Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Politia in actiune

Mesajde mircea.costache » 11 Mar 2021, 22:19

Buna seara !
Domnule draga !
Îți vorbesc cu 35 de ani de șapcă pe cap.
Stai liniștit cu tabelul lui Mendeleev.
Nu este frumos să arăt toate RUFELE murdare.Stiu foooooooaaaarte bine activitatea operativului.
O ,,RUSINE,, pe bani frumoși.
Am fost audiat de ofițer de poliție judiciară.Un rebut tot pe bani excelenți.
Am trecut prin destul de multe sa am probe când spun ceva.
Las-o așa cum ,,CADE,, pentru că va cade bine operativilor de operați știți voi ce anume cât și rest.

Hai PA......PA......PAPA BUN.

Cu respect !
Unii sunt prea CREDINCIOSI ca sa priceapa,altii prea PACATOSI sa inteleaga.Noi cum trebuie sa fim?
Ceea ce este SEMANAT nu incolteste intotdeauna,dar ceea ce INCOLTESTE a fost intotdeauna SEMANAT.
Nimic nu este intimplator.Nimic fara DUMNEZEU!
mircea.costache

Mesajde Donbazil » 07 Apr 2021, 21:17

Salut!

Cristian Ghica

Alt mazilit?
Pentru că nu știu nimic despre omul ăsta, i-am întrebat pe cei care au lucrat cu el. Din păcate pentru Politia Capitalei, lucrurile se confirmă. Toată lumea are numai cuvinte de laudă, toți spun că înlocuirea lui la șefia Secției 20 este o mare greșeală și mai ales, toți spun că această schimbare nu este întâmplătoare.
Din păcate, un polițist despre care toată lumea afirma că este drept, muncitor și incoruptibil, este îndepărtat de un sistem care are cu totul și cu totul alte valori.
Pentru că cei vizați de postările mele se consideră victime, vreau sa subliniez că demersurile mele sunt făcute în baza Legii 571/2004, care îmi dă dreptul să semnalez public încălcări ale legii.
Astfel, semnalez acum o posibila problemă de integritate a celor care au făcut aceste numiri, mai exact a domnului doctor cms. șef Berechet Bogdan și întreb public, în speranța deșartă a unui raspuns:
Schimbarea are vreo legătură cu măsurile luate de Ernest Curtașu împotriva clanului Vasiloi?
Care sunt legăturile (imobiliare sau de altă natură) dintre clanul Vasiloi și actuali/foști șefi din D.G.P.M.B.?
Personajul numit în locul său la Secția 20 are vreo legătură cu Nicu Gheara?
Va spun de acum: nu o sa răspundă nici domnul Berechet, nici cei care îl conduc.
Dar, poate, polițiștii care stiu răspunsurile își vor face curaj și le vor scrie aici.

SPR Diamantul M.S.

L-au mazilit!!!
Când in ultimii cinci ani ai fost politist in Bucuresti este exclus sa nu fi auzit ca la Sectia 20 Politie, comandantul este ca un profesor,tata ,sef,prieten sau un OM pentru toti politistii din secție. Nu ai cum sa nu recunosti meritele acestui POLITIST ,care din dragoste pentru institutie si-a neglijat de foarte multe ori propria familie. Cand vezi la masa un comandant de sectie si un agent,ambii completand anumite documente parca prinzi curaj in meseria asta de politist. Cand ai momente sa nu poti interveni pe statia de lucru ,dar sa asculti cu drag ordinele primite de la domnul comandant. Meritele acestui OM sunt recunoscute inclusiv de directorul general al DGPMB,care obligat de sistemul putred , imputerniceste orice ofiter care se afla la randul tentaculelor din celebra "La Piovra". Noi politistii suntem total dezamagiti de aceste imputerniciri politice care ne fac sa credem ca drumul reformei anuntate nu este pe calea cea buna.
Când vom mai avea un comandant care este regretat de toti cu care a lucrat sa ne anuntati si pe noi!
Mesajul sincer de mai jos este al unui simplu agent de politie care regreta aceasta nedreapta imputernicire.
Voi ce i-ati raspunde agentului?
Fişiere ataşate
170760322_4276273702438186_387566197249416168_n.jpg
Donbazil

Mesajde Shrek » 07 Apr 2021, 21:47

Moamaaaa, ce tragedie?! Iti dai seama, un fel a fost mutat( tot sef, ca doar nu palmas)! Acum, toți aia care-l tzuca in....dos, intra-n sevraj. Trebuie sa-ti găsească alt dos de tzucait!
N-am inteles niciodata aceasta mentalitate a " unora" de a regreta un sef, fie ca este in politie sau in viata civila-corporatie. În fond , el nu va munci niciodată în locul palmasului dar își va aroga intotdeauna meritele muncii subordonaților. Iar la rândul lui șeful, va tzuca in dos, alti sefi mai mari ca el, la propriu si la figurat. Si tot asa pana in varf! Bleah!
Shrek

Mesajde Donbazil » 09 Apr 2021, 23:08

Salut!

:shock: :!: :oops:

Gabi Dumitrescu
3h •
Azi mi-am dat demisia din Poliția Română!
Întotdeauna am apărat omul de rând fapt pentru care am luat decizia in 2011 de a face parte din Politia Romana!
Am fost printre puținii polițiști din România care nu au dat amenzi pentru mască stiind ca este ceva nelegitim care încalcă drepturile cetățenești!Pentru acest fapt nu mi-am primit salariul intreg ci doar 50% timp de 5 luni de zile!Ca sa vedeti cata dreptate exista in lumea asta al naibii de ,,democratică"...
Am fost printre puținii polițiști din România care au pus tot timpul cetățeanul pe primul loc si nu politicianul...Fapt pentru care șeful meu ma tot amenința că dacă nu fac cum mi se ordonă voi fi dat afară...Uite ca mi-am dat eu demisia inainte sa imi ceara el să demisionez!
Am fost printre puținii polițiști care au avut curajul sa iasă tot timpul in față si sa spună nu nedreptății...Iar pentru asta multi ,,colegi" si-au facut cruce când am iesit pentru ultima dată din secția de poliție!
Nu regret că m-am facut polițist și cu atât mai mult că am încercat să fac din institutul de Poliție un institut dedicat cetățeanului si nu politicianului!Merg inainte cu capul sus si cu sufletul împăcat căci pentru dreptate si pentru cetatenii acestei țări am luptat si voi lupta în continuare!
Aveti grija de voi căci Statul si Poliția Română nu o vor face!
Donbazil

Mesajde Donbazil » 09 Apr 2021, 23:23

Salut!

Monstrulețule, este punctul tău de vedere. Poate ai lucrat în alt mediu...
Eu am plâns când un șef bun a fost ”promovat” și ni s-a adus o jigodie....
Cred că și pe mine m-au regretat mulți subordonați, dar asta n-are de unde s-o știe unul care a fost toată viața ” monstrulețul din mlaștină” și probabil n-a fost nici un moment șef (conducător, îndrumător,superior în funcție) ...
Eu sunt aici cu nume, prenume adresă și alte detalii, deci exist, anonimii nu există și pot zice ce doresc ei - și cât îi duce mintea, - sub scutul anonimatului...
Cât e el de-al dreaq Ioniță, ne-am strâns mainile și am stat la discutii la Craiova, deci existăm!....Cei despre care nimeni nu știe din ce mlastină scot capul și aruncă venin, nu există....
Este punctul meu de vedere și nu doresc dialog - atata vreme cât nu ne cunoaștem personal, așa că orice răspuns nu va primi o reacție din partea mea...
Să fii sănătos!...

Moamaaaa, ce tragedie?! Iti dai seama, un fel a fost mutat( tot sef, ca doar nu palmas)! Acum, toți aia care-l tzuca in....dos, intra-n sevraj. Trebuie sa-ti găsească alt dos de tzucait!
N-am inteles niciodata aceasta mentalitate a " unora" de a regreta un sef, fie ca este in politie sau in viata civila-corporatie. În fond , el nu va munci niciodată în locul palmasului dar își va aroga intotdeauna meritele muncii subordonaților. Iar la rândul lui șeful, va tzuca in dos, alti sefi mai mari ca el, la propriu si la figurat. Si tot asa pana in varf! Bleah!
Donbazil

Mesajde Donbazil » 16 Apr 2021, 11:14

Salut!

Ce salarii încasează polițiștii din România

(Gardienii publici au salariile duble față de polițiștii din MAI)

https://www.money.ro/ce-salarii-incasea ... LN99MWFfy8
Donbazil

Mesajde Donbazil » 16 Apr 2021, 11:15

Salut!

În premieră, pietonii care se uită în telefon atunci când traversează strada ar putea fi amendați

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate ... NXljTj5144
Fişiere ataşate
YXNoPTk0NzhjNGU1MDZmN2YyMmI3ZTBlZTdhMzVhZmYxNjk2.thumb.jpg
Donbazil

Mesajde Donbazil » 23 Apr 2021, 00:33

Salut!

Procurorii vor ca poliția judiciară să treacă în directa lor subordonare...

”Îndrăznesc o întrebare…

Preiau parchetele şi dosarele cu „autori necunoscuţi”?

Adică, plângerile pe care cetăţenii le adresează în apărarea drepturilor lor, la fel de constituţionale, cu privire la apărarea vieţii, a sănătăţii, a integrităţii fizice sau a proprietăţii.

Mai concret, tâlhăriile, violurile, vătămările corporale, lovirile şi alte violenţe, spargerile de locuinţe, de magazine, de autoturisme, furtul acestora, furturile din buzunare, înşelăciunile.

Nu prea cred că parchetele se vor înghesui…

Şi-atunci?! Pe cetăţean cine-l apără?

Ce se-ntâmplă cu zecile de mii de plângeri înregistrate „cu AN”, cum se spune?

Cine le mai investighează? Mama Omida?!

Cine mai organizează culegerea informaţiilor cu privire la cunoaşterea activităţii infracţionale a celor cu astfel de preocupări, a mişcărilor şi legăturilor lor?

Vor recruta procurorii informatori şi vor conduce ei măsurile operative de prevenire a unor asemenea fapte grave sau de descoperire a autorilor?

Vor organiza procurorii evidenţele de poliţie specifice ?

Au procurorii pregătirea necesară şi competenţa legală să facă muncă de informaţii ?

V.Șuhan.https://www.monitorulsiguranteicetatean ... -20038000/
Donbazil

Mesajde Donbazil » 09 Mai 2021, 00:15

Salut!

...”Colega noastră nu a beneficiat din partea instituției nici de pregătire de specialitate pentru a dobândi capacități de negociere și nici de pregătire pentru a acorda primul ajutor. Iulia a fost autodidactă și pasionată de ajutorul pe care poate să îl ofere comunității prin profesia de polițist”...

Sindicatul Europol

....”s-a închis în apartament și amenință că îmi omoară copilul!"
Așa a sunat apelul disperat la 112 al unei femei din Botoșani.
Prima patrulă care a ajuns la fața locului a găsit-o pe mama disperată cu ochii plini de lacrimi.
Le-a spus polițiștilor că a fost victima violenței domestice și a fost alungată din locuință de către soțul său care se află sub influența băuturilor alcoolice, amenințând că o va tăia cu o macetă pe fiica lor în vârsta de 3 ani.
Polițiștii au constatat că fereastra apartamentului situat la parterul blocului este deschisă, iar când s-au apropiat l-au observat pe bărbat ținându-și fetița în mână sub amenințarea unui cuțit de dimensiuni considerabile, repetând obsesiv că o va ucide.
După mai multe încercări ale colegilor, știind că agresorul se numește Iulian, colega noastră Iulia a intrat în vorbă cu el invocând această coincidență de nume. Nu știm ce discuții a purtat cu acesta, însă după aproximativ jumătate de oră, agresorul a fost convins de colega noastră că e cel mai bine pentru toți să îi lase ei fetița de 3 ani, salvându-i astfel viața.
Iulia nu se află la prima misiune de eroism, aceasta reușind în anul 2019 să salveze viața unui tânăr de 23 de ani care fusese victima unui accident rutier în urma căruia fusese grav rănit la piciorul stâng.
Colega noastră nu a beneficiat din partea instituției nici de pregătire de specialitate pentru a dobândi capacități de negociere și nici de pregătire pentru a acorda primul ajutor. Iulia a fost autodidactă și pasionată de ajutorul pe care poate să îl ofere comunității prin profesia de polițist.
O felicităm și noi pe Iulia și îi transmitem pe această cale că suntem mândri de realizările ei!
Fişiere ataşate
184393276_3867792386651270_2267952677817865745_n.jpg
Donbazil

Mesajde Cristian IONITA » 13 Mai 2021, 18:15

https://www.news.ro/social/guvernul-apr ... ce=biziday

Se reduc scolile "academice" ... de parca ai putea alatura termenii de "garcea" si "academie"
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Donbazil » 15 Mai 2021, 23:34

186476360_3986794631440316_5070624247624713527_n.jpg
Salut!
Florentin Corbeanu - agent de circulație la Craiova...La 51 de ani, locul 2 la Campionatul European de culturism și fitness...Un alt ”burtos”.... :lol: :lol: :lol:
Fişiere ataşate
186486137_3986794704773642_8243582102147837218_n.jpg
Donbazil

Mesajde Donbazil » 18 Mai 2021, 23:18

Salut!

Eu una zic!.... :idea: :!: :idea:
Uniforma de miliție era din Camgarn, cea de iarnă și din Tergal, cea de vară...Cine știe ce materiale cunt alea e bine, cine nu....Să privească uniformele polițiștilor de azi - făcute din doc, cum erau salopetele pe șantierele comuniste-...

Scrisoarea unui polițist din linia întâi către ministrul Lucian Bode
Silviu este colegul nostru din cadrul Secției 7 Poliție București, un polițist devotat și cu o dorință aprigă de a-și face în mod exemplar meseria pe care o iubește foarte mult. În rândurile următoare veți putea vedea o radiografie a Poliției Române prin filtrul ochilor unui simplu polițist aflat în stradă, în prima linie.
”Am onoarea să vă salut, domnule ministru!
Deși am puține speranțe ca veți citi acest mesaj, am ales să vă expun o situație pe care dumneavoastră o puteți rezolva ușor. Sunt polițist de aproximativ 2 ani și jumătate la una dintre cele mai dificile secții din capitală, implicit din țară. Ca să vă faceți o idee, la această secție uneori un echipaj poate prelua și 12 intervenții 112 într-o tura de 8h (experiență proprie). În scurta mea activitate am avut parte de multiple intervenții în forță, fiind nevoie de incatușare forțată, forță fizică, alergare după infractori, escaladare garduri și alte lucruri pe care societatea civilă le vede doar la TV.
De asemenea, am fost victima a 3 infracțiuni de ultraj în anul 2020. Nu de puține ori am ajuns acasă cu dureri grave de spate și de picioare după mai bine de 8ore petrecute în pantofii cu găurele și talpa de cauciuc, specifici muncii de birou la situația actuală. Și nu de puține ori mi-am petrecut jumătate din program cu pantalonii la dungă specifici CFR, rupți între picioare și nu numai. Și de aceste lucruri s-au plâns toți colegii mei, fără excepție. În urmă cu aproximativ 2 ani, colegii mei sătui de lipsa de interes la nivelul MAI și IGPR, au ales sa pună confortul, siguranța și sănătatea pe primul plan.
Astfel, 90% din colegii mei, inclusiv eu, am ajuns sa înlocuim pantofii din echipare cu încălțăminte tactica de o mai bună calitate și cu un indice de confort net superior. De asemenea, pantalonii la dungă au fost înlocuiți cu pantaloni tactici cu o croială ergonomică, material mai bun și aspect mai plăcut, care au adus o mai bună mobilitate și un confort sporit. Vă mărturisesc faptul că în ultimul an de când am "ajustat" uniforma și am investit peste 3000 lei cu mare efort financiar din propriul buzunar, munca a devenit ceva mai ușoară, mai plăcută și încrederea în mine a crescut considerabil.
Din partea societății civile am primit multiple aprecieri și am observat o reală schimbare în atitudinea persoanelor cu înclinații violente. Din cele văzute în mediul online, apreciez faptul că 80% din polițiștii din țară sunt de aceeași părere cu mine și și-au ajustat uniforma, sătui probabil de promisiuni și amânarea la nesfârșit a adoptării unei noi uniforme atât de necesare vremurilor actuale. În ultima perioada, controalele s-au înmulțit și au început presiunile pentru a ne întoarce la uniforma oficială, total depășită de vreme.
Lucrătorii Direcției de Ordine Publică ne amenință cu cercetări din cauza uniformei, polițiștii din stradă fiind tratați cu un aer de superioritate și cu aroganță.
Nimeni nu ne-a întrebat dacă ne e frig, cald, foame, sete sau din ce bani spălăm și reparăm mașinile ministerului, dar am fost "hăituiți" pe tema uniformei. Practic suntem "hăituiți" pentru simplul fapt că am încercat sa ne facem munca mai ușoară și am încercat sa aducem o îmbunătățire a serviciului polițienesc.
Noi nu vrem să încălcăm legea, vrem doar condiții mai bune de muncă. Serviciul polițienesc are deja destule lipsuri pe care noi le decontăm direct iar ultimele presiuni din partea conducerii au stârnit o nemulțumire generală în rândul polițiștilor, nemulțumire care este pe punctul de a se transforma într-o revoltă din care toată lumea are de pierdut.
În speranța că veți reflecta la cele expuse de mine, noi polițiștii din stradă vă cerem ajutor și înțelegere. Cât despre mine, oricând veți dori să luați pulsul direct din stradă, sau pur și simplu vreți să serviți o cafea la automat pe capota Loganului cu un om simplu și onest, vă stau la dispoziție și vă asigur de o reală colaborare din care veți vedea o altă față a Politiei a cărei imagine probabil ajunge distorsionat la dumneavoastră.
Vă mulțumesc anticipat!
Mă semnez, un simplu polițist din linia întâi.”
Donbazil

Mesajde Donbazil » 19 Mai 2021, 23:50

Salut!

S-a rezolvat!....Nu se poate ! :cry: :oops: :cry: :oops:

„Așa cum anticipase încă din primele rânduri ale scrisorii adresate ministrului Lucian Bode, Silviu, colegul nostru, a primit un ŕăspuns prompt…nu e bună adresa de mail, pe care tot pe site-ul MAI a găsit-o:))

„Asta pățesc tinerii polițiști care îndrăznesc să creadă că sistemul se poate schimba, că sunt ascultați, că pot contribui la îmbunătățirea instituțională. Au ajuns polițiștii din stradă să cerșească decență, normalitate și echipament adaptat nevoilor străzii!

P.S. Nu trăiești în România anului 2021 dacă nu trebuie să trimiți o petiție prin poștă, în trei exemplare, conformate cu originalul și semnate pe fiecare pagină, într-un dosar cu șină“, scriu colegii polițistului organizați în sindicatul Europol România.
:idea:

https://www.cotidianul.ro/politistii-ru ... e-revolta/
Donbazil

Mesajde Shrek » 20 Mai 2021, 08:44

Ei, na. Chiar la Sibiu? Asa ceva....
https://www.facebook.com/67921855210081 ... 683959596/
Shrek

Mesajde Donbazil » 21 Mai 2021, 22:44

Salut!

:oops: :cry: :idea:
Ne-am emancipat!....Pe vremea mea nu cutezai să iei o țigare în public....
Mai prindeam câte un chef, mai recrutam câte un informator, mai ciocăneam câte o gagică, dar ...Totul cu fereală....
Proști am putut fi!...
Acuma dacă lucri doi ani la rutieră și nu-ți faci vilă, ești papagal....

https://www.stiripesurse.ro/ancheta-pol ... 01734.html
Donbazil

Mesajde Shrek » 27 Iul 2021, 09:26

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 1820653723
PS. Pe principiul " nici o faptă bună nu rămâne nepedepsita" asteptam si sancțiunile ce vor fi luate fata de agentul(007) in cauza pentru următoarele încălcări ale legii:
- a pătruns în locuința fără mandat;
- jeaca este " neconforma"( asa arata in fotografie si asa a cerut ala cu ...ciocanu')
- nu a cerut prin stație ( de taxi) si nici nu a așteptat...întărirea, pardon intaririle!
- l-a scos pe bătrân din locuinta sa fără sa-i comunice in scris, pentru ce este...ridicat! ( abuz clar, represiune nedreapta)
- in fotografie se vede clar ca este nebărbierit, cu capul descoperit si fara sa fie oleacă aplecat, asa cum cer normele in poliție!
Hai, pa!
Shrek

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE