Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Moldovenii

Mesajde Cristian IONITA » 16 Sep 2024, 20:37

Cu natura nu te pui
Fişiere ataşate
FB_IMG_1726507869780.jpg
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 25 Ian 2025, 00:04

In caz ca nu sunteti hotarati pentru urmatorul citybreak
Fişiere ataşate
FB_IMG_1737752280450.jpg
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 18 Feb 2025, 08:57

Cristian IONITA

Mesajde mircea » 02 Aug 2026, 00:50

Deee...ce sa mai spun . A mai incercat CI pe aici cate ceva, dar slabut . Probabil ca Bucurestiul schimba pe oricine ii calca caldaramul si ramane mai mult de trei zile acolo . Salut CI .

Am muncit vreo doispe mii de apusuri la unii din Bucuresti, via Iasi , spre un turtudau intr-o padure . Cand veneau aia de la Iasi, la cersit o cafea spuneau "" ba, voi astia din Bacau sunteti altceva, parca nu sunteti moldoveni . Ce prosti si aia sa nu stie ca astia ai mei sunt cel putin la fel de prosti ca ei . Moldovenii din Bacau sunt aproape la fel ca timisorenii, clujenii si alti cativa care considera ca au sange albastru. Cu toate astea nimeni nu-i intrece pe bucuresteni .

Ma uitam cu usoara nostalgie prin Poiana lui Iocan . La vremea respectiva priveam discutiile de acolo cu ingaduinta . Acum va intreb, la ce v-au folosit toate acele incrancenari partizane si patimase ? Aveati un singur lucru de aparat, libertatea voastra . Si voi, voi ce-ati facut ? Toti suntem niste moldoveni Intr-o Moldova mare cat o Romanie .
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se. O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Mesajde Cristian IONITA » 02 Aug 2026, 18:47

mircea scrie:Deee...ce sa mai spun . A mai incercat CI pe aici cate ceva, dar slabut . Probabil ca Bucurestiul schimba pe oricine ii calca caldaramul si ramane mai mult de trei zile acolo . Salut CI .

Am muncit vreo doispe mii de apusuri la unii din Bucuresti, via Iasi , spre un turtudau intr-o padure . Cand veneau aia de la Iasi, la cersit o cafea spuneau "" ba, voi astia din Bacau sunteti altceva, parca nu sunteti moldoveni . Ce prosti si aia sa nu stie ca astia ai mei sunt cel putin la fel de prosti ca ei . Moldovenii din Bacau sunt aproape la fel ca timisorenii, clujenii si alti cativa care considera ca au sange albastru. Cu toate astea nimeni nu-i intrece pe bucuresteni .

Ma uitam cu usoara nostalgie prin Poiana lui Iocan . La vremea respectiva priveam discutiile de acolo cu ingaduinta . Acum va intreb, la ce v-au folosit toate acele incrancenari partizane si patimase ? Aveati un singur lucru de aparat, libertatea voastra . Si voi, voi ce-ati facut ? Toti suntem niste moldoveni Intr-o Moldova mare cat o Romanie .

Salutare Mircea .... bine ai coborât printre noi ... cel putin pentru mine lipsa ta a fost resimțită.
Cristian IONITA

Mesajde mircea » 03 Aug 2026, 00:58

CI tu ce spui, buzoienii sunt si oleaca moldoveni ? Sau sunt chiar moldoveni dincolo de granita ? Am stat vreo doi ani in zona si nu mi-am dat seama , desi am avut banuieli .
Mai sa fie, vad ca in trecut am mai batut campii despre libertate . Ce sa fac, idei fixe si putine . Doar ca acum se ard carti in piata publica si se darama statui . O fi insemnand asta ceva ?
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se. O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Mesajde mircea » 07 Aug 2026, 21:41

Poate multi considera ca libertatea este asa, un ceva abstract, neinsemnat . Asa o fi ?
Tara, stat, patrie sunt alte cuvinte care definesc pentru altii notiuni abstracte si neinsemnate .
Si totusi cat de pretioasa este pentru un individ libertatea ? Cui o cerem daca usor, usor ne este luata ?
Tarii ? Patriei ? Nu ! Niciodata tara sau patria nu iau ceva . Doar statul o face .
Tara ofera un loc sub soare, o identitate, iar patria un loc de suflet oriunde te-ai afla .
Notiuni abstracte si neinsemnate .
Pentru multi .
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Mesajde mircea » 09 Aug 2026, 19:33

Ssssssssssssssst . Faceti liniste .
Lumea doarme, sa nu cumva sa o trezim .
Cand lumea "doarme" toti dracii se bucura .
Vorbesc soptit intre ei si spun , "sssssssssssst faceti liniste".
Bucuria lor si gandurile mele pacatoase nu se aud .
Este prea multa liniste care acopera totul .

Aaaaaaaaaaaaaaa, si mai este ceva . Daca citeste careva pe aici, oare cum defineste libertatea . Sigur nu putem fi toti la fel .
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Mesajde mircea » 11 Aug 2026, 22:04

Poate nu intamplator un subiect de felul asta nu prezinta interes decat pentru putina lume . Si aici nu ma refer la libertate ca un subiect de forum .
Adevarul este ca suntem un popor vegetal, fara reactie, care pe langa cele bune avem si noi intunericul nostru . Este greu de rostit acest adevar dar mai ales greu de recunoscut ca adevar .
Cine mai baga in seama o meteahna in plus sau in minus intr-o lume care a fost intotdeauna o lume nebuna ?
Nimeni, pentru ca astia suntem .

O sa-mi spuneti ca noi romanii nu am trait niciodata mai bine si nu am fost niciodata mai liberi .
Va raspund cu alte doua intrebari . Cu cine ne comparam ? Voi chiar nu vedeti degradarea libertatilor individuale din ultimii 15 - 20 de ani ?

Nici macar nu astept un raspuns .
Ma intorc din nou la gandurile mele pacatoase .
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Mesajde Balian » 12 Aug 2026, 05:56

Avem bază de comparație chiar f aproape. Ungaria la începutul anilor 90 din grupul țărilor fost comuniste, era un elev eminent în transformările timpurilor respective. Azi am depășit în mai multe capitole. Anul trecut Victor Orban s-a întâlnit cu Ilie Bolojan. Ironic spunea că d-nul Bolojan este al 20-lea prim ministru a României cu care putea să întâlneascăîn timpul mandatului dânsului. Poate nu a gândit la subînțelesul negativ a acestei relatări. Diferența este felul Constituției. La noi este lăsat ca viața economică să funcționeze după regulile ei. Sau cel puțin mai în măsură ca la ei.
Libertatea individuală este grav influențată de modul cum selectăm noi informațiile. În ultimii 15-20 de ani a intrat în pachetul de informare a individului, informația total necontrolată în care pot apărea orice. Asta nu ar fi o catastrofă, doar suntem în libertate. Catastrofă e că și credem manipulările. Chiar și cele mai naive. :cry:
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Anterior

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE