Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Condensul

Mesajde nae » 25 Ian 2014, 21:20

lucky5strike scrie:PS: daca avem sa zicem, o lada de polistiren cu fund fix, un podisor de lemn plin, paturica, capac etc: vor condensa vaporii sau vor iesi afara?

Ca e poliuretan , ca e polistiren extrudat sau nu , lemn simplu sau alte combinatii ,... , cand pe suprafata X e o diferenta > 8 * fata de mediul alaturat = condens .
Stupul fiind gaurit (urdinis /FAV) conteaza foarte putin coeficientul de transfer termic al mat folosite pt constructie .
Un cuib de 2Kg intr-un clopot ''fals'' condenseaza si pereti de naveta spatiala = CRED , nu-i o certitudine .
Unul de 300 g nu produce condens nici intr-o cutie de carton .
nae

Mesajde proapis13 » 25 Ian 2014, 21:30

Stupii din imagine pina anul acesta cind au fost scosi din uz timp de peste 40 de ani si-au facut datoria
au fund fix si se vede si folia - nu au avut niciodata condens...au avut in schimb albina suficienta :!:
Fişiere ataşate
2012-12-15 13.36.11 (Copy).jpg
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde un OM » 25 Ian 2014, 23:32

Fund fix, dar si locuri de aerisire...garla.
un OM

Mesajde proapis13 » 25 Ian 2014, 23:47

un OM scrie:Fund fix, dar si locuri de aerisire...garla.

Nu te lua dupa aparente,sunt inselatoare
Stupii de mai sus sunt cu o rama ceva mai mare si sunt din zona clujului,de la sasi sau svabi nu mai stiu
intre pall-ul de la esterior si adevarata cutie din lemn era umplut cu rumegus iar la incheieturi era dat cu smoala :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde talex » 26 Ian 2014, 11:49

imi place ca sunt numerotati :)
talex

Mesajde nae » 26 Ian 2014, 14:37

talex scrie:imi place ca sunt numerotati :)

Nene , la cum se misca P13 pe net crezi ca de tampit a pus pozele ?, sa vezi matale ca au urdinise sau nr !?
Fotbalul e pe goluri nu pe fente ; apicultura e pe miere/bani nu pe cutii frumoase .
nae

Mesajde talex » 26 Ian 2014, 14:38

m-am amuzat cand le-am vazut si numerele. nimic mai mult.
talex

Mesajde proapis13 » 26 Ian 2014, 14:45

Stupii au trebuit sa fie crotaliati conf legii...sunt stupi...au albine...au nr...
Am explicat ce si cum e cu foto iar fiecare a inteles ce si cat a putut...
Stupii sunt ai unui coleg forumist si i-a tinut deoarece sunt amintire de la bunicul sau
A vrut sa-i ,,caseze'' insa l-am rugat sa-i pastreze asa de aducere aminte
Ca o curiozitate,intre pereti are ....ziarul ...Scinteia ...sper sa recuperam ziarele...
cred ca de-aia nu au facut condens.... :lol:
proapis13

Mesajde talex » 26 Ian 2014, 14:56

cred ca am fost inteles gresit, eu am comentat doar poza, apoi a venit si explicatia. nu a fost nimic rautacios.
e ca si cum ai vedea un batranel, dar care isi poarta ceasul, ochelarii, toate accesoriile cu cochetarie.
talex

Mesajde stefanm » 28 Ian 2014, 21:44

Lucru nemtesc ,Tzeis,perete izolat cu rumegus si incheiat cu smoala,chiar e de pastrat in muzeu,nu mai vezi asa ceva acum.
Ceea ce stiu e ca nu stiu nimic.Socrate
stefanm

Mesajde libertini » 01 Feb 2014, 14:24

corect ,exteriorul insala,important ce este inauntru
libertini

Mesajde sti » 02 Feb 2014, 19:47

Aceleasi probleme cu condensul am avut si eu anul trecut. Chiar am gasit in stupi si rame mucegaite. Am avut doar ziare peste rame. se pare ca ziarele nu au absorbit umiditatea.
In iarna aceasta am adaugat peste ziare si material din saci de iuta(in) in speranta ca vor absorbi umiditatea. Sper ca la primavara sa nu mai gasesc mucegai in stupi.
sti

Mesajde liviutzbogos » 02 Feb 2014, 21:45

sti scrie:Aceleasi probleme cu condensul am avut si eu anul trecut. Chiar am gasit in stupi si rame mucegaite. Am avut doar ziare peste rame. se pare ca ziarele nu au absorbit umiditatea.
In iarna aceasta am adaugat peste ziare si material din saci de iuta(in) in speranta ca vor absorbi umiditatea. Sper ca la primavara sa nu mai gasesc mucegai in stupi.

Parerea mea, pe viitor, ziarele sa le pui peste acele materiale. Ziarele direct peste rame vor absorbi umiditatea si o vor tine acolo in stup, poate vor si mucegai...
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde sti » 04 Feb 2014, 17:15

OK! Multumesc de sfat. Sa vedem cum sau comportat in aceasta iarna.
sti

Mesajde lucky5strike » 04 Feb 2014, 17:33

Grija cu ziarele puse direct peste rame, n-au ce cauta acolo. Blocheaza circulatia normala a aerului.

Si la prima ocazie, il rod.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde valigorj » 05 Feb 2014, 04:05

in iarna trecuta iernare clopot cu folie deasupra si lateral a fost ceva condens pe care l-am rezolvat prin punerea a doua turte de apifonda de cca 400g[umezeala a fost folosita la prelucrarea apifonda].peste folie a fost pus ziar.stupi is cu poponetul gol[sita].pentru aceasta iarna am pus si estrudat de 2cm in capac[din vara] si pot spune ca sa rezolvat problema condensului[aerul dintre folie si estrudat nu se mai raceste,folia nu mai e rece,prin urmare nu mai apare condensarea vaporilor de apa pe partea inferioara a foliei].
Solutia exista, trebuie doar sa o gasim!
valigorj

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR