Vasile_Bucovineanu scrie:E foarte bine, Dar din cele 6 rame puietul nu eclozeaza instantaneu, eclozeaza pe rand si in acelasi timp unele pleaca. Eu chiar daca la un moment dat am si 10 rame de puiet, nu reusesc sa-i dezvolt suficient si de aceea la o anumita data am multe familii care au cuibul pe 2 corpuri . Cat despre hrana mananca ce aduna. Fiecare face cum crede ca e mai bine si realizeaza profitul maxim.
Vasile_Bucovineanu scrie:Eu sunt qbligat sa mentin familii puternice tot sezonul activ incepand cu infloritul pomilor fructiferi, deoarece am culesuri putine si scurte la date diferite in fiecare an.
yuonyuon scrie:Vasile_Bucovineanu scrie:Eu sunt qbligat sa mentin familii puternice tot sezonul activ incepand cu infloritul pomilor fructiferi, deoarece am culesuri putine si scurte la date diferite in fiecare an.
"familiile puternice" este un termen relativ....putem avea stupi si pe 20 de rame ---30 de rame si 40 de rame....
daca sunt pergatiti pentru cules adica au structura buna pot aduce productii peste mediie...
cand vorbim de culesuri mici si multe...e complicat sa valorificam daca nu ne alegem 2 culesuri mai importante cu pauza intre ele de cel putin 3 saptamani ....altfel nu putem avea o productie maxima daca lasam familiile de capu lor ...bazandune doar pe culegatoarea din stup....trebuie sai pregatim pentru acele doua culesuri...
da sunt multi care folosesc ...am observat asta recent...crisandp2 scrie:Buna ziua,
am regasit un clip legat de cuibul restrans https://www.youtube.com/watch?v=2Z1jdExubvk
nuprea mai descapacesc ... las doar ramele cu puiet intre diafragme(si cea cu pastura) iar ramele cu miere le pun dupa ...si n felul acesta se deblocheaza cuibul singur ..pentru ca prefera sa nu treaca dupa diafragma decat daca completeaza ramele care au deja puiet ......apoi vin cu rame goale...pana la 5 6 ....dar daca e vremea prea buna sare dupa diafragme direct 2...deci nu mai merge cu diafragma..crisandp2 scrie:Buna ziua dle Yuon,
primavara dvs descapaciti coronitele cu miere capacita ramase neatinse de catre familie inainte de a da rame noi la ouat ?
Adica, lasati familia pe 6 rame pline sau aproape pline de miere iar familia in martie are 3-4 rame cu puiet, marginasele sunt inca tabla.
Scoateti marginasele si descapaciti ramele ramase ? Sau nu e nevoie pentru ca familie mananca tot ca un balaur ?
Am observat si la dl Giovani din Tg Jiu (sper sa nu ma insel) ca si dansul descapaceste tot de pe ramele de cuib , asteapta sa fie consumata mierea si abia apoi da rame pentru extindere (cand e nevoie, evident).
Va multumesc!
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori