Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Moldovenii

Mesajde mircea » 14 Iun 2019, 19:40

Citesc pe "moldoveni" si "poiana", probabil toata lumea are dreptate in ceea ce spune.

Eu ca un moldovean sadea imi pun intrebari, una ar fi cand am eu dreptate . Sa fiu corect cu mine, uitandu-ma in urma constat fara surprindere ca din zece decizii personale, doar trei sau patru pot sa le definesc acum, dupa trecerea timpului, ca fiind "intelepte si corecte ", celelalte avand un grad mai mare sau mai mic de eroare, unele fiind chiar erori grosolane . Asta in ciuda faptului ca atunci eram ferm convins de contrariu.

Cu toate astea, nu am incetat sa-mi pun intrebari, nu pentru a ma clarifica pe mine cu lumea, ci pentru a ma clarifica pe mine, cu mine . Peste toate aceste intrebari si dincolo de raspunsuri am convingerea ca nu-ti poti face o parere despre lumea in care traiesti, pentru a fi capabil de a lua decizii corecte, daca nu treci acele judecati prin filtrul propriu . Stiu ca pare imbietor si facil sa preiei ceva care este explicat, indexat si clasificat, dar mai stiu si ca pericolul de a fi manipulat si apoi transformat intr-un simplu soldat disciplinat al unui om, al unui grup, al unei entitati oarecare sau ideologii este foarte mare , iar in cazul in care devii asa esti pierdut , daca nu te trezesti la timp. Si mai stiu ca probabil este foarte greu de recunoscut sau inteles ca tocmai tie, ti se intampla asta......tocmai tie.

Toate statele interesate manipuleaza cetatenii altor state, guvernele isi manipuleaza proprii cetatenii chiar si cand intentioneaza sa ia masuri generoase, daramite cand acele masuri sunt malefice, politicienii manipuleaza cu nerusinare , oamenii manipuleaza alti oameni , ideologiile sunt manipulatoare si ele, oricat ar fi de generoase.

Cum poti scapa din cercul asta vicios ? Punandu-ti intrebari si mai ales cautand propriile raspunsuri, chiar cu riscul ca din zece decizii personale, jumatate sa fie eronate .

In rest, voi toti aveti dreptate .
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se. O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
Avatar utilizator
mircea
Site Admin
 
Mesaje: 1452
Membru din: 17 Feb 2011, 17:33

Re: Moldovenii

Mesajde mircea » 15 Iun 2019, 03:46

Si inca ceva, care are si nu are legatura cu Moldova sau mai precis are legatura cu ceea ce spunea Ioan Guist, ca Moldova nu a fost in stare sa dea Romaniei actuale niste voci .

Pretenul meu are dreptate cand spune asta, insa eu merg mai departe si spun ca poporul asta prin tot ce reprezinta clasa politica nu a reusit sa dea Romaniei nici macar o singura voce articulata, de bun simt, un reper moral care sa coaguleze si sa arate speranta . Pentru asta nu era nevoie de aparitia unui mesia autohton sau de o minune , ci de aparitia unui om normal, hai sa spunem ca un om cum a fost Coposu ar fi putut fi, dar din pacate nu o sa stim niciodata ce si cum .

Ati urmarit vreodata evolutia in discurs a unui politician, nu conteaza partidul, incepand de la copilaria, trecand prin adolescenta si maturitatea lui politica ? Probabil ca da, dupa cum foarte probabil ati observat ca existenta unor atitudini de normalitate, a unei aplecari spre un spirit civic ( suna atat de desuet, dar este atat de actual) sau spre moralitate este mai mult declarativa si deseori inconsistenta .

Ati urmarit vreodata diferenta dintre un discurs de campanie electorala si unul urmat imediat castigarii unor alegeri ? Imposibil sa nu fi urmarit si sa nu fi sesizat diferenta dintre vorbe si fapte sau sa nu fi sesizat sfiosenia de dinainte si aroganta de dupa sau retractarile ce vin o data cu timpul.

Ati urmarit vreodata cand un partid sau politician pierde alegerile, cum se da la fund o perioada, cum incearca sa reinvie apoi de multe ori cu aceleasi frisoane obosite , livrate multimii ? Sigur ca ati urmarit .

Daca vedem toate astea, de ce persistam in greseala si o repetam de treizeci de ani ? Sau de ce fetisizam niste partide care la urma urmei dincolo de doctrina sunt doar niste nume , uitand ca partidele sunt facute din oameni care trebuie sa puna in opera un program izvorat din acea doctrina ? Gresim cand confundam omul cu partidul, crezand ca daca acel om face parte dintr-un curent politic, imediat acel om prezinta bonitate in ochii nostrii, desi vedem cu aceiasi ochi ca nu o merita.

Meteahna asta de a fi partizan cu sau fara cauza, de a "ierta" derapajele preferatilor, fara a fi cu ei la fel de critici cum suntem cu ceilalti care gresesc, de a le gasi tot timpul scuze si de a le atribui calitati si fapte inexistente, ne duce in continuare exact spre ce suntem de treizeci de ani incoace,

Sa nu-mi spuneti ca poporul asta nu poate da oameni de valoare, care sa fie cum ne-am dori capabili, morali si animati de civism . Acesti oameni exista, insa noi prin alegerile, umorile si partizanatele noastre ulterioare, ucidem orice voce care ar putea sa apara , ca apoi sa sarim la jugulara, invinovatindu-ne unii pe altii de esecul care se tot repeta.

Eu nu am nevoie sa aud o singura voce, desi imi doresc sa aud macar una indiferent din ce parte a tarii ar veni, dar mi-ar fi de ajuns un cor de voci .
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se. O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
Avatar utilizator
mircea
Site Admin
 
Mesaje: 1452
Membru din: 17 Feb 2011, 17:33

Anterior

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICECine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 70 vizitatori