Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: un raport echitabil intre investitii si profit

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 23 Feb 2013, 16:47

Investesti in cercetare si in zbor de recunoastere la alt cules dupa 2 zile de cantar pe minus daca esti inspirat si vrei profit!Daca n-ai facut-o in prealabil.
stoenescu gheorghe-gabriel

Mesajde nitadorumax@yahoo.ca » 24 Feb 2013, 09:23

peterneamt scrie:Cel ce trăieşte din apicultură fără alte surse de venit calculează fiecare ban investit şi nu de puţine ori este prea cumpătat ne putând risca bunăstarea familiei.
Ce ştiu sigur este că trebuie investit în tratamente, hrană, pastoral, etc. dar nu ştiu niciodată cât voi câştiga şi nu de puţine ori o promisiune frumoasă se termină urât.
Experienţa căpătată în aproape 30 de ani de pastorale nu este suficientă pentru a garanta succesul total şi mai pot spune că dragostea şi dăruirea faţă de albinele tale fac să nu calculezi corect efortul ( financiar sau fizic ) dar un lucru e sigur, că ele te vor răsplăti când vor avea ocazia şi trebuie să vă bucuraţi pentru că nu oamenii aleg să fie apicultori ci albinele îi aleg sau îi resping pe cei ce vor să aibă albine. ;)

Frumos spus, respect !
nitadorumax@yahoo.ca

Mesajde jenica67 » 24 Feb 2013, 19:42

Dupa mine, pofitul incepe dupa atingerea numarului de stupi propusi. La mine pana acum, investitia a crescut am de an in progresie geometrica, si am facut o dezvoltare lenta. Deoarece vreau sa ma acup de cel mult 50 de stupi, probabil in al 6-lea an, pot vorbi sa imi ramana si mie ceva. Cat, depinde cum va fi anul, bun, rau ? Oricum, pentru anii care sunt slabi, trebuie acolo un fond de salvare, pregatit din timp, ca altfel, pierzi rapid investitia. Fondul direct proportional, cu nr de stupi si la stupi multi, trebuie sa fie, al dracu de mare.
jenica67

Mesajde comi » 24 Feb 2013, 23:45

buna seara,daca ai grija de albinele tale si ele te ajuta asa ca daca nu ,,bagi,, bani in ele nici nu cred ca o sa ai profit.Se mai folosesc si urmatoarele produse pt hrana si sanatatea albinelor;
www.paynesbeefarm.co.uk/supplements/apigo/
www.paynesbeefarm.co.uk/supplements/hiv ... gi-bottle/
www.paynesbeefarm.co.uk/supplements/vit ... e-1-litre/
www.paynesbeefarm.co.uk/supplements/vit ... ge-1litre/
www.paynesbeefarm.co.uk/supplements/bee-cleansa-large/
www.paynesbeefarm.co.uk/spring-beekeeping/pollen-patty/
www.paynesbeefarm.co.uk/varroa-control/ ... d-3kg-tub/
www.paynesbeefarm.co.uk/varroa-control/apiguard-1-hive/
www.paynesbeefarm.co.uk/varroa-control/ ... tals-100g/
www.paynesbeefarm.co.uk/varroa-control/thymovar-5-hive/
Recunosc ca este destul de scump- dar paza buna trece primejdia grea-dar ca sa nu te doara capul mai tirziu si in special pt un incepator nu risti sa pierzi familii in primii ani.La profit ma gandesc peste citiva ani,asta e situatia in cazul meu.
Daca lupul ti-a mancat un dusman asta nu inseamna ca lupul este prieten cu tine
comi

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR