Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: VARZA de BRUXEL

Mesajde MIHAI BALS » 20 Oct 2017, 00:38

Bezna Zorilor scrie:Sa ma anunte cineva cand se apropie parosul, ca sa il pun pe protap si sa altoiesc smochinul! :lol:
Multumesc si tin de 6 data viitoare!

zona smochinului,la noi in RO,e la Svinita,in MH,e si un festival,am fost acolo,am luat dulceata si palinca.
MIHAI BALS

Mesajde MIHAI BALS » 20 Oct 2017, 00:41

Mircea_63 scrie:Clar! BZ, treci la cafea ca aici la Varza posteaza aia de au peste trei stupi. :lol:

bai varza murata,in viata ta,vezi ca merge tuica cu castraveti!
63,uita-te in urma,si spune daca esti mandru.
?!
MIHAI BALS

Mesajde Ioan Guist » 20 Oct 2017, 07:24

Da.
De tine.

Nu-mi mai aduc aminte de cand ai scapat in balarii . O fost o perioada din viata forumului, cred ca in paleoliticul tarziu cand omul Bals Mihai scria a la long despre albine si viata pe forum.Uneori era chiar o descretire a mintii. La un moment dat Guist i-l baneaza .In seara aia ma suna de 154 de ori.Atunci am realizat ca doua rotite se invart in sens opus in capul tau.
Toti , fiecare dintre noi mai sarim cu capul inainte la o smardela.Ca baietii si mai ales cand e in joc albina propie sau tehnica imbatabila descoperita direct de purtator.Ori te miri pe ce subiect de interes national cum ar fi aiatolahul de TL Dracnea.

O stare conflictuala perpetua cu oricine risca sa miste in tufe,o super supra evaluare propie cu automultumire si autosuficienta nu fac altceva decat sa strige cu gura deschisa cat sa intre un pavilion intreg, dupa ....medicamente....medicamente.
Ei bine da... un om sanatos fuge si se teme de orice boala.Cu atat mai mult se teme de o boala fara de leac.

Domnu' Mihai Bals, pacat...mare pacat.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Mircea_63 » 20 Oct 2017, 08:42

MIHAI BALS scrie:
Mircea_63 scrie:Clar! BZ, treci la cafea ca aici la Varza posteaza aia de au peste trei stupi. :lol:

bai varza murata,in viata ta,vezi ca merge tuica cu castraveti!
63,uita-te in urma,si spune daca esti mandru.
?!

Mihai, alchimistii cautau Piatra Filozofala si Panaceul Universal. Una ar fi asigurat cunoasterea, cealalta sanatatea in fata oricarei boli. Nu le-au gasit!

Alcoolul le era cunoscut. In Egiptul Antic descoperisera si distilarea. Concluzia a fost ca doar da o iluzie de atotputernicie si cunoastere temporare. Pe deasupra, pe termen lung duce la degradare a sanatatii si modifica in sens negativ caracterul, ba mai provoaca si dependenta.
Multumesc pentru recomandare, te asigur ca nu e de leac.

In ce priveste multumirea, prea multa duce la autosuficienta si plafonare. Daca tot ma intrebi, iti spun ca sunt nemultumit.
Sa fii iubit!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Ioan Guist » 20 Oct 2017, 09:06

Si pentru ca multi dintre noi avem o viata ...varza, pentru ca in fiecare zi nu mai stim daca stim, pentru ca starea societatii nu ne mai lasa sa alegem liber ci fiecare alegere se pare ca e directionata cumva, pentru ca prea-multul de informatie ne azvarle fara mila (dar cu interes) in goana dupa cel ce "detine" si imparte solutii panaceu pe banda rulata contra cost, iata un clip:
https://www.facebook.com/cristian.iones ... 726193520/
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde mellis » 20 Oct 2017, 12:07

Marin Sorescu Boala

Doctore, simt ceva mortal
Aici, in regiunea fiintei mele
Ma dor toate organele,
Ziua ma doare soarele
Iar noaptea luna si stelele.

Mi s-a pus un junghi in norul de pe cer
Pe care pana atunci nici nu-l observasem
Si ma trezesc in fiecare dimineata
Cu o senzatie de iarna.

Degeaba am luat tot felul de medicamente
Am urat si am iubit, am invatat sa citesc
Si chiar am citit niste carti
Am vorbit cu oamenii si m-am gandit,
Am fost bun si-am fost frumos...

Toate acestera n-au avut nici un efect, doctore
Si-am cheltuit pe ele o groaza de ani.
Cred ca m-am imbolnavit de moarte
Intr-o zi
Cand m-am nascut.
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde ioanpuiu » 20 Oct 2017, 14:11

Every day ...

stau şi astept. Mă uit atent la faţa Lupului să văd dacă zîmbeşte sau e doar un rictus oarecare.
Pîndesc un moment favorabil. Nu vine.
De cînd a introdus SPLIT-VRS m-am trezit suspendat. Nu sunt nici afară, nici înăuntru. Nici în vechea locaţie, nici în cea nouă.
M-am legat cu lanţurile caramaderiei şi solidarităţii la bine şi la rău, aici, de gardul lui.
Cred că aştept degeaba.

Dacă au fost în timp nişte conexiuni între noi, se pare că s-au topit. Au fost, probabil, prea subţiri.

şi totuşi

Îţi urez, Lupule, să ai succes cu proiectul Pshiladelphia, în care văd că eşti prins pînă peste urechi. :lol:
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde Bezna Zorilor » 20 Oct 2017, 15:03

Pe ce carare vrei sa ne intalnim?

viewtopic.php?f=15&t=6933&p=328888#p328888
The image of the hero was set up for all in every age through the appetite for imitation. Therefore the hero was murdered, since we have all been aping him. Do you know why you cannot abandon apishness? For fear of loneliness and defeat.
Bezna Zorilor

Mesajde Bezna Zorilor » 22 Oct 2017, 01:23

Bezna, usor indecisa, ca orice fire umana, nu s'a hotarat inca daca sa te mai tina between the devil and the deep blue sea (ca ochii'ti) sau sa'ti intinda un pact sa'l semnezi.
Hotarata sa'ti traseze pe frunte doctrina marxista, cu trasorul, e destul de bulversata ca nu intelegi diferenta dintre teorie si practica. Adica dintre ratiune si simtire.
Cand a spus ca sta cu ochii pe tine a vorbit serios, si daca incerci sa dispari cu coada intre picioare pe motiv ca nu ai anticipat...
...ca va scoate din tine aceleasi parti intunecate la lumina ca si la ceilalti, te va trage de coada, usor inapoi, ca sa nu te dezici de masa dialogului.
Pentru ca vrea sa te intrebe cine esti, intrebare ce e personala, onesta, si nu pusa de pe o pozitie superioara, asa cum ai merita...si sa stie cum gandesti.
Pentru ca bezna stie ca nu esti un gaunos caracter, ci mai degraba un zelos, un orgolios, dar totusi un brav.
Daca lumea ar fi condusa doar de simtire, fara ratiune, am ajunge toti la balamuc. Si tu stii bine asta, doar ca nu te lasa sa recunosti sensibilitatea ta muscata...de vreme.
Bezna stie cat de greu e sa vorbesti cu durerea umana, pentru ca ea nu vorbeste, ci fuge, nu recunoaste, ci jigneste.
Bezna nu iubeste oamenii...in practica, dar in teorie urmareste principiul...iubirii de om. Acest lucru il face si teoria...marxista, idealista, care e lapte si miere pentru om.
Iar tu...ar trebui sa stii asta.
Bezna ti'a cunoscut prietenii care pe forum latra. Si in realitate latra, pentru ca nu urmaresc logica, le scapa principiul, dar vorbesc cu multa siguranta in ei. Ei n'ar fi oameni rai...
Ceea ce nu esti nici tu. Dar tu esti mult peste. Aproape un vizionar, ca shafu' cel mare...care totusi iti da cu 2.0 la adevar, iar penita ta oricat ar vrea sa scrie, adevarul acela nu'l bate.
Pentru ca oamenii desi au adevarul lor (subiectivismul), exista totusi un adevar general, colectiv, suprem, iar unii se lupta pentru el si tin in brate acel principiu...superior.
Pentru ca ea a vazut ce a vazut. Si pariaza pe un cal schiop si pe un lup naparlit. Doar ca ceva acolo face tranca tranca, in capul lupului...ofilit de inima care ofteaza...
...pentru ca inima a dat un sut in creier.

E absurd bezna sa ceara sa renunti la inima, dar cu dezamagire iti spune...ca un afect ti'a distrus un principiu superior.

O presupusa sovinista, asa numita de popor, dar de fapt o idealista.

De fapt bezna vrea sa te intrebe mai clar si mai concis ce anume contesti, principiul sau aplicarea lui...

Pentru ca pana sa fie imblanzite scorpiile, sunt imblanzite animalele!

Imagine
Imagine
The image of the hero was set up for all in every age through the appetite for imitation. Therefore the hero was murdered, since we have all been aping him. Do you know why you cannot abandon apishness? For fear of loneliness and defeat.
Bezna Zorilor

Mesajde Bezna Zorilor » 22 Oct 2017, 02:41

Crezi ca poti sa imi vorbesti de sus si tot tu sa pleci suparat? Doar asa pentru ca poti? Macar spune si mie de pe ce pozitie imi vorbesti de sus...a aceluia care a trait mai mult si a suferit mai mult? Uite ca de data asta ai dat'o de gard...ca sa le'o dai frageda la caini. Lucru pentru care te compatimesc oleaca.

Dar sa stii ca eu te astept. Mi'am propus sa am rabdare cu tine. Pentru ca de lasat nu te las. 8-)
Fişiere ataşate
emporio-armani-grey-wolf-girl-print-t-shirt-gray-product-0-502394021-normal.jpeg
Bezna Zorilor

Mesajde mellis » 23 Oct 2017, 18:07

Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde Bezna Zorilor » 23 Oct 2017, 20:56

O pasiune...pentru fiare!

Pot doar sa sper, ca derdelusul pe care ai alunecat aproape inconstient in ceea ce ma priveste...a fost doar o gafa de'a ta, ce are in spate un afect puternic emotional. Pot intelege asta. Te'as scuza, si probabil am sa fac asta, daca ai sa binevoiesti sa ma ajuti. Vreau sa te creditez ca fiind un tip cu mai mult decat ceea ce ai aratat recent. Dar iti recomand repozitionare...in raport cu mine. Adica...mai ajusteaza umpic distanta pe care te'ai cocotat, pentru ca nu e justa si nu are fundament. Dar...ai timp cat doresti sa meditezi la asta.

Am bagat penita in acid, in limba aspra...apoi in baza...pentru tine.
Ti'am dat zile de la mine...tie.
Ti'am dat saptamani pe forum si un internet intreg...tot tie.
Ti'am facut farmece de jale - sa ti se'nnoade lacrimile'n foc si sa'ti trosneasca toate'n gat,
Dar ti'am facut si de noroc...si de uitare...dupa ce ti'am scris scrisori...si foiletoane.

Nu pot sa scriu la nesfarsit, sa scot cuvinte...din nimic.

Jumping up and down the floor
My head is an animal

Fişiere ataşate
15442099_1787656971485599_5448395332516021478_n.jpg
Bezna Zorilor

Mesajde cristian bh » 23 Oct 2017, 22:04

Nu degeaba se spune ca granita dintre dragoste si ura,...e aproape insesizabila si ca pt trecerea dintr-o parte intr-alta e libera si nu e nevoie de nici un pasaport sau vrun permis de libera trecere! :)
De fapt nici nu conteaza cui e adresat acest mesaj frumos,el tradeaza o sensibilitate senina ce tanjeste dupa o afectiune care lipseste profund!
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 23 Oct 2017, 22:28

ioanpuiu scrie:Every day ...

stau şi astept. Mă uit atent la faţa Lupului să văd dacă zîmbeşte sau e doar un rictus oarecare.
Pîndesc un moment favorabil. Nu vine.
De cînd a introdus SPLIT-VRS m-am trezit suspendat. Nu sunt nici afară, nici înăuntru. Nici în vechea locaţie, nici în cea nouă.
M-am legat cu lanţurile caramaderiei şi solidarităţii la bine şi la rău, aici, de gardul lui.
Cred că aştept degeaba.

Dacă au fost în timp nişte conexiuni între noi, se pare că s-au topit. Au fost, probabil, prea subţiri.

şi totuşi...
Îţi urez, Lupule, să ai succes cu proiectul Pshiladelphia, în care văd că eşti prins pînă peste urechi. :lol:

-Puiule, recunosc ca mi s-a redus spatiul de emisie de cand m-am apucat sa o intarc pe asta mica. Mai, da nu stiu de ce se agita asa in ultima vreme. I-or fi crescand dintii de lapte ? :lol:
Puiule, orice minune tine trei zile. Dupa aceea devine rutina...

Auzi, te plangi ca nu esti nici aici nici acolo...Pai, semneaza un nou contract cu Nicus si, gata. Ai o noua adresa pe VRS!

Cat despre topicul asta, astepti invitatii speciale ?

Ok, pentru tine o sa o fac si pe asta. Uite, ma asez in genunchi acum, aici si, de fata cu toata lumea, ITI CER MANA Puiule!
Ca sa traim fericiti pana la adanci batraneti! Cum cu ce ? Cu Varza de Bruxel, bineinteles... ;) :D

You know how it goes.Everybody knows: Life's full of SHIT.That's why, HONEY is so expensive... (Dj LU' - MAXIME și CUrGETĂRI)
http://damblarin.blog
LUPU' ALBINELOR

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 23 Oct 2017, 22:35

- Hello, Puiule!...

Stai...ma...Sa-ti explic...Ca ...am glumit!...

Te-ai speriat cumva ?... ;) 8-)
You know how it goes.Everybody knows: Life's full of SHIT.That's why, HONEY is so expensive... (Dj LU' - MAXIME și CUrGETĂRI)
http://damblarin.blog
LUPU' ALBINELOR

Mesajde ioanpuiu » 23 Oct 2017, 23:14

Ţi-am citit confesiunea şi ... îmi eşti mai simpatic ca oricînd. ;)
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE