Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Moldovenii

Mesajde mircea » 04 Feb 2018, 17:33

Nu intamplator am deschis subiectul , ca in el nu era vorba despre moldoveni, olteni , ardeleni , banateni , dobrogeni, maramureseni , etc , era vorba despre Romania . Ma uit pe panarama asta de FB si vad ca se distribuie in draci tot felul de articole, scrise de catre unii care nu au facut nimic la viata lor si te intrebi cine sunt astia, de au atata credibilitate. Cam toate textele vehiculate au ca o concluzie finala, spusa direct sau nu, constatarea ca vremea Romaniei , asa cum o stim ar trebui se apropie de final . Ce mizerie....ce mizerabili.

Da de cand niste oameni care au administrat sau administreaza aceasta tara, sunt confundati cu Romania ? Ca oamenii aia de administreaza sunt romani, unguri, nemti si toate minoritatile care participa la actul de guvernare sau administrativ . Toti astia si-au dat mana si impreuna pun tara pe chituci.
Ce vina are Romania in asta ?

Poate va mai ganditi.......
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se. O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Mesajde paul » 04 Feb 2018, 19:09

mircea scrie: Ma uit pe panarama asta de FB si vad ca se distribuie in draci tot felul de articole, scrise de catre unii care nu au facut nimic la viata lor si te intrebi cine sunt astia, de au atata credibilitate. Cam toate textele vehiculate au ca o concluzie finala, spusa direct sau nu, constatarea ca vremea Romaniei , asa cum o stim ar trebui se apropie de final . Ce mizerie....ce mizerabili.

Eu cand am spus ca feisbucul asta-i o panarama prin care se spala creiere si care manipuleaza in sensul cel mai grotesc al termenului, am fost catalogat in toate felurile ... ;)
Hai sa vedem cine-s cei care induc ideea ca Romania asa cum este ea acum sau cum a fost facuta la 1918, este ... perimata ? Din ce-am observat eu (nu-s cel mai fin observator) cele mai multe idei de caducitate a formei statului roman vin din partea onorabililor ... ardeleni ! :( Onorabili care sustin ideea unei secesiuni pe criterii ... economice, sub mascuta unei unei noi organizari administrativ - teritoriale sub denumirea de ... regiuni ! ;) Onorabili care sunt dispusi sa plateasca taxe Budapestei ca Bucurestiul le pute, onorabili care nu-s de acord cu redistribuirea taxelor platite de catre ei la bugetul consolidat al statului si inspre izmenarii moldoveni sau olteni (betivi, needucati, lenesi), adica catre urmasii alora care-au platit pret de sange pentru a-i elibera de sub bilgherii grofilor ! :oops:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Mircea_63 » 04 Feb 2018, 22:03

Într-un articol, „Despre conferinţa „Un popor martir”, apărut în periodicul genevez „La Feuille“, în 24 mai 1919 (vezi P. Istrati, „Trei decenii de publicistică. II: Între banchet şi ciomăgeală“, 1919– 1929, Bucureşti, Ed. Humanitas, 2005, p. 7-10), Istrati critică vehement caracterul nondemocratic al unirii întregitoare.

„Simpatia pentru cauza transilvăneană, pe care emisarii guvernului Brătianu au venit s-o caute în Capitala Lumii, nu trebuie acordată de muncitorii elveţieni stăpânilor de mâine ai „poporului martir”. […] Cei care se ocupă de soarta ardelenilor nu fac altceva decât să schimbe stăpânii”.

„Cât despre„martiriul” poporului transilvan sub jugul maghiar [despre care vorbeşte Vasile Lucaciu], ne permitem să-i amintim adevăratul martiriu din ţara românească sub jugul satrapilor români, suferinţe necunoscute în Europa modernă. Regimul oligarhic maghiar, inclusiv persecuţiile şi exploatările, nu a egalat niciodată în duritate regimul teroarei româneşti, iar ţăranii din Transilvania nu şi-au dorit niciodată să treacă sub sceptrul administraţiei noastre. Cei care cunosc ambele regiuni ştiu că în Transilvania nu vezi colibele troglodiţilor, zdrenţăroşilor şi bolnavilor de pelagră, care se întâlnesc la tot pasul în România. Ba ni se mai spune la Conferinţă că 3.000.000 de români din Transilvania nu aveau decât cinci reprezentanţi în Parlamentul maghiar. Nu îl cred pe acest părinte Lucaciu să-mi poată cita numele unui ţăran român care-şi reprezintă ţara în Parlamentul de la Bucureşti şi să-mi spună dacă legea electorală din Ungaria era mai nedreaptă decât legea cenzitară din România, unde 50 de ţărani obţineau cu greu un reprezentant. Toate discursurile politice pe seama Transilvaniei le putem rezuma la fraza care i-a scăpat altădată „marelui Ion Brătianu”, tatăl celui actual, care a zis:
„Vreau Transilvania, dar fara transilvaneni"

Vezi tu, Paul, pretul ala de sange de care spui, in ochii ardelenilor este o mare ofensa. Bine mai, va spune ardeleanul, daca ziceti voi, asa o fi: ne-ati eliberat, dar n-ar fi timpul sa mergeti la voi acasa? Ca altfel s-ar zice ce nu ne-ati eliberat, ci ne-ati ocupat! :)

In razboiul de Independenta multi ardeleni au trecut muntii si s-au dus sa-si lase oasele la Plevna, ca sa va scape pe voi de turci. Supravietuitorii s-au intors acasa. Si nimeni nu va scos ochii pentru asta, dar e chestie de finete.

Eu personal nu doresc "ruperea" si nici ardelenii in general. Propaganda rusa si maghiara... poate ca da. Insa un discurs ca al tau are exact efect invers.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Bezna Zorilor » 04 Feb 2018, 22:15

Am fost de multe ori in ardeal, oamenii sunt foarte generosi cand le intri in curte. Am fost in moldova mult mai rar, generozitatea lor chiar daca nu e atat de mare, e sincera, nu vine din orgoliul de a fi mai cu mot. Nu vreau sa teoretizez, e ceva de simtire si de intuitie. Mai vreau sa zic ceva si nu vreau sa jignesc, inteligenta e in procent mult mai mare la moldoveni, spiritualitatea, etc. Am cunoscut moldoveni din mai multe parti. Poate mai saraci, dar mai sinceri. Cele mai frumoase femei vazute pe strada la ei sunt, cei mai poeti la suflet, dar si olimpicii la matematica...tot la ei sunt.

Hai, va salut.
The image of the hero was set up for all in every age through the appetite for imitation. Therefore the hero was murdered, since we have all been aping him. Do you know why you cannot abandon apishness? For fear of loneliness and defeat.
Bezna Zorilor

Mesajde ignatov andrei » 04 Feb 2018, 22:23

Mircea_63 scrie:

Propaganda rusa si maghiara... poate ca da.

Printul Charles are ceva sange de rus din legatura stramosilor sai cu Romanovii...
Dracu' stie ce sange o fi in Sebastian Kurz, patronii de la OMV si cei ce fac curat prin padurile noastre...?!?

Normal ca nici rusii si nici ungurii nu dorm 25 din 24!

Vorba lui Antonescu:
- "Prevăd un al treilea război mondial, care va pune omenirea pe adevăratele ei temelii sociale."
ignatov andrei

Mesajde Mircea_63 » 04 Feb 2018, 22:34

Andrei, ce amestec are Charles? Nu te contrazic, o fi, dar acum aud prima data.

BZ... daca spui tu ca moldovencele sunt frumoase, nu pot decat sa ma bucur. :) Nu-ti spun de ce, dar nu fac misto.

Si discursul tau este prodespartire! Daca nu-ti dai seama singura... iti ofer ajutor in gandire. :)
Mircea_63

Mesajde Shrek » 04 Feb 2018, 22:50

No, ni la iei mah! Cică o fo zaua ursului acu ' doua zale si o isit afara! Da' o fo vreme faina si cand s-o uitat ' ndarat, o vazut umbra...cozii si s-o spereat de ea. D-atunci tat umbla pa net si-isi baga...coada între vlahi. Ba cică vrea sa schimbe si balada miorița, cum ca baciu' moldovan si cu al vrancean, de fapt l-or caftit p-al ungurean ( care era roman sub acoperire) si or ciordit (# noaptea ca hotii) turma de mioare!
Pe cand un topic cu olteni?! S-apoi cu bănățeni? ! S-apoi cu dobrogei?! Daca e federalizare sa fie mai multa s-ajungă la toți!
Shrek

Mesajde c.maric » 04 Feb 2018, 23:19

Eu cei mai aprigi critici ai moldovenilor pe care i-am intalnit, erau moldoveni corciti care isi ascundeau radacinile moldovinesti... .Veneticii in general sunt mai rai si mai selectivi ca oamenii locului,si nu vorbesc aici doar de Romania.Cine a locuit in strainatate, stie despre ce vorbesc.
c.maric

Mesajde Mircea_63 » 04 Feb 2018, 23:43

Fiind si prima ta postare pe acest forum, as numi cele spuse de tine: impresii din calatorii!

Sunt moldovenii altfel decat ceilalti romani? Daca DA, sa vad pe cine tin curelele -vorba lui Mircea- sa spuna si de ce crede el ca ar fi deosebiti si cu ce. :)
Mircea_63

Mesajde petru71 » 05 Feb 2018, 00:03

Sunteti cam incrancenati.

petru71

Mesajde Mircea_63 » 05 Feb 2018, 00:11

Multumim Pitare! :)

Ca sa mai treaca din incrancenare, o chestiune super amuzanta si elocventa si pentru zilele noastre, este poveste locomotivei delegatiei transilvanene ce venise la regele Ferdinand. :roll:
Mircea_63

Mesajde petru71 » 05 Feb 2018, 00:26

Mircea_63 scrie:Multumim Pitare! :)
[..] este povestea locomotivei delegatiei transilvanene ce venise la regele Ferdinand. :roll:

Mircea, locomotiva aia rechizitionata trebuia oricum bulita de cineva... :mrgreen:
Ca asa erau vremurile. Zici ca suntem astazi.
petru71

Mesajde Bezna Zorilor » 05 Feb 2018, 01:18

Pentru ca o despartire sa se intample trebuie sa fie cu voia domnului si/sau cu constiinta colectiva. Sunt prea insignifianta ca sa tin un discurs, fie el pro sau contra. Si daca sunt pro, care'i baiu'?! :lol: Deci nu pot sa zic nimica ca sunt nazista, stalinista, comunista, antisemita...???!!! Doamne fereste, voi astia cu egalitatea si cu integrarea, ajutorul in gandire poate fi el si o carja, trebuie sa o poti si cara, nu doar sa te sprijini pe ea...aviz celor in nevoie!
The image of the hero was set up for all in every age through the appetite for imitation. Therefore the hero was murdered, since we have all been aping him. Do you know why you cannot abandon apishness? For fear of loneliness and defeat.
Bezna Zorilor

Mesajde Mircea_63 » 05 Feb 2018, 21:56

Bezna Zorilor scrie: Si daca sunt pro, care'i baiu'?! :lol: Deci nu pot sa zic nimica ca sunt nazista, stalinista, comunista, antisemita...???!!!

Ioi, da' rau stai cu cititul. :roll:

Mircea_63 scrie:
Si discursul tau este prodespartire! Daca nu-ti dai seama singura... iti ofer ajutor in gandire. :)

"Discursul" tau e prodespartire. Tu in mod sigur esti lamentativa!
Mircea_63

Mesajde cristian bh » 05 Feb 2018, 22:56

paul scrie:
mircea scrie: Ma uit pe panarama asta de FB si vad ca se distribuie in draci tot felul de articole, scrise de catre unii care nu au facut nimic la viata lor si te intrebi cine sunt astia, de au atata credibilitate. Cam toate textele vehiculate au ca o concluzie finala, spusa direct sau nu, constatarea ca vremea Romaniei , asa cum o stim ar trebui se apropie de final . Ce mizerie....ce mizerabili.

Eu cand am spus ca feisbucul asta-i o panarama prin care se spala creiere si care manipuleaza in sensul cel mai grotesc al termenului, am fost catalogat in toate felurile ... ;)
Hai sa vedem cine-s cei care induc ideea ca Romania asa cum este ea acum sau cum a fost facuta la 1918, este ... perimata ? Din ce-am observat eu (nu-s cel mai fin observator) cele mai multe idei de caducitate a formei statului roman vin din partea onorabililor ... ardeleni ! :( Onorabili care sustin ideea unei secesiuni pe criterii ... economice, sub mascuta unei unei noi organizari administrativ - teritoriale sub denumirea de ... regiuni ! ;) Onorabili care sunt dispusi sa plateasca taxe Budapestei ca Bucurestiul le pute, onorabili care nu-s de acord cu redistribuirea taxelor platite de catre ei la bugetul consolidat al statului si inspre izmenarii moldoveni sau olteni (betivi, needucati, lenesi), adica catre urmasii alora care-au platit pret de sange pentru a-i elibera de sub bilgherii grofilor ! :oops:

Ce rost are sa-ti tarasti copii intr-o hardughie care si-a epuizat 100 de ani de incercari de a emite pretentia de natiune?Putem vorbi in continare aceiasi limba cum am facut-o secole de-a randul,.ca nu ne impiedica nimeni la asta..insa in chestiuni ce tine de administrare,....suntem lamuriti de izul ce vine dinspre Dambovita,...
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde c.maric » 06 Feb 2018, 00:39

https://www.emaramures.ro/8-ministri-di ... a-dancila/
,,Domnule Cristian din Bihor, daca pana acum politicienii ardelenii nu au avut ocazia sa faca ceva bun pentru tara lor, pentru ca nu au fost lasati de politicienii Damboviteni,vor face de acum .In guvernul Dancila avem 8 ministri ardeleni care vor arata cat de capabili ,cinstiti si buni administratori sunt ardelenii''.
La jaful care a avut loc in tara asta au participat moldoveni,munteni,olteni si ardeleni deopotriva.Cred ca va cunoasteti baronii locali mai bine decat ii cunosc eu,mai mult ca sigur sunt ardeleni .
Coposu spunea „Blestemul României va fi ca peste 20-25 de ani să fie condus de acelaşi FSN şi pe stânga, şi pe dreapta eşicherului politic'', deci indiferent pe cine aleg cei din Teleorman sau Moldova, suntem in acelasi rahat.
Se doreste sa se intample si la noi ce s-a intamplat in Cehoslovacia si Iugoslavia.Romania , inca nu a fost nevoie sa o dezmembreze pentru a o controla, fiindca s-a predat neasteptat de usor.Daca Romania incepe sa cresca economic si tinde sa scape de sub control ,va fi si ea dezmembrata.Asta, daca pana atunci cei care conduc lumea nu hotarasc sa reaseze un pic tabla de sah , printr-un nou razboi mondial.
In loc sa ne certam intre noi si sa ne cautam nod in papura, ar trebui sa gasim solutii sa traim in pace si intelegere cat mai avem ocazia.
c.maric

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE