Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Iernarea albinelor

Mesajde proapis13 » 26 Noi 2013, 09:34

rihmond scrie:pe acel topic se discuta numai despre iernarea in casa,pe mine ma intereseaza sa dezvolt pe tot cuprinsul anului famili de albine in acel pod .

Reciteste pag 12 si 13 - viewtopic.php?f=4&t=810&hilit=iernarea+albinelor+in+pod&start=176#p90909 si aplica pe podul respectiv :!:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde csaa » 26 Noi 2013, 18:32

Ca sa nu aglomerez balconul si magazia m-am gandit ca pot sa tin peste iarna caturile cu rame goale peste corpurile cu cuiburi. Bineinteles intre ele folie, iar peste caturi podisorul. Ceva gresit?
csaa

Mesajde ves.lucian.zabrani » 26 Noi 2013, 18:57

si eu ma gandesc la asa ceva !!!
deocamdata stau bine cu spatiul , dar pe viitor , cine stie !!! am vazut camere pline " ochi " cu caturi , lasat loc liber doar pentru bec !!! sa nu se aprinda caturile , nu de alta !!! :lol: :lol:
m-am gandit la urmatoarea treaba : peste cuib podisorul , apoi caturile , o folie si peste capacul !!!
ce zici , domnule csaa ???
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ignatov andrei » 26 Noi 2013, 19:11

Mai fratilor, n-ati prins voi anii cand cooperativele si "silvicul" aveau stupine in padure! Daca le prindeati si vedeati... stiati!
AFARA, asa se ierneaza cel mai bine echipamentul, pe o "scena", nu ca Natalia Guberna!
ignatov andrei

Mesajde dicu.ion57 » 26 Noi 2013, 19:33

csaa scrie:Ca sa nu aglomerez balconul si magazia m-am gandit ca pot sa tin peste iarna caturile cu rame goale peste corpurile cu cuiburi. Bineinteles intre ele folie, iar peste caturi podisorul. Ceva gresit?

Domnule Csaa va spun cum iernam eu cind foloseam stupi cu caturi.Iernam intodeauna in corpul de jos chiar cind am folosit si caturile 1/1.Organizam cuibul clasic pe cite rame erau pline de albine .Spatiul care raminea gol il complectam cu saltelute de paie ,de obicei una.Am lasat si spatiul gol dar ramele mucegaiau ,si trebuia schimbate.peste ramele de la cuib puneam ceva textil ca sa obsoarba condensul.Peste textila puneam podisorul ,peste podisor puneam cartoane s-au ziare si numai dupa aceia puneam folia.Puneam dupa aceia catul plin cu rame,iar peste ramele din cat puneam un carton s-au altceva ,iarasi o folie si dupa aceia capacul.Izolatia pentru albine era excelenta,si nu mai umblam decit primavara .
Nu va recomand folia direct pe rame ,ca mentine condensul,aceasta problema este discutabila si ramine la aprecierea dv .Iernare usoara.
dicu.ion57

Mesajde csaa » 27 Noi 2013, 00:52

multumesc pentru raspunsuri. Am uitat sa spun ca am stupii cu fund anti varoua la care am tras subarul cam un sfert. Cred ca am rezolvat problema cu condensul.
csaa

Mesajde activ » 27 Noi 2013, 12:15

La Craiova a venit iarna în toate sensurile cuvântului, ... mai puţin calendaristic.
Fişiere ataşate
13855436271262.jpg
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde alexx » 27 Noi 2013, 12:30

activ scrie:La Craiova a venit iarna în toate sensurile cuvântului, ... mai puţin calendaristic.

asa si la bals ninge de 24 de ore incontinu si e frig rau...brrr
alexx

Mesajde gica.mosu » 27 Noi 2013, 12:53

Ce bine ca venit si iarna....poate se opresc cu ouatul,in unela zone au luat-o razna rau de tot...cit o tine asa :?: sa faca si matcile o pauza :idea:
P.S-pt cei care ati avut puiet,stati linistiti ca,ce nu acopera ghemul le maninca(canibalizarea puietului)si cind vine caldura o iau de la capat,solutiea-schimbare matcilor...Si inca ceva in Moldova e bineee.....acum pling oltenii si nu numai-IERNARE USOARA la toti-MOSUU!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde duma » 27 Noi 2013, 13:10

activ scrie:La Craiova a venit iarna în toate sensurile cuvântului, ... mai puţin calendaristic.

Salutare ! pana anul acesta parca mi-a placut cand se asternea un strat de zapada ..... acum de cand am albine nu imi mai place ! . A nins si la timisoara de 3 degete !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde IGNITE » 27 Noi 2013, 16:14

frumoase poze activ. eu sunt bucuros că a venit zăpada. măcar văd şi eu cu ce o să ies din iarnă. decât să stau şi să mă perpelesc gândindu-mă ce se va întâmpla când vine frigul, mai bine văd pe viu. :)
IGNITE

Mesajde Badea Alin » 27 Noi 2013, 18:58

duma scrie:

Salutare ! pana anul acesta parca mi-a placut cand se asternea un strat de zapada ..... acum de cand am albine nu imi mai place ! . A nins si la timisoara de 3 degete !

eu sunt bucuros că a venit zăpada. Mai bine acum decât în martie, aprilie. Prea a fost cald, iar acest lucru, dereglează ritmul biologic al albinei
Unde ești nea`Gică, să ne lămurești ...
Badea Alin

Mesajde duma » 27 Noi 2013, 19:07

Badea Alin scrie:
duma scrie:

eu sunt bucuros că a venit zăpada. Mai bine acum decât în martie, aprilie. Prea a fost cald, iar acest lucru, dereglează ritmul biologic al albinei

salutare !
Sa te auda Dumnezeu !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde liviutzbogos » 27 Noi 2013, 19:25

Badea Alin scrie:eu sunt bucuros că a venit zăpada. Mai bine acum decât în martie, aprilie. Prea a fost cald, iar acest lucru, dereglează ritmul biologic al albinei

Unde mai pui ca, fara zapada, poti sa-ti iei adio de la rapita...
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde IGNITE » 27 Noi 2013, 19:39

liviutzbogos scrie:
Badea Alin scrie:eu sunt bucuros că a venit zăpada. Mai bine acum decât în martie, aprilie. Prea a fost cald, iar acest lucru, dereglează ritmul biologic al albinei

Unde mai pui ca, fara zapada, poti sa-ti iei adio de la rapita...

adică? rapiţa e ca grâul? eu ştiu că se plantează şi primăvara devreme rapiţă. sau poate greşesc.
IGNITE

Mesajde liviutzbogos » 27 Noi 2013, 19:50

IGNITE scrie:adică? rapiţa e ca grâul? eu ştiu că se plantează şi primăvara devreme rapiţă. sau poate greşesc.

Ierati-ma, dar, gresiti. Rapita se seamana prima, la sfarsitul verii, august - septembrie. Iar o iarna geroasa, fara zapada, poate compromite intreaga cultura, inghetand. De asta e nevoie de zapada in iarna pentru a avea o rapita frumoasa in primavara :)
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR