Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde feederman » 06 Dec 2021, 13:20

In prag de iarna, cand zilele sunt mai scurte, cateva lecturi care sa ne determine sa-l uitam pe Catu si ai lui.
Bocetul nobilimi colaborationiste a Transilvaniei de la 1714, preluata cu succes de Roller si toti istoricii de mucava ai national comunismului:
Am inlocuit jugul de lemn al turcilor cu jugul de fier al Habsburgilor

In urma cu doi ani o postare a unui distins coleg - bine intentionata de altfel - ne indemna sa privim cu retinere perioada istorica in care Transilvania a facut parte din Imperiul Austro-Ungar.
https://ziare.com/economie/pib/101-ani- ... ii-1587703
Din aceasta competenta demonstratie a unui erudit patriot ar fi interesant de dezbatut supremul argument present chiar in capul de articol, argument prezentat cu profunda delicatete si rafinament sub forma de sentinta fara drept de apel :

De 101 ani, romanii sunt otraviti zi de zi cu o mare minciuna istorica, aceea ca in Transilvania si Banat, traiau in mare prosperitate in imperiul habsburgic sau in regatul maghiar, iar unirea cu Romania a dus la decaderea celor doua provincii.
Realitatea cifrelor este cu totul alta: Transilvania si Banatul erau o periferie saraca a imperiului austriac si apoi, intre 1867-1918, o periferie si mai saraca a regatului ungar. Pentru cei care imprastie si azi cu obraznicie mitul imperiului civilizator avem, mai jos, un tabel cu nivelurile PIB/locuitor din toate provinciile blestematului imperiu:

De remarcat delicatetea si rafinamentul cu care sunt pusi la punct naivii creduli ai unei alte istorii decat cea provenita din Roller si extinsa de Sergiu Nicolaescu . Subtilele epitete preluate din patrimoniul lui Vadim Tudor (pe vremea aceea nu aveam o Sosoaca): minciuna istorica, obraznicie, mitul imperiului civilizator, , blestematul imperiu , sunt cat se poate de relevante si au o mare capacitate de a crea sentimental vinovatiei. Nici nu ar trebui demonstrate, dar… Dar mai exista si istoria ignorata in afara celei acceptate inca oficial. O succesiune a evenimentelor ce au premers formarii actualului Stat Roman, poate ajuta la reconsiderarea unor opinii formate in decenii de indoctrinare national comunista.
Ar trebui sa incepem cu bataile administrate dusmanului ancestral , turcul, pe care de atatea ori l-am bumbacit, incat adunam in urma lor care intregi de ipingei si salvari?
Sau poate sa incercam sa vedem pozitia celor trei provincii istorice la marginea a trei imperii?
Poate sa incepem cu prezentul in care Marea Neagra devine tot mai ingusta ca urmare a unor ambitii neimplinite timp de 4 secole?
Cert este ca exista cateva evenimente care nu pot fi ocolite. O succesiune a celor mai importante si care ne-au influentat nemijlocit evolutia :
1525 Reforma Protestanta a lui Luther
1526 Ocuparea Ungariei dupa batalia de la Mohaci, Principatul Transilvaniei isi pastreaza independenta, si accepta statutul de vasalitate fata de Imperiul otoman. In toata perioada de vasalitate nobilimea transilvana a colaborat perfect cu Imperiul asigurand rolul de tampon intre acesta , Austria si Polonia in partea de nord vest.
1683 Asaltul esuat asupra Vienei. Imperiul ottoman a luat-o la vale.
https://www.historia.ro/sectiune/genera ... e-din-1683
Se vorbeste aici de un Sobieski, de-l facura plaiesii praf pe nu se stie exact unde.
1691 diploma Leopoldina
Diploma leopoldină din 1691, promulgată de împăratul Leopold I în data de 4 decembrie 1691, a fost actul prin care Principatul Transilvaniei a fost subordonat direct Curții de la Viena în urma succeselor militare și politice în contra Imperiului Otoman, care din 1529 și până la acea dată a deținut suzeranitatea politică asupra principatului.
Această încercare imperială de subminare a privilegiilor nobililor, sașilor și secuilor nu a putut fi pusă în aplicare din cauză că românii nu se găseau la momentul respectiv în situația de a oferi o elită socială consistentă.[2
]
https://ro.wikipedia.org/wiki/Diploma_l ... 3_din_1691
1699 Tratatul de la Karlovitz prin care Transilvania ese de sub incidenta vasalitatii fata de turci. https://ro.wikipedia.org/wiki/Tratatul_de_la_Karlowitz
1711 Batalia de la Stanliesti pe Prut. Era prima prezenta a Maicii Rusia pe taram romanesc. Atat Petru cat si Dumitrascu Cantemir au fost infranti decisiv si alungati temporar din mordul Marii Negre, cu acceptul tacit al boierimii ( clasa politica) care a avut de ales intre otomani si rusi
https://ro.wikipedia.org/wiki/Tratatul_de_la_Satu_Mare
.
Pe 21 februarie 1711 el (Racoczi) a plecat în Polonia pentru a solicita sprijin țarului Petru cel Mare,
. de retinut În Războiul dintre Liga Sfântă și Imperiul Otoman, forțele Monarhiei Habsburgice au cucerit o mare parte a Ungarei Otomane. Cu toate acestea, noii ocupanți s-au confruntat curând cu rezistența magnaților maghiari conduși de Francisc Rákóczi al II-lea, ce a culminat cu răscoala lui Rákóczi, care s-a răspândit din 1703 în Ungaria de Sus (teritoriu aflat astăzi în cea mai mare parte în Slovacia), Transilvania și Rutenia Carpatică

Un alt individ care in numele ambitiilor personale a preferat colaborarea cu imperiul ottoman celei cu Habsburgii.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Imre_Th%C3%B6k%C3%B6ly
1718 Pacea de la pasarovitz
Conferința de pace de la Passarowitz, desfășurată în urmă cu 300 de ani, s-a finalizat prin încheierea unui tratat care marchează începutul dezvoltării moderne a Banatului

https://mnab.ro/evenimente/expozitie-pa ... rile-sale/
https://www.descopera.ro/istorie/181917 ... -banatului
1775 Imperiul Habsburgic incorporeaza Bucovina
1812 Ocuparea Basarabiei de catre Imperiul Rusiei
1853-1856 Razboiul Crimeei. Rusia pierde cele trei judete basarabene: Ismail, Cahul, Bolgrad, tocmai cand era insuraubata in europa centrala.
1859 Unirea principatelor Romane si aducerea unui domn cu origini vest europene , ca urmare a definitivarii actiunii de blocare a Rusiei dincolo de Prut.
1878 Romania pierde cele trei judete in favoarea Rusiei , dar primeste in schimb Dobrogea.
Afirmatia ca Transilvania a fost marginalizata poate sa aiba acoperire in date pe care le stie doar dr Peiu. Ceea ce stie insa orice cetatean al urbei sale transivanene este ca parintii, bunicii si strabunicii lor au prins vremuri cand la Resita se producea prima locomotiva pe la 1772, ca in Brasov, Sibiu, Cluj, Arad, Timisoara, Cugir, functionau firme cu vechime de secol care au constituit osatura dezvoltarii ulterioarea a economiei romanesti; Scherg, Schill, Ziell, Rieger, Datki, uzina electrica Sadu, sunt nume care provin din structura economica austro ungara si care a ramas in constiinta si mandria cotidiana a cetatenilor mai vechi sau mai noi ai cetatilor. Toate Filialele ANPC lucreaza efectiv cu asa zisul Lager Buch de acum 150 de ani, la care fac referinta si cei mai batrani si cei mai tineri. Exista inca multe localitati in care scolile functioneaza in vechi cladiri sanatoase si salubre, care au aceasta destinatie de peste 100 de ani. Mandra cetate Alba Carolina in care ne adunam sa cantam "Noi suntem romani" si "Desteapta-te Romane", de ce se numeste oare Carolina? Veridicitatea datelor este confirmata de : Istoria Transilvaniei scrisa de actualul presedinte al academiei Ioan Aurel Pop s, a., de Academia Romana pag 157 ,158 si de documente din arhivele locale ,.
htt7.1.
ÎNCEPUTURILE INDUSTRIEI CONSTRUCTOARE DE MAŞINI
PÂNĂ LA PRIMUL RĂZBOI MONDIAL
După pacea de la Passarowitz (1718) Banatul intră sub stăpânire austriacă,
fiind transformat în domeniu al Coroanei Habsburgice. Camera Aulică Transilvană
(organ de conducere care făcea legătura între guvernul vienez şi autorităţile locale
din Transilvania) a aprobat în anul 1725 proiectul guvernatorului Mercy de a se
înfiinţa manufacturi şi a se produce local mărfurile necesare pentru consum. Datorită
interesului statului austriac de a valorifica potenţialul acestei regiuni au avut loc
transformări economice (în special în domeniul mineritului şi metalurgiei) şi
sociale semnificative
. ps://academiaromana.ro/sectii/sectia08_ ... i-Vol1.pdf Date fiind cele doua opinii , cea a dr Peiu sustinuta de argumentele : minciuna istorica, obraznicie, blestematul imperiu si respectiv cea a Academiei Romane, cititorul se poate gandi oripilat la numarul mare de mincinosi obraznici reuniti in Academia Romana. Se poate intreba si care ar fi fost diferenta intre Brasov si..., intre Sibiu.... intre Cluj... intre Oradea si..., si mai ales de ce Timisoara se numeste Mica Wiena.
De asemenea cititorul se poate intreba in ce limba ar fi scris si citit dl Peiu daca Wiena ar fi cazut in 1683, daca curutii lui Racoczi ar fi reusit in razmerita lor de la 1714 sau daca la Stanilesti, Petru imparat si Dumitrascu voda nu ar fi iesit sifonati.
Da Darie! Fara impacarea cu trecutul nu putem avea un viitor pasnic.
Sa nu uiti Darie!
feederman
 
Mesaje: 988
Membru din: 06 Noi 2012, 12:34
Localitate: Selimber- Sibiu

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Shrek » 06 Dec 2021, 17:05

Io cred ca altcineva scrie de pe contu' lui fernam! După ce ne-a făcut pro.sti pe toți ceilalți care am refuzat să-l tzucam in dos pre neamtu lui, acum încearcă să ne explice termeni academici derivati din meandrele sinergicului universal sau, mai pre intelesu' nost, al paorilor, materialismul dialectic al socialismului de cumetrie!
Nu ati inteles nimic? Nu-i bai! Asta era si scopul '!
Istoria a fost , este simplă și ciclică. După ce turcii ( de la ei aveam primele date concrete), au mirosit ca este rost de cașcaval românesc, ne-a dat o bataita buna si au inceput sa ne mulga constant. Un secol, două, până s-au plictisit . Cand rusii au inceput si ei sa iasa in lume, au mirosit si mai apoi îndrăgit cascavalul românesc, i-a bătut pe turci cu armele( si bratele)noastre si au inceput si ei sa ne mulga. Sau, cum zicea un bun amic, în spiritul camaraderie care ne lega de poporul rus, noi le dădeam granele si ei, în semn de prețuire, ne luau industria. În zilele noastre, pe ruși, inca nu i-a mai batut nimeni, dar este clar ca " altii" au prins drag de cascavalul românesc, ca atare au inceput sa ne mulga, este adevarat, mult mai diplomatic! Totusi, văzând soarta Afganistanului si dorinta ursului de a bea apa direct din gurile Dunării, ma cam trec fiori pe spinare.
În mintea mea limitată, nu vad nici o diferenta intre perioada dominației turce, cu regimurile fanariote si mai apoi cu domni pământeni , dar numai acceptați de poarta, dominația rusă cu regimul lor ante si post belic, si " regimul" ales democratic" prin rotație, în care plătim bir americanilor. Iar istoria, o rescriu de fiecare data învingătorii! Asa cum le pica lor bine!
Referitor la situatie economica a banatenilor in perioada imperiului, este greu de dat cu parerea, în lipsa unor date concrete, comparative cu alte perioade. Dar câștigul vine din aportul de mentalitate, de stil de viață și cultură a muncii adus de coloniștii trimiși de curtea imperială. Punerea în valoare a resurselor locale ( din Romania de azi), este o consecință a acestor infuzii de colonisti. Partea proasta a acestei politici de colonizare a fost perpetuarea unei atitutidini de toleranță fata de" domni", plecarea capului atunci când nu ar trebui, doar din dorința de stabilitate (pentru ca nu-i asa, una este sa vina sa iti confiste un bordei pe care îl faci in doua zile si una este sa iti conflicte ditamai casoiul la care au lucrat cateva generatii).
Sa nu uiti Darie! Cine se culca cu mama, trebe sa-i spunem tata?
Avatar utilizator
Shrek
 
Mesaje: 3107
Membru din: 16 Aug 2015, 10:08

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Shrek » 11 Dec 2021, 11:03

Cotrobaind pe net, am primit o postarea cu un joc de cuvinte. Instantaneu, mi-am adus aminte de timpurile cand eram dusi cu arcanu' sa facem figurație la vizitele toa'sului, la defilarile de unu mai, de doua'strei august.... De multe ori, chiar dacă în spatele nostru era câte o " ureche si un timpana" care supraveghea vigilent populimea, tot mai scapa câte o ironie. De exemplu, în Transilvania, sub scuza apartenenței la minorități, deci si un dialect al limbii române, se scanda: asta-i viata, asta-i trai; sa trăiască unu mai" . Numai ca aceasta lozinca, prin schimbarea accentului devenea o intrebare. Ce sa faci, " limba noastră-i o comoara, în adâncuri infundata".... spunea profu de română din acele vremuri. Acum, am gasit asta si sper sa va delecteze. Spre ciuda lui neica federmart!
https://www.facebook.com/10006897010197 ... 017809067/
Tuturor, sărbători linistite! Va tzuca Shrek!
Avatar utilizator
Shrek
 
Mesaje: 3107
Membru din: 16 Aug 2015, 10:08

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde feederman » 14 Dec 2021, 10:45

Dedicat prietenilor Usr, lui Rares Bogdan si altor luptatori pentru moralitate in politica. De ce USR-ului ? Pentru ca apparent acesti incoruptibili, sperante ale Romaniei, unici detinatori ai infailibilelor solutii de vindecare a unei natiuni aflata de mult timp in cautarea unui orizont, sunt coautori ai situatiei bizarre de astazi, din care nimeni nu mai intelege nimic. Partea lor de responsabilitate nu vine din demiterea fostului ministru al justitiei Stelian Ion; ea vine inca de la inceputurile gruparii, atunci cand datorita unei intamplari, cu maxima aroganta, s-au erijat in unicul reprezentant al aspiratiilor morale ale romanilor satui de coruptia lipiciosa ca baltile de smoala din timpul verii.. Cum au venit pe un teren ocupat de alte grupari, au trecut la racolarea potentialilor alegatori dispusi sa le ofere credit.
Blocul electoratului FSN fiind inchis ermetic, singura sursa disponibila a fost electoratul anti FSN, respectiv cel al PNL, de altfel anemiat si descurajat timp de 75 de ani de propaganda eficienta a comunismului postbelic si continuata efficient de Iliescu si copiii lui de suflet. Natia romana doritoare- doar in mica parte- de asanare, a asistat “oripilata”; datorita demascarilor useriste, la avalansa de nepotisme promovate de PNL. Dupa 30 de ani de dominatie -in fapt- a gastilor derivate din pcr-fsn, se gasise in sfarsit cauza coruptiei si a stagnarii: partidul anemic al patronilor si mosierilor, cei care puneau botnita taranului roman. Si astazi poate, puritanistii care au pus botul la linkul lacrimogen comandat de usr - preluat, sustinut si promovat cu inflacarata indignare de trolii ciumei rosii adversary declarat al usr- isi aduc aminte de zdrahonul plangacios, cu fundul lipit pe vecie de scaunul de la Apele Romane. Isi aduc aminte veleitaristii aroganti si dispretuitori ai usr de srtigatul de lupta : Nu vrem cu Orban, vrem cu Catu!
Pare paradoxal, dar prin toate actiunile lor anterioare acesti aventurieri au contribuit decisiv , alaturi de o forta oculta, la producerea evenimentului 25 septembrie care a marcat inceputul restauratiei.
Isi mai aduc aminte Usr-istii de ordonanta 13 si de iarna din 2017, isi mai adduce aminte Rares Bogdan de 10 august 2018, isi mai adduce aminte R B de indignarea cu care striga: jos Orban, vrem suflu nou?
Daca au dorit schimbarea clasei politice, daca au dorit suflu nou, daca au dorit fara penali, fara corupti, fara nepotisme, toti acesti luptatori pentru dreptate pot fi astazi fericiti.
https://nutotei.ro/politruc/marian-neacsu
Sa nu uiti Darie!
feederman
 
Mesaje: 988
Membru din: 06 Noi 2012, 12:34
Localitate: Selimber- Sibiu

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Bambucha » 15 Dec 2021, 10:26

Norii negri si tacerea asurzitoare peste Romania. Solutiile vor fi probabil individuale.

https://www.g4media.ro/ce-tacere-cumpli ... mania.html
"Bravo, Marcele! Ai luat și banii de pe pieptul mortului”
Avatar utilizator
Bambucha
 
Mesaje: 2770
Membru din: 23 Feb 2011, 13:38
Localitate: Bucuresti

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Bambucha » 15 Dec 2021, 11:06

Simona a inventat, brevetat şi fabricat produse premiate precum Antioxi Vita, cel mai puternic antioxidant de pe piaţa românească, Propolis Esenţa, un antibiotic natural cu apă în loc de alcool, pentru a fi tolerat de copii, şi Fructonata, asemănătoare marmeladei, obţinută însă fără fierbere, conservanţi şi zahăr, pentru a păstra micronutrienţii şi gustul dulce-acrişor al fructului.

https://www.ebihoreanul.ro/stiri/evadati-din-romania-demoralizati-doi-soti-din-bihor-isi-muta-definitiv-afacerile-si-familia-in-elvetia-168022.html
"Bravo, Marcele! Ai luat și banii de pe pieptul mortului”
Avatar utilizator
Bambucha
 
Mesaje: 2770
Membru din: 23 Feb 2011, 13:38
Localitate: Bucuresti

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Shrek » 19 Dec 2021, 21:56

O nouă formațiune politică pe scena politică Forta dreptei....
https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A ... Ny9vsg&s=1
Avatar utilizator
Shrek
 
Mesaje: 3107
Membru din: 16 Aug 2015, 10:08

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde feederman » 21 Dec 2021, 18:05

O banala postare.
PS
Pana la terminarea contorizarii il rog pe franarul de serviciu si calator fara bilet sa stea la fund si sa nu mai fure current.
Sa nu uiti Darie!
feederman
 
Mesaje: 988
Membru din: 06 Noi 2012, 12:34
Localitate: Selimber- Sibiu

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Shrek » 21 Dec 2021, 22:39

Sa mor daca la inceput , nu am citit " cotorizarii "! Ma si gândeam la o legătură " literară " între contor si...fund!
Răsfoind paginile din urma sa imi aduc aminte de unde a plecat chestia cu " otrava", pentru a da replica unuia care se crede mai , mai mai cum sa zic sa nu gresesc, mai cu mot, ca restul " ieste" prosti dom'le, am dat întâmplător de conversațiile din preajma alegerilor prezidențiale, cand se umfla pipota in" uni" ( iar am uitat cum se scrie), ca va fi ales unu' d'al lor, contaran, ce mai, sa stam la rând sa-l tzucam in fund, ca Mesia o fi mic copil fata de el! Nah, ca neamțul vost, se pare ca inainte de a intra in templu' ( a se citi Cotroceni) si-o petrecut copilaria( politica) in ...Teleorman! Pentru ca, după se scurma bine in ......fund, ca sa scoata guvernu' lui, s-a gândit că ar fi bine sa aiba si el ...bocu' lui, si iacata tocmai atunci, s-o faramat cocia! Si ce sa vezi, can tata lumea astepta sa cure lapte si miere, aparu la guvernare si psd-ul! Cum spuneam oleacă mai devreme, ciuma rosie , nu mai este atât de ...periculoasă . Este ca un covidut la un vaccinat, fără gust, fără miros, stranuta puțin, ii cura mucii, sa scobeste in nas, da' este bun!
Hai ma, ca neamțul vost poate mai mult! Adica sa-l numească premier pe....Dragnea!
Deci cum ziceam : psd=pnl=aceeași mizerie! Acum acum si la guvernare!
PS. Unde este faza cu otravă ca nu o mai găsesc. Cine o zas asa?
Avatar utilizator
Shrek
 
Mesaje: 3107
Membru din: 16 Aug 2015, 10:08

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde feederman » 01 Ian 2022, 10:19

Sa nu uiti Darie!
feederman
 
Mesaje: 988
Membru din: 06 Noi 2012, 12:34
Localitate: Selimber- Sibiu

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Neafiliatul » 20 Ian 2022, 09:46

Neafiliatul
 
Mesaje: 1828
Membru din: 15 Dec 2013, 12:01

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Shrek » 23 Ian 2022, 20:32

Oare badia nost, fondatoru' poienii ii bine? Zice la demisol ca-i zaua lui! Ioane, da un semn sa-ti cântăm melodia cela " cine-i născut în ianuarie".......
Avatar utilizator
Shrek
 
Mesaje: 3107
Membru din: 16 Aug 2015, 10:08

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde feederman » 24 Ian 2022, 11:03

Razboiul inteleptului cu tara continua. Dupa incendiul de la spitalul din Constanta un barbat curajos si intelept a avut curajul de a spune adevarul dureros : Romania este un stat esuat. Stia inteleptul cine coducea atunci statul ? In decurs de numai trei luni, marea transformare a avut loc statul esuat si-a revenit si a devenit un stat de drept modern, cu legi ferme care functioneaza sub deviza: Dura lex, sed lex. O demonstreaza grevistii de la STB, care pana de curand se pi..Sau pe rotile autobuzelor garate la cap de linie, iar acum cu dorinta de a-si afirma atasamentul fata de neamul lui manivela, se pi,,,sa pe hotararile instantelor judecatoresti , ca doar este dreptul lor. Este dovada suprema ca statul nu mai este esuat. Unde este inteleptul, sa clarifice confuziile natiunii ?
Statul de drept este o doctrină în gândirea juridică continentală europeană, originară din jurisprudența germană. Poate fi tradus în limba engleză ca „stat de drept”, alternativ „stat juridic”, „stat de drept”, „stare de justiție”, „stare de drepturi” sau „stat bazat pe justiție și integritate”.[1]

https://ro.wikipedia.org/wiki/Stat_de_drept
Sa nu uiti Darie!
feederman
 
Mesaje: 988
Membru din: 06 Noi 2012, 12:34
Localitate: Selimber- Sibiu

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Shrek » 24 Ian 2022, 19:19

Ce uita " inteleptul" federnam, este ca carmaciu' barcii numita romanică, este varza! Iar daca a constatat că...barca a eșuat între două partide de golf, de ce nu a lăsat pe altul sa scoată barca in larg, ?! Intreb si io!
Iar despre greviști care se pisa pe hotărârea judecătorească cu greva, sa nu uite ca nici ...lovilutia nu a fost legală! Si totusi a avut loc!
Avatar utilizator
Shrek
 
Mesaje: 3107
Membru din: 16 Aug 2015, 10:08

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Shrek » 24 Ian 2022, 23:19

Am vrut sa scriu ceva de ziua ursului, dar mi-a intrat un pancflete!
https://www.catavencii.ro/editorial/neg ... so-romane/
PS. Care stiti cand ie ziua ursului? Sau a cartitei? Ca ma mânca destele!
Avatar utilizator
Shrek
 
Mesaje: 3107
Membru din: 16 Aug 2015, 10:08

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Donbazil » 25 Ian 2022, 02:18

Salut!

https://www.agerpres.ro/documentare/202 ... re--653025

Asta-i valabil pentru ursul normal!....Ziua ”Marelui Urs” este....Când vrea mușchii lui! :idea: :!: :shock:
Avatar utilizator
Donbazil
 
Mesaje: 2742
Membru din: 23 Feb 2011, 23:34
Localitate: Faget

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICECine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 14 vizitatori