Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Politia in actiune

Mesajde State » 12 Ian 2016, 23:59

a_costy scrie: Traficul poate fi monitorizat fara probleme cu camere fixe, nu trebuie sa mai pandeasca nimeni pentru viteza.

Pe DN1 s-au montat deja 60 de camere care iti calculeaza viteza intre ele. Pana acum incetineau toti cand se apropiau de camera si dadeau talpa dupa, pana la urmatoarea. De acum la revedere.
Problema n-ar fi radarul la noi cât marlania la care se recurge. Unde este o sosea dreapta, asfalt bun si in câmp, acolo pandeste si ochiul magic.
Sau exact pe portiunile de drum cu limita de viteaza 30-40km/h.
Un cunoscut a luat amenda si puncte, dimineata la ora 03:00, in oras, fix in zona cu trecerea de pietoni din fata unei scoli, unde ATENTIE existau in asfalt tate de cauciuc pentru incetinire. Limita maxima era de 30km/h si el avea 42. Asta o numesc MARLANIE.
Pe mine m-au oprit la iesirea din Urziceni si aveam 6 porci in remorca. Mai mai sa-mi confiste "marfa" ca nu aveam bon sau factura, desi le spusesem ca i-am cumparat de la taran din curte. Au vazut ca m-am aprins si vroiau sa-mi dea amenda ca e remorca murdara. Nici asa n-au reusit si mi-au dat pentru centura, pentru ca era musai sa ma arda cumva. Am refuzat sa semnez si astept amenda sa fac contestatie. Baiatul din dreapta filmase discutia cu telefonul.Sa vedem cum explica cap de creta afirmatia "nu pot sa te las asa, esti coltos si vreau sa-ti dau amenda"! Toata discutia e mult mai interesanta dar nu am timp acum sa scriu.
Pe de alta parte si baieti faini. Nu de putine ori am scapat fara amenda pentru ca nu aveam actele la mine, nu purtam centura, am intrat pe interzis, vorbeam la telefon.
De fiecare data le-am zis "sarut-mana". Cei mai nesuferiti politisti sunt pe Dambovita si Ialomita. Daca ar avea ocazia ar arde-o si pe mama lor.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde State » 13 Ian 2016, 00:15

Si alta marlanie este cand stau la iesirea din localitate, unde ultima casa se termina aici si indicatorul este la 500m, iar pana la el este doar camp. Fix pe portiunea aia au cei mai multi clienti.Asta am observat-o in special in Prahova.
Atat timp cat salariul minim pe economie este foarte mic iar amenzile sunt uneori si cat 2 salarii, mi se pare MARLANIE.
State

Mesajde zip2006 » 13 Ian 2016, 01:19

Salutare ,State n-ai fost poate in Moldova de laFocsani in sus ,radare in mers si masina (de culoare alba ,galbena etc )pe marginea drumului cu radar lasata fara nimeni in ea ,fara inscriptii si la 200-300 m garda te oreste ....sint pusi cu subiect si predicat sa scoata bani la buget ...tare as fi curios cu ce suma s-a angajat ministerul de interne ca va contribui la buget pe 2016 .....sa ne fereasca CEL DE SUS ca bugetul de pensii pentru MAi si salarii sa vina din sanctiuni ca ne am pus-o .
zip2006

Mesajde csaa » 13 Ian 2016, 17:57

a_costy scrie:.......

La domiciliul soferului, indifferent daca-i bulgar, roman sau francez.

MOAAAAA! Cum de nu m-am gandit la asta!!!????
Pai daca folosim radare/camere fixe cum sunt cele de pe DN 1 amenda (instiintarea) se trimite la domiciliul posesorului autovehiculului. Daca posesorul legal (nu ala care are procura) este Boris Borisov din Ruse, 17 ani, fara domiciliu si fara venituri dar care mai are pe numele lui alte 500 de masini (caz real) cine plateste amenda? Iti spun eu - In nici un caz cocalarul cu BMW seria 3 inmatriculat in BG. De fapt raspunsul e NIMENI!
P.S. - sa ma scuze posesorii de BMW seria 3, nu toti detinatorii sunt cocalari. E o masina foarte buna si chiar frumoasa.
csaa

Mesajde Donbazil » 13 Ian 2016, 19:46

La multi ani!

Felicitari baieti!...

Un barbat cautat in toata tara si dat in consemn la frontiera a fost capturat marti seara de politistii timiseni.

Individul, in varsta de 43 de ani, este acuzat ca l-ar fi omorat pe proprietarul unei stane din localitatea Stretea, comuna Dobra. Victima are 64 de ani si a fost gasita decedata in camp si se pare ca decesul a survenit ca urmare a mai multor lovituri cu un corp dur, posibil par, sustin politistii hunedoreni. Barbatul suspectat de omor era angajat la stana si a disparut imediat dupa comiterea faptei. Trupul neinsufletit a fost gasit de catre sotia victimei care a si anuntat anchetatorii. Oamenii legii au dat alarma in toate judetele invecinate dar si la frontiera, politistii organizand mai multe filtre de control in cadrul carora au fost verificate autoturisme si masini de transport persoane. ”Barbatul a fost identificat intr-un autocar pe raza localitatii Cosava, de catre un echipaj al politistilor rutieri din Faget, ocazie cu care a fost retinut. http://lugojinfo.ro/index.php/actualita ... -disparut#

Sanatate! :)
Donbazil

Mesajde a_costy » 13 Ian 2016, 20:09

csaa scrie:
a_costy scrie:.......

La domiciliul soferului, indifferent daca-i bulgar, roman sau francez.

MOAAAAA! Cum de nu m-am gandit la asta!!!????
Pai daca folosim radare/camere fixe cum sunt cele de pe DN 1 amenda (instiintarea) se trimite la domiciliul posesorului autovehiculului. Daca posesorul legal (nu ala care are procura) este Boris Borisov din Ruse, 17 ani, fara domiciliu si fara venituri dar care mai are pe numele lui alte 500 de masini (caz real) cine plateste amenda? Iti spun eu - In nici un caz cocalarul cu BMW seria 3 inmatriculat in BG. De fapt raspunsul e NIMENI!
P.S. - sa ma scuze posesorii de BMW seria 3, nu toti detinatorii sunt cocalari. E o masina foarte buna si chiar frumoasa.

Sincer, avand in vedere meseria practicata, chiar nu-mi dau seama de ce puneti asa problema.
Pe vremea camerelor fixe din Romania, ii venea plicul acasa posesorului de bmw, prin care i se cerea sa spuna cine a condus autovehicolul, pe drumul x, in data si ora respectiva.
Prin urmare, i se trimite in Bulgaria lui Borisov instiintarea, iar Boris va spune ca defapt masina o detine si conduce pe procura alt cocalar din Romania. Si dupa mai mult timp, ajunge amenda la cocalarul vinovat.

http://www.zf.ro/zf-consultanta/ce-treb ... e-12652577

Dar lucrurile se pot rezolva mult mai simplu, printr-o reglementare foarte simpla.

Lege prin care se interzice sa circuli cu masina inmatriculata in alt stat prin procura. S-a incercat si o astfel de lege, la initiativa MAI, dar facuta tot romaneste, pe genunchi.
http://www.auto.ro/stiri/proiect-de-leg ... e-lor.html
a_costy

Mesajde Shrek » 13 Ian 2016, 20:22

Legea ar trebui modificata pe principiul 30, 60, 90, sechestrare! Adica, daca ai un auto cu numere de "Congo" esti obligat in termen de 30 zile de la dobandire sa-l inregistrezi in ro. Termen de 60 zile de la intrarea in tara, proprietarul sa faca dovada inregistrarii ori dovada locului de parcare. In 90 zile de la intrarea in tara, daca nu sunt indeplinite cele doua conditii, auto sa fie sechestrat si obligat la plata unei amenzi, echivalente cu valoarea auto! Ramane de rezolvat cu taxa de inmatriculare care cand este legala, cand ilegala! Ce pretentii poti sa ai daca politicieni de top circula cu auto cu nr. de Bulgaria? Si cand te loveste unul cu nr de congo dai marunt din buze.
Shrek

Mesajde csaa » 13 Ian 2016, 22:36

Oameni buni, dispunem de tehnologia necesara, o astfel de lege e necesara, dar politicienii nu o vor pentru ca ar pierde votul celui care ......stiti voi!
Aa! Boris Borisov nu o sa raspunda nciodata solicitarii din doua motive: 1. nu stie cine a condus masina aia. De fapt nu stie cine mai detine fizic masina. 2. Il doare in partea dorsala de autoritatile romane. Ba chiar si de alea din BG
csaa

Mesajde a_costy » 16 Ian 2016, 12:25

cornelioandanciu scrie:
Shrek scrie:Legea ar trebui modificata pe principiul 30, 60, 90, sechestrare! Adica, daca ai un auto cu numere de "Congo" esti obligat in termen de 30 zile de la dobandire sa-l inregistrezi in ro. Termen de 60 zile de la intrarea in tara, proprietarul sa faca dovada inregistrarii ori dovada locului de parcare. In 90 zile de la intrarea in tara, daca nu sunt indeplinite cele doua conditii, auto sa fie sechestrat si obligat la plata unei amenzi, echivalente cu valoarea auto! Ramane de rezolvat cu taxa de inmatriculare care cand este legala, cand ilegala! Ce pretentii poti sa ai daca politicieni de top circula cu auto cu nr. de Bulgaria? Si cand te loveste unul cu nr de congo dai marunt din buze.

Nu ar fi mai bine ca Statul Roman sa isi reduca pretentiile fiscale, astfel incat cel ce cumpara o masina , sa nu mai treaca prin rusinea de a o inmatricula in alte state ? Cum s-a ajuns la aceasta situatie ? Dupa cate vad, gandirea dumneavoastra politieneasca va indica doar o singura solutie. Cea coercitiva. Doar ganditi-va unde ar fi tara noastra acum, daca politicienii ar fi dat legi in favoarea cetateanului de rand ? Simple si clare, care odata aplicate, ar fi adus progres social ! Din pacate, dupa cate vad eu,lucrurile la noi in tara deocamdata merg exact in sens invers, parca i-am pus la conducere in Parlament pe unii care doar de rea vointa dau dovada ! (Pensii speciale, tot felul de drepturi, inscrisi in tot felul de comitete si comitii, iar nea Caisa, omul de rand, trebuie sa-si inmatriculeze masina in Bulgaria, ca nu mai poate fata abuzurilor fiscale ! Cate impozite si taxe are Romania ? Cate ,oare, sint justificate ? Cum se cheltuieste banul public ? In mod responsabil ??? Cel mai simplu este sa sechestram masina, da, dar pe urma Statul va avea niste cheltuieli, pastrare, intretinere, etc. Trebuie sa gandim cu mintea !

In primul rand statul trebuie sa-si protejeze industria, adica locurile de munca. In Romania Dacia ofera 17.000 de locuri de munca directe, precum si alte 130. 000 indirecte. Tot Dacia este de departe primul exportator al tarii. Toate tarile din lume lupta cu inversunare pentru mentinerea si crearea de noi locuri de munca. "Masinile" cu sute de mii de km, majoritatea trecute prin accidente cu dauna totala, dar refacute in ateliere obscure, nu aduc niciun ban la bugetul de stat.
Chiar nu pot sa-i inteleg pe cei care inmatriculeaza masina in Bulgaria, existant o multime de variante pentru cei cu venituri modeste. Cunosc si eu cativa posesori de masini inmatriculate in BG (toti au venituri peste media pe tara). Romanii parca au innebunit, nu mai pot circula in alte masini decat BMW, Mercedes, Audi, cu motoare peste 2000.
Evident ca statul ar trebui sa intervina cu legi, astfel incat sa se termine odata cu inmatriculatul masinilor in BG, dar alesii au intotdeauna alte prioritati.

Si pentru ca tot suntem la sectiunea Politia in actiune, va prezint cazul sefului Politiei Rutiere Buzau, care circula cu numere false.
Oare omul nu avea bani sa-si inmatriculeze o nenorocita de masina?????

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actua ... st+prins+c
a_costy

Mesajde State » 16 Ian 2016, 16:00

a_costy scrie:Chiar nu pot sa-i inteleg pe cei care inmatriculeaza masina in Bulgaria, existant o multime de variante pentru cei cu venituri modeste. Cunosc si eu cativa posesori de masini inmatriculate in BG (toti au venituri peste media pe tara). Romanii parca au innebunit, nu mai pot circula in alte masini decat BMW, Mercedes, Audi, cu motoare peste 2000.
Evident ca statul ar trebui sa intervina cu legi, astfel incat sa se termine odata cu inmatriculatul masinilor in BG, dar alesii au intotdeauna alte prioritati.

Salut,

Invata-ma si pe mine te rog frumos, cum pot inmatricula o masina adusa din alta tara, aici in Romania.
Sau un camion.
Eu am venituri modeste, sub media pe tara.

Am vrut sa inmatriculez o duba pe numele meu, care era inscrisa in RO si trebuia sa platesc 1800E taxa.
Acum eu te intreb asa: tu ai scris mai sus pentru ca erai plictisit, nu aveai altceva mai bun de facut sau pur si simplu te doare-n P.U.L.A de restul lumii?
Ai idee cati bani trebuie sa dai la stat, pentru simplu motiv ca-ti treci masina pe numele tau, de pe numele tatalui?
Daca nu stii, macar taci din gura si nu mai da in taste aiurea.
State

Mesajde a_costy » 16 Ian 2016, 16:13

State scrie:
a_costy scrie:Chiar nu pot sa-i inteleg pe cei care inmatriculeaza masina in Bulgaria, existant o multime de variante pentru cei cu venituri modeste. Cunosc si eu cativa posesori de masini inmatriculate in BG (toti au venituri peste media pe tara). Romanii parca au innebunit, nu mai pot circula in alte masini decat BMW, Mercedes, Audi, cu motoare peste 2000.

Salut,

Invata-ma si pe mine te rog frumos, cum pot inmatricula o masina adusa din alta tara, aici in Romania.
Sau un camion.
Eu am venituri modeste, sub media pe tara.

Am vrut sa inmatriculez o duba pe numele meu, care era inscrisa in RO si trebuia sa platesc 1800E taxa.
Acum eu te intreb asa: tu ai scris mai sus pentru ca erai plictisit, nu aveai altceva mai bun de facut sau pur si simplu te doare-n P.U.L.A de restul lumii?
Ai idee cati bani trebuie sa dai la stat, pentru simplu motiv ca-ti treci masina pe numele tau, de pe numele tatalui?
Daca nu stii, macar taci din gura si nu mai da in taste aiurea.

Cu tine nu am ce sa discut. Dupa cum ai scris, esti limitat, din toate punctele de vedere.
Esti pus pe harta, probabil din cauza frustrarilor.
Totusi, iti recomand un ceai de tei, poate te calmezi.
a_costy

Mesajde Shrek » 16 Ian 2016, 17:15

Pentru a_costi!
Daca modul meu de gandire este "politienesc" , da-mi un exemplu de gandire "nepolitienesc"! Eu cred ca pe dumneata te-a "abuzat" vreun militan cand erai mic!
Postarea mea nu este complicata si nu stiu de ce nu te duce mintea sa intelegi ca" nr. de congo", sunt numere de inmatriculare ilegale, false, care nu au nici un corespondent in realitate. Nu se refera la nr. de inmatriculare de Bulgaria, care sunt reale si care au asigurare decat in masura in care eu platesc un loc de parcare rezidential si tu, vii cu nr de inmatriculare de Bg, ocupi locul si nu te deranjeaza nimeni! Decat eu cu ranga! In rest este gargara politica!
Shrek

Mesajde a_costy » 16 Ian 2016, 17:37

Shrek scrie:Pentru a_costi!
Daca modul meu de gandire este "politienesc" , da-mi un exemplu de gandire "nepolitienesc"! Eu cred ca pe dumneata te-a "abuzat" vreun militan cand erai mic!
Postarea mea nu este complicata si nu stiu de ce nu te duce mintea sa intelegi ca" nr. de congo", sunt numere de inmatriculare ilegale, false, care nu au nici un corespondent in realitate. Nu se refera la nr. de inmatriculare de Bulgaria, care sunt reale si care au asigurare decat in masura in care eu platesc un loc de parcare rezidential si tu, vii cu nr de inmatriculare de Bg, ocupi locul si nu te deranjeaza nimeni! Decat eu cu ranga! In rest este gargara politica!

Shrek, esti un personaj de desene animate, nu-ti depasi conditia.
Nu te-a acuzat nimeni de gandire politieneasca.
Dupa ce ai scris, eu nu te pot acuza nici macar de GANDIRE.
a_costy

Mesajde State » 16 Ian 2016, 20:11

Fa-ti coane un forum si discuta TU cu TINE. Doar asa poti discuta si tu cu cineva nelimitat. Poti incerca si pe o foaie de hartie, cu creta, tot aiaie.
State

Mesajde csaa » 16 Ian 2016, 22:45

Calm! Nu va injurati ca nu ajungeti la nici o concluzie.
Sunt de acord ca taxele in Romania sunt mari. De ce?.......Habar n-am, dar nici nu-mi convine. Acum am ajuns acasa de la Bucuresti, iar pe sosea nu se daduse cu nimic. Pentru ce draq platim rovineta aia?
Pe de alta parte in Romania, pe ruta BG, au ajuns toate cazanele si ruginiturile, ceea ce iarasi nu-mi convine. Mai e un alt aspect: cum facem cu cei care au masina inscrisa in Romania si si-au platit toate taxele? Le dau aia cu masini de BG o parte din banii de taxe??? Sau cum? Adica, frate, ori suntem corecti toti si platim taxe la statul roman, ori daca suntem smecheri....hai sa fim toti smecheri.
@State nu stiu ce masina ai si ca te costa sa o inmatriculezi in Romania, dar daca erai in Germania, dupa trei luni iti lua si masina si plateai amenda de te ustura acolo unde ai spus ca il doare pe @a_costi.
Ca sa fim intelesi, am in minte zicala americana: de moarte si de fisc (plata taxelor) nu poti scapa.
csaa

Mesajde State » 16 Ian 2016, 23:09

@csaa Te salut!
Daca eram in Germania aveam un salariu ce-mi permitea sa inmatriculez masina si plateam o taxa rezonabila.
Eu traiesc in Romania, unde salariul minim pe economie este 950lei iar taxa pt masina este 8000. Doar taxa de mediu, fara celelalte taxe.
Noua nu imi permit. Am nevoie de masina sa-mi pot intretine familia. Ce fac?
State

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE