incredibil cat de mult poate sa "toarne". deja a inceput sa imi apara puietul racit (cam in ultimul stadiu de dezvoltare)
si nici saptamana viitoare nu se anunta a fi in regula din punct de vedere meteorologic.
7Rame scrie:Frig si ploaie, pe de o parte.
Puiet mult pe de o parte, albina veche care, inca se mai duce in lumea vesnica.
Acoperire la limita, ca de obicei, sa nu pierdem nimik.
Si ca de fiecare data, vine peste noi, vremea rea.
Si tine, si tine, o sapt, 10 zile...mai am mancare? cat puiet mi-a canibalizat? cat e racit si-l voi vedea scos la primul zbor? Cat regres am in stupina? Ce acoperire mai am? Sa deschid sau sa nu deschid capacul, oare le fac mai mult rau?.. Umezeala, frig, puiet varos deja?. Parca nu aveam asa ceva in stupina... Asta e racit sau e varos? Nu am sigur puiet alb, de unde sa fie?..
Cam astea sunt intrebarile. Si ar mai fi
Mancare si albina ciucure pe rame. Atat!
genutzu scrie:Eu nu ii inteleg pe cei din sud si din vest care dupa 3zile de ploaie cerd ca nu se poate mai rau.La mine in stupina abia ieri am reusit printre picaturi sa bag prima rama in plus fata de cele care au iernat, deci cu dezvoltarea suntem tare in urma fata de sudisti.Abia acum a fost facut schimbul de generatii.Fata de sud zilnic in neamt si suceava temperaturile au fost mai mici cu cel putin 5 si maxim chiar 15 grade. Desi e asa nu ma plang, la noi acum infloreste ciresul, visinul egata sa crape, am piercut corcodusul.Rapita din sud nu am mai vizat-o in acest an deoarece nu asi fi a ut cu cine sa plec la lupta.Nu stiu care e stadiul salcamului dar dacamai sunt 2sau poate chiar 3 saptamani pana la salcam cele 3sau4 sau 5 rame depuiet capacit de acumvor umple stupii.Speram sa vie bine tuturor!
visanc scrie:Sambata am intrat si eu sa le mai pun niste sirop si am gasit chiar la primul care l-am deschis apaaa garla pe partea din spate si chiar ramele mucegaite. Ele cum au propolizat tot sus la podisor, nu a mai fost aerisire nicaieri. oricata apa ar fi folosit pt puiet, la ce umezeala a fost in aer s-a acumulat.
Acuma, nelamurirea mea este daca acele rame se mai pot folosi odata ce au mucegait? La urma urmei sunt doar pe partea din spate mucegaite, in fata unde e si ghemul de fapt mai au puiet si acum.
Adrian Galofteanu scrie: Rapita a inflorit dar nu stiu ce sa fac, sa ii duc sa nu-i duc........
paul scrie:Adrian Galofteanu scrie: Rapita a inflorit dar nu stiu ce sa fac, sa ii duc sa nu-i duc........
Aceasta dilema o aveam si eu acum vreo 2 ani ! Mi-a lamurit-o colegul Ioan Puiu, care m-a convins ca deplasand stupii sunt mult mai mari sansele ( daca timpul va permite) sa culeg ceva sau in cel mai prost caz sa-i intaresc pentru salcam ! Asa ca ...
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 34 vizitatori