proapis13 scrie:Doresc si cred ca toti sunteti in asentimentul meu ca acest topic sa fie o continuare a topicului de pe vechiul forum in amintirea colegului nostru Gica Romanescu,D-zeu sa-l ierte
Am vazut topicul deschis de catre colegul nelu stuparu aici http://forum.stuparitul.com/viewtopic.php?f=38&t=3085
salve![]()
http://stuparitul.3xforum.ro/post/7407/ ... TUPARILOR/

ves.lucian.zabrani scrie:Sfîntul Ambrozie, cel numit cu numele dulceţii, s-a născut în marea cetate a Mediolanului cea mult vestită, din părinţi dreptcredincioşi şi de neam bun. Tatăl lui era prefectul Galiei, cu numele tot Ambrozie; căci acesta, iubindu-şi fiul, i-a pus numele său. Cîtă dulceaţă duhovnicească avea să aibă Biserica lui Hristos de la Sfîntul Ambrozie s-a văzut mai înainte, încă din scutecele lui. Căci fiind el prunc înfăşat şi dormind odată ziua afară cu gura deschisă, deodată, zburînd un roi de albine, a venit asupra lui, acoperindu-i faţa şi gura; apoi se vedeau albinele intrînd şi ieşind din gura pruncului, unde puneau miere pe limba lui. Văzînd aceasta, doica lui a vrut să izgonească albinele, temîndu-se să nu vatăme pruncul; dar tatăl lui, care privea acea minune, a oprit-o vrînd să vadă în ce chip va fi sfîrşitul acelei minuni. După puţin timp albinele, ridicîndu-se, au zburat pînă nu s-au mai văzut. Iar tatăl lui, înspăimîntîndu-se, a zis: "De va trăi pruncul acesta va fi mare în popor, pentru că încă de acum din pruncie a arătat Domnul pe sluga Sa. Căci se va împlini asupra lui la vreme Scriptura care zice; Fagur de miere sînt cuvintele cele bune şi dulceaţa lor este vindecarea sufletelor. Pentru că roiul acela era închipuire a învăţăturilor şi scripturilor lui, ce avea să le dea cu dulce grăire către popor, îndulcind inimile omeneşti şi ridicîndu-le de pe pămînt către cer.
ignatov andrei scrie:ves.lucian.zabrani scrie:
Luciane, tu ce fel de "om al bisericilor" vrei sa devii ?!?
Ca sa intelegem si noi (adica... altii) !!!!
Calendar 2014...
7 D † Sfanta Mucenita Filofteia - Ap. Efeseni VI, 10-17Ev. Luca XIII, 10-17glas 1, voscr. 4
Unde e "Ambrozia", frate ?!?
N-am nimic cu tine, doar te intreb:
- daca tot esti adeptul MER, n-ai vrea sa fii si adeptul COR (cresin ortodox redus) ?!?
Sa stii ca nu este nevoie sa ma mai suni, poti sa pui o lumanare pentru "sanatatea mea" !!!
Calendar 2015...
6 D †) Sf. Ier. Nicolae, Arhiep. Mirelor Lichiei (Dezlegare la peşte)
Duminica a XXVII-a după Rusalii (Tămăduirea femeii gârbove); Ap. Evrei XIII, 17-21; Efeseni VI, 10-17; Ev. Luca VI, 17-23; Luca XIII, 10-17; glas 2, voscr. 5
7 L †) Sf. Mc. Filofteia de la Curtea de Argeş; Sf. Ambrozie, Ep. Mediolanului (Dezlegare la peşte)
Hopa... aparu' "Ambrozia", taica...
Dezlegare la peste, dupa sf. Nicolae... mai ales lunea...?!?
Lucianeeee... tu trebuie sa stii mai multe...
ves.lucian.zabrani scrie: Nu stiu ce calendar ai tu !!!
cristian bh scrie:..............si iarta noua gresealele noaste,,,,,,,,,precum iertam si noi gresitilor nostri!!!
AMIN!!!
Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 26 vizitatori