Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Shrek » 28 Mar 2016, 21:45

De ce nu?! Daca al' negru o fi sefu' lui si l-a prins ca intarzie la......slujba, l-o fi amenintat ca-l da afara iar ceilalti asteapta sa-i dea un sut in......
Doamne iarta-ma! Ritualul in sine este un exemplu de smerenie.
Shrek

Mesajde lucky5strike » 28 Mar 2016, 21:53

Nu vezi ca negrul isi sufleca pantalonul, sa aiba papa loc unde sa-si depuna omagiul... ? :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Shrek » 28 Mar 2016, 22:05

Ba io cre' ca isi ia elan!
Shrek

Mesajde teinegru64 » 29 Mar 2016, 01:52

Elan de elan la Posta Elan.
Fişiere ataşate
P1040930.JPG
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde csaa » 29 Mar 2016, 18:39

Pentru toi sustinatorii fostului rege (de pica) http://www.aktual24.ro/celebru-scriitor ... -robotice/
csaa

Mesajde Mircea_63 » 29 Mar 2016, 21:24

Cineva confunda subiectul cu predicatul! :D
Una e sa fii sustinator al ideii de regalitate, anacronica dealtfel in secolul XXI, dar cu toate acestea benefica exact prin anacronism si cu totul alta e sa fii fan al persoanei regelui.

Personalitate dansului, ca om, poate fi un factor pozitiv al ideii de regalitate, dar nu face prea multe parale. Toti regii sunt muritori si nu avem de unde sa stim ce om si cu ce personalitate va fi urmasul sau urmasa sa.

La urma urmei si democratia e o tampenie. Pai nu? Ia uite, este cineva fan Iohannis sau Basescu!? Or fi, dar cei care nu sunt, or fi oare impotriva democratiei? ;) Regele Mihai are deja o varsta, Maine poimaine va pleca dintre noi. Ideea de regalitate poate continua! :!:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde csaa » 29 Mar 2016, 21:25

Mai bine nu!
csaa

Mesajde cristian bh » 29 Mar 2016, 21:25

csaa scrie:Pentru toi sustinatorii fostului rege (de pica) http://www.aktual24.ro/celebru-scriitor ... -robotice/

Ce-ar inseamna sustinator al fostului rege? :shock:
ps,....din pacate multi scriitori se dovedesc a fi inculti!
Cu burta mai plina,mai goala,.....de fapt mai conteaza? ;)
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde Donbazil » 29 Mar 2016, 23:01

Salut!

Marian Nazat – Desfiintati Romania !

Desfiinţaţi România, netrebnicilor, nu vă mai prefaceţi că avem o ţară ! Nu ne mai minţiţi că România e un stat suveran şi nu ne mai chemaţi la vot ! Ce să alegem, o gaşcă de târâtoare la porţi străine ? Nişte nevertebrate încolonate, cu căciulile în mână, la uşa ambasadelor stăpânitoare aici ? De ce să ne amăgim că vă dăm puterea, când, de fapt, cei de afară o au şi o exercită după cum le vine cheful ? Cheltuim degeaba bani şi energie, iluzionânu-ne aiurea că bătălia electorală va decide asupra destinului nostru. Nouă ne-a rămas doar dreptul de a scoate din urnă numele slugilor, nu altceva. Deşi, inşii ăştia – parlamentari şi miniştri, nu-l pomenesc pe preşedintele ilegitim – nu au identitate. Şi-au abandonat-o voluntar, ca nu cumva să-şi supere şefii de la Bruxelles şi Washington.
Oameni fără chip şi stare civilă, nişte contururi amorfe şi confundabile unul cu altul, goale. Copii abjecte ale politicianului născocit de o Europă globalizată şi insensibilă la tradiţiile naţionale. Legile trebuie să aibă musai girul ocupanţilor, ca şi mărimea lefurilor, a pensiilor, nimic nu trece de ochiul lor satrapic. Ne-am vândut economia şi independenţa la ordinele cancelariilor euroatlantice, ne-am trimis aşijderea cetăţenii în pribegie să cerşească o firimitură de condiţie umană inferioară. Suntem monitorizaţi de ani de zile de parcă am fi infractori, ni se interpretează în toate felurile orice gest şi mişcare. Trădătorii s-au înmulţit şi circulă la vedere, unii sunt chiar formatori de opinie. Statul îi decorează şi-i saltă în grade şi ranguri, se bucură de onoruri şi privilegii. Se laudă cu relaţiile lor de dincolo de graniţe şi, din vocaţia delaţiunii, şi-au făcut piedestal. Schengen-ul este sperietoarea cu care ne ameninţă stăpânul, titulatura compromisului suprem. Intraţi în spaţiul nostru doar goi şi de-a buşilea, uitaţi că sunteţi români ! ni se repetă întruna.

Şantajul politic e botezat corectitudine politică, iar de nu schimbăm legislaţia internă pe placul afaceriştilor străini, ioc investiţii ! Întreprinzătorii muscali ne-au furat la bucată metalurgia, dar nimeni nu le cere socoteală. Subminarea economiei naţionale şi spionajul sunt vini indigene. Procurorii români sunt preocupaţi să-i bage la zdup numai pe afaceriştii neaoşi. Ceilalţi sunt curaţi şi cinstiţi, americanii ne-au chevronizat şi bechtelizat de ni s-a dus buhul, dar ne predau lecţii de morală. Parlamentarii băştinaşi s-au sculat cu noaptea în cap şi s-au îmbulzit, spăşiţi, la un ataşat diplomatic, un ţâşti-bâşti trimis de peste Ocean să ne măsoare lipsa de demnitate. Au cearcăne pământii, de la nesomn, şi le tremură bărbăţia de frică. Vocea li s-a piţigăiat şi păşesc umil în salonul yankeului. Îi explică pierit că sunt puterea legiuitoare şi se scuză că nu l-au întrebat înainte, că nu i-au cerut permisiunea de a legifera. Gazda îi cercetează cu dispreţ şi mestecă arogant chewing-gum. Bleah, ce popor de lingăi ! îşi zice în gând individul care şi-a ataşat la carâmb România. E atâta scârbă în ochii ăstuia că abia se abţine să nu scuipe. America nu s-a învrednicit, de un an şi ceva, să-şi expedieze ambasadorul la Bucureşti, la ce bun ?, în colonie merge şi aghiotantul.

Alţi câţiva diplomaţi s-au repezit la Palatul din Dealul Arsenalului să-i ia la refec pe aleşi, să-i iscodească faţă în faţă. Parlamentarii din republica vasală îşi pun cenuşă în cap, o ţin langa cu proasta comunicare şi promit că nu se va mai întâmpla. Îşi iau angajament să nu-şi mai necăjească supraveghetorii, ce vreţi ?, naivii şi-au imaginat că procedura de legiferare le aparţine lor, nu străinilor ! Năimitul de la Cotroceni râde cu gura lăbărţată şi hăhăie cu tâlc, are şi motive. Păi, nu le spune el mereu, useliştilor, să fie atenţi că altfel îi pârăşte Apusului ?! Ăştilalţi şi ei aidoma, nu se lasă, fiecare umblă cu turnătoriile pe afară. Aşa că desfiinţaţi, netrebnicilor, România, n-o mai batjocoriţi prin oficinele străinătăţii !
Donbazil

Mesajde Shrek » 29 Mar 2016, 23:22

Interesante surse de documentare aveti atat dumneata Donbazil cat si csaa! Aveti o placere morbida sa cititi lucruri scabroase si apoi sa le postati sa le citeasca si altii. Da' vre-o stire de un premiu castigat de o romanca la gimnastica ori un copil ce a castigat o olimpiada internationala nu va sar in ochi? Poate ar fi timpul sa nu mai purtam grija cu cine se culca mama.......pentru ca vrem nu vrem tot tata o sa-i spunem! Sunt atatea lucruri pe lumea asta de care sa ne bucuram in viata noastra scurta! De ce tebuie sa ne asezam in fund in mijlocul drumului si sa ne plangem de mila........Uitati-va pe fereastra! A venit primavara! Sa ne bucuram de ea si la propriu si la figurat!
O noapte linistita tuturor!
Shrek

Mesajde csaa » 30 Mar 2016, 07:07

Avem si din astea mucozitate mica. Dar cand restauratia urla din toti plamanii ei aia plini de ftizie trebuie sa-i pui o masca chirurgicala (din adevar) pe bot sa nu te umple de tifos.
csaa

Mesajde Mircea_63 » 30 Mar 2016, 08:55

csaa scrie:Avem si din astea mucozitate mica. Dar cand restauratia urla din toti plamanii ei aia plini de ftizie trebuie sa-i pui o masca chirurgicala (din adevar) pe bot sa nu te umple de tifos.

"Mucozitae mica" e doar o rautate mica mascata oarecum sub o forma de tandrete adresata pe nedrept Shrekului. :D
Din "plamanii ei plini de ftizie" n-ai cum lua tifos ci eventual tot ftizie, adica TBC. Sunt doua chestii diferite.

Tovarasu, "restauratia" de care pomenesti ca ar dori altii sa o faca, e ca si aia cu hotul care striga hotii. Tare imi pare mie ca altii sunt pe aici "restauratorii" vremurilor de nationalism, sovinism si daca nu comunism de-a binelea, macar o forma asemanatoare, precum aceia care si-ar dori sa se mai intoarca o data roata si sa revina vremurile tineretii in care se simteau ei puternici si erau "cineva".

Cumplitul secol XX, din care ai prins vremea de pace, a avut ca sursa a nenorocirilor tocmai ideile nationaliste. Astea au avut candva rolul lor pozitiv, pentru ca mai apoi sa devina o frana si o otrava.
Multi traiesc cu impresia ca a fi nationalist inseamna a fi patriot si roman adevarat (sau alta natie), iar cine nu e ca ei este fie las, fie tradator. Imi iubesc tara la fel cum - ca toti oamenii- imi iubesc mama, dar daca ma nasteam ungur, sirian, rus, englez sau orice alta natie, mi-as fi iubit tara si natia din care faceam parte. Iubim femeia care ne-a nascut si ii spunem mama, dar la fel am fi iubit orice alta femeie din lume daca aceea era mama.

Comunismul a avut o idee interesanta: proprietatea dezbina poporul. Fabrica lu` ala, pamantul lu` ala..."sa-i ia naiba", stii povestea cu capra vecinului. Asa ca a pus capat ideii de proprietate privata si totul a devenit al tuturor. Consecinta? A disparut motivatia si concurenta. Economia s-a dus de rapa! Similar, daca se tempereaza nationalismul si extremismul legat de natie, rasa, culoare, religie, sexualitate, dispare motivatia conflictelor.

La ce au dus ideile astea teribile in care fiecare crede ca natia lui, rasa, religia sunt mai presus decat ale altora? La lagare de exterminare pe criterii etnice, rasiale, religioase, sexiste. Daca ideile astea sunt cauza primordiala -desigur mulate pe natura cruda si salbatica a omului, natura care nu se va schimba peste noapte si probabil e chiar mai bine asa- atunci e doar o chestiune de timp ca ele sa se repete. Si s-au repetat!!!! 10.000 de oameni ucisi in lagare de exterminare la inceputul anilor `90 in EUROPA, mai exact in fosta Iugoslavia. Si se vor repeta daca nu ne schimbam felul de a gandi. Adu-ti aminte de Tg Mures, 1990. Probabil ne-a trecut glontul pe la ureche.

Cu mare mandrie isi poarta unii nationalismul si cu dispret privesc pe cei care nu le impartasesc ideile, fara sa le treaca prin minte ca o idee atat de frumoasa, care te umple de mandrie si simti cum zvacneste in tine vana de roman la fel cum le-a zvacnit vana alora de zbierau Deutschland Uber Alless, poate fi o idee otravitoare.

Ani de zile ne-am purtat cu mandrie nationalismul, iar acum sa vina cineva sa ne spuna ca nu e bun...asta trebuie omorat cu pietre! :roll:
OK, asta este, dar va rog sa fie pietre si nu rahat si mai ales, faceti-o civilizat!
Mircea_63

Mesajde Shrek » 30 Mar 2016, 15:25

csaa scrie:Avem si din astea mucozitate mica. Dar cand restauratia urla din toti plamanii ei aia plini de ftizie trebuie sa-i pui o masca chirurgicala (din adevar) pe bot sa nu te umple de tifos.

Si mai interesant mediu de documentare ai! Pana la urma vad ca ai cunostinte temenice de ..... anatomie umana si presupun ca tu, tot dintr-o "mucozitate mica" te-ai format! Astfel nu imi explic de ce folosesti astfel de epitete la adresa mea! Sunt sigur ca parintii tai ar fi mandri de limbajul pe care il folosesti la adresa semenilor!
PS 1:Am sentimentul ca nu stapanesti sensul cuvantului "restauratie" , pentru ca, pana la tine, nu l-a folosit nimeni!
PS 2: Pentru cei care nu cunosc sensul expresiei cu 'mama si tata' le reamintesc ca aceasta era o vorba de duh, folosita in mediul "proletar" inainte si dupa 1989 si avea sensul ca, indiferent daca ne place sa nu, trebuie sa-i respectam pe cei aflati la conducere, oricare ar fi nivelul!
Shrek

Mesajde csaa » 30 Mar 2016, 17:45

Daca ai fi vazut flmul al carui nume il porti ai fi inteles gluma mea. Si tu si @mircea_63. In ce priveste termenii.....pot sa va fac si niste trimiteri la DEX, dar sper sa cititi si singuri. AAAA! Vezi ca termenul ~restauratie~a fost folosit cu muuuuuult inainte de 1989. Nu strica sa mai citesti (vezi ce zic aia de la Radio Guerlla)
@mircea_63 vad ca nu ai priceput aluzia (mea subtila): monarhia este atat de bolnava - si tifos si TBC - ca poate imbolnavi o tara intreaga. Tu mi te-ai adresat cu 'tovarasu', eu o sa-ti spun '"camarade" (?????). Te deranjeaza? Sper ca nu.
Nu am priceput ce draq legatura are monarhia cu ......nationalismul, sau sovinism, sau....comunism (?????). Daca nu vreau monarhie inseamna ca sunt comunist???? Sau nazist???? Sau sovin???? :o :o :o
Ce, nu pot fi mandru ca sunt roman si sa accept si unguri in preajma mea? Nu pot avea prieteni bulgari pentru ca ne-au tabacit curu la Turtucaia??? Trebuie sa aplic Vechiul Testament si sa nu intru decat in casa de roman (adevarat si verde)???
Drept dovada ca se poate, uite, accept faptul ca voua va place monarhia. Foarte bine, dar asta nu inseamna ca trebuie sa-mi placa si mie. Voi trebuie sa acceptati ca sunt oameni (romani adevarati ;) ) carora le displace aceasta forma de guvernamant. Fiecare dintre noi aducem argumente (logice,de bun simt, legale, utile) si incercam sa combatem argumentele celuilalt. Cam asta inseamna democratie :!:
P.S. - in ce priveste Tg. Mures, nici nu ai idee cat de aproape am fost. @nae iti poate spune ca cei din garnizoana Sibiu au dormit in camioane doua zile, asteptand sa plece spre Tg. Mures. Fie ca va place, fie ca nu, sa stiti ca Iliescu nu a vrut sa plecam si a evitat astfel iugoslavizarea Romaniei.
P.S. 2 - nu ati combatut cu nimic ceea ce spune omul ala in articol.
csaa

Mesajde Mircea_63 » 30 Mar 2016, 20:37

Treaba cu monarhia e una, dar am facut referire si la subiectele discutate anterior si la care ai participat, adica la cele legate de musulmani, teroristi, refugiati.

Monarhia e o idee! Tu o privesti ca pe o persoana sau grup de persoane. Spuneam ca e anacronica. De aici si sansa minima ca vreun rege sa devina dictator in Europa de astazi, monarhia fiind doar reprezentativa. Adica un fel de Iohannis permanent. :lol: Tara ar fi condusa de guvern, parlament...
In felul asta nu ar mai exista agitatia asta legata de presedinti si nici riscul ca vreunul sa devina Presedintele Suprem, la fel nici acuze ca cele aduse lui Base. Nici case la fiecare cinci ani, cheltuielile n-ar fi mai mari. Devierile stanga drepata ar fi privite mai cu blandete, fara teama ca devenim extremisti de stanga, dreapta sau mijloc. :roll:

Cealalta discutie, legata de nationalism a fost rezultatul citirii tale. Adica te-am citit, am ajuns la o concluzie si tu te grabesti sa o reconfirmi:

csaa scrie: Ce, nu pot fi mandru ca sunt roman ....(romani adevarati ;) )

Am inteles! Exista si romani adevarati. :shock: Sigur ca da, La fel au existat si nemti adevarati si au existat si rase inferioare, suboameni. Unii sunt mai adevarati decat altii. Si zici ca asta nu e nationalism (altii il numesc nazism, cuvant derivat de la nationalism in limba germana, deci nationalist egal nazism)!?
Incercam sa iti spun ca tocmai ideile astea care le credeam superioare, inaltatoare si ne umpleau de mandrie patriotica alta data, s-au dovedit a fi otrava secolului XX.
Cata vreme suntem "natzi", suntem pregatiti mintal pentru segregare. Ca ala-i ungur, alalalt tzigan, evreu, arab etc si noi suntem gata sa murim cu arma in mana pentru mandra noastra natie, numai sa se iveasca ocazia. Nu acceptam refugiati in tara noastra!

Daca nu vor avea nesansa unor razboaie nimicitoare, copii, nepotii, stranepotii nostri se vor considera candva cetateni ai planetei Pamant, capabili sa accepte diferentele de rasa, religie etc
Asta incercam sa spun! Stiu ca nu e usor de digerat, tovarase, camarade, prietene...cetatene al Terrei. :D

Planeta asta nu incepe si nu se sfarseste cu noi.
Mircea_63

Mesajde Shrek » 30 Mar 2016, 20:59

[quote="csaa"]Daca ai fi vazut flmul al carui nume il porti ai fi inteles gluma mea. Si tu si @mircea_63. In ce priveste termenii.....pot sa va fac si niste trimiteri la DEX, dar sper sa cititi si singuri. AAAA! Vezi ca termenul ~restauratie~a fost folosit cu muuuuuult inainte de 1989.

Asta sa o spui lu' mutu'! Daca este cum ai scris ca ai dormit in camioane la Tg. Mures, inseamna ca ori erai la scoala de politie, ori jandarmerie. Ca atare banuiesc ca esti activ ori pensionat cu "ordonanta". Deci nu iti dezonora conditia fosind un vocabular de.......rahat!
Shrek

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE