Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Ești copilul lui Dumnezeu? Te rog să ne scrii aici! :)

Mesajde Jean Valjean » 07 Noi 2017, 23:52

Mircea, daca un medic, uitandu-se pe analizele tale, iti spune ca vei muri in sase luni, tu ce crezi: te-a predestinat medicul la moarte sau el doar stie ca vei muri?
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde danmirea » 08 Noi 2017, 00:03

Am studiat putintel Romani....8 si 7

Asa cum spune si colegul Mircea .... cred ca "predestinati" sunt cei ce popovaduiesc cuvantul...ei sunt cei chemati.
In Romani 8:28 spune: "Caci, pe aceia pe care i-a cunoscut mai dinainte ... " la ce se refera ? Sunt convins ca ne cunoaste pe toti...aici totusi e vorba de altceva.... aceasta expresie mai este folosita in exod...catre Moise : " te cunosc pe nume "iar in Ieremia 1:5 spune " Mai înainte ca să te fi* întocmit în pântecele mamei tale te** cunoşteam şi mai înainte ca să fi ieşit tu din pântecele ei, Eu te pusesem deoparte† şi te făcusem proroc al neamurilor." Ca sa conchidem intr-o concluzie : cei chemati sunt ....propovaduitori ai evangheliei, proroci, etc deci tot acesti au fost hotarati mai dinainte :)

Am citit in romani 8:7 ca toti ce sunt calauziti de Duhul Sfant sunt fii ai lui Dumnezeu

Cati suntem calauziti de Duhul Sfant ? Ce inseamna sa fii calauzit de Duhul Sfant ? E nasoala treaba....Cica nu trebuie sa umblam dupa lucrurile pamantesti....Oare cat umblam dupa lucrurile duhovnicesti >?

Ce inteleg eu este asa : ori e alba ori e neagra....gri nu merge. Apoi noi toti tindem sa zicem ca merge si gri :(

Domnule pastor...caut un raspuns la predestinare....nici ca ma mai intereseaza acea predestinare, deoarece eu nu voi sti sigur daca sunt sau nu predestinat....dar atunci cand voi umbla doar dupa treburile duhovnicesti si duhul sfant va locui cu adevarat in mine...atunci voi sti.

E complicat...
danmirea

Mesajde Mircea_63 » 08 Noi 2017, 00:31

Jean Valjean scrie:Mircea, daca un medic, uitandu-se pe analizele tale, iti spune ca vei muri in sase luni, tu ce crezi: te-a predestinat medicul la moarte sau el doar stie ca vei muri?

Inseamna ca iti este predestinat sa mori, nu medicul te-a predestinat.
Daca destinul e scris, cine l-a scris?
La urma urmei nici nu mai conteaza cine l-a scris. Daca oricum scrie acolo ce nota voi avea la examenul final, ce rost mai are sa invat?

LE: Vino si tu macar in virtual cu chestii mai optmiste. Una e sa castigi la loto si alta sa-ti cante popa prohodul peste sase luni. :lol:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Jean Valjean » 08 Noi 2017, 00:37

Eu am crezut ca port o discutie serioasa cu un om serios.
Daca tu crezi ca spargem seminte pe banca din fata blocului in asteptarea pensiei, inseamna ca m-am inselat.
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde Mircea_63 » 08 Noi 2017, 00:41

Evident ca te-ai inselat. Pe la noi nu se prea sparg seminte!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde yuonyuon » 08 Noi 2017, 09:15

Jean Valjean scrie:Mircea, daca un medic, uitandu-se pe analizele tale, iti spune ca vei muri in sase luni, tu ce crezi: te-a predestinat medicul la moarte sau el doar stie ca vei muri?

eu zic ca medicul "fura curent" . in cazul asta trebuie ignorat complet . destinul til faci singur prin stiinta nu prin "da doame". nu dati viata religiei* si moartea doctorilor .. sunt ale voastre si sunt cele mai sigure lucruri de pe pamant.

Ps: *nu confundati religia cu credinta . si credinta e tot a voastra
yuonyuon

Mesajde Bezna Zorilor » 08 Noi 2017, 11:30

Astrele predispun, dar omul dispune. Daca nu ar fi asa, te'ai face turta si din jumatatea goala a sticlei si ai dormi sub masa pana la o noua revolutie, ca doar e predestinat, nu?
The image of the hero was set up for all in every age through the appetite for imitation. Therefore the hero was murdered, since we have all been aping him. Do you know why you cannot abandon apishness? For fear of loneliness and defeat.
Bezna Zorilor

Mesajde yuonyuon » 08 Noi 2017, 11:49

Bezna Zorilor scrie:Astrele predispun, dar omul dispune. Daca nu ar fi asa, te'ai face turta si din jumatatea goala a sticlei si ai dormi sub masa pana la o noua revolutie, ca doar e predestinat, nu?
de ar fi doar astrele,,,, E o intreaga chimie la mijoc . de ai intelege o nu ai mai vinde castraveti cu un leu kilu
yuonyuon

Mesajde octavianpopescu » 08 Noi 2017, 12:10

Imi spun si eu parerea mea,nu stiu daca e teologie evanghelista,baptista,ortodoxa sau pur si simplu parerea mea dar eu asa cred pe baza Bibliei.chiar rog pe cei in masura sa argumenteze daca gresesc ca nu vreau sa merg pe o pista gresita.
Legat de nota la examenul final,cred ca "predestinati" am fost fiecare la cate un examen,fiecare aveam examnul nostru care o data in viata o sa vina (sau poate nu) sau chiar toata viata insasi este un examen.gen un cancer sau altceva,sau gen cazul Bodnariu carora li s-a luat copiii.unii ar numi-o soarta,alti predestinare.eu cred ca ce e,e al nostru.dar referitor la nota de trecere cred ca aici intervine liberul arbitru.care e atitudinea mea fata de viata,de Dumnezeu,de examen,de lucrurile bune sau rele care ne sunt predestinate.
Referitor la faptul ca Dumnezeu "predestineaza" eu nu cred ca e asa in totalitate...el controleaza toate lucrurile,in sensul asta se poate spune ca "predestineaza" dar nu poate predestina atitudinea mea...referitor la atitudinea mea cred ca se poate spune doar ca stie.
Trebuie sa ne raportam la Dumnezeu asa cum este El ca sa intelegem (cat putem noi intelege).
Dumnezeu este asa cum zicea cineva: timeless,spaceless and imaterial.
Este ca su cum viata noastra este o line trasa cu creionul pe o foaie alba.si viata strabunicului la fel pe aceasi foaie.dar Dumnezeu este chiar foaia.El poate vedea inceputul liniei si sfarsitul ei.se poate duce inapoi pana la creatie si apoi poate merge pana la sfarsit...noi nu putem intelege.cum poti intelege o fiinta atemporala?!si totusi cred ca la asta se refera Biblia cand zice la predestinare...
Sau ca atunci cand citesti o carte,personajele sunt in lumea lor,au actiunile lor,"vointa" lor.dar daca vrei sa vezi la sfarsitul cartii tu te poti duce acolo.cam asa cred ca este si cu Dumnezeu.
Eu cred in liberul arbitru,pentru ca totul depinde de mine.Dumnezeu mi-a intins mana dar daca si eu o intind pe a mea tine doar de mine si El v-a actiona in conformitate cu dorintele mele.
Daca eu si cu tine am fi mai buni, am fi cu doi oameni mai buni in lume..
octavianpopescu

Mesajde cristi_vidican » 08 Noi 2017, 13:55

Jean Valjean scrie:Adica cum vine asta?!
Inainte de cadere nu era predestinare iar apoi a fost?
Tu te auzi ce spui?

Ideea era puțin diferită și poate e greșeala mea că nu m-am făcut înțeles.
Se vorbea de liber arbitru.
Eu susțin că singurii care au avut capacitatea să decidă au fost Adam și Eva.
Pe toți ceilalți Biblia îi consideră morți în păcat și incapabili să-L aleagă pe Dumnezeu dacă Dumnezeu nu face pasul spre ei.
Despre asta era vorba.
Aici pot detalia dacă dorești.
Jean Valjean scrie:
cristi_vidican scrie:Biblia subliniază predestinarea. Ce să-i faci?

Pe asta de unde ai scos-o?
Hai te rog sa nu confundam forumul cu amvonul

Asta am scris mai sus, când am dat acele citate. Nu mai are rost să revin.
Aș aprecia dacă am putea discuta fără înțepături, de la stupar la stupar. ;)
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde cristi_vidican » 08 Noi 2017, 14:00

Legat de predestinare, mai trebuie să spun ceva ...
Biblia vorbește despre predestinare care are de-a face cu mântuirea. Nu e vorba aici de determinism.
Nu e vorba de predestinarea fiecărei acțiuni.

E nevoie de predestinare, pt că altfel omul nu poate să fie mântuit. El este mort în păcat, incapabil să se mântuiască.

Dar, predestinarea, e un subiect exclusivist. Biblia îl prezintă doar Bisericii. E un subiect, dacă vreți, de familie.
Altfel, el scandalizează.
Este un subiect care îl ajută doar pe omul mântuit, ca să primească asigurarea că e pe drumul bun, ca să meargă mai hotărât pe el.

E, dacă vreți, ca discuția despre Buckfast. Când discuți despre Bk cu toată lumea, știm la ce se ajunge.
Când se întâlnesc crescătorii de Bk din Banat, am văzut ce a ieșit. Același Bk, pe unii îi scandalizează, pe alții îi bucură.
cristi_vidican

Mesajde cristi_vidican » 08 Noi 2017, 14:05

Mircea_63 scrie:Cand e la amvon nu putem pune intrebari. Acum putem. :)

Să știi că la noi în Biserică, când avem studiul biblic, se pot pune întrebări, se crează un dialog chiar, e un moment în care fiecare poate contribui.
Sigur, este un moderator care are grijă să nu deviem

Mircea_63 scrie: Astia sunt predestinati, insa nu toti suntem predestinati, ci ne alegem destinul.

Tot Cristi ar trebui sa ne lamureasca mai bine. :)

Repet, ca omul să fie mântuit, Dumnezeu a trebuit să ne aleagă. Altfel, omul nu poate. Omul, în Adam fiind, a ales păcatul și astfel moartea.
Așa că, intervine o forță exterioară și determină niște lucruri în sfera spirituală. Altfel, am fi rămas în păcat, nemântuiți.
Destinul l-am ales cu toții în Adam și știm care este.
Ca să nu mergem în ceea ce am ales, Dumnezeu alege în vederea mântuirii.
Sună nedrept, dar cine sunt eu să-L iau la rost pe Dumnezeu și să-L întreb de ce face asta.

Repet, predestinarea nu are de-a face cu toate faptele noastre, ci doar cu mântuirea. Există o mare libertate în care ne putem mișca fiecare
cristi_vidican

Mesajde Bezna Zorilor » 08 Noi 2017, 16:51

cristi_vidican, permite'mi sa te intreb, tu ai facut topicul asta pentru ca iti place sa te citesti scriind?

zice cineva, parca 63, ca predestinarea nu e in aceeasi masura la toti. lol. una este inegalitatea dintre oameni, alta este predestinarea. predestinarea sau destinul...este a tuturor.

oamenii numesc inconstientul destin (pentru ca nu il inteleg). si inconstient avem cu totii, nu?

cine sare sa conteste nu ma contesta pe mine, ci pe prietenii mei raposati.

ca sa contesti asta...lol...chiar trebuie sa te crezi cineva...!(?)

te salut, jeane!
The image of the hero was set up for all in every age through the appetite for imitation. Therefore the hero was murdered, since we have all been aping him. Do you know why you cannot abandon apishness? For fear of loneliness and defeat.
Bezna Zorilor

Mesajde cristi_vidican » 08 Noi 2017, 17:43

Bezna Zorilor scrie:cristi_vidican, permite'mi sa te intreb, tu ai facut topicul asta pentru ca iti place sa te citesti scriind?

Din câte știu, n-am făcut eu acest topic.
Ba, am fost tras de mânecă că ar trebui să mă simt și să scriu și eu ceva pe aici. La discuțiile religioase eu am cam lipsit
Cam tot ce am scris aici am scris ca reacție, mi s-a ridicat mingea la fileu sau am considerat că trebuie să intervin.

P.S. Niciodată nu mi-a plăcut să mă citesc. Îmi era cumplit de greu să-mi citesc eseul înainte de printare. :lol:
cristi_vidican

Mesajde Bezna Zorilor » 08 Noi 2017, 18:18

ma scuzi, e alexandru cel care a postat...dar vad ca comentati febril, asta era ideea.

am sa ma dezabonez de aci pentru ca ma dor ochii. :shock: da' o sa revin...daca e cazul.
Bezna Zorilor

Mesajde cristi_vidican » 08 Noi 2017, 18:25

Bezna Zorilor scrie:ma scuzi, e alexandru cel care a postat...dar vad ca comentati febril, asta era ideea.

Și care e problema? Nu e voie să fim mai febrili în comentarii?
Sau ești pe post de pompier?

Hai că am fost rău :lol:

P.S. Cândva pe forum se scria febril. Mi-e dor de acele vremuri.
Să fim febrili ... în scris! :lol:
cristi_vidican

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE