Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde nae » 20 Oct 2014, 10:12

andrei_calinescu scrie:Lucky, imbecilizarea nu e numai la noi.
In vest sunt mult mai departe, acolo deja se umbla la nuante, ei avand cativa zeci de ani inaintea noastra, in zidirea omului modern in jurul notiunii sterpe de consumator.
Totusi raman la parerea ca nu-ti trebuie decat o samanta de discernamant ca sa nu te inregimentezi in coloana sterila a consumului.
PS Mai exista notiunea de sat in Romania?

DA.
N-ati inteles ex cu buncarul ; cand irakienii traiau/mureau sub regimul Sadam unde au fost SUA/ONU ?, declaratii ...
Cand interesul petrolier a gadilat pompa americana s-au trezit ca trebuie sa-i scape pe bietii oameni de dictator -acum nu mai pleaca . ;)
Trec peste faptul ca pamantul nu mai e al nostru (sau in curand) si ca se va distruge prin chimizari ,aplic la ce spune C Georgescu si peste 20 de ani LUMEA face foamea/setea si noi avem ''PAMANT si APA'' !? = de la daci in coace ne tot cer ''pamant si apa '' :lol:
nae

Mesajde peterneamt » 20 Oct 2014, 10:55

Politicienii români sunt specialişti în ...a le zice....iar eu îmi doresc politicieni specialişti în fapte şi decizii .......Mare parte din banii destinaţi investiţiilor de peste 20 de ani au fost furaţi prin intermediul aşa ziselor proiecte (majoritatea abandonate ). Vreau ca cei ce ne conduc (indiferent de partid ) să priceapă că documentele ajung în timp maculatură din care se face hârtie igienică........pe când infrastructura realizată, rămâne şi ajută atât dpdv. economic cât şi al civilizării populaţiei..........Sunt sătul să văd că aproape toate iniţiativele .......ascund în spate un furt....şi.... :?
peterneamt

Mesajde ioanpuiu » 20 Oct 2014, 11:15

Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde akmm » 20 Oct 2014, 15:45

Vreau sa aud de la Victor Ponta ca intre socrul sau si intarirea justitiei in cazul padurii retrocedate alege justitia.E un prim pas pentru a ma convinge sa-l votez.Nici nu inteleg de ce are nevoie viitorul tarii de Hrebenciuc, Adam sau Sarbu.
Incapacitatea de a vedea viitorul dincolo de oamenii cu care stai la masa sau te inconjori la partid e condamnabila si exprima pur si simplu un plafon intelectual.
Sa ai tara pe mana, sa poti aduna in jurul tau toata spuma tarii si tu te invarti in jurul lui Basescu si Udrea ca subiect de perspectiva, e ceva de genul" ma doare in cot de ce vrea tara mea.Ori nu ma duce capul decat la plagiat, ca forma de evolutie de la un neica nimeni catre unul cu diploma.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde teinegru64 » 20 Oct 2014, 18:13

Un avocat batrin era pe patul de moarte. Intr-o zi i-a spus sotiei ca a gasit o cale prin care sa-si poata lua toti banii agonisiti cu el, in rai.

I-a spus acesteia sa-i puna toti banii in pod, astfel incit sa-i poata lua cu el in drumul sau spre rai. La citeva saptamini dupa moartea avocatului, sotia lui facea curatenie in pod, cind a vazut ca sacii cu bani erau tot acolo.
"Ce batrin netrebnic!", a exclamat ea. "I-am spus ca banii trebuiau pusi in pivnita, nu in pod!"
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde andrei_calinescu » 20 Oct 2014, 20:53

Oricine ar orchestra infectia politica. lucrurile raman aceleasi.
Cred ca aspectul asta a fost magistral relevat inm acest film.
Chiar asa , voi chiar mai aveti asteptari de la porcii astia?

Tara care a inventat Democratia(Grecia) se zbate in cenusa - si asta nu din cauza ei. Asta spune totul despre ideologiile "de afara".
Personajele noastre - niste zoaie si nimic mai mult. Daca le-aas consuma mi-ar crea greata. Ma protejez ignorandu-i.
andrei_calinescu

Mesajde proapis13 » 20 Oct 2014, 20:56

Moise Guran îi dă lovitura fatală lui Victor Ponta
http://www.stiripesurse.ro/moise-guran- ... 35973.html
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Mircea_63 » 20 Oct 2014, 21:04

Andrei Calinescu-Stai putin ca una-i democratia si alta-i politica, recte politica economica. Unde mai pui coruptia. Grecia se spune ca era putred de corupta.

Marian13, din pacate, orice s-ar intampla si orice ar spune oricine din tara asta, poporul e setat deja. Si daca s-ar dovedi ca e spion sovietic, doar daca l-ar aresta si nu ar putea candida, abia atunci nu va castiga alegerile.
Cu regret, asa cred ca stau lucrurile. :(
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde andrei_calinescu » 20 Oct 2014, 22:11

"Grecia se spune ca era putred de corupta."
Asta e emanatia vreunui comisar european spilcuit si cu ranjetul emfatic specific, la purtator, care degaja o falsa exigenta.
Mircea, mai toti fermierii francezi cu care am lucrat, cautau sa vanda cat mai mult la negru.
E si un proverb in Franta "L'etat, le plus grand voleur" - Statul, cel mai mare hot.
Daca nu vom face sa supravietuiasca economia subterana, dracu ne ia. Asa ca mai usor cu coruptia asta virgina.
andrei_calinescu

Mesajde Mircea_63 » 20 Oct 2014, 22:18

andrei_calinescu scrie:E si un proverb in Franta "L'etat, le plus grand voleur" - Statul, cel mai mare hot.

Andrei, ii iubesc pe francezii astia. :lol: Agricultorul ala a muncit. Ce evazioneaza el e o nimica toata fata de ceea ce fura politicienii. Moral, nu pot spune ca aprob. Faptic...ma zbat sa supravietuiesc. Probabil ca si ei la fel.
In privinta grecilor ma refeream la marea coruptie.
Mircea_63

Mesajde ioanpuiu » 20 Oct 2014, 22:30

Mircea_63 scrie: Si daca s-ar dovedi ca e spion sovietic, doar daca l-ar aresta si nu ar putea candida, abia atunci nu va castiga alegerile.
Cu regret, asa cred ca stau lucrurile. :(

Dacă tu Mircea, cu inima uşoară sau nu, ai dezertat din plutonul speranţei ... e treaba ta dar nu striga, peste umăr, mesaje demobilizatoare.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde Mircea_63 » 20 Oct 2014, 22:33

N-am dezertat, inca mai sper, dar e o amara constatare ca pot sa o tin de coarne si tot mi se va spune ca e ciuta. :(
Mircea_63

Mesajde Jean Valjean » 20 Oct 2014, 23:05

andrei_calinescu scrie:E si un proverb in Franta "L'etat, le plus grand voleur" - Statul, cel mai mare hot.

Habar n-aveam ca francezii au facut un proverb din concluzia la care am ajuns eu :lol:
Intr-adevar, ne bucuram ca prostii cand mai e bagat cate unul de-asta mare la zdup, dar nu stim cum sa fentam legile si regulile cand vine vorba de treburile noastre marunte. Condamnam evaziunea fiscala, dar ne enerveaza la culme ideea de a avea un carnet de producator din care sa rupem file cand vindem un borcan de miere.
De fapt noi nu stim ce vrem. Sau stim, ce vrem noi e sa fim si cu sufletul in rai si cu slanina-n pod.
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde andrei_calinescu » 20 Oct 2014, 23:41

Jean Valjean scrie:

Habar n-aveam ca francezii au facut un proverb din concluzia la care am ajuns eu :lol:
Intr-adevar, ne bucuram ca prostii cand mai e bagat cate unul de-asta mare la zdup, dar nu stim cum sa fentam legile si regulile cand vine vorba de treburile noastre marunte. Condamnam evaziunea fiscala, dar ne enerveaza la culme ideea de a avea un carnet de producator din care sa rupem file cand vindem un borcan de miere.
De fapt noi nu stim ce vrem. Sau stim, ce vrem noi e sa fim si cu sufletul in rai si cu slanina-n pod.

Valjeane, eu ma simt agresat de faptul ca pretul la motorina la pompa e mai mare ca in franta.
Sau ca imbecilii astia au inventat tot felul de taxe pentru inmatricularea masinilor.
De aceea consider ca huidumele respective nu-mi servesc interesele.
In consecinta mi-am inmatriculat masina in BG, o sa-mi instalez diverse device-uri pentru a folosi energiile renuvelabile, etc.
Asa inteleg eu la nivel de individ sa protestez impotriva sistemului, caci mai mult de a ma desolidariza de el, nu pot face.
Noi daca am sti sa ne revendicam drepturile ca natie, ca masa, n=ar mai trebui sa vezi nici o masina inmareiculata in Romania. Numai la bulgari, unguri, sarbi.
Noi prin ignoranta noastra le alimentam astora nivelul de trai.

Si hai sa-ti mai zic una Valjeane. Ca sa nu te mai mustre constiinta vis=a=vis de evaziune.
Noi n-ar mai trebui sa platim impozite. De ce?
Din simplul motiv ca statul, stand dfegeaba incaseaza 24% - TVA-ul pentru fiecare obiect.
Deci tu daca cumperi un obiect de 100 lei, statului ii intra 24 lei in buzunar ...stand.
Lla asta se adauga impozitele pe salariu - 16%

Te mai mustra vreo constiinta?
andrei_calinescu

Mesajde Florin Dobre » 21 Oct 2014, 00:17

andrei_calinescu scrie:Si hai sa-ti mai zic una Valjeane. Ca sa nu te mai mustre constiinta vis=a=vis de evaziune.
Noi n-ar mai trebui sa platim impozite. De ce?
Din simplul motiv ca statul, stand degeaba incaseaza 24% - TVA-ul pentru fiecare obiect.
Deci tu daca cumperi un obiect de 100 lei, statului ii intra 24 lei in buzunar ...stand.
La asta se adauga impozitele pe salariu - 16%

Te mai mustra vreo constiinta?

Limpede.
Cine e STATUL? :?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde andrei_calinescu » 21 Oct 2014, 00:21

Mda si nu orice STAT.
Al nostru e mai cu motz.
TVA=ul in Ro e mai mare ca in Franta.
In Franta TVA-ul la produsele alimentare stiu ca s-a redus drastic.
La restaurante e daca nu ma insel 9%.

Uitati acilea , dati translate si imbolnaviti-va de ficat. http://www.economie.gouv.fr/cedef/taux- ... europeenne

Mi se rupe mie ca e Ponta, Johanes Brahms, Macovei sau altii.
Budapesta , Paris sau Armasesti, foamea e aceeasi.
Pe mine asta ma intereseaza, puterea mea de cumparare. Punct.
andrei_calinescu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE