stat,de ce nu au venit sa voteze NU si au zis DA?
Permite-mi sa am alta parere. Si anume sa nu fiu de acord cu referendumul organizat in urma traseismului politic, majoritate ce a reiesit dintr-o conjuntura pe care se pare ca multi nu o cunosc. Ce ar fi sa facem referendum la fiecare 6 luni? Si pentru presedinte, si pentru parlament, si pentru primar... si oridecate ori se iau masuri nepopulare sau vreun primar incheie vreun contract mai colorat!! Cu acest lucru eu nu sunt de acord. Mandatul este mandat, tocmai pentru a fi implementat un program/masuri mai mult sau mai putin populare, cutume incalcate(vezi cazul Nastase), ci nu sa fie sfarsit oridecate ori se creeaza o majoritate conjucturala... Si in mediul privat primesti un mandat pe un an/ 2 ani etc. La sfarsitul lui vine ziua judecatii unde se trage linie.
Cred ca ne prefacem sau nu vrem sa recunoastem care a fost sursa intregii mascarade! Daca s-ar fi pupat cei 2 si si-ar fi impartit osul pentru 2 ani, garantat nu aveam acest spectacol, deci nix referendum!!
Pentru mine in acest moment toate institutiile statului implicate in organizarea si desfasurarea acestui puci (plecand de la parlament, guvern, presidentie si CCR,) au o imagine compromisa! Si constat ca si in afara tarii predomina acelasi sentiment de neincredere in noua putere!
Dila Daniel scrie:Chiar nu vezi ca sunteti prea orgoliosi si va cautati tot felul de motive sa nu va supuneti majotitatii.AICI ESTE RUPTURA.
Nu am nimic ca aveti alta optiune politica este perfect si chiar sanatos intr-un stat de drept.Dar fiti demni si acceptati realitatea majoritatii.ASTA NU PUTETI.
Ca e rau,sau bine,majoritatea a decis un lucru.
Nu sunt deloc orgolios, de altfel m-am supus majoritatii incepand din 95 incoace!! In 2008 de pilda am boicotat alegerile! Cand nu am mai putut mi-am facut traista si am sters-o

Totusi nu pot sa abneg radacinile mele, aici m-am nascut, aici am crescut, sper sa nu mor cu piatra de moara atarnata de gat!
Dila Daniel scrie:Vorbesti de revolutie,cati ani aveai atunci? La revolutie tocmai pentru asta s-a iesit in strada,sa am dreptul sa votez si votul meu sa conteze.NU pentru a avea dreptul la tacere,ca asta il aveam si pe timpul lui Ceausescu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sau pentreu a decide altii in locul meu.Deci te rog nu mai face trimiteri la principiile si drepturile capatate in 89,cand boicotantii,tocmai pe acelea le calca in picioare!!!
In 89 am iesit in primul rand pentru a fi liberi, sa gandim si sa ne exprimam liberi. Desi aveam 12 ani, ma simteam un om mare in piata univeristatii. Piata unde am vazut ulterior minerii macelarind tineri, si apoi purtat sicriul lui Coposu...(urat!!!) Vad aceleasi personaje politice de atunci... si ma incearca o deosebit de mare scarba.
Dila Daniel scrie:Iti respect optiunea politica,dar nu iti respect metodele prin care vrei sa le impui.
Deranjaza cuvantul las?...pe cine deranjaza,daca nu pe ala care se simte?

Ei bine, eu nu vreau sa impun nimic, imi manifest doar un punct de vedere.
Ma deranjeaza cel mai mult din 3 iulie incoace ca imi este insultat dramul de inteligenta la modul cel mai grosolan.