Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Ploi interminabile..ce se intampla in stup?

Mesajde sammy » 05 Iun 2014, 05:41

@Trantorul. Pt viitor e foarte posibil sa ai dreptate. Eu ma refeream la ce s-a intamplat pana acum. Toate asertiunile tale sunt conditionale, adica incep cu "daca". Daca ne gandim la productii, ai dreptate. Dar anul asta ramanem numai cu gandul: pt stationar, pt zona mea, e mai mult de supravietuire.

Doream sa remarc, asa ca fapt divers, ca intr-un an in care stupii duduie de albina si au rezerve de miere la limita, mai sunt si altii care au luat alte decizii. Mai prudente.
sammy

Mesajde Trantorul@ » 05 Iun 2014, 16:18

Salcamul pentru cei din stationar se prinde o data la n ani si atunci ii bine sa ai ce trebuie de regula se intampla ca tocmai atunci sa nu prea ai ce trebuie :D , stupii mei de productie stau chill si or papat de prin magazii salcamul unii , altii mai au ceva da il papa , si nu roiesc daca incepe campul sa dea umplu magaziile daca nu asta este , salcamul anu asta nu o dat nici cat fructiferii , paducelul la fel mai nimic ... pana acum o fost apa de ploaie tot ce o insemnat cules de nectar la mine anu asta ...

P.S. Tot timpul se va face miere/polen doar "DACA" ........... , roi toata lumea poate sa faca ii cel mai usor :lol: .

P.S ' TOATA APICULTURA II CONDITIONATA SI TOATE INCEP CU DACA !
EX. - daca stimulam ; -daca nu stimulam ; - daca nu batea vantul ; -daca era mai cald ; - daca nu roiau ; - daca ..................
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde sammy » 05 Iun 2014, 19:51

Trantorul@ scrie: stupii mei de productie stau chill si or papat de prin magazii salcamul unii , altii mai au ceva da il papa , si nu roiesc daca incepe campul sa dea umplu magaziile daca nu asta este

Stai bine. In zona mea "campul"=monoculturi erbicidate, ceea ce inseamna ca pana la FS nu putem spera mare lucru.
sammy

Mesajde ignatov andrei » 05 Iun 2014, 20:58

TDI scrie:Fără cules sau sirop, stupii care verticalizează într-o primă fază întrerup ponta, într-a doua canibalizează puietul necăpăcit şi după se întreabă unii de ce nu au albină la tei sau la floare. Sau eu, anul trecut, 8-9 rame albină în septembrie(primul an în care reuşisem aşa ceva), 5.6 rame albină în noiembrie, culmea rezerve 75% miere - dar fără polen şi/sau păstură...

Ai dreptate, dar tot cu stupii care verticalizeaza e mult mai bine de lucrat!
Trebuie asigurate rezervele de hrana necesare, nu trebuie sa fim hapsani cand vedem ce mult putem extrage!

Eu fac in asa fel incat sa am tot timpul rame "de cuib", pline cu hrana!

Si asa, doar 10 rame pentru "cuib" este putin! Matca trebuie lasata sa urce cu puietul si in cat! La ME se lasa la "dispozitia matcii", doua corpuri, uneori trei, deci...!
ignatov andrei

Mesajde paul » 07 Iun 2014, 00:41

ignatov andrei scrie:
Si asa, doar 10 rame pentru "cuib" este putin! Matca trebuie lasata sa urce cu puietul si in cat! La ME se lasa la "dispozitia matcii", doua corpuri, uneori trei, deci...!

Andrei, am avut si 3 caturi pe stupi si a ouat regina si in catul 3 ! A fost nebunie ... maxima ! Cuibul jos blocat si cate 3-4 rame 1/2 ouate in fiecare cat. Si miere ... aproape nexam !!!
Am avut stupi care aveau doar un cat si am scos aproape intreg catul plin la rapita si tot cam asa la salcam.
Prefer matcile mai "slabe"celor foarte vivace !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde ignatov andrei » 07 Iun 2014, 06:03

Paul, gusturile nu se discuta, mai ales preferintele...!!! :lol:
ignatov andrei

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR