Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Apostolii apocalipsei, care nu se lasa!

Mesajde Bezna Zorilor » 13 Noi 2021, 05:17

Cateva idei de pe fb, ale noastre, dar le pun si aici, ca sa mai aduc comunismul oleaca! :))))) Pupix!

Oamenii s'au uitat la Game of Thrones si la Nasul si la alte filme si nu au inteles despre ce este vorba, sau asa mi se pare. Eu nu stiu cu oratoria, observ printre voi cateva persoane lezate de felul meu de a scrie. Sunt o persoana directa cand vreau sa transmit un mesaj, insa introvertita in general, pe alocuri cu niste trasaturi expansive.

Imi place sa scriu, insa atunci cand cred ca este necesar si acum este. Oamenii trebuie sa fie uniti, insa ei se unesc in jurul unui mesaj puternic, pe care acum nu il vad, dar poate il vom avea. Atat timp cat nu il avem, oamenii nu vor iesi la protest, furci, oua, rosii, etc. De aceea nu se iese, pentru ca suntem diferiti ca oameni si inca nu a aparut acel ceva si nici clocotul maxim.

Am sa mentionez cateva nume aici: Flavia Grosan a spus ca este vremea fermierilor, mesajul din spate este ca cea mai buna forma de organizare este ceea ce au practicat taranii de cand lumea. Gheorghe Piperea, desi nu il halesc de la o faza pe care a spus'o cu taxele si care a suparat fermierii, si'a dat seama de boacana si a revenit la sentimente mai pasnice. Il urmaresc pentru ca omul ala e pur si simplu o flacara, este mai presus de vremuri. Dana Budeanu inteleg ca face opozitie, dar este o femeie talentata, corecta si foarte bine informata, empatica chiar daca are alta situatie materiala, ei bine tocmai asta mi se pare mare lucru, ca se uita inspre noi, in ciuda proverbului "satulul nu il crede niciodata pe flamand". Ideea mea ar fi sa strangem randurile in jurul lor, adica sa stam in grupuri mari, ca sa reusim sa ne ajutam. Nu sunt doar ei, mai sunt si altii, deci sa incercam sa stam pe langa cei asemeni noua. Mesajul Danei, ca ea nu se...ca nu a inteles pentru ce carcalac (ea stie ce carcalac e) e foarte puternic, dar nu poate spune mai mult. Nu e ca nu o deranjeaza, ci ca nu poate sa controleze. Nici noi nu putem.

De ce sunt terorizati batranii? Pentru ca sunt inutili economic pentru Vest. De asta liberalismul individualist nu e ok. E ok sa ai ceva la tara, un cap de pod, cum se zice.

S'a rasturant o caruta cu barbosi la noi, au venit sa isi locuiasca pamanturile anterior cumparate. Asta nu bucura pe nimeni, insa ar trebui sa si profitam de situatie. Barbosul daca e ajutat, te plateste si te si recomanda. Cred ca fiecare am avut in familie un bunic care a facut afaceri cu ei. Ca in sufletul nostru stim ca ei sunt pe prosteala, asta e situatia, insa trebuie sa stam aproape si de bani...Nu se poate renunta la targul cu ei, nici in trecut nu s'a putut.

Barbosul nu a avut o atare vina, iar daca dupa primul razboi Europa nu belea Germania, H nu avea unde sa geaseasca ascultare. Conditiile de pace au fost super grele dupa primul razboi, dovada ca dupa al doilea nu au repetat greseala, si au investit masiv in Germania. Si apropo, dusmanii indicati de H nu erau doar barbosii, cat si blsv.... Si in discursurile lui zicea cu subiect si predicat ca o sa ii atace. De ce a crezut S in pactul ala...nu stiu!

De urmarit Mircea Dogaru, insa pe youtube nu prea este. Nu doar ca stie istoria ca in palma, dar a si inteles'o!

Problema se discuta foarte tare dpdv religios, insa cred ca cine vrea sa ne'o dea tare de tot, nu are nevoie sa il scoata pe Dumnezeu din noi, reuseste si fara. Asta pentru ca suntem dezbinati! Biserica trebuie sa iasa sa ne ajute, insa nu stiu daca ar rezolva problema. Cred ca fiecare trebuie intai sa ne salvam pe noi, cu ajutorul a ceea ce avem in noi, pe Dumnezeu. Caci raspunsul nu de la preoti o sa vina, tocmai pentru faptul ca oamenii sunt impartiti, asa e natura umana. Insa se incearca foarte tare si daramarea bisericii, a credintei, iar Israel este acum poporul greu incercat. A mai fost, pentru ca e poporul lui Dumnezeu si lor li se testeaza credinta ceva mai abitir. Sunt poporul care a fost plimbat prin desert o generatie, doar ca sa se lepede de obisnuinta de a fi scalvi. Eu nu stiu ce se intampla de fapt acolo, dar asta nu exclude sa aiba si ei lideri**degenerati. Te poti gandi ca daca ei au ales sa se... atunci zeama este ok, pentru ca Israelul nu dispare de pe pamant. Asta ar fi cel mai facil raspuns, insa problema cred ca e mult mai complicata. Tind sa cred ca au o karma milenara distrusa...pentru un pacat originar. Habar nu am!

Mai vad pe aici ca se discuta doctrine. Stiti ca a fost o vreme in care mai toti intelectualii de la noi au empatizat puternic cu legionarii, cu comunistii. Doctrine care sunt aproape de Iisus, si la nevoie cu crima in fata. In realitate nicio doctrina nu se poate aplica, pentru ca se impiedica insasi in natura umana. Comunismul nu a functionat, precum nici liberalismul individualist. E bine sa ne uitam la ce a functionat de'a lungul secolelor, ca sa vezi incotro te poti duce, de asta indrept atentia asupra satului. Pentru ca s'a guvernat asa cum a incercat sa propovaduiasca noul testament.

Se vehiculeaza ideea, pertinenta de altfel, ca plandecircul este ca sa numere p....ii. Aici vine intrebarea - de ce trebuie sa fie numarati? Cred ca primul rand pentru a vedea cum stau lucrurile. Adica poate ca ai alt plan decat vad oamenii acum si vrei sa vezi pe cine si cati te bazezi. Iarasi habar nu am mai mult!

In orice vremuri se poarta asociatiile. Sunt de cand lumea. Cei ce se considerau inteligenti, deasupra vremurilor, isi faceau o asociatie, iar acolo ii desconsiderau pe oamenii de rand si ii faceau in toate felurile. Parca vad situatia asta si acum, cand suntem facuti neinformati, ca sa nu zic si alte cuvinte. Dar stiti in sufletul vostru ca lucrurile stau invers. Si Eliade era in liceu intr'una, si o zicea mai pe ocolite asa...ca asociatiile sunt pline de imb.....

Eu nu stiu ce se urmareste de sus, insa putem profita de ocazie ca sa vedem NOI pe cine ne putem baza.

E bine sa fii intr'un grup mai mare, dar trebuie sa ai si un grup super apropiat. Asa supravietuiesti!

Si ca sa revin la filme si carti... Battlestar Galactica a fost urmarit de toti si a avut un succes extraordinar. Dar s'a uitat mesajul. Tehnologia nu poate merge separat, ci numai impeuna cu credinta. Nu poti cu, nu poti nici fara. BSG este facut pe o situatie identica cu asta de acum, numai ca dusa mult mai la extrem, insa ridica aceleasi probleme - omul, in raport cu tehnologia, in raport cu disparitia ca specie si ce e ok si ce nu e ok sa faci in situatia asta...si exploreaza si rolul credintei. Ei erau cumva acolo o societate mulata dupa cea a grecilor antici...politeista. Si pe parcurs evolueaza spre crestinism. Ironia este ca BSG a fost super urmarit, a fost mega succes. Dar cine si ce a invatat? Nimic, dar nimic...

Cineva a pus un link cu saitu' 2045. Parerea mea ar fi ca nu se pot face lucrurile alea, in primul rand stiintific, desigur ca oamenii povestesc multe lucruri pe internet, dar care in realitate nu pot fi probate. Apoi mai este ideea ca nu poti infrana tehnologia, cercetarea, pentru ca ar insemna sa infranezi insasi curiozitatea, iar ea nu poate fi infranata, pentru ca e din om. Insa nici nu poti, sub pretextul tehnologiei, sa intri asa peste oameni, incercand sa il scoti pe Dumnezeu din ei.

Mai este ceva aici, apostolii apocalipsei, cand vad ca nu se adevereste proorocirea, nu se potolesc. Doar schimba data...si ii dau inainte. Deci mereu o sa fie asa.

Ceea ce vreau sa spun e ca, unul din mesajele din BSG e ca nu poti opri chestiile astea...cu tehnologia. Acolo omenirea s-a autodistrus de doua ori din cauza modului in care s-a raportat la tehnologie. Dar nu e o optiune sa infranezi asta, ca infranezi practic curiozitatea, ceea ce e imposibil. Dar poti schimba modul in care te raportezi la ea. Si apoi, o fuziune e inevitabila.

Asimov a fost un tip super destept. Nu ca isi imagina scenarii SF wow, ci incerca sa exploreze relatia omului cu tehnologia, evolutia si propria curiozitate. E un pic cam pop finalul de la Fundatia, dar nu e complet de ignorat. Herbert, cu Dune, a facuf acelasi lucru, dar mult mai psihologic...si a explorat cumva totul aplicat jungian. Il citesti pe Herbert...practic citesti un semiar peste Jung. In Dune acolo, premisa istorica e un razboi numit jihadul butlerian, intre oameni si ceva masini, inteligente facute de oameni. Apoi a urmat o perioada foarte turbulenta in istoria omenirii...ca sa ajunga la o structura imperiala rigida cu multe restrictii pe masini, adica fara masini ganditoare...ceea ce a dus la dependenta de augmentarea calitatilor biologice umane, pe baza unui element numit melanj, gasibil doar pe o planeta din tot universul...practic universul uman depindea de el. Vedeti unde duc, de fapt, extremele... Dune nu, e de fapt, un roman SF, e un roman de idei...ce ar fi daca? Cam asa si Fundatia.

Spune in Biblie ca nu o sa putem cumpara si vinde fara semnul fiarei. Cea mai facila interpretare este ca oamenii asociaza acum cu acel cod verde. Dar biblia e rareori literala! Uitati, nu poti sa cumperi si sa vinzi fara bani. Ca un exercitiu de imaginatie, banul ar putea fi privit acum ca semnul fiarei. Semnul fiarei poate sa insemne si coruptie morala. Adica nu iti mai poti duce existenta cu onestitate. Deci seamana cumva cu o inversare de valori... Parca seamana cumva cu ziua de azi. Dar ce s-a intamplat azi s-a mai intamplat.

Radu Tudoran - Sfarsit de mileniu! Zice niste chestii care parca is luate din zilele noastre. Ca om evoluezi...ca specie. Dar apoi decazi si iar urci. Insa intre cel mai de sus si cel mai de jos, treci tot pe unde ai fost. Deci te vei lovi de cam aceleasi probleme.

Biblia e o sinteza de multe lucruri selectionate, dar nu e un jurnal de tura, nu e non fictiune pura. Sunt multe lucruri care bat adanc si departe. Si Jung explica, si Aniela Jaffe la fel...ca pur si simplu nu poti explica unele lucruri decat prin perifraze. Liberul arbitru, desi pare ca e o facatura, nu e chiar o facatura, doar ca nu e libertate absoluta. Iar daca scopul tau e sa devii tu, inseamna ca poti sa alegi sa fii sau sa nu fi.

Iisus a spus - ma vei trada de trei ori pana la cantatul cocosului. Putem sa presupunem de aici ca el cunostea viitorul. Ca se poate accesa atat trecutul, cat si viitorul ....egal fizica cuantica haha. Dar mai poate insemna si ca a fost un personaj polarizant, foarte problematic pentru stapanire, politic si religios, si atunci era evident ca vor face un exemplu din el. Iar apostolii lui erau doar oameni, si era clar cum o sa reactioneze. Un individ cu miros la oameni stie cum reactioneaza unul sau altul...pus fata in fata cu a'l sustine pe un paria...sau a se lepada. Cantatul cocosului nu e musai pana dimineata, ci a se citi...pana se vor indrepta impotriva voastra...pana in zorii noii "oranduieli".

Decalogul - sunt reguli pentru propria constiinta, privit si interpretat jungian. Decalogul e cu mesaj ascuns, iti zice cum sa te pazesti sa devii altul decat esti tu.

Asa ca cei care iau literal biblia sunt de ignorat. E de privit mai adanc la avertisment si la ce vrea sa fie si sa zica. Nu zic ca nu or sa o nimereasca la un moment dat daca tot ii dau inainte. Dar asta nu inseamna ca au vreo intelegere a fenomenului. Biblia e asa oarecum prapastioasa in exprimare...sau pare. Dar pana la urma e vorba de lucruri grele, nu de Mickey Mouse.

De Craciun e timp de filme.
https://www.imdb.com/title/tt0092337/
si ceva mai vesel
https://www.imdb.com/title/tt0107209/
The image of the hero was set up for all in every age through the appetite for imitation. Therefore the hero was murdered, since we have all been aping him. Do you know why you cannot abandon apishness? For fear of loneliness and defeat.
Avatar utilizator
Bezna Zorilor
 
Mesaje: 1530
Membru din: 21 Aug 2016, 22:45
Localitate: Bucuresti

Re: Apostolii apocalipsei, care nu se lasa!

Mesajde duciticof.hafaniput » 04 Mai 2022, 17:24

Biblia este o carte scrisa (tradusa/interpretata) de om. Sunt de aceeasi parere ca tine.
Multumesc si pentru recomandarea de filme.
duciticof.hafaniput
 
Mesaje: 1
Membru din: 04 Mai 2022, 17:18
Localitate: iasi


Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICECine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 60 vizitatori