Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Iernare reusita

Mesajde Ovidiu.Turda » 12 Feb 2014, 12:22

Vreau sa va incep primele randuri in a va spune ca am 16 familii de albine sunt incepator (2 ani).
Stiu ca pentru a ierna albinele trebuie facute multe lucrari. Ce am facut eu? un experiment pe albinute... adica... nu am facut nimic nu le-am invelit, dupa ce am extras mierea din vara tot ce au adunat le-au ramas lor. Nu am pus o perina de paie sau ceva nimic, nici macar nu am stramtorat cuibul, fara diafragme etc... Ca sa vad ca acuma sunt perfect sanatoase, nici macar o familie nu mi-a murit, nici umezeala, mucegai la nici un stup. mortalitatea albinelor a fost f mica , ghemul la-u facut ele unde au vrut. albina am pe 5-6 rame dupa ghem imi dau seama .. inca asa ceva nu am mai facut niciodata sa le las asa. Dar toate sanatoase etc. Deci ce le trebuie la albinute? casuta si miere in rest au ele grija cum se incalzesc
Ovidiu.Turda

Re: Iernare reusita

Mesajde Ovidiu.Turda » 12 Feb 2014, 12:23

16 familii care au iernat fara folie, fara carpe
Ovidiu.Turda

Re: Iernare reusita

Mesajde alt stupar » 12 Feb 2014, 13:50

Bravo!
Insa vezi ca ai un topic cu subiectul "iernare" hai sa continuam discutiile acolo!
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR