Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Dosarul mineriadei din iunie 90 redeschis

Mesajde Cristian IONITA » 09 Feb 2015, 10:46

cornelioandanciu scrie:
ioanpuiu scrie:
cornelioandanciu scrie: .... Sper ca justitia sa-si faca treaba, pentru ca niste ****** au reusit sa ne compromita in asa hal, incat iata, pana si dumneata si altii ne judecati asa de aspru pe nedrept!

si eu .... sper ca fiecare Dorel sau Georgel sa fie identificat si condamnat .... dpdv tehnic este o bagadela .... vointa sa fie si nu vom mai avea loc in puscarii sa bagam ANIMALELE.

Spui ca minerii sunt "judecati" pe nedrept? unde este nedreptatea aceea? .... au venit la Bucuresti extraterstii cu OZN-urile sau minerii cu trenul?

Nedreptate este ce s-a intamplat pana acum .... cand tema mineriadelor a fost tratat cu manusi ....

Legat de tema "rentabilitatii" minelor .... incearca sa gandesti un pic si mai ales sa privesti si dincolo de varful nasului .... mineritul nu este rentabil peste tot in Europa (de fapt nicaieri in lumea civilizata - de fapt asa zis civilizata dar asta este alt subiect).

Am mai spus eu o data .... nu vrea vad ce este atat de "onorabil" in meseria de miner? .... de ce oare este facuta doar de oameni care au prea putine alternative? in trecut era facuta exclusiv de catre sclavi si ocnasi ... in vremurile noastre este "rentabila" doar in zone subdezvoltate si de catre oameni saraci (atat la bani cat mai ales la "competente")
"Onorabililate" a avut doar in regimuri totalitare .... unde valorile sunt inversate .... in rest .... munca de ocnas.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde ignatov andrei » 09 Feb 2015, 11:03

Cristian Ionita, utilajele complexe si tot ce inseamna dotare in minerit, nu sunt facute cu saraci ...(cu toate apelativele - contributia ta)!
Ioanpuiu si Cristian, daca eu v-as spune ca sunteti neam cu Horia Sima si cu alte "figuri marete" ale neamului romanesc... ce-ati spune?!?

Corneliondanciu este colegul nostru... sau voi nu ati aflat inca...?!?
Aveti ceva cu persoana lui?!?
Scrie pe fruntea sa ceva ce vedeti doar voi?!?
Ionpuiu, te cam pricepi sa starnesti cuiburile de vespi...
ignatov andrei

Mesajde Cristian IONITA » 09 Feb 2015, 11:48

@ignatov andrei - nici vidanjele nu sunt proiectate & fabricate direct de catre "cacanari", nu prea vad care este relavanta introduceri "fabricantilor" in discutie .... iar aia de fac utilaje de minerit sunt capabili de a face si altele .... asta asa ca sa vedem ca exista distanta URIASA intre cei care fac "utilaje" si cei "onorati" ca lucreaza in subteran.

Oricum si "fabricantii" devin din ce in ce mai rari in lumea "civilizata", fix pe aceleasi criterii ca si mineri .... pur si simplu este mai avantajos sa "produci" in alta parte.

Cornelidanciu este colegul nostru .... dar taman de aceea ma simt "obligat" sa-i deschid ochii si sa-i destup urechile ... din ceea ce scrie denota ca nu prea este in rezonanta cu actualitatea .... crede ca oameni care au venit in bucuresti sa bata si sa distruga sunt victime .... crede ca a munci ca o vita de povara este o onoare, crede ca toata lumea ar trebui sa se faca luntre si punte doar ca el si ai lui colegi sa aiba unde munci animalic in continoare .... crede ca tot univerul ii e dator .... cu alte cuvinte este (sau cel putin asa defileaza ca ar fi) naiv incurabil (de fapt prost de bubuie dar cum spuneam .... ne este coleg).

@corneliudanciu: - lucrurile nu sunt deloc complicate si mai deloc prezentate "romantat"

Dupa "evenimentele" din decembrie cei din nomeclatura comunista au "confiscat" puterea .... infiintare FSN, neaplicare punct 8 proclamatie Timisoara (cel in care se spunea ca cei care au facut parte din nomeclatura nu au dreptul la viata politica ptr 5 ani, etc).
Orice incercare democratica de a contesta aceasta abordare a fost contracarata in forta .... contramanifestantii violente, ridiculizarea in media (golani, etc), hartuirea liderilor altor formatiuni ... fostu rege fin hartuit si intors din drum in diverse situatii, liderii partidelor politice fiind acuzati de diverse (droguri la PNL, masina de scris la PNT, etc)
prima mineriada sfarsit de ianuarie 1990 a avut loc ptr imprastierea manifestatiei organizata de catre partidele istorice (PNT si PNL) .... mineri au fost chemati si au imprastiat manifestantii ... manifestanti care nu au facut altceva decat sa "manifeste" pana sa ajunga minerii au intervenit in forte si cohorte de muncitori de pe platforme industriale (IMGB face ordine, moarte intelectualilor, noi muncim noi nu gandim);
a doua mineriada - a fost de fapt o simpla plimbare .... ptr ca armata a "restabilit" ordinea (adica a imprastiat manifestantii care solicitau interzicerea comunistilor la putere) inainte ca cei 4000 de mineri sa ajunga; Ciudat la aceste evenimente este faptul ca initial armata a parasit dispozitivul de protectie a guvernului .... a lasat manifestatii sa intre si apoi a revenit in forta si a prins in capcana pe cei mai "aventurosi"
a treia mineriada - cea mai elocventa .... in mai au fost alegeri "libere" .... adica organizate de catre FSN in care Iliescu a castigat cu peste 80% .... "fenomenul Piata Universitatii" avea ca principale revendicari aceeasi tema .... interzicerea comunistilor la putere .... care ca si in precedentele situatii de fapt provocarea manifestantilor si primele interventii au fost facute de catre "guvern" .... minerii avand rolul de a interveni dupa interventia fortele de ordine oficiale
a patra (septembrie 1991) .... mineri au dorit bani mai multi si pentru asta l-au demis pe Roman
a 5-a si-a 6-a (ian si feb 1999) similar .... bani mai multi ... chiar daca asta presupune rasturnarea de guverne .... dar deja intracase balaia

Motivatia minerilor a fost deloc deontologica ci pur si simplu beneficii materiale directe si imediate .... dupa fiecare mineriada lefurile in zona cresteau ..... la mijlocul anilor 90 un simplu miner castiga cat un director de intreprindere ....

Comportamentul lor a fost grobian indiferent de maipulare .... dupa mine fiind condamnabili oricare dintre abordari (ca au vrut mai mult, ca au "salvat" tara, ca au fost manipulat, etc)
Cristian IONITA

Mesajde Bambucha » 09 Feb 2015, 12:55

cornelioandanciu scrie:Eram un biet student in anul doi... Nu am avut nimic de a face cu mineriada! Voi, cei din Bucuresti, care ati fost prinsi in mijlocul acelor evenimente, puteti spune ce si cum a fost!

In '90 s-au succedat o serie de "evenimente" pe care eu le-am trait live la varsta de 13 ani. Evenimente ce umpleau efectiv de frica si groaza. Mai tarziu punand lucrurile cap la cap, m-au facut sa-mi doresc sa plec din tara sub orice forma, revenind doar in urma sperantei ca tara a luat-o pe un alt drum odata ce a intrat in nato/UE. Desi ne aflam intre ciocan si nicovala, eu inca mai sper, sper ca generatiile viitoare sa nu mai traiasca/resimta ororile comunismului. Si nici marsaviile gastilor nomenclaturiste mai vechi sau mai noi...
Multi din ziua de azi nici nu realizeaza ce inseamna sa gandesti si sa vorbesti liber, o iau ca pe un fapt atare.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde ioanpuiu » 09 Feb 2015, 14:03

ignatov andrei scrie:Ioanpuiu si Cristian, daca eu v-as spune ca sunteti neam cu Horia Sima si cu alte "figuri marete" ale neamului romanesc... ce-ati spune?!?

Că, dintr-un motiv sau altul, nu poţi fi obiectiv.

Mi-e greu să cred că eşti naiv.
Mai degrabă, nu cred că ştii ce-a fost în Bucureşti în zilele alea pentru că nu ai fost aici.
Sau ... ai fost ?

:lol:
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde Cristian IONITA » 09 Feb 2015, 14:14

ignatov andrei scrie: ...
Ioanpuiu si Cristian, daca eu v-as spune ca sunteti neam cu Horia Sima si cu alte "figuri marete" ale neamului romanesc... ce-ati spune?!?
...

Eu m-a simt onorat ca sunt "neam" cu Horia SIMA .... este un om prezentat si mai ales judecat in mod vadit tendentios

Legionarii au reprezentat ceva mai mult decat ceea ce se vede in filmele lui Nicolaescu

va recomand urmatoarul film: https://www.youtube.com/watch?v=GQtZyjrc2O8 trateaza in mod obiectiv atat pe Horia SIMA cat si miscarea legionara pe ansamblu.
Cristian IONITA

Mesajde stroe » 09 Feb 2015, 14:23

La mineriada s-au facut greseli mari. Toata lumea a gresit . Astazi nimeni sau aproape nimeni nu ar mai face asa ceva. Am evoluat toti.
Am fost in Bucuresti in acea perioada, sunt si acum. Sunt convins ca nici minerii nici autoritatile si nici altii nu s-ar mai preta la asa ceva.
E usor de aruncat vina doar pe mineri sau pe Iliescu. Vinovatii sunt mai multi . Minerii iti dadeau in cap iar alti bucuresteni aplaudau sau chiar instigau.
stroe

Mesajde Mircea_63 » 09 Feb 2015, 15:35

stroe scrie:La mineriada s-au facut greseli mari. Toata lumea a gresit .

Mai ales cei care s-au aflat intr-un loc nepotrivit, la momentul nepotrivit. ;) Ce naiba cauta capul victimei exact in acel moment si in acel loc in care dadeam eu cu parul?

Prea diluezi vinovatiile. Exista vinovati de violente, exista vinovati de instigare. Exista si vinovati moral care din lasitate sau convingere au aplaudat. Pe ultimii ii putem lasa la judecata propriei constiinte sau a Judecatii de Apoi, dar ceilalti ar fi trebuit gasiti.

Moral, toti care aproba tacit sau gasesc scuze celor intamplate sunt vinovati. A fost o forma de manifestare a holocaustului. Astazi este suficient sa afirmi ca holocaustul nu a existat si esti sanctionat. Te faci indirect vinovat moral.
Cine isi uita istoria risca sa o repete.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Cristian IONITA » 09 Feb 2015, 16:05

stroe scrie: ....
E usor de aruncat vina doar pe mineri sau pe Iliescu. Vinovatii sunt mai multi . Minerii iti dadeau in cap iar alti bucuresteni aplaudau sau chiar instigau.

dar de unde ai inteles tu ca vina este aruncata "doar" pe mineri si pe Iliescu? .... ideea este ca pana acum evenimentele au fost tratate cu indiferenta .... bineinteles insa avand motivatia faptului ca este greu si mai ales "sensibil" sa stabilesti vinovatii .... ca vezi doamne mineri niste ingerasi au fost influentati, ca Iliescu chiar credea ca prin aceasta abordare salveaza tara .... ca etc

Dupa umila mea parere vinovati sunt in ordine:
- activisti FSN (membri guvernului) cu Iliescu, Roman si Basescu in frunte;
- fortele de ordine (Politie, MApN, SRI, etc);
- minerii;
- muncitorii;
- bucurestenii aplaudaci.
Cristian IONITA

Mesajde paul » 09 Feb 2015, 16:10

stroe scrie: Vinovatii sunt mai multi .

Bineinteles !
Taranistii, liberalii, cine puii mei i-o pus sa-si faca partide ... istorice, "sa intineze inaltele idealuri ale Revolutiei"! 8-)
Scuze, am uitat, si studentii si intelectualii, "noi muncim noi nu gandim", pai, se poate asa ceva intr-o tara de proletari ? 8-)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde ignatov andrei » 09 Feb 2015, 16:24

ioanpuiu scrie:
ignatov andrei scrie:Ioanpuiu si Cristian, daca eu v-as spune ca sunteti neam cu Horia Sima si cu alte "figuri marete" ale neamului romanesc... ce-ati spune?!?

Că, dintr-un motiv sau altul, nu poţi fi obiectiv.

Mi-e greu să cred că eşti naiv.
Mai degrabă, nu cred că ştii ce-a fost în Bucureşti în zilele alea pentru că nu ai fost aici.
Sau ... ai fost ?

:lol:

Si voi sunteti obiectivi cand dati cu ce apucati in Cornel...!!! ;)

"Toti cantaretii, toti actorii si toti scriitorii din Romania sunt niste ordinari "ridicatori in slavi" a unui partid de kkt!"

Corect...sa fie toti in aceeasi oala?!?

Sau ... ai fost ?=> vrei sa-ti dau motiv sa-mi trimiti MP, sau iti ceri imediat scuze ?!?
ignatov andrei

Mesajde ioanpuiu » 09 Feb 2015, 18:11

Relax. Andrei !

Aia cu interogaţia, de la urmă, nu-i vina mea. ;)
De vină e ăla micu' care-i pus pe şotii şi se prăpădeşte de rîs.

Ce ? ... el n-are voie să răspundă la glume :?:
ignatov andrei scrie:Ionpuiu, te cam pricepi sa starnesti cuiburile de vespi...
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde Cristian IONITA » 13 Feb 2015, 00:16

:D probabil ai impresia ca esti hazliu ..... de fapt esti patetic ..... si oricat de utile si indislensabile ar fi produsele obtinute prin minerit nu schimba cu nimic faptul ca cei care fac aceasta munca sunt .... sa zicem mai putin ajutati de natura.
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 09 Mar 2015, 14:40

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitat ... -1990.html

astazi Judecatorii Instantei Supreme au confirmat redeschiderea dosarului mineriadei si principali vizati sunt:

- fostul presedinte al Romaniei Ion Iliescu
- fostul director al SRI Virgil Magureanu
- fostul ministru al apararii nationale Atanasie Stanculescu.

iar acuzatia este: "crime contra umanitatii"

Personal sper ca pe langa cei 3 sa nu fie uitati nici "loazele" care sau lasat prostite sa "restabilieasca" ordinea .... a fi ***** nu poate fi o scuza pentru asa ceva
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 06 Aug 2015, 15:17

Corneliu - din fericire am sansa de a nu fi nevoit sa lucrez in mina (adica sunt suficient de bine pregatit incat sa-mi permit sa fac altceva ptr painea zilnica).
Nu a spus nimeni ca a lucra in mina este usor ... dimpotriva consider ca este animalic de greu .... adica ca sa lucrezi in mina trebuie sa cam lasi deoparte pretentiile de fiinta umana, dar .... eu nu vad nimic de mandrie in asta .... ce ar putea fi mandru in a face munca de ocnas??!!
insa sunt deschis la discutii argumentate pe aceasta tema .... explicane tu te rog cu ce anume ma insel eu.

Minele si fabricile sunt inchise in mai toata lumea moderna (Europa, SUA< etc) .... lumea se schimba .... ce era important acum cativa zeci de ani (industrie, minerit, etc) este desuet acum .... din pacate insa oameni nu se pot adapta chiar asa de rapid si de usor, cu atat mai mult cei abrutizati de munca in mina ....
Cristian IONITA

Mesajde cantemir » 06 Aug 2015, 15:57

Cristian IONITA scrie:Corneliu - din fericire am sansa de a nu fi nevoit sa lucrez in mina (adica sunt suficient de bine pregatit incat sa-mi permit sa fac altceva ptr painea zilnica)..

Ești atât de pregătit încât sa-ti scoți acum ștecherul din priză?
Ești atât de pregătit încât să realizezi ca pâinea ta e coaptă cu curentul din termocentrale?
Ești atât de pregătit încât să faci altceva pentru pâinea ta zilnică, doar cu vreo 40% din energia de care dispui acu?
Ești amabil să ne spui ce faci în timpul unei pene de curent?

Îți pun ție întrebările astea, pentru ca eu fără curentul "din mină" aș fi muritor de ...tot!
cantemir

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE