Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Curiozitate

Mesajde Bee Happy » 02 Iul 2011, 11:21

E prea tarziu. Am orfanizat deja roiul. Dar care ar fi interesul sa pastrez un roisor care nu ocupa nici o rama Dadant?
In afara de ''interesul pseudostintific'' bineinteles.
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde Bambucha » 02 Iul 2011, 21:06

Am fi stiut daca matca este trantorita, ar fi fost interesant ce fel de puiet capacit avea. Un astfel de fenomen am avut si eu cu 2 larve intr-o celula pana cand cea mai mare o inghesuia pe cea mai mica. La inceperea capacirii puietului m-am convins cu ce aveam de a face.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde victor s » 02 Iul 2011, 21:45

Bee Happy scrie:E prea tarziu. Am orfanizat deja roiul. Dar care ar fi interesul sa pastrez un roisor care nu ocupa nici o rama Dadant?
In afara de ''interesul pseudostintific'' bineinteles.

de cele mai multe ori, "buturuga mica rastoarna carul mare".
sincer, si eu l-as fi pastrat iar dupa ceva timp i-l ajutam cu rame cu puiet si stimulare; in mod sigur iesea ceva bun ...
asta este doar parerea mea si ceea ce as fi facut eu. in stupina lui, fiecare e jupan... ;)
sa auzim de bine !
victor s

Mesajde Bee Happy » 02 Iul 2011, 23:30

Am suspectat matca, ca ar fi trantorita. Era mica si subnutrita :) In ultimele 10 zile, vremea nu a fost prea buna pentru imperechere. Cred ca a vrut sa-si pastreze castitatea :lol: . As mai fi pastrat roiul, doar de dragul curiozitatii apicultorului incepator. Dar sanse sa devina o familie normala, nu i-am dat din start.
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde horia_ch » 05 Iul 2011, 11:39

Am stat cateva zile... Mi-e frica sa zic. Da' totusi zic, chit ca o sa am de tras dupa aia!
Inceput de iunie, anul asta. Gasesc o familie pregatita de roire (cu botci serioase la bord, totusi nu mai mult de 15-20). Fiind prins pe picior gresit ma apuc sa rup botcile. Majoritatea erau capacite, cu nimfe. Insa intr-una... gasesc o matca gata formata si moarta. Iar langa ea, inghesuita, o albina tanara (cu puf alb), parca neterminata de tot, moarta si ea. Stateau in botca lipite una de alta, parca tinandu-se de maini, in imbratisarea mortii. Mi s-a parut ciudat, dar undeva in minte, ceva imi spunea ca n-avea cum sa se intample o asemenea grozavie, probabil am gresit eu cu ceva cand am desprins botca respectiva sau oi fi vazut "in gura". Pana cand forumul asta mi-a redesteptat indoielile.
Credeti ca e posibil sa se dezvolte indivizii pana la un stadiu atat de avansat intr-o singura celula, fie ea si botca?
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde alt stupar » 05 Iul 2011, 13:48

pisoi si catei cu doua capete, vitei cu 6 picioare... anomalii genetice, simple erori ale naturii, cu probabilitatea de a se produce 1:10.000
sigur, uneori apar si la albine, sunt insa rare si pot fi tratate doar ca si curiozitati.
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde valigorj » 08 Dec 2012, 03:56

chestii din astea apar mai des decit credem noi.apar si albinele fac curatenie.de ex la femei inarcinate cind se fac ecografi in primele luni se intimpla cazuri sa fie vazuti gemeni,ulterior raminind doar un fat.
Solutia exista, trebuie doar sa o gasim!
valigorj

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR