Ridicol in toata chestiunea asta este ca, atunci cand isi face treaba, politistul e considerat erou. Eroii, de regula, sunt morti. Acelasi lucru e valabil si la popi...aceia cativa cu adevarat curati sunt scosi in fata ca sa acopere nemernicia celorlalti.
As fi curios de un sondaj cu detectorul de minciuni pe masa. Doua intrebari: 1. De ce ai ales profesia asta? 2. Te-ai folosit de numele bisericii/haina statului ca sa obtii bani, cadouri si servicii pentru folos personal?
Ambele profesii sunt instrumente de control ale statului. Ambele profesii sunt asociate cu banul murdar castigat pe seama plebei. Exceptiile ar trebui sa fie regula si nu invers.
nae scrie:1 = smecherul joaca in echipa castigatoare si nu are coloana ''verticala ''= e etern. 2= boul, cu valeitati de smecher, joaca si cand pierde , surpriza , E victima . 3 = ''tractoristul''/''4 clase'' /.../se apuca de apicultura si de TASTE . 4 = ma duc sa sug un velaxin/zaiprexa ... IUBESC politia /armata/ si pe GARCEA implicit , fara d-lor viata ar fi trista daca nu imposibila .
Bai Nae , ti-am zis , mah , ca te iubesc ? Ti-am zis , cu siguranta ! Insa nu te iubeam cat te iubesc azi !
De pompieri nu mai vorbeste nimeni. Aia-s eroi, ca-ti scot copilu'/nevasta/soacra/etc. din foc, punandu-si viata in pericol, fara sa astepte vreo rasplata. Sau vin sa-ti faca santuri in gradina cand e inundatie. Sau iti dau zapada din fata portii cand tu stai la caldura si ii admiri.
Dintr-o reglare de conturi, apare "eroul". A fost inchis pe nedrept, vai! Dar de sutele/miile de persoane inchise, in mod abuziv/pe nedrept, de militia/Politia Romana, cine mai vorbeste? Da-i in plm, ca nu erau eroi.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
La mine in zona,rurala desigur,politistii (caschetele locale)sunt in relatii de prietenie si amicitie(asigura paza si protectia,fereasca sfantul sa sune cineva la 112 ,ghici cine afla primii??) cu taietorii de lemne,,,,,,(hoti in toata regula,in cardasie cu autoritatile locale si cele silvice) Pt ca,de cativa ani buni,drujba si tractorul sunt cele mai profitabile investitii,nimic nu le poate opri,ce-i ala stejar,sau fag,salcam,nimic nu sta in calea lor,totul se taie la metru si ia drumul fratilor unguri,inspre incalzirea oaselor si incheieturilor bantuite de vanturile din pusta maghiara.
In timp ce altii,eroii statului ,stau in asazisele capcane de pe E76,sa agatze pinguinii comuni ce depasesc 50 km la ora in zona de 2 km linie dreapta unde sunt 2 case razlete,cu fundul gradinii la sosea ca deh,bugetul comunal e subtirel si trebe alimentat cu resurse si aproape toate familiile ce vin dinspre Deva la BAILE FELIX sa isi mai ingrijeasca de sanatate sunt dijmuite de acesti eroi ai neamului mai ceva decat solgabiraii din vremurile imperiale.
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
Bai, da de ce plm nu-i desfiintam de tot ? La ce ne mai trebuie militie daca tot ii asa incompetenta si corupta ? Facem potera si in gasti de 4-5 fiecare-si apara strada, satul, cartierul si e perfect. Pai nu ?
lada plina de albine, dalta si afumatorul in rest... Dumnezeu cu mila !
nae scrie:4 = ma duc sa sug un velaxin/zaiprexa ...
Velaxin/zaiprexa.... Asa ii zice acuma?Eu credeam ca altfel...
-olanzapina -depakine -velaxin ; eu am scris ce mi-a recomandat medicul ,n-am fost malitios .
Este nevoie de tot ce vreti dv ; este adevarat ca sunt ''angajati'' care-si fac treaba ; este adevarat ca ''angajatorul'' nu-l plateste si-i inlesneste drumul catre ''gresala'', ca ... sunt multe de spus si facut ...
''Romania nu-si merita politistii '' / ''fiorul muzicii militare'' /.../ = _____________ (completati dv sa nu mai ziceti ca sunt eu rau .) In timp ce scriu(vad la TV) un POLITIST loveste o minora in cadrul institutiei IPJ Neamt ... ; ce face colegul politistului ?,NIMIC; n-o loveste, o flancheaza - nu-i oripilat !?= e OK . ...... Fara cuvinte .
Mi-a fost vandalizat rezervorul de combustibil la camioneta...buson lovit,furat si odata cu el si motorina Nu o data de doua ori ci de mai multe ori ; plingeri la politie prinde orbul - scotae-i ochii... O singura data am primit de la tribunal instintare ca sa-a dat NUP la sesizarea mea...acum stept raspuns si la celalalte La ultimul atac mi s-a spus sa-mi asigur mai bine busonul...am dat 35 euro si l-am schimbat...a disparut si asta... Intre timp mi s-a adus la cunostinta ca legea s-a modificat si nu se mai deplaseaza la astfel de cazuri daca prejudiciul nu depaseste....5000 ron Am fost eu la ei....dupa discutii oficiale si neoficiale am plecat acasa cum am venit....cu masina... Adoua zi am apelat la un strungar la servici si mi-a facut o aparatoare peste buson si peste returul de motorina ce se inchide mai complicat De atunci nu am mai fost pradat....bine ca nu mi-au luat-o cu totul...am vecin ce astazi a luat masina noua iar a doua zi nu mai era in parcare Nu a mai gasit-o nici in zi de azi
NU sunt de acord cu derapajele oamenilor in uniforma de nici-un fel....le taxez in secunda doi daca le sesizez Incepind de la modul de adresare si pina la gesturi si mimica politistul trebuie sa fie si sa arate impecabil RESPECT uniforma fortelor de ordine din Romania si munca acestora Cind vad ca in urma unei actiuni sunt prinsi infractori ce au facut fapte reprobabile si sunt dusi unde le este locul, ma gandesc ca acel om a facut un rau ce mi se putea intampla mie
Toate televiziunile au difuzat ieri imagini cu un sofer ce a fost oprit in trafic si amendat pentru exces de viteza Se grabea omul deoarece isi ducea sotia la maternitate...si ce daca sunt salvari pentru asa ceva... Apreciez acel politist deoarece a respectat legea O masina ce depaseste viteza legala poate fi condusa si de ; un drogat,un inconstient ce a consumat bauturi alcoolice sau un infractor periculos Bravo Politiei rutiere...
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
nae scrie:In timp ce scriu(vad la TV) un POLITIST loveste o minora in cadrul institutiei IPJ Neamt ... ; ce face colegul politistului ?,NIMIC; n-o loveste, o flancheaza - nu-i oripilat !?= e OK . ...... Fara cuvinte .
Da. Si minora aia ( sub 14 ani, nu raspunde dpdv penal) era un copil neprihanit, maicuta de manastire. Nu exista scuze pentru lovirea unui minor, si la urma-urmei daca statul (adica noi !!! ) a desfiintat scolile de corectie, sa-i lasam sa-si faca damblaua, sa fure, sa sparga, sa talhareasca cu spor. Oricum n-ai ce sa le faci, eventual sa-i feliciti. Niste ingerasi !
Des, foarte des imi usuca rezervolul Daciei... am invatat in timp ca cel mai potrivit loc pentru combustibil nu e rezervorul ci peturile de cinci litri pastrate in cabina Se cam stie cine-i "banda"... din familii cu 7 plozi si nimeni n-are ce le face, ca "nu raspund penal". II prind, ii mai sperie si sunt obligati sa le dea drumul, ca asta-i legea. Ah, am uitat, politia e de vina, ca nu pazeste masinile
Stiti, ma-ntrebam oare ce pareri ar scrie politistii pe un topic numit "stuparii in actiune" Oare ar scrie ca apicultorii sunt acei acei oameni absolut integrii si impecabili moral care nu cumpara stupi furati, nu se aseaza cu stupimile in aria de zbor a altor stupine, nu falsifica absolut niciun produs al stupului, circula numai cu autovehicule perfect echipate si respectand reglementarile legale ????
alt stupar scrie:Bai, da de ce plm nu-i desfiintam de tot ? La ce ne mai trebuie militie daca tot ii asa incompetenta si corupta ? Facem potera si in gasti de 4-5 fiecare-si apara strada, satul, cartierul si e perfect. Pai nu ?
Nu generalizam ,dar o stare de fapt tot exista si nu intereseaza pe nimeni ce prieteni sau amici are X Garcea,dar cata vreme imbraca uniforma statului si are cascheta pe capatzana ,sa-si faca datoria,,,,,,,,,,,aaaa ,ca nu-i convine salariul,nimeni nu-l obliga sa faca meseria asta,dar, cand pe dinaintea portii casei , de un an de zile,trece un individ cu o masina neinmatriculata,fara permis , de multe ori baut,si pe desupra cu viteza de tremura gardul,,,,,,,sa stii ca treaba cu potera ar fi singura solutie,,,,,,,,avand alaturi pe ceilalti parinti de copii ,pt ca "cascheta locala " nu vrea sa sparga gasca celor ce taie si vinde ce-a mai ramas din padurea din zona.Astia sunt organizati in potera si gasti si isi apara interesul,,,,,,,,,de inteles pt ei fiind una din putinele surse de castig bani relativ usor, Ps, de fapt ar trebui sa fiu inca recunoscator ca nu imi intra in curte si sa puna mana pe ce nimeresc, atunci cine sa ma apere si pazeasca
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
In foarte multe tari, inainte cu minim 1km, se pun indicatoare luminoase care avertizeaza soferii ca urmeaza radar. Politia sta pe strada cu radarul in mana sau pe masina, dupa caz.
La noi, militia sta pitita in boscheti, dupa pomi, sub pomi, in parcari, etc. , acolo unde exista 2km de asfalt in linie dreapta si fara gropi. Dupa ce esti oprit, incep predicile...amenda de la nu stiu cat la nu stiu cat, puncte, etc., DAR putem rezolva mai usor....Apoi urmeaza sfatul: 50mie, 50 la colegul. Vorbesc din experienta, nu din basme. Si uite asa , acum am 2800lei amenzi la primarie. Luna trecuta mi-a venit o foaie prin care imi spun ca neplata amenzilor duce la penalitati de nu stiu cat la suta pe zi. Daca va arat ultima amenda, lesinati. 70km/h unde restrictia era de 60km/h. Au sarit din masina din masina ca porumbeii din voliera. Mama ce tragedie am facut.. In timp ce se faceau ca mazgalesc procesul de constatare, au oprit si un bmw. Ala nici actele nu le-a prezentat. Doua vorbe si dus a fost. Prostul de mine, a pierdut 10min sa scrie oligofrenul amenda. Sa scrie...impropriu spus... Alte 5 min sa ma gaseasca in baza de date, ca nu aveam permisul la mine. Politist la rutiera,habar nu avea sa umble cu aparatul cu care verifica ei soferii. A apelat la colegul sau intr-un final. Am zis ca-mi pun o camera mobila la oglinda. E cel mai simplu mod de a infunda cate un curcan care sta pitit la ciuguleala , prin boschetii patriei. In plus, se castiga bine la "stiri". Fiecare inregistrare de genul asta, e platita bine. Daca nu ar fi si punctele la mijoc, as lua amenzi in fiecare zi.
Si inca un lucru. La noi Politia e doar cu numele. Spiritul e tot de militian. Abia de acum inainte o sa avem politisti. Astia care ies acum de pe bancile scolii, parca au alta stofa. Atat timp cat mai sunt inca comunisti prin conducere, spiritul de militian persista.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
N-are logica postarea ta. Eu l-am avertizat pe @State ca asta e masura ce urmeaza in cazul celor care nu au venituri sau proprietati. La @State nu e cazul, da' l-am avertizat.
Desigur sunt foarte multi care sustin ca politia se ocupa de tot felul de fleacuri.....Pana cand au ei o problema..... Haideti domnilor sa vedem cum rezolvati voi "speta".....
..." Am incheiat o relatie de 3 ani de zile si nu sunt lasata in pace. Fostul meu ma urmareste cu masina, ma asteapta la facultate, in spatele blocului, ma ameninta in cazul in care nu ii raspund la telefon ca imi va distruge toate persoanele apropiate... Odata ma duceam spre metrou si m-a vazut, m-a urmarit cu masina, nu am vrut sa ma urc in masina, s-a parcat m-a urmarit, m-a prins in asa fel incat sa nu ma pot elibera, in incecrcarile mele l-am zgariat si l-am lovit. M-a amenintat ca ma va scoate din oras, mi-a spus ca va trimite alte persoane sa ma urmareasca, nu stiu ce sa mai fac. Aseara am iesit in centru cu speranta de a avea o seara placuta si am avut un atac de panica deoarece cumva a aflat unde eram si a venit si el, spunandu-mi ca ma va urmari toata noaptea oriunde merg si orice as face. Sunt hotarata sa depun plangere, am de la ambulanta o fisa care sustine atacul de panica. Teama mea este urmatoarea - sunt aceste lucruri suficiente pentru a se lua atitudine impotriva lui? Am martori pentru seara anterioara dar nu si pentru restul zilelor in care am fost urmarita. Se va lua atitudine daca merg la politie? sau ma vor trimite acasa...eu consider ca sunt privata de libertate prin actiunile lui, libertate garantata de Constitutie. Nu stiu ce sa mai fac"...
Un sfat de la politist:
..."Poti depune o plângere la o sectie de politie, nu te va trimite nimeni acasă. Dar să nu te astepti că a doua zi va fi săltat din pat si o să putrezească-n închisoare. Legea nu e atât de aspră în astfel de cazuri, iar până să se ajungă la o sanctiune împotriva lui e cale lungă, pentru că tara noastră acordă o atentie deosebită si generoasă suspectilor sau infractorilor. Acestia au în prezent mult mai multe drepturi decât omul cinstit. Va fi chemat la audieri, se vor face cercetări, confruntări, etc"... ......................................................................................................................................... Haideti domnilor care le stiti pe toate.....Rezolvati cazul fetei.....Ca asa-i omu' numa cand el sau copilu' lui e victima zbeara.....In rest le da m..e la gabori..... Ca politia nu se ocupa doar de crime ci mai are in responbsabilitate si alte fleacuri, cum ar fi siguranta cetateanului.....Baiu' dreaq e ca legiuitorii nostri dau mai mult credit banditului decat reclamantului si atunci.... Plangeti domnilor incontinuare pe umarul talharoaicei minore de la Piatra Neamt care din agresarea si chear uciderea unor batrani nevinovati si-a facut o meserie.....Da' sa fie fost parintii sau bunicii vostri!....Haideti, dati in gabori, dai in masa' !...... Sal'tare! Donbazil - Faget
P.S. Mi se pare tare de tot gluma cu " poterele"....Am "colaborat" cu asociatiile de cetateni, care-si ofereau ajutorul "voluntar" militiei.....Pai abia asteptau "justitiarii" sa puna mana pe vreun nefericit.....Prima data-l bateau bine si apoi il intrebau cum il cheama si ce face pe-acolo......Daca asta va place, e treaba voastra dar haosul si anarhia dublate de dorinta de afirmare a unora care sunt paraleli cu legea si cinstea nu duce la nimic bun.....Poate unii va amintiti de "faptele de arme" ale asa-zisilor patrioti din zilele revolutiei, care actionau in filtre la intrarile in orase dar n-au prins nici un terorist in schimb s-au dedat la jafuri si chear talharii, ca deh, n-avea cine sa le zica ceva, doar era "democratie"....
Nea Vasile, eu n-am inteles sfatul politistului. I-a confirmat doar ca poate face plangere si i-a sugerat ca e mai bine s-o lase moarta. Un caz mai putin de rezolvat pentru politie. Acolo e vorba de hartuire. Macar o vizita ii puteau face reclamatului. Aparea in istoric si era de folos pentru viitor.