Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Povesti cu talc si farmec ........

Mesajde Donbazil » 06 Ian 2016, 15:05

La multi ani!

Magu Vasile Dragii bunicului!....Sa va spun o poveste. Chear daca n-o sa credeti......Candvaaaaa, de muult, de muuult, cand aveam o TARA, aveam si o industrie a matasii naturale....Aveam peste tot in tara centre pentru cresterea viermilor de matase, in unitatile agricole, care atunci se chemau ceapeuri, in unitati de stat si mai ales in scoli, - pentru ca era o sursa de venit fara eforturi prea mari si nu necesita o calificare deosebita....Aveam pe vremea aceea foarte rea, cateva fabrici care prelucrau produsele viermilor de matase, niste gogosi foarte simpatice, cu care noi, pe vremea aceea doar niste copii mai mult ne jucam si munca pe care o faceam ne distra enorm....Una dintre fabrici era chear aici aproape de noi, la Lugoj....Munceau acolo cateva sute de oameni, care-si castigau existenta si obtineau un salariu bunicel pentru acele vremuri....In toate satele si de-a lungul multor drumuri cresteau duzi de la care se recoltau frunzele pe care le haleau viermisorii aia albi, matasosi si chear simpatici dupa ce te obisnuiai cu ei...Iar dupa ce se termina sezonu' cu viermii dudele faceau deliciul celor care doreau un fruct bun, foarte dulce si....Gratis....Dar!....Aia a fosdt pe vremurile acelea rele ori noi, acuma traim niste vremuri bune si nu ne mai facem probleme cu prostii d'astea....Cumparam orice produs ieftin, chinezesc sau de la tigani de la secundhend si cat ne este de bine!....
Donbazil

Mesajde Shrek » 06 Ian 2016, 18:47

Cu mai uico nu mai avem industria matasii? Nu stii? Pai cea mai mare crescatorie de viermi de matase este la Casa poporului, in Bucuresti! N-ai vazut cat de mari si frumosi ii arata la televizor! Acuma de mancat nu mai manaca frunze de dud, manca la restaurant, dar altceva nu fac, doar manca, dorm si se c......asca! Si cand ajung la maturitate , gogosile ni le vand noua! Si noi ca fraierii le inghitim nemestecate!
Spui ca erau bune dudele! Da, erau bune, dar atunci nu erau mol-uri si nici nu gaseai ciocolata milka la toate chioscurile! Erau copii mai fericiti atunci? Se pare ca da ?
Shrek

Mesajde Donbazil » 06 Ian 2016, 23:55

La multi ani!

Am uitat un amanunt....Pescaresc.
Crisalidele din gogosi desi putzeau de-ti taia respiratia, mergeau grozav ca momeala sau ca nada....Prindeam niste clenoci!.... :lol: :o :lol:

Sanatate!
Donbazil

Mesajde mellis » 07 Ian 2016, 02:53

Sanatate Donbazil,
Nici clenocii nu mai sunt ce au fost..
Lugoj, 7 femei la un barbat...drumul matasii...s-a dus inapoi in China..
Ca si multe alte minuni...ma tot uit cu feciorul la locomotivele facute la Craiova..si cate au mai fost..
unele bune..altele fortate..
cine tinea fraiele ()ca doar nu presedintele) si de ce/cui le-a lasat?
pe de alta parte libertatea..si abuzurile...acelea lasa o gaura neagra in noi..
Sanatate
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde Donbazil » 30 Ian 2016, 00:42

Salut! :)
Urmarind materialul de mai jos, despre filantropie, mi-am adus aminte de vreo cativa "colectori de donatii" pe care i-am depistat cand lucram si pe care i-am dovedit ca fiind niste escroci...Exploatarea bunatatii omului pentru unii a devenit sursa de venit, din pacate....Recent am auzit la radio ca si cu fondurile colectate pentru tragedia de la Colectiv e ceva in neregula.....Poate n-o fi adevarat, dar!!!....

Parintele Calistrat

Filantropia!
Toată lumea e bolnavă de filantropie!
Dar nu dă nimeni de pomană, vă spun eu!
Strâng ONG-urile de-a bani... iau șefii lor niște salarii, de te doare mintea!
Doar cu 2% și cu SMS! De ce?
Pentru că e greu să faci bine!
Transpiri!
Mai bine faci rău, că nu te doare nimic!
Faci rău, pentru că dacă faci rău, te simți împlinit, și ești în rând cu "Gunoaiele Lumii"
Orbul din Evanghelia noastră, spune: "Doamne, vreau să văd!"
Acest lucru, să-l cereți și voi când stați în fața televizoarelor câte opt ore!
"Doamne, dă-mi să văd neroziile din ecranul acesta!"
Pentru că știți ce se întâmplă?
E bârfitoare societatea, așa și emisiunile de la televizor!
Toate dezmățatele, toate desfrânatele, toate parvenitele.. se mărită și se desmărită, se lasă și iar se ia, se montează și desmontează.. ele știu ce fac acolo!
Dar trebuie să știe toată țara!
Dar nu-i vezi că baă vreo emisiune culturală, nu dă nimeni o emisiune de știință, sau o emisiune care să zidească pe om!
Toată lumea și-a făcut Studio Tv, și dacă vrea să spele rufele și să arunce zoaiele în fața societății, îți mai ia și bani! Că doar tu, plătești acolo abonametele astea. Și am înțeles că anul ăsta le triplează, că fiind multă bârfă, și banul e mai mult!
Predica integrală:https://www.youtube.com/watch?v=5C1rsBRXk1k

Sanatate!. :)
Donbazil

Mesajde Donbazil » 06 Mar 2016, 15:57

Salut!

Cine îşi reţine şi îşi înfrânează limba, acela îşi înfrânează şi trupul. Cine îşi stăpâneşte limba, va scăpa de orice rău ce provine de la limbă. Limba este un rău neînfrânat. Mulţi au căzut de ascuţişul săbiei, dar mai mulţi din cauza limbilor, pentru că limba este sabie cu două tăişuri, care pe nesimţite înjunghie trupul şi sufletul vorbăreţilor în deşert din adunările deşarte. O, limbă, duşmanul evlaviei mele. O, limbă, pierzătorul meu şi duh satanic. Cu mare greutate făureşte omul lăcaşul duhovnicesc (mântuirea) iar tu, limbă, cu un singur cuvânt într-un ceas îl dărâmi şi-l nimiceşti. Omul înţelept urmează tăcerea.

(Sfântul Cuvios Paisie Velicikovski de la Neamţ, Crinii țarinei sau Flori preafrumoase adunate pe scurt din Dumnezeiasca Scriptură, Editura Bisericii Ortodoxe din Moldova, Orhei, 1995, p. 16)
Fişiere ataşate
Infranarea limbii.jpg
Infranarea limbii.jpg (12.29 KiB) Vizualizat de 9237 ori
Donbazil

Mesajde Donbazil » 26 Mar 2016, 01:16

Salut!

Apoi, dragă Mărioară,
Am tot stat şi m-am gândit:
Io, Duminică, pe sară,
Vin cu tata în peţit
- Înainte de-a mă
> cere,Musai,
> dragu' meu, să-ţi zicCă
> nu-s fată, mi-s muiere...Nu
> vreu rostu' să ţi-l stric!S-o
> n'tâmplat la vremea sapei,Noaptea, când
> veneam din Ştei.Coboram pe firul apei,Când,
> m-am pomenit cu trei...M-au ajuns la Fundătură
> ,Şi m-au dezbrăcat pe loc,Mi-au o
> pus năframa-nŞi tăţi tri'şi bătură
> joc...- Numa' spune-mi-i degrabă,Că
> pe tăţi îi trag prin şiş!- Păi, nu-i ştiu,
> Ioane dragă,Era noapte, n-auzişi?...O
> umblat şi bietu' tata,(Şi
> tu ştii că el nu bea),Ba-ntr-o
> crîşma, ba în alta,Doar-doar
> o afla ceva.Zile
> au trecut destule,Şi
> nimica n-o aflat...Da'
> io zic că, după... scule,Nu-s
> de pe la noi din sat!
>
Donbazil

Mesajde Donbazil » 25 Apr 2016, 23:01

Salut!

O invatatoare le-a cerut elevilor sa scrie o compunere despre ce si-ar dori de la Dumnezeu. La sfarsitul zilei, in timp ce corecta lucrarile, ea a citit una extrem de sensibila, la care i-au dat lacrimile. Sotul ei, care tocmai ce intrase in casa, a vazut-o plangand si a intrebat-o: “Ce s-a intamplat?”
Ea a raspuns: “Citeste asta! Este compunerea unuia dintre elevii mei.”

“Doamne, in seara asta vreau sa te rog sa faci ceva foarte special. Transforma-ma intr-un televizor. Vreau sa ii iau locul si sa traiesc ca televizorul din casa. Asa as avea propriul meu loc special si familia mea ar sta in jurul meu zi de zi… asa voi fi luat in serios cand vorbesc. Vreau sa fiu in centrul atentiei si sa fiu ascultat fara intreruperi sau intrebari. Vreau sa primesc aceeasi grija speciala… televizorul o priveste chiar si atunci cand nu functioneaza.

El se bucura de compania tatalui meu cand ajunge acasa de la locul de munca, chiar si atunci cand este obosit si nu vorbeste cu nimeni. Vreau ca mama sa vina la mine cand este trista si suparata… nu vreau sa mai fiu ignorat. De asemenea, vreau ca fratele meu sa lupte ca fie cu mine si chiar sa aiba un loc special unde sa stea si sa ma asculte.
Vreau sa simt ca familia lasa totul deoparte si sa isi petreaca din nou timp cu mine. Doamne, nu iti cer prea multe… vreau doar sa iau locul televizorului din casa mea.”

La acel moment, barbatul a raspuns: “Doamne, saracul copil, ce parinti oribili are….”

Profesoara, printre lacrimi, s-a uitat la el si i-a spus: “Aceasta este lucrarea fiului nostru.” :idea: :cry: :cry: :idea:
Donbazil

Mesajde Donbazil » 12 Iun 2016, 23:50

Salut!
Fişiere ataşate
Stefan.jpg
Donbazil

Mesajde teinegru64 » 13 Iun 2016, 11:54

Bula a devenit seful armatei aeriene. Isi cheama un ofiter la 6 dimineata.
- Ce doriti domnule?
- Uite ofiter, am facut schitele pentru o nava interstelara.
- Da, da, da, da am priceput. Dar chestiile astea mari si rosii ce sunt?
- Stopurile si triunghiul reflectorizant.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde Shrek » 13 Iun 2016, 20:42

Aceasta poveste este imaginară iar orice asemănare cu personaje din viața reală este pur întâmplătoare.
Intr-un orăsel de provincie ajunsese un tânăr ofițer de poliție, specializat pe criminalitate economică. Il chema Garcea Petru, avea cam 30 de ani si doua pasiuni :vânătoarea si... vulpitele. In timp ce lucra la o fraudă bancară l-a cunoscut pe un anume Ivan Cerbu care lucra in banca respectivă pe post de P. S. Nu prostul satului cum va-ti gandit ci pila sefului. Dupa ce l-a folosit pentru a afla un mod de operare in furtul banilor din conturi de catre un directoras, au rămas amici ca deh, la vremea aceea conta sa ai un prieten la "militie", să te dai mare ca ai nr. de telefon al lui x, ca mergi cu ei la un fotbal la sala sau la o terasa. Ba chiar au devenit prieteni de familie. Mergeau impreuna in concedii, se vizitau, isi duceau copii la aceleasi scoli....
Pana intr-o seara când colegii de munca l-am luat in balon spunandu-i "cerbule , vezi mah ca ti-au iesit coarnele de sub sepcuta "!
Atunci, Ivan s-a trezit ca intr-un vis urat si a realizat ca de fapt, fazanii pe care ii primea de la Petru, când se întorcea de la vânătoare, era de fapt o aluzie la statutul sau de incornorat.....
Nu i-a trebuit mult sa il prindă in "flagrant" pe Garcea in timp ce o mângâia pe vulpita sa desi aceasta ii anuntase ca isi vizitează.... mama. A urmat scandalul de rigoare iar doamna Garcea i-a pus pusca in mana, hainele in geantă si i-a arătat... usa. Cerbu, neputând sa facă acest lucru pentru ca era ginere, s-a apucat de scris. Si a tot scris la reclamații la adresa lui Garcea la toate instituțiile din tara ba chiar si din străinătate.
Cu timpul, doamna Garcea l-a iertat pe soțul sau pentru ca este mai bine sa ai pe dracu' in straita decat straita goală iar fetele il considerau un tata cool. Cerbu a continuat sa scrie si sa isi verse oful, improscand cu rahat si dandu-se luptător al dreptatii desi cu ceva vreme inainte il turnase pe un coleg care ii suflase functia. .
Dar viața merge inainte.....
Pe timpul redactarii acestei povesti nu a fost ranit ori ucis nici un animal ori pasare. Pe timpul cititului nu am de unde sa stiu ce se intampla.
Multumesc celor care au avut răbdarea sa citească!
Shrek

Mesajde mellis » 13 Iun 2016, 22:55

Frumoase-s poveștile din mlaștină banatului..
Sa trăiești capcaunule!
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde Shrek » 13 Iun 2016, 23:39

Sa trăiești capcaunule![/quote]
Cu accent german?!
Shrek

Mesajde Donbazil » 14 Iun 2016, 00:41

Salut!

Monstruletzule, povestea ta pare foarte asemanatoare cu una pe care am auzit-o eu la un curs, acum vreo 15 ani la Bucuresti...Personajele descrise de tine seamana foarte bine cu cele despre care am auzit eu si "intriga" este aproape identica....Chestia de care stiu eu, s-a petrecut pe langa Craiova, dar daca sedem si cujetam o leaca, poate ca s-a mai petrecut in numeroase alte locuri, in diferite alte variante asemanatoare, c-asa-i in viatza....Toti avem shogori si shogoritze...Unii stiu, altzii nu stiu....Viatza merge inainte....Cat merge!!!.... ;) ;) :shock:
Se zice-n popor ca nu-i tare ala care dă, ci ăla care ţine!..... :idea:

Sanatate!
Donbazil

Mesajde teinegru64 » 23 Iun 2016, 15:43

,,Daca ai putea reduce populatia din intreaga lume la un sat de 100 de persoane, mentinand proportiile tuturor popoarelor existente pe pamant, acest sat ar fi compus din felul urmator:
57 de asiatici
21 de europeni
14 americani (din America de Nord, Centru si Sud)
8 africani
52 ar fi femei
48 barbati
70 nu ar fi albi
30 albi
70 nu ar fi crestini
30 crestini
89 ar fi heterosexuali
11 ar fi homosexuali
6 persoane ar avea 59% din bogatiile lumii si toate
6 ar fi din Statele Unite
80 ar sta in case de nelocuit
70 ar fi analfabeti
50 ar suferi de malnutritie
1 ar fi pe moarte
1 ar fi pe punctul de a se naste
1 (da, numai 1 ar avea diploma de studii)
Daca te gandesti la lume din perspectiva asta, nevoia de a accepta, de a intelege si nevoia de educatie devin clare.
Ia in considerare si asta:
Daca te-ai trezit azi-dimineata mai mult sanatos decat bolnav,inseamna ca ai mai mult noroc decat milioane de persoane care nu vor apuca sa traiasca saptamana viitoare.
Daca nu ai trait pericolul unei lupte, singuratatea unei inchisori,agonia torturii sau chinurile foamei - esti inaintea altor 500 de
milioane de oameni de pe lumea asta.
Daca poti sa intri in biserica fara teama ca vei fi amenintat,arestat, torturat sau omorat - esti mai norocos decat 3 miliarde de persoane.
Daca ai mancare in frigider, haine cu care sa te imbraci, un loc unde sa dormi si o casa in care sa stai - esti mai bogat decat 75% din
pop...atia lumii.
Daca ai bani in banca, in portofel si cateva monede intr-o pusculita - esti printre cele 8 procente ale persoanelor care traiesc bine.
Daca poti sa citesti acest mesaj esti de doua ori binecuvantat: pentru ca cineva s-a gandit la tine si pentru ca nu te numeri printre cele doua miliarde de persoane care nu stiu sa citeasca. Cineva a zis odata:
Munceste ca si cum nu ai avea nevoie de bani.
Iubeste ca si cand nimeni nu te-a facut vreodata sa suferi.
Danseaza ca si cand nimeni nu te vede.
Canta de parca nu te-ar auzi nimeni.
Traieste ca si cand Paradisul ar fi pe pamant...""
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde Donbazil » 16 Iul 2016, 18:08

Salut!

AVEA BUNICA…Avea bunica mea de toate:Avea o prispă cu mușcate,Avea fântână, pâine, sare,Avea putere și răbdare.Avea credință și iubireȘi-un dor nespus de nemurire,Avea un cal la o căruță,Și lapte bun de la văcuță.Avea povești nenumărateȘi cântece nemaicântate,Și le spunea adeseoriLa clacă și la șezători.Avea o sobă, un vătrai,Avea și gura mea de rai!....Nu mai găsesc ce a lăsat,Căci satul s-a modernizat:Nu mai zăreşti ca altă datăLa geamuri floarea de mușcată,Văd atârnate la balcon:Begonii și rhododendron....Fântâna e necurățată,Căci se consumă apă plată.Văcuțe sunt puține-n sat,Bem lapte pasteurizat.Căruţe vezi foarte puţine,Dar te-întâlneşti cu limuzine.Nu mai există șezători,Cu basme și cu ghicitori,Pe potecuţa spre veciniCrescut-au spini şi mărăciniCăci avem facebook și așaȘtim noi a socializa...Nu mai avem deloc răbdare,Bisericile sfinte-s goale,Porunca dată, să iubim,Deloc nu ne-o mai amintim!Bunico, satul de povesteAzi îl vedem, dar nu mai este...........
Donbazil

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE