Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Democratia a murit!

Mesajde Jean Valjean » 24 Aug 2012, 22:02

MIHAI BALS scrie:eu stiu ca nemtii n-au plecat la spalat la c*r ca sa-si recladesca tara!

Sunteti sigur?

Daca ajungeti vreodata in Bremerhaven, un port la Marea Nordului in Germania, neaparat sa vizitati muzeul Deutches Auswandererhaus (nu mai stiu prin ce an a fost declarat muzeul anului).
O sa constatati ca din acel port au emigrat intr-o perioada de aproximativ 100 de ani (1870-1970) undeva la vreo 7 milioane de oameni catre SUA, Brazilia si Argentina. Si nu din plictiseala.
Ca nu au fost numai nemti,asta e alta poveste. La fel cum alta poveste este faptul ca pe atunci nu exista cerere pentru spalat de funduri. Dar de plecat au plecat. Asta e sigur.Apropo, daca va duceti, o sa vedeti ca puteti urmari firul vietii unui asemenea emigrant: cand a plecat, unde, ce a facut mai departe, care sunt urmasii de azi din America, etc. - au nemtii un stil de a face muzee de invidiat.

Pana sa ajungeti la acest muzeu, puteti sa-i vizitati site-ul:

http://www.dah-bremerhaven.de/en.museum.php
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde ioanpuiu » 24 Aug 2012, 22:06

Citeam azi asta http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13 ... endati.htm şi îmi spuneam: uite un semn de normalitate !

Acum seara, citesc declaraţiile Ministrul de Interne Mircea Dusa
"Vreau sa ii asigur pe cetateni ca pot in continuare sa protesteze si sa isi exprime parerile fara nici o teama si fara nici o repercusiune din partea organelor de ordine, sigur, respectand legea"
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13 ... itatii.htm

... înţelegeţi ceva ?
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde mibu » 24 Aug 2012, 22:37

Dragos2006 scrie:Vrajeala de doua parale , pardon de doua lire.

Poate, că săraca democrație, nu murea dacă nu apuca să fie mușcată de Dragoș și ai lui!
A murit otrăvită !
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde Mircea_63 » 24 Aug 2012, 22:45

Inteleg ca jindarii au facut ce trebuia facut, adica cine a manifestat incalcand legea (blocat drumuri, scule de stadion -ce produc zgomot mare, fara sens etc) au fost sanctionati.

2. Treaba ca au fost sanctionati a fost in asa fel comunicata, incat parea ca a fost o actiune impotriva protestelor, cand de fapt a fost doar impotriva celor ce protestau oarecum violent.

Mesajul ar vrea sa fie: protestati cat vreti, nimeni nu va are baiul, dar faceti-o in limitele legii!

Cred ca asta era ideea, dar mesajul ajunge la noi prin filtrul ziaristilor! ....

Sau, nenea Dusa e ministru USL, iar actiunea jandarmilor...il deranjeaza, asa ca o da la intors?
Pai nu poate zice ca acestia au incalcat legea, dar...nu stiu sa comunice! :lol:

Cum trebuia sa sune comunicatul? Elemente turbulente, vadit Basiste si infiltrate in randul manifestantilor, cu scopul de a deturna...etc bla bla au fost arestate?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Mircea_63 » 24 Aug 2012, 22:47

mibu scrie:

Poate, că săraca democrație, nu murea dacă nu apuca să fie mușcată de Dragoș și ai lui!
A murit otrăvită !

Mai nene Mibu, vrei sa traduci?
Mircea_63

Mesajde mibu » 24 Aug 2012, 23:05

Mircea_63 scrie:
mibu scrie:

A murit otrăvită !

Mai nene Mibu, vrei sa traduci?

Bineînțeles !
Dar pînă vine traducerea ,socotesc ,așa într-un mod cît mai democratic ,că cine e deștept sunt sigur că pricepe !
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde augustin » 24 Aug 2012, 23:36

Adica si io sunt bou?
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde Mircea_63 » 25 Aug 2012, 07:14

mibu scrie:... deștept sunt sigur ... !

augustin scrie:Adica si io sunt bou?
:lol: :lol: Bun venit pe pasunea noastra, Augustine! Mai suntem si altii?
Mircea_63

Mesajde Johny » 25 Aug 2012, 09:06

Dom' Mircea _63, eu nu am postat ca sa-ti stric matale placerea, eu indemnam la obiectivitate. Daca matale iti place de la dl. Puiu, n-ai decat sa servesti, oare nu ar fi mai practic sa citesti matale ce-ti place, si sa se emita pe acest forum doar parerile propri. Eu unul sunt satul de citarile din hotnews, si alte oficioase de partid, ca doar "parerile sunt libere dar nu obligatorii". O practica des intalnita a manipularii maselor, este cea a unui adevar incomplet repetat mereu pana prinde contur in subconstient. Cu respect!!!!!!!!!! ;)
Johny

Mesajde ioanpuiu » 25 Aug 2012, 10:22

Johny scrie:Dom' Mircea _63, eu nu am postat ca sa-ti stric matale placerea, eu indemnam la obiectivitate.
..............
Eu unul sunt satul de citarile din hotnews, si alte oficioase de partid, ca doar "parerile sunt libere dar nu obligatorii". O practica des intalnita a manipularii maselor, este cea a unui adevar incomplet repetat mereu pana prinde contur in subconstient. Cu respect!!!!!!!!!! ;)

Oare :?: :?: :?:

Doar din obişnuinţă am luat ştirea de pe Hotnews dar pentru a satisface exigenţele cititorilor , ale lui Johny la cerere, dau mai multe surse pentru aceeaşi ştire:

Antena 3
"Ministrul Administraţiei şi Internelor (MAI), Mircea Duşă, a declarat, vineri, într-o convorbire telefonică la Antena 3, că va sancţiona autorii comunicatului Jandarmeriei Capitalei prin care se anunţa că cel puţin 60 de protestatari de la Universitate sunt cercetaţi pentru blocarea drumului sau distrugere.

"Am dispus astăzi Inspectorului General al Jandarmeriei să îi identifice pe domnii aceia care se ocupă de comunicate de presă care nu au nici o legătură cu realitatea şi care nu respectă exact activitatea Jandarmeriei", a declarat ministrul Mircea Duşa la Antena 3.

"Vreau să îi asigur pe cetăţeni că pot să protesteze şi să îşi exprime părerile fără nici o teamă şi fără nici o repercusiune din partea organelor de ordine, sigur, respectând legea",

http://www.antena3.ro/romania/ancheta-l ... 81398.html

Mai multe rezultate pentru aceeaşi ştire ( aprioximativ 193000 ) poate găsi Johny sau oricare alt doritor, urmînd sugestiile următoare:

Ancheta Duşa 2.PNG

http://www.google.ro/#hl=ro&gs_nf=1&cp= ... 69&bih=467
Ultima oară modificat de ioanpuiu pe 25 Aug 2012, 10:35, modificat 1 dată în total.
ioanpuiu

Mesajde Mircea_63 » 25 Aug 2012, 10:25

Te salut, cu acelasi respect Johny! Nu-mi strici placerea. Mi-ai strica-o daca n-ai scrie, insa imi parea nedrept
Oare nu ar fi mai simplu sa eviti matale sa strici linistea celor multi cu postarile...

Pe tine te deranjau de fapt citatele si faptul ca sunt intr-o singura directie!? Pai pune tu citate din cealalta directie si gata dialogul, sau critica, combate...
Asta, in spiritul dialogului si a dezbaterii. Am avea cu totii de castigat. Te asigur ca nici sustinatorii lui Base nu sunt chiar atat de pro-Basisti, dar sunt anti-pucisti, iar din oferta prea putin generoasa, adica Ponta-Antonescu vs. Basescu, au ales ceea ce considera ei ca fiind raul cel mai mic.
Cealalta treaba -pe care o tot repet- precedentul unor astfel de actiuni e periculos pentru viitor!

Manipularea maselor? Ce zici de antene?
Uite ce zic eu: absolut orice face sau ar zice Base, este rau. Dar absolut orice! Astia sunt de-a dreptul bolnavi.

S-a scumpit gazul, iar Ponta zice ca Boc e de vina deoarece nu l-a scumpit anul trecut :o

Base e -inca-simplu cetatean, Ponta e seful guvernului, dar Base e de vina pentru actiunile procurorilor. Base e de vina pentru orice scadere a cursului etc

Tu, daca vezi o gasca ce il ia pe unul la bataie, intervii? Cum? Te duci si ii mai dai si tu aluia incoltit? :lol: Cand vezi o nedreptate simti ceva? Eu, da! Nu e Base perfect, dar nici chiar asa. Ca tot vorbisi de manipulare, tu crezi ca d-l Puiu te manipuleaza aci pe forum? Pai baga si tu. Fata de televizor, aici poti interveni.
Mircea_63

Mesajde akmm » 25 Aug 2012, 12:32

namzeb scrie:Dupa ce i-a invrajbit pe profesori cu elevii,pe doctori cu pacientii,pe politisti cu jandarmii,pe judecatori cu procurori si chiar intre ei de aceeasi meserie acum a venit rindul celor care au votat cu cei care au stat acasa unii chiar nevinovati acum ce urmeaza arestari si puscarie la canalul Bucuresti-Dunare?.Eu unul va spun adio plec in Tanganica tara asta nu o mai recunosc oare mai este a noastra?.Cu mult respect pentru cei 7.400.000 :?:

Si cand stau si ma gandesc la ce tara linistita a mostenit Basescu! Crestere economica 8%!Doua miliarde euro cheltuite in doua luni etc.
Oameni sanatosi buni de munca ce se pensionau la 45 ani,Si ce pensii tata!Ordonante cu nemiluita.Pacat de satele de handicapati ce primeau fonduri de la stat.
Eu unul vreau solutii.La vorbe negresit ne pricepem mai totii.Cum lasam pe cel ce lucreaza sa se bucure de munca sa.Cum lasam pe puturos sa se prapadeasca in putoarea lui.Ca asa ,,sa dam la toti ca nu dam de la noi'' m-am cam saturat.Romania e stat social!Adevarul e ca ne si permitem.
Acolo in Gorj vad ce e greu de scos carbunele si de la suprafata.Taiem padurile in draci pentru foc.Bine macar ca la nevoie votam cu doua maini.Eventual si cu a celor ce stau acasa.
E pacat ca la noi cainele nu latra decat daca bagi batul prin gard.In rest nu-l intereseaza daca cel ce il hraneste nu cumva e hotul ce-i fura gaina de sub nas.Parerea mea.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde ioanpuiu » 25 Aug 2012, 12:50

Johny scrie:... si sa se emita pe acest forum doar parerile propri.

Părerile proprii decurg din analiza evenimentelor şi a declaraţiior făcute de către oamenii politici.
Reacţii după htărîrea CCR care declară referendumul valid dar fără cvorumul necesar:

Crin Antonescu
"Apelul meu la cetăţeni este să creadă în democraţie. Dragi români, care vedeţi votul vostru batjocorit, manifestaţi-vă şi apăraţi-vă drepturile de cetăţeni. Nu putem fi la nesfârşit ignoraţi(...) Cetăţenii aleg formulele sub care îşi apără drepturile prin manifestări civile. Singura mea recomandare este să fie sub forme legale"
"Decizia CCR este nedreaptă. Chiar dacă respectăm decizia CCR şi Traian Băsescu va redeveni preşedinte, pentru noi Traian Băsescu nu mai este preşedinte legitim al României, iar noi nu-l recunoaştem"
"... trebuie să continuăm lupta ....... Vom lupta până la capăt şi vom elibera ţara"
........
Părerea mea este că declaraţiile astea sunt iresponsabile, în condiţiile legii şi ale poziţiei pe care o ocupă.

Victor Ponta
"Vreau să spun că decizia CCR va fi respectată, însă suntem obligaţi să constatăm efectele acestei decizii, o decizie nedreaptă, ilegală, împotriva cetăţenilor români care au votat pentru o schimbare a regimului politic. Referendumul a confirmat voinţa poporului român"
...........
Părerea mea ? - un dobitoc ! cum să declari decizia ilegală şi să te angajezi să o respecţi în acelaşi timp. (halal prim-ministru, mînca-l-aţi fert!)

Relu Fenechiu
„Ferească-i Dumnezeu pe procurori când vor veni 7,4 milioane de romani pe ei”
o altă incitare la violentă , la nesupunere în faţa (reprezentanţilor) legii.

Mircea Duşa
Deşi formularea din comunicatul Jandarmeriei Capitalei este, "...au fost intocmite acte premergatoare inceperii urmaririi penale, pentru blocare cu intentie a drumului public", ministoru' dă interne comunică:

"Acel comunicat de presa este o prostie... In acel comunicat de presa se transmit informatii care nu au legatura cu competentele Jandarmeriei. Jandarmeria nu are competente pe linie penala... voi lua masurile de rigoare. 80% din comunicat nu are legatura cu legea"
...............
Cum pot să interpretez toate aceste declaraţii ?
Observ că ele vin din partea unor oficiali ai USL , că aceştia au epuizat căile legale de atac şi încearcă să se sprijine pe acei prezumtivi 7,4 mil. de cetăţeni pentru a mai obţine ceva prin presiunea maselor, că Mircea Duşa încearcă să-i încurajeze pe protestatarii anti-Băsescu, că toate aceste poziţii sunt convergente şi par organizate.
Mai aproape de adevăr, cred că toate aceste declaraţii au scopul de a-i menţine în priză , de a-i "ţine calzi" pe aceia care ar putea vota în toamnă cu USL.
ioanpuiu

Mesajde modigliani » 25 Aug 2012, 13:09

Mircea_63 scrie:
Johny scrie:Oare nu ar fi mai simplu sa eviti matale sa strici linistea celor multi cu postarile si citarile doar dintr-o sursa bine stiuta, incearca sa fi obiectiv.

Johny...eu unul fac parte dintre cei multi si citesc cu mare placere postarile d-lui Puiu. Linistea mea nu o strica!

Pe bune "Gioni" , nu ne lasi tu sa ne bucuram ce ne-aduce Puiu de pe netu' asta mare ????? .... Io cred ca-i mai mare decat stii matale .... Ca , .... nene , ..... nici io , nici d-ta , si nici altii de prin preajma nu-s in stare sa "scociore" dupa alde d-astea cum o face domnia sa . S-apoi chiar am chef sa dibui - prin generosul sau aport la acest tip de discutii si prin disponibilitatea de invidiat a dansului - "una-alta" de prin ce se mai spune .

Te plictisesti ? .... Iti depaseste sfera de interes ? ..... Sau pur si simplu .... TE DEPASESTE ? ...... Ia-o pe "strada aialanta " . Sunt topicuri ...... cacalau ! Strada asta pe care "descarca" Puiu "Wolla cu stiri " e cu : ACCES INTERZIS - CU EXCEPTIA ..... "RIVERANILOR" ! Ca ..... , vorb'-aia , ..... e democratie !

Puiule , .... baga , nene ! Baga mare ! Io-s cu ochii cat cepele prin ce ne-aduci !

..........................

peseu : Gioni , da si matale o tura prin DEX si descopera etimologia termenului "obiectiv" ( dar fa asta cu abnegatia cu care Puiu cauta si ne-aduce d-astea d-ale lui ! ) . Asta ca sa poti fi ..... subiectiv pe viitor in aceste gen de interventii ....
Nu de alta , dar ai o pozitie .... "sub-'biectiva" . Nu cauta in DEX . Asta "ie" un termen nou nascut . L-am inventat in onor matale ......
modigliani

Mesajde modigliani » 25 Aug 2012, 14:42

akmm scrie:Si cand stau si ma gandesc la ce tara linistita a mostenit Basescu!

Aiurea ! Era deja lovita si infestata iremediabil de "cangrena" iliescu ......., de "metastaza" nastase , .......
Peste asta a intervenit si "virusul" boc , si ..... alte alea .

Pe bune , sunteti toti constienti perfect de cei ce-au distrus unica sansa a tarii asteia si de faptul ca noi toti am tolerat asta ?????

Frate , Basescu e "gluma'' ! E "pistol cu apa" ! "Carlig de rufe" sau "capac de pipa" ! Sau cum altfel ai chef sa-l numesti ridicol-la misto . MAI GRAV E , NENE , CA ROMANIA E REPREZENTATA LA BRUXELLES DE ...... VADIM SI BECAlI !!! Asta nu-i .... "meritul" astor doi retarzi ticniti ! E "meritul" nostru c-o toleram ! ( by the way - ca , naibii , suntem in Europa - ai vazut ( si mai ales ai perceput la justa valoare ) penibilul in care Antonescu a scufundat Romania schingiund patetic limba Engleza in fata delegatiei FMI ??? ...... Futu-l in noroc de ****** plin de ..... "basini" ! )

Imbucurator ( chiar tardiv fiind ) e faptul ca muribunda Romanie s-a opus "futizeniei antonesciene" ! ( de pONTA nu discut . E cantitate neglijabila . E un gainat de vrabie pe parbriz in drum spre occident . " Washer fluid " si cu asta basta ! Cea mai fraieruta ziarista face pe el si-o rezolva ulterior elegant cu ....... "intimate cleansing wipes" ( servetele umede pentru "aia mica" )
modigliani

Mesajde modigliani » 25 Aug 2012, 15:12

Astia ma reprezinta-n Europa democrata !!!
..... Tolerandu-i , sa-mi permit "luxul" de-a ma declara un democrat ???

modigliani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE