Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Goana dupa pamant

Mesajde tinumaftei » 13 Noi 2016, 07:44

Mircea_63 scrie:Asa cum prin unirea triburilor au devenit mai puternici, tot asa prin unirea omenirii vor fi mai puternici. Cel mai puternic "despartitor" va fi religia, iar in privinta asta ori se va ajunge la toleranta, ori va ramane o singura religie sau niciuna, desi omenirea are nevoie de religie ca de aer, dar indiferent cat timp va dura, la o tara planetara se va ajunge.

Toleranta?? Acesta este un concept prea nou si foarte putin raspandit ca suprafata geografica! Dar in realitatea politica el nu a existat, nu exista si nu va exista niciodata. Cel mai puternic va domina pe cel mai slab. Daca intr-o situatie doua state stau in echilibru, asta nu inseamna ca se tolereaza ci doar asteapta un moment mai propice pentru a accede la o pozitie mai buna pentru a domina pe ceilalti.
Razboiul este o extensie a politicii si este utilizat ori de cate ori celelalte mijloace nu mai sunt eficiente!
tinumaftei

Mesajde tinumaftei » 13 Noi 2016, 08:14

Mircea_63 scrie:
Pamantul tot acolo ramane si tot Romaniei ii apartine. Actul de proprietate e doar o hartie.....

Prin instrainarea aceasta stranie in fapt RO nu are de fapt nici o parghie in afara nationalizarii, iar pe aceasta nu o poate aplica decat in cazul unui razboi atunci cand toate acordurile internationale nu mai functioneaza. Dar atunci s-ar putea sa fie prea tarziu!!
Pamantul asa cum ati spus ramane la locul lui. Dar atat!!
Nimeni nu il impiedica pe X (strain sau mare proprietar roman) sa faca o firma in alt stat (poate un paradis fiscal) si sa exporte toata productia la un pret inferior celui de productie!! Ce taxe mai plateste in RO? Care sunt efectele? In primul rand nu mai exista hrana si trebuie sa o aduci din alta parte, asta daca ea exista si daca poti sa o cumperi! In al doilea rand tot ce inseamna valoare adaugata acestei activitati se muta in alt loc, iar parte din aceasta (impozitul) finanteaza drumuri, spitale, armata etc, pe alte meleaguri. Dar pamantul (terenul agricol) ramane aici. Este mai rau ca in cazul fabricilor mutate in China sau Pachistan. Acolo strainul vine cu fabrica, absoarbe daca poate toate materiile prime pe doi lei din zona, plateste un leu pe forta de munca si implicit mult mai putin impozit, Apoi exporta tot intr-un stat cu fiscalitate mica sau in statul "natal" si vinde de acolo produsul (poate chiar inapoi in tarile de origine) cu un pret mai mare de x ori. Care este consecinta? Pai tot impozitul pe valoarea adaugata finanteaza de fapt un alt sistem statal si profitul finanteaza o alta investitie tot in China sau aiurea de unde reia acest cerc defavorizant. Sigur la prima vedere pare o mare filantropie, salarii pentru niste amarati, in realitate decalajul dintre economiile statale se mareste si sclavii vor fi sclavi pe veci..
In cazul terenului agricol este si mai rau...
Strainii vin in cea mai mare parte cu credite luate de la Guvernele lor (in cea mai mare parte subventionate) ceea ce aduce un dezechilibru intre el si un roman care ar vrea sa faca o afacere, unde banca (straina, dar care functioneaza in RO) il jupoaie de sapte ori. Asta este o formula poetica, dar este posibil ca sa ij jupoaie de 20 de ori fata de stain.
Apoi onorabilul strain ia fonduri europene, adica bani care erau alocati locuitorilor din RO, isi finanteaza afacerea, si externalizeaza tot profitul. Ce impozite mai plateste in RO? Impozitul funciar? Ala este foarte mic, toata crema a luat-o!
Si acum o intrebare: Daca X tara a invada RO, va veni olandezul, italianul, spaniolul, arabul etc sa ia pusca de un cap si sa isi apere pamantul? Sau va fin introdus serviciul militar obligatoriu si "carnea de tun" ii va apara pamnatul? Asa este legea acum, toti prostii vor muri ca sa apere interesele marilor averi. Romania nu s-a dezvoltat niciodata din marile averi, nici inainte de WWII nici acum!!
tinumaftei

Mesajde stefanmadalin » 13 Noi 2016, 10:31

Nu va mai plangeti ca strainii fac si dreg, noi cu mana noastra ne-am vandut pe noi. Ei au banii, noi forta de munca.

Am lucrat si eu in cercetarea de stat pentru foarte scurt timp, mai mult pt practica. Sa-mi spuna si mine cine ar putea traii cu 50 lei/zi (fara mancare si transport). M-am dus la multinationala, decont, masina, laptop, salariu...avioane, traininguri........
stefanmadalin

Mesajde tinumaftei » 13 Noi 2016, 11:05

stefanmadalin scrie:Nu va mai plangeti ca strainii fac si dreg, noi cu mana noastra ne-am vandut pe noi. Ei au banii, noi forta de munca.

Am lucrat si eu in cercetarea de stat pentru foarte scurt timp, mai mult pt practica. Sa-mi spuna si mine cine ar putea traii cu 50 lei/zi (fara mancare si transport). M-am dus la multinationala, decont, masina, laptop, salariu...avioane, traininguri........

@Si cine a adus corupția la aceste cote în Ro? Poate am dat o atenție medicului sau militianului, dar multinationalele au dat sute si sute de milioane mistrilor. Apoi condamna în media internațională corupția din Ro!!Mă îngrozesc când mă gândesc ce "lobby" făceau filmele italiene (si nu numai) la ministerul agriculturii în urmă cu câțiva ani când aveam cumva tangență cu domeniul.
Si ce veți face dacă multinationalele vor pleca din Ro? Sau poate sperați să ne cumpere cu totul.
Când spuneți "noi" ar fi corect să definiți cuprinderea noțiunii. Dacă aceasta se referă la o singură persoană se spune "eu"!
tinumaftei

Mesajde stefanmadalin » 13 Noi 2016, 13:43

Statiunile si institutele nu au mai fost finantate de stat, asta inteleg, nu e bine, dar romansii care s-au vazut la conducerea lor au avut grija sa nu se autofinanteze. Ele au pierdut lupta, din nefericire. Sa nu mai zic de inovatie, o ai doar cu bani...
Pe scurt, institutele nu s-au adaptat pietei. Practic, suntem democrati din 89. Si francezi tot la fel, 1789. :D

Am 24 de ani si deja am la activ 2 multinationale. Bosii mari de pe Europa nu sunt periculosi, ci sefii din Romania. Daca lui i se dau 200.000E pt un proiect, angajeaza x oameni cu 1000 lei/luna si face treaba. Grosul ii ramane lui. Daca se trezeste unul in echipa mai destept ca el, il concediaza, de frica sa nu-i ia locul. Romanul e dat dracu.
stefanmadalin

Mesajde daffid mihailov » 13 Noi 2016, 14:23

Suntem o colonie. 50% din pământul agricol e deținut de marii proprietari. Romanul nu si-a vândut terenul de drag ci pentru ca nu a fost susținut. Ajutoarele si fondurile UE au venit mult prea târziu. Ce s-a întâmplat cu fermele de subzistenta ? Noile măsuri le-au lăsat sa moara încet dar sigur. Si sa nu imi Spuneti ca un om care traieste din ferma de subzistenta nu aduce un plus de valoare economiei si comunității. E si sustenabil. Ecologic.

Celelalte tari ca Olanda Belgia nu sunt mult mai productive dar isi permit pret datorită subventiilor. Ar trebui cumva reglementate de UE aceste ajutoare de stat altfel nu vorbim de concurenta loiala ci de subminare. Cat se da la lapte? Cat se da la ha?
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde Shrek » 13 Noi 2016, 15:00

stefanmadalin scrie:Am 24 de ani si deja am la activ 2 multinationale.

Da? Si cum se cheama cele doua ` multinationale:` Arcadas Shaorma si La turcu` crestin Chebap ? Mai taie din ele, da-le dra......
Shrek

Mesajde Cristian IONITA » 14 Noi 2016, 10:29

daffid mihailov scrie:Suntem o colonie. 50% din pământul agricol e deținut de marii proprietari. Romanul nu si-a vândut terenul de drag ci pentru ca nu a fost susținut. Ajutoarele si fondurile UE au venit mult prea târziu. Ce s-a întâmplat cu fermele de subzistenta ? Noile măsuri le-au lăsat sa moara încet dar sigur. Si sa nu imi Spuneti ca un om care traieste din ferma de subzistenta nu aduce un plus de valoare economiei si comunității. E si sustenabil. Ecologic.

Celelalte tari ca Olanda Belgia nu sunt mult mai productive dar isi permit pret datorită subventiilor. Ar trebui cumva reglementate de UE aceste ajutoare de stat altfel nu vorbim de concurenta loiala ci de subminare. Cat se da la lapte? Cat se da la ha?

Romanul isi vinde pamantul ptr ca nu e capabil sa-si asume responsabilitatea detinerii lui .... scuze cu lipsa sustinerii & co sunt doar scuze.
Sustenabil si avantajos va fi cand 90% din pamantul agricol va fi detinut de marii propietarii .... agricultura "rentabila" se face pe suprafete mari si cu utilaje performante .... ca tot aduci in discutie Olanda si Belgia .... poate cele mai elocvente exemple ptr a confirma ce-am spus.
Oricum noi ca si apiculturi ar trebui sa ne bucuram ca procesul de comasare a pamanturilor agricole este incetinit ... altfel vom avea si noi stupi cum au cei din Olanda si Belgia (la nivel reprezentativ, tinuti pe acopersuri ca pe camp ar murii de foame).
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde wineto77 » 14 Noi 2016, 12:23

http://www.biziday.ro/2016/11/14/istori ... -si-trump/
Super interesant aricolul si greu de digerat :o :o :o
Crezi ca pokerul e un joc de noroc?...joaca la 6/49 ai mai multe sanse.Eu(din experienta)
wineto77

Mesajde daffid mihailov » 14 Noi 2016, 14:22

Agricultura pe suprafete mari e rentabila dar nu sustenabila. Tendința in țările civilizate e sa se întoarcă cumva la ferme mici pe cat posibil. Cand ma duc in Uk ma uit ca prostu ce sa cumpăr 90. De feluri de branza fara gust. Iaurt grecesc. L-am desfăcut si apoi la gunoi cu el. Erau doar prafuri. Si atunci pământul nu are legătura cu siguranta naționala a alimentelor? Se zice ca romania moare de foame la o criza agricolă, eu nu cred. Bunica imi zice ca nici pe timpul războiului nu a dus lipsa. Mierea niciodata nu o vindea. O dădea cadou ca avea prea multă. Nimeni nu cumpara miere.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde mellis » 15 Noi 2016, 00:56

Zaharu-i baza, cu miere nu poți face cum pot..
E multi dar prosti, prosti dar mulți.
Sanatate.
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde feederman » 16 Noi 2016, 09:37

tinumaftei scrie: Si cine a adus corupția la aceste cote în Ro?

Acum ne-am luminat si noi. Se intelege ca plaiurile stramosesti au fost pana de curand un fel de manastire de maici neprihanite, iar Dinu Paturica o plasmuire fara corespondent in realitate, o figura de stil. De asemenea se intelege ca nepotismul este o calitate a unor genii, inrudite sau neinrudite, cum ar fi grupuletul de alesi ai sortii, Victoras, Daciana si Iliuta Sarbu sau alte genii, sot- sotie, tata- fiu-fiica, cumetri , plasati cu totii in functii banoase in institutii de stat cu remunerari deosebite. Desigur ca ultimele cazuri de coruptie, doar ultimele: prea cuviosul Spagoveanu, politia din Pitesti, politia -la gramada- din Neamt , Frumoasa Patru din Valcea, sunt rezultatul unor manipulari grosolane ale multinationalelor, interesate sa praduiasca tarisoara.
Si ce veți face dacă multinationalele vor pleca din Ro?
Vom fi ce-am fost, si chiar mai mult de-atat! Taximetristi si capsunari. Nu toti, ci doar cei capabili, cu studii superioare si masterate garla, care trec testele de competenta.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde stefanmadalin » 16 Noi 2016, 10:57

stefanmadalin

Mesajde Cristian IONITA » 16 Noi 2016, 11:25

daffid mihailov scrie:Agricultura pe suprafete mari e rentabila dar nu sustenabila. Tendința in țările civilizate e sa se întoarcă cumva la ferme mici pe cat posibil. Cand ma duc in Uk ma uit ca prostu ce sa cumpăr 90. De feluri de branza fara gust. Iaurt grecesc. L-am desfăcut si apoi la gunoi cu el. Erau doar prafuri. Si atunci pământul nu are legătura cu siguranta naționala a alimentelor? Se zice ca romania moare de foame la o criza agricolă, eu nu cred. Bunica imi zice ca nici pe timpul războiului nu a dus lipsa. Mierea niciodata nu o vindea. O dădea cadou ca avea prea multă. Nimeni nu cumpara miere.

chiar si fermele mici folosesc materiale si tehnologii "corporatiste" si de aici uniformizarea "gusturilor"
Prin agricultura de subsistenta nu mori de foame .... dar in mod evident nici copii nu-i trimiti la scoli bune, si nici bani de concedii in caraibe nu o sa ai.
Daca vrei sa traiesti "bine" .... cu iesit la carciumi si tinut copii la scoli bune va trebui altfel.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde tinumaftei » 16 Noi 2016, 11:26

@feederman: că sa fii căpșunar iți trebuie totuși pe lângă competențe academice și abilitatea de a sta cu fundul in sus si asta e mai greu de dobândit după ce ai stat ani de zile cu posteriorul pe scaunele multinationalele!! Iar cât despre taximetriști, ei sunt de apreciat pentru că își iau viața în propriile mâini și nu stau cu grija ca mâine ii da patronul afara sau multinaționala se mută în China.
Cat privește corupția mioritică, aici sunt multe de spus! Întâi că suntem o nație ticăloasă si cei mai mulți dintre noi care ajung într-o poziție în care trebuie să acorde niste drepturi, până o facem stăm si ne gândim dacă ne pică ceva, așa că omul trebuie să vină cu un borcan de miere... Asta e, trebuie să dau ca să îmi privesc drepturile legale. Nu este corect.
Însă nimeni nu s-a dus la primărie cu o șpagă de 2 milioane de euro pentru o adeverință! Șpăgile de milioane de euro a venit odată cu multinationalele si înseamnă în realitate o împărțire a jafului. Am auzit de multe firme închise de autorități pentru nereguli, dar nu auzit (eu) de o multinaționala aflată în această situație. Ce sa înțeleg: sunt ultracorecti sau dau șpagă suficientă? Ca să nu mai spun despre ambasadori care fac trafic de influență pentru firmele din țările lor. Nu există corupție fără corupatori, iar asta face parte din jaf!
tinumaftei

Mesajde stefanmadalin » 16 Noi 2016, 11:45

Nu confunda multinationalele cu firmele facute pe numele lui Tanti Anica, de 79 de ani, din Apusenii de sus.
stefanmadalin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE