Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: PAMFLETE din BRUXEL

Mesajde Bee Happy » 02 Aug 2011, 22:26

PSEUDODICTIONAR DE TERMENI APICOLI

Va rog sa iertati organizarea in ordine analfabetica.

TRANTOR: nume generic dat stuparilor aflati in extrasezon.

LAPTISOR DE MATCA: aliment mitic, cu proprietati prezumtiv miraculoase, precum laptele de cuc si branza de iepure.

PROPOLIS: substanta lipicioasa, pe care companiile producatoare de detergenti, refuza sa o foloseasca in celebrele lor reclame televizate.

CEARA DE ALBINE: supranumita ''guma de mestecat a prisacarului'', este un compus gras format din 60% parafina, 30% stearina si 10% altele.

PODISOR: pod peste o apa mica.

HRANITOR: denumire data fostelor cantine comunale comuniste.

HRANITOR CU (B)ULUC: cantina unde era permisa formarea cozilor de oameni (bulucuri).

SCANDURA DE ZBOR: pista de decolare si aterizare facuta din lemn, pentru portavioanele atomice romanesti.

PERETE FRONTAL: perete pentru dat cu fruntea.

URDINIS: vizor ocular iarna si binocular vara, pentru observarea activitatii in stup.

FURTISAG: denumire de alint, data incadrarii juridice a faptelor comise de persoane, cu o oarecare imunitate parlamentara.

STIMULARE: procedeu medical de obtinere a unor reactii de zvacnire, la un picior de lemn.

APIINVERT: denumirea stiintifica a mierii de albine.

VARACHET(A): cheta facuta vara.

CENTRI FUGA: competitie de atletism, care consta din fuga in jurul unui centru comercial.

CAPACELE: palme date peste urechi.

MASCA APICOLA: cagula folosita de hotii de miere, pentru a nu fi recunoscuti, de albinele pagubite.

COMBINEZON APICOL: imbracaminte speciala, folosita de cei care au vrut sa se faca astronauti, cand erau mici, dar nu au reusit sa devina decat stupari.

VENIN: substanta otravitoare, secretata de obiectele ascutite, cum ar fi: ace, brice si carice, dar si limba soacrei.

GASELNITA: persoana de sex feminin, cu un succes aparte la cumparaturi.

PROCESATOR: instalatie industriala, in care bagi la un capat 1000 kg. miere; iar la celalalt capat iasa 1600 kg.

MANA: excretie dulce, data de poMANA albinelor, de catre unii pureci de plante, mai milostivi de felul lor.

STUPI MULTIETAJATI: stiva de stupi, asezati in magazie, unul peste altul.

STUP ORIZONTAL: denumire codata, data de stupari, pentru sicriu.

STUP MER: lada de stup goala, folosita la depozitarea MERelor.

IZGONITOR: dispozitiv experimental, destinat fugaririi hotilor de stupi.

CANEAUA: termen de comparatie, folosit pentru a sublinia ceva foarte alb.

MATURATOR: camera speciala, unde sunt tinuti cei care nu au primit cei 7 ani de acasa, pentru maturizarea lor totala si complecta.

PONTA: politician roman precoc...pardon, precoce.

APARAT VULNERANT: arma de atac, de prima si ultima generatie, care te vulnereaza de nu te vezi.

FEROMON: membru al unei secte religioase, care se ocupa cu colectarea fierului si care propovaduiesc policromia.

ASCOSFEROZA: cuvant inventat de cineva, care a vrut sa arate cat e el de destept.

CALICIRE: nevoia de sistare a lucrului la dictionar, din motive de somn, lipsa mina de pix, tastaturoza(boala varfurilor de degete)...

Smneaza, Academician, Doctor, Inginer:
ADI
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 02 Aug 2011, 23:04

- Alo, regia ?

Cu domnu Bee Happy aș dori...Cum ? E ocupat cu semnarea de autografe pt fanii care s-au năpustit asupra lui ?...Ca să-l felicite că s-a întors ?...aha...Da, păi văd că i-au revenit ideile...Doamna centralistă (mă scuzați, doamna secretară), transmiteți-i lui domnu Bee Happy că dacă mai intră în blackout de idei pamfletare și mai are nevoie de electroșocuri poate să apeleze cu încredere la mine...Pe el îl servesc imediat...Da...sunt un mare fan de al său...Poftiți ? A...cine sunt eu ? Scuzați...Emoțiile...Am uitat să mă prezint...
Transmiteți-i lui domnu Bee Happy că l-a căutat FEONIX (Groparul Electric de la INCINERĂRI și RESUSCITĂRI)...Da...știe el...Vă tare mulțumesc 8-) ;) :D
You know how it goes.Everybody knows: Life's full of SHIT.That's why, HONEY is so expensive... (Dj LU' - MAXIME și CUrGETĂRI)
http://damblarin.blog
LUPU' ALBINELOR

Mesajde Adi Hodis » 03 Aug 2011, 00:04

Bee Happy scrie:
Smneaza, Academician, Doctor, Inginer:
ADI

- CE ce ce ? ! :shock:
- Ba io´ nu ! ... poate alt ADI ... ( alt_stupar ;) )
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 03 Aug 2011, 00:11

Semnează Inginer Doctor Academician...adică ... S I D A

- Așa e bine Adi ? ;) 8-) :D
You know how it goes.Everybody knows: Life's full of SHIT.That's why, HONEY is so expensive... (Dj LU' - MAXIME și CUrGETĂRI)
LUPU' ALBINELOR

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 07 Aug 2011, 10:06

- saLU BeeHappy!
Ideea postată de tine la DISCUȚII APICOLE DIVERSE /Vești de la procesatori
...in Romania, se mai face inca, agricultura de jur imprejur. Adica asa:

- Frumosi boi ai bade.
- Multumesc dumitale.
- Ce faci cu ei? Ca lapte nu dau.
- Lucru pamantul cu ei.
- Dar ce cultivi?
- Porumb.
- Si porumbul il vindeti?
- Nu, ca trebuie sa-l dau la boi, sa fie frumosi.

este o superbă idee de pamflet. Aduci de la București un jurnalist 'înțepat' la patru ace și îl pui să facă un reportaj despre zona Valea Frumoasei și oamenii săi. Se poate naște un dialog între 'prințipiile' capitaliste (productivitate,eficiență,etc) versus mentalitatea tradițională a zonei. Folosind și regionalismele specifice zonei adaugi un plus de farmec cadrului...
E doar o sugestie, tu faci cum vrei, pt că România este (încă) o țară liberă...

Un fan dolofan 8-) ;) :D
LUPU' ALBINELOR

Mesajde echo » 08 Aug 2011, 16:09

pai si ce te retine Lupe ?? ai o jena pe la colturi sau ce?

stau cu ochii beliti (sa nu te gandesti mai departe) :shock: sa citesc despre marile infaptuiri marete ale capitalismului duse pe cele mai inalte culmi ale falimentului de stat

hai ca stim ca poti !!

ia, toti, ma'bee, albina vesela, adi si restul gastii, sa bagam un cor de sustinere aici:

Lu-pe ! Lu-Pe! Lu-pe! Lu-pe! Lu-pe! Lu-pe! Lu-pe!!!

vin-o Lupe cu pamfletu'
ca te-asteapta internetu'.
Stuparitul intra'n UE
că ca tine altu' nu ie...

(atat m-am scremut, atata o iesit :oops: ca mi s-o terminat cerneala la tastatura)
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde Bee Happy » 08 Aug 2011, 17:45

Am inteles sefu'. Sa trait'!

Dar nu se poate sa fie in loc de un jurnalist intepat, o jurnalista intepata? Daca se poate blonda?

Totusi, daca ai ideile schitate, asa cum sugereaza Echo, eu ma retrag. Nu de tot :mrgreen: .Imi mai las coada in urma.
Bee Happy

Mesajde Cristian IONITA » 08 Aug 2011, 20:37

azi clampaneam pe net cu Misu si uite ce-mi da sa vad:

eu zic ca nu-i rea ideea de-un pamflet

si ar mai fi .... tot din acelasi film

Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 09 Aug 2011, 02:26

echo scrie:pai si ce te retine Lupe ?? ai o jena pe la colturi sau ce?

hai ca stim ca poti !!

ia, toti, ma'bee, albina vesela, adi si restul gastii, sa bagam un cor de sustinere aici:

Lu-pe ! Lu-Pe! Lu-pe! Lu-pe! Lu-pe! Lu-pe! Lu-pe!!!

vin-o Lupe cu pamfletu'
ca te-asteapta internetu'.
Stuparitul intra'n UE
că ca tine altu' nu ie...

- Îmbârligătorule ! (dacă îmi permiteți să vă răsfîț cu afecțiune, domnule Echo)...

Păi ce faci? Îndrepți atenția populației spre lupi verzi pe pereți ca să-i distragi de la adevăratele probleme? De Stat? Fiindcă de acolo vin problemele. De la Stat. Se stă prea mult...

Eu nu am umblat prin Valea Frumoasei (numai prin valea lui nevastă-mea). Așa că, numai Bee Happy ne poate introduce în...peticul împădurit din care unduiește atât de sfios Frumoasa...

- Mult prea stimate domn Echo, sau altfel spus, MĂ BANDITULE : - Tu de ce nu pui mâna să scri, să îți aduci și tu contribuția la completarea panteonului pamfletului românesc ? Să ne descri trăirile din Valea Stepei Rusești sau...Valea Zvetlanei...(depinde pe care ai reușit să o prinzi...în condei).

HAI, CĂ ȘTIM CĂ ÎNCĂ MAI POȚI !!! :twisted: ;) 8-)
LUPU' ALBINELOR

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 09 Aug 2011, 02:30

Bee Happy scrie:
Dar nu se poate sa fie in loc de un jurnalist intepat, o jurnalista intepata? Daca se poate blonda?

Adi căcă cum ar veni, să fie femelă, blondă, înțepată și la patru ace. Păi tu vrei jurnalistă cu uger mă ?!!

Bee Happy...acum...fiecare cu ciudățeniile lui...Dar ar fi prea de tot. Chiar și pt un topic atât de nonconformist ca Pamfletele...O muză care nu are aspect de mutantă nu te-ar satisface ? Eu zic să te mai gândești...Că păreai om destul de neserios... ;) 8-)
LUPU' ALBINELOR

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 09 Aug 2011, 02:34

Cristian IONITA scrie:eu zic ca nu-i rea ideea de-un pamflet...si ar mai fi ....

- Bruxelezule!
Am văzut filmul. Demult. Ideile subliniate sunt interesante. Nu de idei duc eu lipsă ci de timp. Traversez o perioadă foartă încărcată (nici nu știu când o să fiu liber). Plus, sunt deja calat pe un nou pamflet ( nu știu când o să-l pot extrage din căpățână și să îl aștern pe laptop).

Dar acum spune și tu (nu am pretenția să îmi ți partea pt că am devenit vecini ;) ), dar s-au obișnuit paraziții să le dea LUPU' ALBINELOR pâine și circ, pe gratis. Cică ei au dreptul să voteze și atât. Stau cu mâinile pe butoanele de vot electronic și...mai comandă un rând (plătește LUPU)...

Păi pe iresponsabili din ăștia se bazează optimismul tău proverbial ? Cu ăștia te încăpățânezi tu să crezi că vom scoate țara la liman ?...

Eu cel puțin recunosc deschis și cât se poate de tare că sunt un 'Papagal de Stepă'...Dar se pare că cu cât o fac mai des, cu atât le place mai mult...Zi și tu, învață-mă cum să scap de lipitorile astea (persoanele de față se exclud - adică cei 784 de forumiști)... 8-) :D
LUPU' ALBINELOR

Mesajde Cristian IONITA » 09 Aug 2011, 08:25

cu rabdare si tutun se cern toate, in optimismul meu irevocabil merg pe ideea ca si 1 la o mie e foarte bine .... deocamdata avem numai 784 si .... deja-s mai multi de 1 "alesi" :))
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Bee Happy » 09 Aug 2011, 21:47

Pana vine pamfletul, ori de la mine, ori de la Lupu', ori de la oricine are mancarime in creion, vreau sa ofer o dedicatie, speciei umane, numita "Noctambulul de Forum". Nu dau nume, dar va stiti voi :D
Dedicatia in versuri se numeste:

RAPSODIA NOCTAMBULULUI DE FORUM

In casa scufundata- n noapte
Nu se aud nici macar shoapte.
Luna, prin geam iti trimite raze,
Prin toate- ale ei patru faze.
Nevasta-si asteapta randul la o noua tura,
Dar tu...dai la tastatura.

Prin stomac ti se zvarcolesc carcei de foame
Si-ai vrea sa rontai niscaiva poame.
Sti ca malnutritia e ceva grav,
Dar preferi sa rabzi de foame ca un stoic brav.
In ciuda stomacului ghioraitura,
Tu...dai la tastatura.

Beshica udului, e la limita de suportabilitate,
Plina pana la intreaga capacitate.
Ti-ai dori sa fie baia, la distanta de-un p****
Sau sa te usurezi in manerul unei rachete de tenis.
Te gandesti la aceasta nevoie cu ura
Si dai mereu...la tastatura.

Ochii, au vene rosii si sunt incercanati,
Si tot mai mult spre viceversa cefei aplecati.
Pleoapele devin din ce in ce mai grele,
Rupand scobitorile puse sub ele.
Nemilos, cateodata, somnul te fura,
Dar tu... dai la tastatura.

Se crapa de ziua cu un zgomot strasnic
Si trebuie sa mergi sa-ti iei in primire slujba de paznic.
Putina vointa, ar mai fi sa te ridici,
Dar muschii atrofiati, au devenit prea mici.
Esti prins de scaun cu puncte de sudura,
Pentru ca ai dat prea mult...la tastatura.

Semneaza de pe-a undelor fire:
Un noctambul in devenire.
Bee Happy

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 10 Aug 2011, 01:18

- Bee !

Iară afumași creionu. Așa ticu. Că decât să dai în sindromu lui Bulă, mai bine bați pe tastatură...până uiți ce bagi în gură...

Da auzi Happy, își revine cumva prețul la polifloră de îți revii și tu sau...care e secretu ? :lol:

Semnează o...somn-amBulă 8-) :D
LUPU' ALBINELOR

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 14 Aug 2011, 01:28

- Păi bine măi Bee, tu ce păzețti ? Tu nu ști că datoria ta este să verifici dacă șefu are cumva scăpări ?...Și dacă are, să i le semnalezi discret și plin de modestie, ca să îl pui pe el în valoare, nu pe tine însuți ?...Vezi că datorită reducerilor bugetare te paște o punere pe liber dacă eu mai greșesc și tu nu mă semnalezi în timp util...Și o să îmi trag în locul tău o altă secretară. Tânără și tailandeză, pt că astea fac și masaj din pielea clientului după orele de program... ;) :D

Cum adică 'păi care e treaba ?' Mă lași să comit greșeala secolului 21! Și de abia acum descopăr...
Păi nu am transferat de pe vechiul Stupăritul pamfletul ' România văzută de sus ', cel la care ai răspuns tu cu pamfletul 'România văzută de jos'...

Și pt ca să le prilejuiesc întâlnirea cu el și celor ce s-au logat mai recent, am să îl transfer, împreună cu alte două postări ce au în centrul lor pe controversata personalitate apicolă (aflat încă în viață pe undeva...), mereu același Janese, pe sensibilul și misteriosul Nicus, pe meteoritica Ailime și Comunitatea STUPĂRITUL... 8-)
LUPU' ALBINELOR

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 14 Aug 2011, 01:32

Transferat de pe http://stuparitul.3xforum.ro/post/7000/ ... in_BRUXEL/

România văzută de sus

Bătrânul general amesteca alene în cafea și privea pierdut pe fereastră prin ceața dimineții. Îl năpădeau amintirile...Războiul din Afganistan...Ce vremuri...Ce aventuri...Câtă adrenalină...De acolo începuse ascensiunea în cariera militară, de la colonel și până la general. Fusese singurul supraviețuitor al unei unități anti-tero, decimată într-o ambuscadă de explozia bombelor puse de mujahedinii afgani. Fusese rănit grav și își pierduse un ochi, dar a devenit erou multidecorat. Avea un kilogram de decorații de purtat în piept, dar evita pe cât posibil să le poarte(auzise că de la metal poate face reumatism articular la inimă ). De la acel nefericit incident fusese transferat la munca de birou. Îi revenea sarcina de a selecta dintre ofițeri pe aceia care aveau aptitudini pt activitatea de culegere de informații sub acoperire. Generații după generații de tineri agenți de spionaj trecuseră prin mâna lui.
Acum privea pe fereastră întrebându-se dacă anii care au mai rămas până la pensie aveau să fie la fel de monotoni...

Fiecare dimineață a zilei de luni avea ședință operativă cu analizarea datelor strânse săptămâna trecută și stabilirea obiectivelor pt săptamâna ce tocmai debuta.

- Bună dimineața! Toată lumea este prezentă? Bun...Astăzi ne vom ocupa de dosarul "ROMÂNIA". Aduceți-mi vă rog dosarul...Așa...Cine l-a mâzgălit cu creioane colorate? Și de unde vine putoarea asta? ...Nu se poate...Fantastic...Imposibil...Păi astea nu sunt urme de creioane colorate...Deci dosarul puțea în halul ăsta?...Măi...Drepți cine mă luați? De câte ori v-am spus să nu mai sustrageți dosarele țărilor Europei de Est când nu mai aveți hârtie igienică? V-am spus sau nu v-am spus? tună vocea generalului peste întreaga clasă, unde nici muștele nu mai respirau(fiindcă nu existau ).
- Cine v-a recomandat pe voi să fiți ofițeri de informații în cadrul NATO mă? Ăla v-a trimis ca să mă distrugă pe mine! Nu mă pot înțelege cu voi, de parcă ați fi drogați! continuă să tune generalul. Apoi își șopti în barbă:"- Ptiii...Iară mă enervez ca prostu', și de câte ori mă enervez în halul ăsta îmi crește și tensiunea și nivelul de canabis în sânge"...

- Avem ofițeri de origine română printre noi? întrebă el
- NUUU! veni răspunsul în cor, din toată sala
- Dacă am fi avut, am fi avut și explicația dispariției subite a rolei de hârtie igienică. Că numai românii fură săpunurile și hârtia igienică din veceurile de la restaurante, trenuri și avioane! Indiferent de nivelul de educație!...

- Clasă, atenție! O fi scriind ROMÂNIA pe dosarul acesta, dar nici chiar așa...Pt că informațiile îndosariate aici nu sunt pt ei. SUNT PT NOI! Ei habar nu au ce zace în țara aia...Unde și câte zăcăminte de uraniu au, ce minereuri complexe se găsesc în sol și mai ales unde...Unde se găsesc rezervele de petrol, gaz, aur...încă nedescoperite...etc,etc. Ceea ce ei consideră 'Secret de Stat' noi am analizat de mult. Ceea ce NOI considerăm 'Secret de Stat' ei încă nu au descoperit. Analiza spectrală și hărțile spectrale, cartografiate cu tehnologie de ultimă oră din satelit, ne oferă un tablou multicolor și detaliat a tot ceea ce se află în subsolul românesc, până la mari adâncimi...

Problema românilor a fost dintotdeauna aceea că s-au trezit că trăiesc într-o țară mult prea bogată pt ca să-și poată permite să o păstreze numai pt ei...

- Până deseară vreau să apară rapid, înapoi în dosar, toate hărțile spectrale pe care le-ați irosit la veceu! De la hărțile în raze gamma, raze X, ultra-violet, infraroșu și... până la planurile de detaliu ale principalelor obiective strategice industriale...Tot, tot ! Clar?

Acum să trecem la ordinea de zi...Dar mai întâi...(scrută cu privirea un cursant aflat în primul rând și îi făcu semn să se apropie ). Citi numele de pe ecuson :
- Ofițer Punjab!
- Yes sir!
- Accesează unul din sateliți, că nu vreau să pierd meciul lui FC Unirea Urziceni...
- Sir, cu tot respectul sir, dar noi nu folosim tehnologia de spionaj în scopuri personale și ca să ne uităm la meciuri de fotbal, sir!
- Ofițer Punjab, de unde ești?
- Din Pakistan, dar sunt naturalizat în Anglia, sir!
- Am avut emoții. Am crezut că ești din Papua Noua Guinee, că acolo încă mai există canibali care își mănâncă șefii când nu sunt de acord cu ei. Ascultă Punjab: dacă astăzi, la meciul din deplasare, Urziceniul retrogradează, retrogradezi și tu! Ai înțeles?
- Yes sir !
- Pt că ordinul se execută, după aceea se discută! Ca să nu bată la ochi, sparge codurile la un satelit rusesc. Dar nu la unul care transmite alb-negru...Că mi se aburește ochiul de sticlă. Ai înțeles?
- Yes sir!

- Bun, deci să revenim...Vrea cineva să mă pună la curent cu noutățile în cazul României?

- Sir! ridică mâna o tânără cursantă. Era ofițerul Miranda Cortez, o portugheză de origine spaniolă, măslinie, cu părul lung, negru și creț, care clipea des și se emoționa când vorbea...Miranda avea aripioarele de la fese atât de mari încât, toți tinerii ofițeri de sex masculin care erau postați cu băncile în spatele ei, nu mai reușeau să-l vadă pe general.

- Țăranul român se zbate să devină euro-fermier(începu Miranda ). Dar nu prea reușește. Zeci de mii de agricultori au rămas fără subvențiile acordate de UE pt că au picat 'testul satelitului'. Din satelit România se vede clară și frumoasă. La nivelul solului...găsești o societate din Evul Mediu, în plin avânt...

Pt că în joc erau 440 de milioane de Euro de la UE, AGENȚIA DE PLĂȚI SI INTERVENȚII ÎN AGRICULTURĂ a fost nevoită să introducă TELEDETECȚIA din satelit pt a cartografia terenurile și culturile declarate de către țăranii agricultori. În urma fotografierii din satelit a reieșit că din 56.561 de fermieri selectați la întâmplare pt a fi controlați, 35.560 (adică două treimi ), au mințit în formulare. Unii și-au supraevaluat suprafața terenurilor în metri pătrați...Alții au declarat că au pus hectare de grâu...Toate aceste exagerări vizau obținerea ilicită a unor subvenții mai mari pe suprafață și tipul decultură. Dar satelitul a cartografiat numai părțile cu grâu, adică grâul semănat numai pe conturul parcelelor, ci nu și vegetația sălbatică din careul interior, lăsat
nesemănat. Când li s-a demonstrat cu imaginile luate din satelit, reacția a degenerat în conflict de natură religioasă...

- Pardon? interveni generalul
- Păi, majoritatea țăranilor români se declară asatelitei!
- Asateli...ce?
- Asatelitei, pluralul de la asateliteu = persoană care nu crede în existența satelitului...Aceștia declară, citez:"- Candela șî anafura mamii voaste cu satelitu vost cu tăt! Că în ceruri îi numa unu, bunu Dumnezo șî cu Maica Precistă, în veci Amin!", încheiat citatul.

- Ofițer Cortez, nu înțeleg o boabă din ceea ce bolborosești tu acolo! izbucni generalul
Miranda rămase încremenită cu o expresie constipată pe față, dând mărunt din buze, dar fără să scoată nici un sunet...

- Nu e vina ta, continuă! o deblocă generalul...

- Cei care cred totuși în existența satelitului își exprimă îngrijorarea că într-o bună zi s-ar putea să se dezlipească de pe cer și să pice peste casele lor...
Apoi, când poziționarea parcelelor făcută de satelit a demonstrat că fiecare lucra pământul vecinului(fiindcă parcela lor figura cu 300-500 de metri mai încolo de zona pe care o știau ei ) au început alt scandal. Fiecare s-a luat la ceartă cu vecinii pt că nu le-au lucrat pământul destul de bine...

- Știți ce nu înțeleg eu? o întrerupse generalul pe Miranda. Bun, ei nu cred în satelit( de aia nu s-au așteptat că pot fi spionați de sus ). Dar de Dumnezeu nu le e frică că îi vede în ce hal mint? Încâlcită mentalitate au...Cine i-a băgat pe ăștia-n Europa dom'le? Că mai bine cred că îi integram pe ăia din Republica Yemen...Care sunt izolați de deșert...

- România are cel mai mare grad de fărâmițare a terenului agricol din Europa(reluă Miranda ). Un propietar poate avea până la 10 parcele risipite pe o mare suprafață. De la nivelul satelitului parcelele arată ca fosilele de pești. Cu dungulițe lungi și întrețesute...

- Stop, stop! răbufni generalul din nou. Păi cum procedezi când vrei să cumperi teren de la țăranul român? Te urci cu el în nacela unui balon cu aer cald, te ridici la vreo 300 de metri de la sol(ca să poți cuprinde cu privirea întreaga zonă pe unde are el împrăștiate parcelele ), apoi îi zici:"- Vezi liniuța aceea de acolo? O vreau...Și dungulița aceea...Și firicelul acela galben de acolo...Deci, cu cât dai buchetul ăsta?"...Cum au ajuns să formeze parcele așa de fărâmițate?

- Păi, în decursul timpului și-au tot mutat unii altora semnele de hotar...Un metru și jumătate mai la stânga(ca să mai fure o palmă de pămînt de la vecinul ), celălalt a venit și a mutat gardul cu doi metri mai la dreapta decât poziția originală. Fâșiile astea de teren, disputate ca și 'Fâșia Gaza' din Israel, au ajuns necultivate și până la urmă parcele de sine stătătoare, care de regulă au ajuns în posesia unei terțe părți...

- Gata! Ajunge pe ziua de astăzi...(deliberă generalul ). De câte ori am dosarul României pe masă se lasă cu dureri de cap...Felicitări ofițer Cortez! Te-ai achitat exemplar de misiune. O să ajungi un foarte bun agent de spionaj agricol.

În sală începu foiala cursanților care se îndreptau spre ieșire. Din spate, printre rânduri pășea unduindu-se o blondă naturală. Privind-o cum se apropie generalul nu se putu abține să nu cugete în gând:"- Doamne ce îmi plac femeile în uniformă...Cariera militară îți oferă multe avantaje...Privilegiile...Pensia...Dar parcă niciuna nu se compară cu faptul de a fi înconjurat de femei în uniformă..."

Când ajunse în dreptul catedrei, blonda așeză delicat un dosar voluminos.
- Aveți aici toate datele, inclusiv Parametri Biometrici ai membrilor din guvern, ai liderilor principalelor partide de opoziție și ai miliardarilor din Top 10, din România. Pt cazurile în care vom dori să declanșăm o 'criză' internă. Să știm pe cine și mai ales cum...să abordăm.

- Excelentă idee ofițer...( se strădui să citească de pe ecuson ), ofițer Eriksson L! 'L' de la...?

- 'L' de la Ludmila! veni răspunsul ei

- Ludmila? se miră generalul

- Da. Tatăl meu a fost ofițer rus de informații, sub acoperire. A activat în țările baltice. După ce a căzut comunismul am fost nevoiți să ne refugiem în Suedia, unde ni s-a acordat o altă identitate.

- Și cu ce se ocupă tatăl tău acum?

- S-a retras într-o zonă liniștită de la țară și se ocupă cu apicultura. După anii de tensiune ai Războiului Rece își dorește o pensie liniștită.

- Apicultură! Interesant...Știai că Pentagonul studiază de ani de zile în laborator albina, sistemul ei nervos central? Pt ca pe viitor să îi poată aplica nanotehnologie și să o poată teleghida în misiuni de spionaj?

- Da, am auzit ceva...

- Așadar...Vorbești rusește! concluzionă generalul pe un ton amical.

Ea se aplecă peste catedră și ajunse atât de aproape de urechea lui încât, respirația ei caldă îi făcu pielea de găină și îi ridică părul pe brațe ca acele pe arici.

Îi șopti:
- La fel de bine ca și dumneavoastră!

Generalul scăpă ochelarii din mână. Se trase ușor înapoi, cât să o poată privi direct în ochi...în ochii aceia albaștrii ca de gheață...Care îi produceau fiori reci pe bulevardul spinării...Pt câteva clipe se întrebă cine pe cine domină cu privirea...Fiindcă el era fleașcă, precum o meduză. Apoi se încruntă, vrând parcă să demonstreze că preluase din nou controlul. Se aplecă spre ea și întorcând privirea spre o hartă de pe catedră pe care simula cu degetul un traseu imaginar, îi șopti:

- Vrei să faci carieră în spionaj?

- Da!

- Atunci învață să observi cât mai mult și să introduci în rapoarte cât mai puțin. Cu timpul, 'rezerva' de informații care se va acumula s-ar putea să îți schimbe destinul. Ai înțeles?

- Yes, sir! Mulțumesc!

Se întoarse și se îndepărtă cu aceleași mișcări lascive, studiate, simțind privirile generalului cum îi decupau conturul, fără să mai respire...

Peste nici o lună, Ludmila a fost numită Comisar European pe relația integrării în Structurile Nord-Atlantice a țărilor din Europa Centrală și de Est, foste membre a Pactului de la Varșovia...

Ofițer român de contrainformații deghizat în insectă - LUPU' ALBINELOR 8-)
LUPU' ALBINELOR

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE