Pentru ca in civilie intreprinsesem ceva activitati artistice la fanfara,sau recitind poezii la Cintarea Romaniei si pe scena teatrului, eram chemat de catre un coleg de arme din Onesti, caruia ii ziceam Pictorul deoarece scria cele mai drepte litere pe bannerele cu osanale iubitului conducator sa petrecem cateva ore in sala de festivitati,unde ascultam muzica la Kashtan,un magnetofon adus de acasa de catre un cadru militar
Intr-o zi,ni se da adunarea in podul cladirii sa dam jos pancardele cu osanale dedicate conducatorilor iubiti si sa le curatam si sa le vopsim
Ne pregateam de 1 Mai Muncitoresc ce sa mai...
Fratilor,in afara de pancardele respective am mai gasit si cateva zeci de cuiburi de ciori pline cu oua
Pictorul asta a luat initiativa sa prindem cateva ciori si ....sa le vopsim....zis si facut...
Pe seara am prins citeva si le-am vopsit in alb,alta culoare nu aveam,si pina a doua zi cind aveam de gind sa le zburam le-am ascuns sub....scena
Intre timp,a doua zi pina in prinz sunt convocate la sala de festivitati toate cadrele militare in vederea instruirii
Nu zici frate ca in timpul sedintei se pusera ciorile pe croncanit de le auzeam noi din spatele cladirii unde vopseam de zor la pancarde
Nu trecu mult timp si se deschisera ferestrele si pe ele ieseau ghiulea cele cateva ciori in hohotele de ras ale cadrelor
La prinz cind s-a adunat tot regimentul pe platou sa dea raportul am avut parte de cea mai mare batalie intre ciori pe care am vazut-o vreodata
Zburau alea vopsite in toate directiile iar ,,originalele'' ciufuleau la ele de le-au lasat fara o pana
Va dati seama ca ala nu a mai fost raport,s-a ras ca la circ....
A doua zi Pictorul a fost scos la raport in fata regimentului si dat ca exemplu negativ si dus la arest unde a stat...o ora...nu avea cine scrie tovarasului...
A doua zi Col NICOLESCU a impuscat cateva zeci de ciori,colegul nostru Lazar poate confirma cele scrise...daca-si mai aduce aminte...
salve

Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...