akmm scrie: dupa inperechere urmeaza o perioada in care matca se face mica de tot, aproape cat o albina si din aceasta cauza e greu de abservat.Se misca mai iute.
balu scrie:stupul respectiv l-am mutat citiva m , am pus o cutie goala in locul lui si o matca imp in colivie, rame goale, am zis ca albinele culegatoare nu oua, am eliberat matca, dupa 5 zile oua si matca si albinele, albinele ramasa in cutia mutata, dupa ce au stat vreo 2 zile fara rame le-am unificat cu un roi cu BS.
1.La un stup puternic gasesc 2 botci capacite pe rame diferite, ca pozitie erau ca cele de roire, marginea inf a ramei, divizez in doua in aceiasi cutie. In comp fara matca apar BS , botca capacita roasa , puiet varos aparut, albina a migrat in comp cu matca, puietul ramas neacoperit bine. Botca din comp cu matca cred ca s-a atins de fundul stupului, parea cam turtita. Oare ce fel de botci erau cele 2, daca nu interveneam era muuuuuuuuuult mai bine.
2. La un roi cu matca de roire puternic, gasesc fd multe botci, matca nu , nici oua nu am vazut , initial am zis ca vrea sa roiasca desi matca oua cam de o luna. De ce sa fi pierit matca asa de repede ?
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 22 vizitatori