Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: pregatirea stupilor orizontali in pat cald,pentru iernar

Mesajde dicu.ion57 » 20 Oct 2013, 16:32

Montarea blocului de urdinis de iarna care apara cuibul de vand, curenti de aer si in caz de vifor sa nu patrunda zapada in stupi si sa blocheze urdinisul.
Fişiere ataşate
phpO7DyFeAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde eugen67 » 26 Oct 2013, 21:04

Nea Dicu.....jos palaria!!!.....mai explicit de atata cred ca nu se putea.
Nota 10 cu + si felicitari,pentru sinceritatea si transparenta de care dati dovada.
Sa va dea Dumnezeu multa sanatate si putere in continuare!
..sa ne auzim cu bine!

RESPECT!
chiar daca este greu inceputul.....nimic nu este imposibil !!
eugen67

Mesajde dicu.ion57 » 27 Oct 2013, 15:52

[quote="eugen67"]Nea Dicu.....jos palaria!!!.....mai explicit de atata cred ca nu se putea.
Nota 10 cu + si felicitari,pentru sinceritatea si transparenta de care dati dovada.
..sa ne auzim cu bine!

RESPECT!
[/quot
Domnule Eugen ,nu pot sa incep o discutie ,sa incep sa prezint ceva si s-o las in coada de peste.Omul trebuie sa vada si o foto ca sa fie treaba inteleasa ca si mie daca imi spne cineva ,ca are urdinisul facut pe fundul stupului ,eu il cred dar daca nul si vad degeaba colegul are intentie frumoasa dar nu este finalizata.Cu multa placere o sa colaboram.De cind folosesc ce ati vazut am terminato cu ramele mucegaite .Puteti sa puneti ziare pe fiecare rama ,dar daca aveti ziare sa acopere toata rama este si mai bine.La inceput uni colegi cind le-am aratat rideau de se tinea cu minile de burta ,spunundu-mi in ris bineinteles ca un chisc de ziare este putin pentru mine.Cind a venit primavara cine topea ramele mucegaite ,s-au cine se vaita de umezeala de curgea apa pe urdinis ,buni mei prieteni.Atunci i-am invitat sa aleaga ei la intimplare care stup doreste ,sa verificam starea ramelor dar mai ales cuibul ,si cind a vazut ca nu era pic de mucegai iar cuibul uscat ca vara ,atunci eu nu am ris ci i-am indemnat sa faca ce am facut eu doar la citiva stupi ,sa se convinga pe stupi lor de rezultat.Vedeti dv treaba este foarte simpla ,dar daca raminem inchistati si nu aceptam ce fac si alti de multe ori pierdem.Toate cele bune.
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 27 Oct 2013, 17:06

dicu.ion57 scrie:
eugen67 scrie:Nea Dicu.....jos palaria!!!.....mai explicit de atata cred ca nu se putea.
..sa ne auzim cu bine!

RESPECT!
[/quot
Domnule Eugen ,nu pot sa incep o discutie ,sa incep sa prezint ceva si s-o las in coada de peste.Omul trebuie sa vada si o foto ca sa fie treaba inteleasa ca si mie daca imi spne cineva ,ca are urdinisul facut pe fundul stupului ,eu il cred dar daca nul si vad degeaba colegul are intentie frumoasa dar nu este finalizata.Cu multa placere o sa colaboram.De cind folosesc ce ati vazut am terminato cu ramele mucegaite .Puteti sa puneti ziare pe fiecare rama ,dar daca aveti ziare sa acopere toata rama este si mai bine.La inceput uni colegi cind le-am aratat rideau de se tinea cu minile de burta ,spunundu-mi in ris bineinteles ca un chisc de ziare este putin pentru mine.Cind a venit primavara cine topea ramele mucegaite ,s-au cine se vaita de umezeala de curgea apa pe urdinis ,buni mei prieteni.Atunci i-am invitat sa aleaga ei la intimplare care stup doreste ,sa verificam starea ramelor dar mai ales cuibul ,si cind a vazut ca nu era pic de mucegai iar cuibul uscat ca vara ,atunci eu nu am ris ci i-am indemnat sa faca ce am facut eu doar la citiva stupi ,sa se convinga pe stupi lor de rezultat.Vedeti dv treaba este foarte simpla ,dar daca raminem inchistati si nu aceptam ce fac si alti de multe ori pierdem.Toate cele bune.
dicu.ion57

Mesajde eugen67 » 30 Oct 2013, 08:25

..pentru cei care mai ierneaza in pat cald si mai au dubii in privinta metodei de iernare, la pagina 4 din acest topic,nea Ion a explicat pe etape un sistem de iernare eficient pe care dumnealui il foloseste de mai multi ani si de care este foarte multumit. Incepand din acest an il folosesc si eu avand incredere 100% in indicatiile date de nea Ion Dicu.
Succes!
eugen67

Mesajde dicu.ion57 » 31 Oct 2013, 05:35

eugen67 scrie:..pentru cei care mai ierneaza in pat cald si mai au dubii in privinta metodei de iernare, la pagina 4 din acest topic,nea Ion a explicat pe etape un sistem de iernare eficient pe care dumnealui il foloseste de mai multi ani si de care este foarte multumit. Incepand din acest an il folosesc si eu avand incredere 100% in indicatiile date de nea Ion Dicu.
Succes!
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 14 Noi 2013, 19:09

Astazi am continuat cu impachetarea definitiva la stupi.Fiind racoare am putut sa vad mai bine pe cite rame sa strins ghemul.La unele fam am mai scos cite o rama iar la alti am adaugat dupa caz.Pe ramele dupa diafragma nu mai era nice o albina.
Fişiere ataşate
phpzl3kHqAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 14 Noi 2013, 19:22

dicu.ion57 scrie:Astazi am continuat cu impachetarea definitiva la stupi.Fiind racoare am putut sa vad mai bine pe cite rame sa strins ghemul.La unele fam am mai scos cite o rama iar la alti am adaugat dupa caz.Pe ramele dupa diafragma nu mai era nice o albina.

Dupa cum se vede din foto ramele sint goale dar poate fi si exceptii sa mai ramina albine .Atunci distantez putin diafragma si scutur rama in cuib,si cu siguranta se urca in ghem daca nu este prea frig.Aleg momentul de impacetare definitiva cind nu este nici ger ci atunci sa zic babeste cind suflu in miini s-au cind cade bruma.
Fişiere ataşate
php8ja9NhAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 14 Noi 2013, 19:33

Desi am redus urdinisurile la citiva cetimetri cind am vrut sa reduc mai mult dupa puterea fam am vazut ca sibarul era blocat.Am tras sibarul afara si am vazut urdinisul propolizat aproape pe toata pungimea lui lasind doar doua orificii de trecere.
Fişiere ataşate
phpGfih9UAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 14 Noi 2013, 19:55

Adepus o mare cantitate de propolis,dar asa las si eu nu le stric munca.Aceste stupi care au propolizat urdinisul sint asezati pe rindul de sus la pavilion.Aici curenti de aer sint mai mari,iar instinctul lor le-a dictat ce sa faca.Daca colegi nostri incepatori gaseste asa ceva chiar daca are stupi asezati pe jos sa nu intre in panica ce-o fi ? Ca albinele stiu ce sa faca ,iar daca are posibilitatea sa reoriontrze stupi .La pavilion este mai greu dar acuma urmeaza sa instalez paravinturile pentru a proteja stupi .
Fişiere ataşate
phpMCgWqwAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde proapis13 » 14 Noi 2013, 21:01

dicu.ion57 scrie:Adepus o mare cantitate de propolis,dar asa las si eu nu le stric munca.

Ce e bine acum s-ar putea sa le cauzeze la primul zbor de curatire :!:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde dicu.ion57 » 15 Noi 2013, 07:49

proapis13 scrie:
dicu.ion57 scrie:Adepus o mare cantitate de propolis,dar asa las si eu nu le stric munca.

Ce e bine acum s-ar putea sa le cauzeze la primul zbor de curatire :!:
salve :D

Este corect ce spuneti dar din observatiile de ani trecuti dupa ce am instalat paravinturile albinele au eliberat treptat urdinisul.Cind incepe gerul dar mai ales vintul eu montez si blocurile acelea care le-am mai prezentat si am observat cu nuare influienta negativa asupra zborului de curatire La incput am avut mari indoieli cind le-am pus ,tocmai di n cauza ce a-ti sezizat si dv ca daca razele soarelui nu patrunde pe urdinis albinele no sa iasa afara.Spre bucuria mea nu sa intimplat asa totul a fost ok.Nu zic ca nu impiedica chiar deloc ,dar beneficiile aduse merita un mic compromis.
dicu.ion57

Mesajde eugen67 » 24 Dec 2013, 10:29

Salutare!
in 21.12.2013,am fost sunat de la tara..." se intampla ceva la stupi..sunt foarte multe albine iesite afara.." Eu care nu iesisem din casa deloc in acea zi,m-am panicat si am sunat un prieten sa mearga sa vada despre ce era vorba....dupa vreo 20 de minute a venit raspunsul: "este foarte insorit aici si are loc un zbor extraordinar de frumos de curatire...."...asa ca m-am linistit si nu pierd ocazia sa spun utilizatorilor acestui forum"Craciun fericit"....si cat mai multa albina in primavara 2014!!

La multi ani!!
eugen67

Mesajde eugen67 » 16 Ian 2014, 08:19

11,12,13 ianuarie 2014 3 zile in care temperaturile au permis zbor de curatire(cel mai frumos pe 11..)..s-au aplicat siturte proteice(Bee fonda)..asta s-a intamplat in Olt,Valea Dunarii ...nu stiu daca a fost peste tot,dar cred ca da...
pana la acea data totul Ok..:))
eugen67

Mesajde eugen67 » 17 Ian 2014, 10:23

11.01.2014..ora 14.00-Olt
Fişiere ataşate
IMG_20140111_144211.jpg
eugen67

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR