Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Ce ati face in caz de catastrofa?

Mesajde cantemir » 20 Noi 2013, 00:47

Mircea_63 scrie:... si sa scriu o carte, un roman colea, dar n-am vreme acuma

Nici o problema! O lasam pe maine dimineata... La viteza ta, pana fierbe cafeaua-i gata si cartea (da' ...sa fie roman!) Promiti?
cantemir

Mesajde Florin Dobre » 20 Noi 2013, 00:49

Oricum,in caz de catastrofa s-ar institui legea martiala. Armata ar dirija. Cine are arma-n mana, ala va canta. :shock:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Mircea_63 » 20 Noi 2013, 00:49

Florin Dobre scrie:Discutia asta e un scenariu. Doamne fereste sa se intample. Oamenii pot deveni foarte repede fiare. ;)

Tocmai aici nu devin fiare, ci oameni. La Revolutie ne pupam pe strada.

Am intanit mici catastrofe. Nu iti vine sa crezi ce oameni sunt oamenii. Logic, in mentalul colectiv ei stiu ca numai asa pot supravietui.
Altfel disparea spita umana... D-zeu stie cum. E secret de fabricatie.

Am trait inundatii. Mi-au fost povestite. Sa mor io, prea binele ne strica. In caz de catastrofa, oamenii devin ca albinele.

PS promit Cantemire!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Florin Dobre » 20 Noi 2013, 00:52

Pai Mircea. Sunt situatii diferite. Una e o catastrofa locala si alta o catastrofa globala. Cred ca am inteles eu gresit.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde State » 20 Noi 2013, 00:55

Mircea_63 scrie: Sa mor io, prea binele ne strica. In caz de catastrofa, oamenii devin ca albinele.

Poate in cazuri gen inundatii/incendii/razboaie. Cand n-or mai avea ce sa bage in gura , sa vezi ce suriu iti iei in coaste pentru un colt de paine. Atunci va fi legea junglei. Care-i mai pizdos traieste.
Asta daca vorbim intr-adevar de catastrofe, nu cazuri izolate unde catastrofa inseamna izolarea unui sat de ape.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde Mircea_63 » 20 Noi 2013, 00:57

Fie globala si nasoala...eu cred, sper ca se vor constitui mici comunitati. Izolat nimeni nu supravietuieste.
Ca io vreau sa fiu Robinson...nu va luati dupa mine...
Mircea_63

Mesajde Florin Dobre » 20 Noi 2013, 01:05

Ganditi-va ca in asemenea situatie(de catastrofa generala) legea dispare. Sa vezi atunci reglari de conturi.
A adus Mircea vorba de momentul revolutiei. Aveam 15 ani si m-a prins in Sibiu. Am fost martor la cateva faze cel putin...surprinzatoare.

Omul cumsecade pana mai ieri, o data il vezi cum isi arata coltii. Si invers...un om care trecea neobservat devine erou.
E adevarata vorba aia care zice ca omul se cunoaste in situatii limita. La bine toti iti sunt prieteni; abia la necaz se cerne sita.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Florin Dobre » 20 Noi 2013, 01:09

Mircea_63 scrie:Fie globala si nasoala...eu cred, sper ca se vor constitui mici comunitati. Izolat nimeni nu supravietuieste.

Izolat ai o sansa pe termen scurt. Pe termen lung e musai sa te asociezi. E valabil oricand. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Florin Dobre » 20 Noi 2013, 01:12

Mircea_63 scrie:Am trait inundatii. Mi-au fost povestite. Sa mor io, prea binele ne strica. In caz de catastrofa, oamenii devin ca albinele.

Pai si crezi ca albinele sunt o democratie? Eu nu cred asta.
Furtisagul, in asemanarea asta, va fi de mare amploare. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde State » 20 Noi 2013, 01:13

Florin Dobre scrie:E adevarata vorba aia care zice ca omul se cunoaste in situatii limita. La bine toti iti sunt prieteni; abia la necaz se cerne sita.

Retine o vorba(general valabila) : Prietenii sunt ca umbra. Apar doar cand e soare. ;)
State

Mesajde Florin Dobre » 20 Noi 2013, 01:16

State, am avut urcusuri si coborasuri in ciuda varstei mele relativ tinere. Cel putin de treaba asta cu prietenii m-am lamurit. :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Mircea_63 » 20 Noi 2013, 01:18

State, tu esti o comoara. Pe bune. Erai bun de...popa. ;)

Eu sunt atipic. Am cei mai buni prieteni din lume. Ori am fler... :? ori am papat ceva, dar la capitolul asta am incredere deplina cand am pus stampila asta. Si n-o pun greu, ci rar. Si in juma de secol nu m-am inselat vreodata.
Mircea_63

Mesajde Florin Dobre » 20 Noi 2013, 01:24

Eu pun mare pret pe prietenie. Imi pare cel mai pur sentiment. De regula dau credit pana la proba contrarie. Insa sita cerne fara sentiment. Pot spune ca am avut si surprize placute. ;)

Cred ca asta e o alta tema de discutie. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde cantemir » 20 Noi 2013, 01:30

Astia de la Nat. Geo. gasesc tot felul de ciudati ce se pregatesc de apocalipsa. Fiecare in felul sau!
Unii cred ca-ar fi o eruptie supervulcanica, altii ca o cometa sau asteroid, altii ca o criza economica, alti ca o furtuna solara, un atac chimic, bacteriologic, atomic sau o anarhie generala! Dracu sa-i ia pe toti!
Cum sunt gasiti ciudatii aia ( care, culmea, cred si investesc in a scapa de "ce ti-e scris"), stie doar Nat. Geo. Dar toti sunt americani. Si indiferent de cum cred ei ca va veni sfarsitul lumii, se inarmeaza si isi invata copii de gradinita cum sa traga cu arme letale.
Poate apocalipsa nu vine singura, dar copii lor sunt pregatiti s-o aduca!
Ultima oară modificat de cantemir pe 20 Noi 2013, 01:35, modificat 1 dată în total.
cantemir

Mesajde Mircea_63 » 20 Noi 2013, 01:31

Ii iau de pe net!

Ca d`aia incercam si io. :lol:
Mircea_63

Mesajde State » 20 Noi 2013, 01:32

Mircea , nu stiu cum o fi la tine dar daca e asa...asa sa fie in continuare !

Tocmai ieri dezbateam un caz in familie(mai nou). Nu mi-am putut imagina cum o persoana poate fi cu mai multe fete decat cubul. :oops: Mai dureros e faptul cand iti pui toata increderea in cineva pe care-l consideri aproape. Tocmai de la acel cineva nu te astepti sa-ti bata cuie in palma. Culmea , de acolo te arzi. Chestiile astea lasa niste urme pe care nu le poti sterge. Nici increderea nu o mai poti da cuiva in viitor ,atat de larg si deschis, cu toate ca intentiile poate ar fi fost bune.
M-am mai ars si eu, inevitabil, dar raman la vorba aia. Uneori e bine sa nu arati increderea. Tocmai asta cred ca e un motiv pentru care iei teapa. "Lasa ma ca asta are incredere in mine, taci din gura". ;)
La nevasta-mea la munca ,la fel(tot ieri, culmea). A iesit un circ cat China. De unde crezi ca a plecat? De la o tampita pe care o iubeau toti din firma. :oops:

Eu zic sa fii atipic in continuare dar niciodata sa nu zici 100%. Lasa o marja de eroare.
State

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE