Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Scrisoare catre Daniel Ciubotea

Mesajde Mircea_63 » 15 Iul 2014, 14:00

Daca sedem... si gandim drept, scrisoarea ar trebui sa fie "catre d-l Guvernescu"

Prost nu-i ala care cere... ci ala care da.
A luat BOR cu de-a sila? Tot pe Guvernescu ar trebui sa-l intrebati cum e cu impozitarea veniturilor cultelor. :!: Tot pe dumnealui despre treaba cu spitalele.

De ce neaparat BOR? Din cate stiu, cultele se supun acelorasi legi sau reguli. BOR o fi mai bogata deoarece are o mostenire mai mare si un numar mai mare de adepti. Vor catedrala? Sa o faca daca au bani, e treaba lor. Daca e pe banii Statului, atunci luati-l pe Guvernescu la intrebari.

Ca simplu cetatean sunt revoltat -la fel ca multi altii- de risipa financiara in defavoarea unor actiuni sociale si educative, cum ar fi orfelinatele, scoli si burse BOR, eventual spitale sau aziluri, dar fiind banii lor... e treba lor ce fac cu ei.
Sau nu sunt banii lor??? :o Atunci e alta treaba si altii trebuiesc luati la rost.

Pe aia cu palate de zici ca sunt pui de Catedrala Mantuirii...si care n-au muncit o zi in viata lor, basca au beneficiat de ajutoare sociale, nu-i intreaba nimeni?
Daca BOR a incalcat vreo lege -prin reprezentantii ei, desigur- atunci cei care au incalcat legea trebuie sa raspunda. Daca totul este legal, dar profund imoral, inseamna ca legea e stramba si legiuitorii ar trebui sa o indrepte.

V-ati obisnuit intratat cu palatele tiganesti incat nu le mai vedeti, in schimb va sta in gat Catedrala? Toata Europa, fiecare tara, are catedrale uriase, minunate...noi ne mandrim cu bisericutele din lemn. Construirea ei e doar o tendinta de a intra in randul lumii. Ce a ramas in urma civilizatiei egiptene? Niscaiva piramide. Mare branza, niste bolovani la urma urmei, dar dam pe spate in fata lor.

Ia las sa avem si noi piramida noastra. :D Ma intreb, oare cine o fi primul ingropat acolo. :?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde State » 15 Iul 2014, 14:53

Mircea_63 scrie:Daca sedem... si gandim drept, scrisoarea ar trebui sa fie "catre d-l Guvernescu"

Mircea, nu e tocmai asa.
Scrisoarea in sine il intreaba pe Ciubota: Aveti nevoie de milioane de euro pentru mantuire ? Aici este esentialul.

Mai toate tarile au cate o catedrala, e drept, dar tarile alea au alt nivel de trai. La o adica, unii au inceput sa construiasca autostrazi prin munte, asta asa..sa observam diferenta intre noi, ca nivel. Noi suntem rupti in c*r dar mandri, sa avem si noi catedrala.

Tara noastra este recunoscuta pentru manastiri si cred ca era de ajuns. Si catedrala asta , daca v-a scoate bani(ca asta e scopul), tot la BOR ajung. Statul ia pauza, ca in momentul de fata.
E foarte adevarat ca si statul are o parte din vina, dar oare stim noi ce santaje sunt pe acolo pe sus ? :roll: Stim oare cine era acest Ciubotea pe vremea comunistilor ? Sau am pierdut acest amanunt ?

In alta ordine de idei, statul suntem noi. Daca noi strigam "Opriti finantarea cultelor religioase si impozitati biserica" , de ce ni se inchide gura cu celebra replica "Lasati biserica in pace" ?
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde ignatov andrei » 15 Iul 2014, 16:01

State scrie:In alta ordine de idei, statul suntem noi. Daca noi strigam "Opriti finantarea cultelor religioase si impozitati biserica" , de ce ni se inchide gura cu celebra replica "Lasati biserica in pace" ?

Pentru ca nu strigam unde trebuie!
Ne comportam ca cei care merg zilnic cu tramvaiul si o injura pe saraca babuta de la chioscul de bilete pentru ca tramvaiele au intarziere, iar pe Directorul General si pe Primar ii saluta respectos!

D'ale romanilor, nu te supara frate... state!
ignatov andrei

Mesajde Mircea_63 » 15 Iul 2014, 17:41

Inteleg ideea, dar ma incurca amanuntele. De exemplu:
-N-avem autostrazi, dar construim biserici.
Fals!
Cine sa construiasca autostrazi, BOR? Sau se insinueaza ca e necuvenit ca intr-o tara saraca, BOR sa prospere. Asta e lipsa de bun simt (prosperitatea adicatelea). Cu asta sunt si eu de acord. ;) Cum adica sa aibe unii 5-6-700 de stupi? :o
200 le ajunge, restul ii ia Statul. Da` cum Statul nu e bun gestionar, vreo cativa sa vina si la mine. :lol:

Hai ca amestec ironia cu seriozitatea si apoi nu se mai intelege.

BOR, BBR, BPR, BAR si orice alt cult sau persoana fizica sau juridica din Romania, poate face ce vrea cu banii lui, atata timp cat nu incalca legea si nici nu a obtinut acei bani in mod ilegal. La urma urmei preafericitul a dat dovada de bun gospodar, mult mai bun decat premierii de pana acum si daca ar fi dupa mine, l-as pune prim-ministru.

Moral insa, State, ai perfecta dreptate! Iti inteleg revolta, chiar daca nu apreciez nici pe departe stilul si scrierile lui Corut.

Tot moral insa, vad mame Omide, clarvazatoarea Mariana care scoate argintul din buzunarul tau si il baga intr-al sau... palate facute din furt si inselatorie. Daca as fi un dictator al vremurilor noastre, intai de acestia m-as ocupa, apoi as impozita cultele la fel ca pe toti cei care au venituri, eventual doar de la o anumita suma in sus.

Daca ar fi sa fim mai catolici decat Papa, ar trebui sa cerem BOR o dovada clara, o adeverinta chiar, a existentei Lui
D-zeu, a Lui IIsus si Invierii Sale, certificat de virginitate pentru Maica Precista etc si abia apoi ar avea dreptul sa practice popia si sa capete vre-un ban de la enoriasi. Cam asta ar vrea d-l Corut.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde State » 15 Iul 2014, 19:01

Mircea_63 scrie:Inteleg ideea, dar ma incurca amanuntele. De exemplu:
-N-avem autostrazi, dar construim biserici.
Fals!
Cine sa construiasca autostrazi, BOR? Sau se insinueaza ca e necuvenit ca intr-o tara saraca, BOR sa prospere. Asta e lipsa de bun simt (prosperitatea adicatelea). Cu asta sunt si eu de acord. ;) Cum adica sa aibe unii 5-6-700 de stupi? :o
200 le ajunge, restul ii ia Statul. Da` cum Statul nu e bun gestionar, vreo cativa sa vina si la mine. :lol: .

N-a zis nimeni sa construiasca BOR ceva, ci sa aibe macar bunul simt sa nu mai ceara bani, bani, bani, bani si iar bani, mai ales pe praful asta, cand te duci la medic si ala n-are o seringa sa-ti faca un vaccin. Salariile popilor si ale calugarilor(ATENTIE) , de unde sunt finantate ? Ale profesorilor si medicilor , de unde sunt finantate ? Cati popi si calugari sunt in Romania ? Cati bani varsa statul pentru ei, lunar ?
Asta in timp ce, ei isi pot castiga salariile numai din veniturile lunare de pe chirii, vanzarilor obiectelor de cult, lumanari, nunti, botezuri, inmormantari , pomelnice, etc.
TVA-ul pe care ar trebui sa-l plateasca in urma tuturor acestor venituri, unde este ? Am mai scris si repet, BOR invarte sume uriase de bani, lunar.
Daca si-ar vinde o parte din aurul si argintul pe care le detine BOR, ar construi doua catedrale, nu una. De ce mai baga mana in visteria statului ? De terenuri nu mai zic...cred ca aproape nimeni nu stie ce suprafata de teren detine BOR in Romania. Plateste vreun leu statului pentru impozit ? Daca nu, de ce ?
Eu, tu, oricine, platim impozit pe fiecare cm de pamant. Daca maine imi vand casa, platesc TVA. Si toti la fel.

Mircea_63 scrie:BOR, BBR, BPR, BAR si orice alt cult sau persoana fizica sau juridica din Romania, poate face ce vrea cu banii lui, atata timp cat nu incalca legea si nici nu a obtinut acei bani in mod ilegal. La urma urmei preafericitul a dat dovada de bun gospodar, mult mai bun decat premierii de pana acum si daca ar fi dupa mine, l-as pune prim-ministru.

Mircea, poate ca face to face o sa-ti spun mai multe despre bani si legalitate.
Problema nu este ce face fiecare cu banii lui(mi se pare corecta afirmatia ta) ci gradul de nesimtire unde a ajuns biserica fata de ce trebuia sa fie. Ai urmarit documentarele alea pe care le-am pus pe la inceputul topicului ? Pe Closcutz il inteleg, e din breasla, nu vrea sa "creada"...Totusi, sunt vizibile in fiecare zi. Se pot demonstra la orice ora.
Vorbind din punct de vedere legal , BOR e una dintre cele mai mari institutii care fraudeaza statul. Dupa cum cred ca stii, actele de donatie nu se impoziteaza. Este una din marile afaceri marca BOR, prin fundatii si organizatii. De fapt, in spatele tuturor acestor organizatii, este...ghici!
Facand o paralela intre tigani si biserica, diferenta e ca unii fura cu acte, ceilalti doar fura si sunt tigani. Punand in balanta averile celor doua tabere, ne da cu virgule din alea mari. Nu-mi plac tiganii si nici biserica. Tiganul ma fura daca sunt prost, biserica ma(ne) fura oricum. Are rost sa scriu exemple personale ? Daca da , scriu, cu nume si prenume.

In alta ordine de idei, apropo de dovezi. As vrea sa-mi explice si mie cineva, de unde dracu' scot astia moaste si sfinti pe banda rulanta. Pe ce baza/criteriu, afirma ca putreziciunile apartin sfantului "x" si sunt facatoare de minuni ? Intra in aceeasi categorie cu Mama Omida. :idea: Diferenta care ar fi? Mama Omida scrie la ziar ca face si desface, biserica trimite popii la usa sa ma indemne sa le calc pragul. Ultimul popa care a sunat la usa mea, i-a scapat crucea din mana, nu glumesc. De ce n-a facut plangere ? Eu am deschis ca orice om, el a dat sa intre in casa. Ia stai ma travestitule putin, ca nu esti ltine in altar.
Ce vroiam eu sa zic. Vrajitoarea te arde daca esti gasca si pui botul. Popa te arde cu zambetul pe buze, fara remuscare. Cica daca nu platesc contributia, sa nu mai intru in biserica lui. Cum sa nu-l mangai nitel ?
State

Mesajde State » 15 Iul 2014, 20:06

Mircea_63 scrie:Tot moral insa, vad mame Omide, clarvazatoarea Mariana care scoate argintul din buzunarul tau si il baga intr-al sau... palate facute din furt si inselatorie.

Care o fi diferenta intre Mariana si asta :
http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/ ... imale.html

In timp ce muierea sustine ca lumea se indrepta catre "sicrias", popa zice ca de fapt, oasele erau la demisol si nu erau expuse spre venerare. Sa fie inselatoria atat de mare si sa faca loc minciunii ? Din partea unor fete bisericesti ? Ai de mine si de mine, eu nu cred, sunt facaturi din partea oamenilor rai.. :oops:
State

Mesajde modigliani » 15 Iul 2014, 22:11

akmm scrie:Eu cautam raspuns la ultima intrebare.
Atata timp cat va exista manifestare inexplicabila pentru ratiune, va exista si cineva care sa se hraneasca din acest fenomen.Ca il va boteza cumva, ca va da sa explice, e clar ca se va erija ca traducator autorizat.

Domnilor , fenomene paranormale exista . Si pe plaja asta este mult de vorbit . Insa omul a decis sa le asocieze unui cult . Le-a atribuit unui mit , le-a asociat cu Dumnezeu . Ori nu-i deloc adevarat . Alea exista ..... pur si simplu !
Ca in acest moment le numim paranormale iar peste ani omenirea le va gasi o explicatie e deja alta poveste .

Chiar si negasindu-le vreodata o explicatie , acestea apartin inimaginabilei complexitati a Universului - care nu-i doar fizic .
Dar de fapt ajungem tot acolo ..... Ceea ce omul nu-si poate explica apartine lui Dumnezeu . Asa a fost mereu . Si-a fost marea tampenie a omenirii .
Asta a fost un soi de "adapost" . Insa a fost ca si cum m-as adaposti de ploaie ..... in mijlocu' garlii .
modigliani

Mesajde ignatov andrei » 15 Iul 2014, 22:41

modigliani scrie:Insa a fost ca si cum m-as adaposti de ploaie ..... in mijlocu' garlii .

Asa este "scumpete" (poate fi si in mijlocul unui iaz), nu te uda ploaia!!!! :lol:
ignatov andrei

Mesajde cristian bh » 15 Iul 2014, 22:56

modigliani scrie:
akmm scrie:Atata timp cat va exista manifestare inexplicabila pentru ratiune, va exista si cineva care sa se hraneasca din acest fenomen.Ca il va boteza cumva, ca va da sa explice, e clar ca se va erija ca traducator autorizat.

Domnilor , fenomene paranormale exista . Si pe plaja asta este mult de vorbit . Insa omul a decis sa le asocieze unui cult . Le-a atribuit unui mit , le-a asociat cu Dumnezeu .

Aici pare-se ca da stangul in dreptul. Cum vine asta?Din moment ce Dzeu a creat universul(denumirea stiintifica),cerurile si pamantul(denumirea biblica) implicit cu toate legile cunoscute sau nedescoperite inca,denumit in sf scriptura (Dzeu al oranduielii),,,,,,,,,,,,,,atunci daca Dzeu s-a facut cunoscut prin creatia sa, acest univers din care facem parte,o farama binenteles ,ce functioneaza dupa legile sale, poate sa spuna cineva de ce avea nevoie sa se contrazica pe sine insusi, si toata creatia sa ,schimband vremelnic aceste legi pt a demonstra de fapt ce? acest paranormal? Ca fara de el nu mai credem in "creatorul normalului"? Eu unul,daca as fi imputernicit de Dzeu o singura zi la "butoanele"sale ,in acea zi nu s-ar intampla nici un miracol dumnezeiesc :) ,nici o facere de minune,ci totul s-ar desfasura asa cum este programat. :D
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde modigliani » 15 Iul 2014, 23:19

Sa fim seriosi ..... Si mai ales hai sa apartinem mileniului III .

Este absurd sa afirmam in continuare ca Dumnezeu a creat intregul Univers .......
modigliani

Mesajde proapis13 » 15 Iul 2014, 23:26

modigliani scrie:Sa fim seriosi ..... Si mai ales hai sa apartinem mileniului III .

Este absurd sa afirmam in continuare ca Dumnezeu a creat intregul Univers .......

Cum la fel de absurd ar fi sa credem ca Pamantul a fost facut in 6 zile si asta la o anumita data in scrisa in Cartea Sfinta ;)
Oricum aceste discutii despre cel/cei/cine si ce a facut, cind, unde si cum este alt topic :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde ignatov andrei » 16 Iul 2014, 00:05

Cine este Dumnezeu... si cine este Daniel Ciubotea...?!?

Primul:
- forma suprema de manifestare a energiilor din Univers, la care al'de Ciubotea, i-a dat chip si asemanare.

Al doilea:
- un chip si o... asemanare!!!
ignatov andrei

Mesajde cristian bh » 16 Iul 2014, 08:57

cristian bh scrie:
modigliani scrie:
akmm scrie:Atata timp cat va exista manifestare inexplicabila pentru ratiune,

Domnilor , fenomene paranormale exista . Si pe plaja asta este mult de vorbit . Insa omul a decis sa le asocieze unui cult . Le-a atribuit unui mit , le-a asociat cu Dumnezeu .

Aici pare-se ca da stangul in dreptul. Cum vine asta?Din moment ce Dzeu a creat universul(denumirea stiintifica),cerurile si pamantul(denumirea biblica) implicit cu toate legile cunoscute sau nedescoperite inca,denumit in sf scriptura (Dzeu al oranduielii),,,,,,,,,,,,,,atunci daca Dzeu s-a facut cunoscut prin creatia sa, acest univers din care facem parte,o farama binenteles ,ce functioneaza dupa legile sale, poate sa spuna cineva de ce avea nevoie sa se contrazica pe sine insusi, si toata creatia sa ,schimband vremelnic aceste legi pt a demonstra de fapt ce? acest paranormal? Ca fara de el nu mai credem in "creatorul normalului"? :D

Subiectul fiind vast precum universul, :) aici poate n-am subliniat suficient ideea.
In fapt,voiam s-o zic mai pe romaneste,ca acest paranormal,minuni,miracole dumnezeiesti exista doar in mintea unora,si pe deasupra le pun in carca lui Dzeu,Pt ca, daca exista acest Dzeu, cum se prezinta lucrurile,pt noi pamantenii in mileniul trei,sustin in continuare ca acest Dzeu n-ar avea nevoie sa-si justifice existenta facand chitibusarii de tot felul,n-are rost sa le enumar aici.Iar altii,.........alesii,,,,,,,,sa-si justifice japca comisa ,.......
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde cristi_vidican » 16 Iul 2014, 18:57

proapis13 scrie:Din cate imi aduc aminte in Romania sunt finantate toate cele 18 culte religioase recunoscute

Eu știu un cult religios care are în Statut prevăzut faptul că nu se primesc bani de la stat. Doar că nu toți respectă statutul. Unora le plac banii statului. Acolo apoi se fac campanii electorale. Banii de la stat pentru biserici si campaniile electorale merg împreună. Altfel nu ar fi nici o logică să fie îmbiate bisericile cu bani. Primul care face pasul în relația aceasta este Statul reprezentat prin politicieni. De ce oare? Și astfel biserica se corupe. Nu si BISERICA.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde State » 16 Iul 2014, 19:03

cristian bh scrie:..... daca exista acest Dzeu ....

-n-ar mai fi crime(desi in biblie se indeamna la crima :!: ). Paradoxal , nu ?

-n-ar mai exista copii violati si maltratati(chiar de popi), in ciuda afirmatiei ca big-brother iubeste copiii.

-n-ar mai muri lumea de foame in sec.21.

-n-ar mai fi atatea fenomene meteorologice care se produca moarte, dezastre, etc.

-n-ar mai exista incesturi.

-n-ar mai exista avorturi.

Si lista poate continua zile in sir.
Bineinteles , ca indoctrinatii vor gasi raspuns la toate cele. Daca ti-ai taiat o mana -dumnezeu te pedepseste. Daca ti-a murit mama sau sora - dumnezeu te pune la incercare. Si tot asa. Daca ai nimerit un loc de munca bine platit -dumnezeu ti-a ajutat. Asta e mentalitatea , din pacate.

Citeam un articol in care , un preot , era acuzat ca pipaia fete la spovedanie si le intreba diverse despre viata lor sexuala. Una dintre mame a fost intrebata : Ce cauta fata dumneavoastra la biserica in timpul orelor de curs ? Raspunsul halucinant : Io am trimis-o, sa se roage sa ia note mai bune la bac.
Vedeti ? Asta inseamna indobitocire. In loc sa-si puna fata, sau sa o ajute, sa invete pentru examene, ea o indemna sa mearga sa se roage, in speranta ca va lua note mai bune.

Asta este un motiv pentru care, noi ca popor, suntem unde suntem. Daca nu ne merge un lucru, zicem asa: Ce-o fi o fi, cum vrea dumnezeu...poate ne-o ajuta si pe noi.

Astia de prin statele mult inaintate noua, daca nu le merge un lucru, zic asa: Nu se poate! Trebuie sa mearga! Trebuie sa ne gandim mai mult si pana la urma va merge!

Noi...mai pupam niste moaste, mai o mana de popa, din astea...poate poate ne-o merge mai bine. Nimeni nu se uita ca inca de pe vremea lui Mihai Viteazu, noi suntem praf si pulbere. N-am ajuns nicaieri, desi avem la biserici si manastiri de nu stim nici sa le numaram..
La cate "se roaga" poporul nostru, trebuia sa fim cel putin pe Luna, sa locuim acolo. Asa ar fi trebuit sa ne ajute dumnezeu. In sec.21 , multe comune n-au nici curent electric..

Problema n-ar fi chiar atat de nasoala, dar avem mandria sa transmitem mai departe obiceiul nostru. Copilul trebuie dresat de mic, sa stie de frica, flacari, draci si smoala fierbinte. Cand se va face mare, cu siguranta nu l-ar nega pe dumnezeu, pentru ca mama-mare ar fi putut avea dreptate in legatura cu iadul. De ce sa riste ?
Si uite asa, roata se invarte. Generatie de generatie, sclava a celei mai corupte institutii. Cine nu e de aceeasi parere...vai si amar, ars pe rug, tras in teapa, ca e anticrestin. Dar nimeni nu se uita ca copiii lu' anticrestin sunt medici, profesori universitari sau chimisti, care au descoperit ca cancerul se poate vindeca iar "anticrestinul" e un om la locul lui, care te-ar ajuta la orice ora din noapte daca ai avea nevoie. In schimb, credinciosii, iubitori de hristosi si moaste, nuuuu nene, da-l pe pustie, sa-i dreaga, sa-i faca, ca e indracit, daia nu crede in dumnezeu.
Aici era un citat celebru: Ateii il neaga pe dumnezeu prin vorbe, credinciosii prin fapte.

Si cu asta as zice sa ne indreptam mai mult atentia spre capul bisericii, ca despre el era vorba. De acolo se impute , nu de la popi.
State

Mesajde TDI » 28 Iul 2014, 13:56

Cristian Vulpe, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Silvania" din Zalău, a obţinut în clasa a XI-a locul I la Olimpiada Internaţională de Filosofie, care s-a desfăşurat la Vilnius, Lituania.
http://www.gandul.info/stiri/cristian-olimpic-international-la-filosofie-ii-explica-lui-mihai-olimpic-la-religie-ce-este-dumnezeu-12938502
Mihai Pleşa, un elev de 16 ani, olimpic la Religie, îi explică unui ateu CE ESTE DUMNEZEU: „E foarte bine că nu crezi, dar eu cred. Pot dovedi absolut pe orice cale că Dumnezeu există".
http://www.gandul.info/interviurile-gandul/mihai-plesa-un-elev-de-16-ani-olimpic-la-religie-ii-explica-unui-ateu-ce-este-dumnezeu-e-foarte-bine-ca-nu-crezi-dar-eu-cred-pot-dovedi-absolut-pe-orice-cale-ca-dumnezeu-exista-12745176?utm_source=Gandul&utm_medium=Click%2BCitesteSi+200&utm_campaign=CitesteSi%2Bgandul
TDI

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE