Ruben scrie:Iata de ce mi se pare putin plauzibila teoria continuitatii daco-romane:
1.Perioada in care au ramas romanii in Dacia(106-270) este prea scurta pentru ca dacii sa fie romanizati. Maghiarii au stapanit ardealul aproape un mileniu si nu au reusit maghiarizarea romanilor.
Asta o spui tu,insa si maghiarii si romanii au convietzuit impreuna fiind stapaniti de altii,daca stii putina istorie
Uite ce scrie Dr Napoleon Savescu;
Dacia : ultima ţară din Europa cucerită de romani și prima pe care au părăsit-o
Record mondial la învăţarea latinei
Insula Malta a fost cucerită în totalitate, pentru 1.088 de ani (218 î.Hr.-870 î.Hr), dar populaţia
locală nu a fost “romanizată”!
Elada, Grecia, cucerită pentru o perioadă de 641 de ani( 146 î.Hr.-395 î.Hr.) nu a fost romanizată nici ea! Să fie grecii mai grei de cap decât noi ?
Egiptul a fost sub romani 425 de ani ( 30 î.Hr.-395 d.Hr.), dar nu s-a remarcat printr-o abilitate deosebită în învăţarea limbilor străine, așa cum am dovedit-o noi dacii.
Evreii, în cei 325 de ani ( 70 d.Hr.-395 d.Hr.) cât i-au avut “musafiri” pe romani, nu au reușit să le înveţe nici măcar limba.
Britanicii, în mai mult de 400 de ani s-au dovedit la fel de incapabili în a învăţa o limbă străină.
Trebuie să recunoaștem că, din punctul acesta de vedere, noi
am fost cei mai inteligenţi, cel puţin în antichitate; în 165 de ani , fără ca romanii să ocupe 86% din teritoriul Daciei, toţi dacii au învăţat latina la perfecţie, renunţând “cu demnitate” să-și
mai folosească limba lor… barbară.
Așa am putut noi să devenim, demni urmași ai Romei. Acest “adevăr” îl învăţăm în școli, licee,
universităţi.
salve

Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...