De pe pagina vanzatorului:
Asigura un nivel energetic ridicat pentru albine, stimuland constructia fagurilor la albine sau depunerea oualor pentru matca.
Asigura tratamentul familiei de albine impotriva nosemozei –Nosema apis si Nosema ceranae
- reduce incidenta mortalitatii la albinele lucratoare pe perioada de iarna,
- creste procentul de eclozare a puietului
- creste productia de miereContine Timol intr-o concentratie astfel calculata incat sa combata Nosemoza.
Se recomanda pentru hrana albinelor in perioada de toamna, iarna, primavara. Asigura un nivel energetic ridicat permitand supravietuirea albinelor peste iarna, putand fi folosita in hraniri de completare in cazul lipsei hranei.
Cand se administreaza ca hrana de stimulare are ca rezultate cresterea cantitatii de puiet in cuib. Daca se administreaza in perioade mai calde: primavara/ toamna, stimuleaza albinele sa inceapa si constructia fagurilor de ceara avand ca rezultat un numar mult mai mare de faguri construiti decat in conditii normale fara stimulare.
Temperatura depozitare: -15 si 30 grade CelsiusDaca citim cu atentie, si aplicam un minim de cunostinte apicole, incepem sa ne intrebam astfel:
-Cum se creste productia de miere daca este administrata toamna sau iarna?!! Ca o cumpar si eu, ACUM!!
-Cum reduce incidenta mortalitatii la albinele LUCRATORE pe timp de iarna? Ca de fapt le uzeaza sau cine mai stie ce le face...Si apoi, ati vazut voi albine la cules (lucratoare) la flori de gheata? Ca eu inca nu am vazut!!! In Oltenia cel putin...
- cum creste % de eclozare a puietului? Asta de ce depinde, exclusiv de turta asta? Ia mai ganditi-va voi frumos, asa cum va recomanda si concitadinul meu, Proapis. Atentie la exprimare, % de eclozare puiet! Mai ales iarna, in decembrie, cine nu si-l doreste...
Aceste exprimari denota "ciomegie" in stiinte apicole, si, normal, ....foarte putine cunostinte de MARKETING!
Apoi, % mai ridicat de faguri claditi, mai ales toamna! Pai cum masoara producatorul, in cantitati masurabile (scuzati repetitia verbala) ac lucru, mai ales dupa 15 septembrie? Hm...e meserias, trag eu concluzia, astfel nu-mi explic. Si stiti de ce? Ca eu, de ex, nu am gasit decat arareori, cate o limba din podisor, dar numai la un stup la 15 septembrie, care din neglijenta, l-am lasat pe 5 rame, si avea la acea data albina de vreo 10 rame! Cu fff mult puiet eclozinat pana in 15, la stupii recordisti, vorbesc aici de 8-9 rame puiet la 20 august. Asta cum face, ABRA-CADABRA?.. Sau cum?. Ca eu ma tot intreb.
Si fiti atenti, au calculat-o asa de meserias, incat ma scapa si de nosemoza, PUFFFF, si gata!! Pai ce probleme sa mai am? Am rezolvat-o (iarna) cu 5,5 lei/stup!! BHA< la anul mai imi fac inca o suta de unitati, jur, ca e cvazi-simplu!
Lucrati voi, dragilor, in contra milioanelor de ani de evolutie, si adaptare, si apoi sa va intrebati, uneori, DE CE?
MIERE+EFECTIV+TRATAMENT si de 10 ori liniste! Eu asa trec iarna.
Alte comentarii?
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!