Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Bilant pierderi(mortalitate) la mijlocul iernii

Mesajde Dinca Catinel » 21 Dec 2014, 20:10

proapis13 scrie:
Dinca Catinel scrie:Adica? Nu va inteleg intrebarile.

Citeste cu atentie si o sa intelegi,daca nu repet ; ce rol are timolul din turta la data asta...sau asta toamna...:?:

http://
http://

Daca ei si altii mint, atunci am fost un pic fraierit. ZIc un pic pt ca oricum cumparam turta iar diferenta intre asta si cea simpla e de vreo 40 de bani parca.
Dinca Catinel

Mesajde proapis13 » 21 Dec 2014, 20:20

Intr-o zi cu soare pune mana pe carte si citeste ce se intampla in organismul albinei cand i se administreaza tratament pe baza de timol :!: ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde TDI » 21 Dec 2014, 20:20

Informatia scrisa acolo greseste prin omisiune.
Încearcă sa estimezi partile negative, nu e greu.
TDI

Mesajde Dinca Catinel » 21 Dec 2014, 20:35

Daca stiti ceva puteti spune, poate ma ajutati pe mine si pe altii. Chiar nu am timp de indicii gen Scooby Doo sau Contele de Monte Cristo :) .
Adica, asta cu, stiu ceva da nu iti spun sau cauta tu .... ori ne ajutam ori radem unul de celalalt.
Am luat de buna credinta ce am luat si la fel si altii care erau atunci in magazinul respectiv. Daca imi aratati ca le-as putea face rau albinelor atunci voi face o plangere la OPC. Va multumesc.
Dinca Catinel

Mesajde nae » 21 Dec 2014, 20:45

proapis13 scrie:Intr-o zi cu soare pune mana pe carte si citeste ce se intampla in organismul albinei cand i se administreaza tratament pe baza de timol :!: ;)

O trimitere mai facila , ca sunt ''batran'', se poate ? :D
M-ati ''ucis'' , eu timolul il folosesc pt varroa dar se rocomanda si pt dezinfectie , ce se intampla dupa ingestie ?
nae

Mesajde 7Rame » 21 Dec 2014, 20:48

De pe pagina vanzatorului:

Asigura un nivel energetic ridicat pentru albine, stimuland constructia fagurilor la albine sau depunerea oualor pentru matca.
Asigura tratamentul familiei de albine impotriva nosemozei –Nosema apis si Nosema ceranae

- reduce incidenta mortalitatii la albinele lucratoare pe perioada de iarna,
- creste procentul de eclozare a puietului
- creste productia de miere

Contine Timol intr-o concentratie astfel calculata incat sa combata Nosemoza.

Se recomanda pentru hrana albinelor in perioada de toamna, iarna, primavara. Asigura un nivel energetic ridicat permitand supravietuirea albinelor peste iarna, putand fi folosita in hraniri de completare in cazul lipsei hranei.

Cand se administreaza ca hrana de stimulare are ca rezultate cresterea cantitatii de puiet in cuib. Daca se administreaza in perioade mai calde: primavara/ toamna, stimuleaza albinele sa inceapa si constructia fagurilor de ceara avand ca rezultat un numar mult mai mare de faguri construiti decat in conditii normale fara stimulare.

Temperatura depozitare: -15 si 30 grade Celsius

Daca citim cu atentie, si aplicam un minim de cunostinte apicole, incepem sa ne intrebam astfel:
-Cum se creste productia de miere daca este administrata toamna sau iarna?!! Ca o cumpar si eu, ACUM!! :shock:
-Cum reduce incidenta mortalitatii la albinele LUCRATORE pe timp de iarna? Ca de fapt le uzeaza sau cine mai stie ce le face...Si apoi, ati vazut voi albine la cules (lucratoare) la flori de gheata? Ca eu inca nu am vazut!!! In Oltenia cel putin... :roll:
- cum creste % de eclozare a puietului? Asta de ce depinde, exclusiv de turta asta? Ia mai ganditi-va voi frumos, asa cum va recomanda si concitadinul meu, Proapis. Atentie la exprimare, % de eclozare puiet! Mai ales iarna, in decembrie, cine nu si-l doreste...
Aceste exprimari denota "ciomegie" in stiinte apicole, si, normal, ....foarte putine cunostinte de MARKETING!

Apoi, % mai ridicat de faguri claditi, mai ales toamna! Pai cum masoara producatorul, in cantitati masurabile (scuzati repetitia verbala) ac lucru, mai ales dupa 15 septembrie? Hm...e meserias, trag eu concluzia, astfel nu-mi explic. Si stiti de ce? Ca eu, de ex, nu am gasit decat arareori, cate o limba din podisor, dar numai la un stup la 15 septembrie, care din neglijenta, l-am lasat pe 5 rame, si avea la acea data albina de vreo 10 rame! Cu fff mult puiet eclozinat pana in 15, la stupii recordisti, vorbesc aici de 8-9 rame puiet la 20 august. Asta cum face, ABRA-CADABRA?.. Sau cum?. Ca eu ma tot intreb.

Si fiti atenti, au calculat-o asa de meserias, incat ma scapa si de nosemoza, PUFFFF, si gata!! Pai ce probleme sa mai am? Am rezolvat-o (iarna) cu 5,5 lei/stup!! BHA< la anul mai imi fac inca o suta de unitati, jur, ca e cvazi-simplu!

Lucrati voi, dragilor, in contra milioanelor de ani de evolutie, si adaptare, si apoi sa va intrebati, uneori, DE CE?
MIERE+EFECTIV+TRATAMENT si de 10 ori liniste! Eu asa trec iarna.

Alte comentarii?
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

Mesajde Dinca Catinel » 21 Dec 2014, 20:49

Si am uitat sa spun. M-ar interesa si pe mine ce se intampla daca ajunge in organism in cantitatea aceasta, care exista in turta, nu in general. Asa si pelinul e otrava curata in anumite cantitati dar la noi, toata familia, inculsiv baietelul de 4 ani, facem tratament cu pelin de doua ori pe an impotriva parazitilor intestinali. De doua ori pe an cate o luna, inghitim zilnic pelin doua luni pe an. Multumesc inca o data!
Dinca Catinel

Mesajde 7Rame » 21 Dec 2014, 20:55

Mie in fond, imi pare rau de albina, ca specie, nu de buzunarul unora.
Stiu, ani prosti, productii mici, etc, lipsa bani, timp, samd.
Dar eu inca nu am prins an, sa aud ca productia nu mi-a acoperit iernarea, cu 100% (ca tot vorbesc astia de procent ridicat...) miere in stupi.
Si cred ca tot albina asta e de vina, si aici, pt ca stie sa-si gestioneze corect evolutia pe parcursul unui sezon, si implicit rezervele.
Si de aici decurg toate,
Restul, sunt doar vorbe, si interpretari simp[liste, si subiective.

150 de albine moarte/familie? DE CE? Ca la mine am numarat si sub 10. AAAaa, Oltenia e de vina, tine cu apicultorii, cred! :evil:
7Rame

Mesajde Dinca Catinel » 21 Dec 2014, 20:57

7Rame scrie:150 de albine moarte/familie? DE CE? Ca la mine am numarat si sub 10. AAAaa, Oltenia e de vina, tine cu apicultorii, cred! :evil:

Pai am inteles ca unii nu au atatea de toate intr-un stup, din ce citeam. Vii si moarte adunate. Trist trist si pt. albine si pt. apicultori.
Dinca Catinel

Mesajde 7Rame » 21 Dec 2014, 21:00

Iar am limbaritza, eu ma bag cam rar de la o vreme, ati observat asta, cred...DAR, iara' ma intreb, oare, daca albina avea nevoie de anumite produse, credeti ca nu avea timp (in evolutia ei) sa le inventeze? Gen fel si fel de mancaruri, festive.
De ex asa cum si-a inventat glandele cereariere, sau proteinele din venin, sau...enzimele, sau de ce nu, propolisul, singurul produs ce a luptat milioane de ani cu microbii? Noi am inventat tetraciclina de 140 de ani...
Si tot de milioane de ani, nu a renuntat la MIERE, si la POLEN. deci, cred ca i-au fost destul de bune...PUNCT!

Si tot ea, are cel mai puternic coktail, si fara brevet de inventie, pt ca niciio alta specie , inca, nu e capabila sa o concureze: laptisorul de matca. Nici nu-i trebuie brevet, ca numeni nu stie sa-l faca!! Te face din om neom. Si cate si mai cate..

vediti, desigur, cat de mult sunt impotriva api-pix-urilor.
sunt, aveti perfecta dreptate!
7Rame

Mesajde 7Rame » 21 Dec 2014, 21:08

Dinca Catinel scrie:
7Rame scrie:150 de albine moarte/familie? DE CE? Ca la mine am numarat si sub 10. AAAaa, Oltenia e de vina, tine cu apicultorii, cred! :evil:

Pai am inteles ca unii nu au atatea de toate intr-un stup, din ce citeam. Vii si moarte adunate. Trist trist si pt. albine si pt. apicultori.

Catinel, ala nu-i stup, e un fel de lada, undeva la expozitie, pe un camp, sau dupa un gard.
STUP inseamna, acum, 7-8 intervale full de goanga, SUPER STUP, inseamna 9-10 intervale de goanga. Martoaga, sau mai bine-spus, cum o fac multi, "un roi de anul asta", sub 4 rame. Astea, Dadant.
Fai un calcul, cata albina e acolo, ca eu nu am reusit, sa calculez exact, niciodata! :D
7Rame

Mesajde 7Rame » 21 Dec 2014, 21:32

ia-uite ce mai gasesc:

Pentru combatere sunt necesare mai multe administrari. Timolul este un tratament natural deci trebuie o administrare indelungata pentru a-si face efectul. Nu avem date clare de la producator, si il recomandam mai mult pentru preventie decat vindecare.

Macar e cinstit, despre producator nu am cuvinte! Dar vrea sa vanda mai multe, i-auzi, "mai multe administrari" ..

Dar in acelasi timp scrie:

Contine Timol intr-o concentratie astfel calculata incat sa combata Nosemoza

Eu ce sa mai inteleg?
Pai ori o combate, ori o previne, ori...mai multe administrari?..DAR fara date clare de la producator! Tare, nu? :o
Ma culc, cred ca de asta, nu imi mai lucreaza creierul.
7Rame

Mesajde teinegru64 » 21 Dec 2014, 21:43

Dinca Catinel scrie: Asa si pelinul e otrava curata in anumite cantitati dar la noi, toata familia, inculsiv baietelul de 4 ani, facem tratament cu pelin de doua ori pe an impotriva parazitilor intestinali. De doua ori pe an cate o luna, inghitim zilnic pelin doua luni pe an.

Tu poti sa faci orice tratament...ce iti naste mintea.Te rog eu ...scuteste pustiul de asemenea retete.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde Dinca Catinel » 21 Dec 2014, 21:58

teinegru64 scrie:
Dinca Catinel scrie: Asa si pelinul e otrava curata in anumite cantitati dar la noi, toata familia, inculsiv baietelul de 4 ani, facem tratament cu pelin de doua ori pe an impotriva parazitilor intestinali. De doua ori pe an cate o luna, inghitim zilnic pelin doua luni pe an.

Tu poti sa faci orice tratament...ce iti naste mintea.Te rog eu ...scuteste pustiul de asemenea retete.

Tu crezi ca eu fac de capul meu, ca inventez eu tratamente? Dar sa vorbesti e gratis, nu? Ai crezut ca esti haios.
De ce vorbesti despre un domeniu in care esti un ZERO? Asta total in afara topicului si imi cer scuze celor care intra aici sa citeasca despre apicultura.

Uite prietene, primele cand dai tratament pelin pe google, nesortate.

http://www.infuziedesanatate.ro/iata-de ... t-pelinul/
http://jurnalul.ro/viata-sanatoasa/tera ... 17325.html
http://dr-catalin-luca.ro/site/remedii- ... linul.html
http://www.frunza-verde.ro/ceai-de-pelin
Dinca Catinel

Mesajde Mircea_63 » 21 Dec 2014, 22:14

Dinca Catinel scrie:
teinegru64 scrie:

Tu crezi ca eu fac de capul meu, ca inventez eu tratamente? Dar sa vorbesti e gratis, nu? Ai crezut ca esti haios.
De ce vorbesti despre un domeniu in care esti un ZERO?
Asta total in afara topicului si imi cer scuze celor care intra aici sa citeasca despre apicultura.

Va rog evitati atacul la persoana.

Catinele, teinegru nu e nici pe departe ZERO! Nu multi sunt pe forum la nivelul lui.
Despre tratamente... iti amintesc doar ca cercetarile postate de tine sunt facute pe mamifere. Albinele sunt altceva. "Alapteaza", dar cu altfel laptisor si nu au ţâţe :mrgreen: ... adica nu sunt mamifere. ;)

Aminteste-ti ca sunt substante care pe ele le omoara aproape instant, iar pentru om sunt inofensive.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Dinca Catinel » 21 Dec 2014, 22:17

Mircea_63 scrie:
Dinca Catinel scrie:
teinegru64 scrie:

De ce vorbesti despre un domeniu in care esti un ZERO?
Asta total in afara topicului si imi cer scuze celor care intra aici sa citeasca despre apicultura.

Va rog evitati atacul la persoana.

Catinele, teinegru nu e nici pe departe ZERO! Nu multi sunt pe forum la nivelul lui.
Despre tratamente... iti amintesc doar ca cercetarile postate de tine sunt facute pe mamifere. Albinele sunt altceva. "Alapteaza", dar cu altfel laptisor si nu au ţâţe :mrgreen: ... adica nu sunt mamifere. ;)

Aminteste-ti ca sunt substante care pe ele le omoara aproape instant, iar pentru om sunt inofensive.

Va rog cititi discutia. Faceam o paralela intre pelin si timol legata de cantitati. Poate fi ceva extrem de util intr-o cantitate mica si extrem de toxic intr-o cantitate mare. Nu am zis nicio secunda despre pelin la albine.
Insist sa spun ca e un mare zero in medicina. Nu am zis nimic de apicultura. Deocamdata s-a facut de ras doar in discutii medicale. Multumesc.
Dinca Catinel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR