Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Bilant pierderi(mortalitate) la mijlocul iernii

Mesajde ves.lucian.zabrani » 28 Feb 2015, 21:18

Doar o matca marcata cu galben mi-a " picat " !!!
Am efectuat o unificare si s-a rezolvat !!!
Am ramas cu 27 !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde popik50 » 28 Feb 2015, 22:13

Din 54 am pierdut 1 si la unul a disparut matca si am unificat. Deci total 52.
Interesant este ca familia pe care am pierdut-o e aceeasi familie pe care era s-o pierd si anul trecut cand s-a depopulat fara un motiv gasit de mine. La 1 martie mai era cam o rama de albine, restul erau moarte pe fundul stupului. L-am ajutat si pana in vara s-a refacut si am luat si miere din el. Iarna asta s-a depopulat in acelasi fel, deci toata albina era moarta pe fundul stupului si dupa ultimul ger s-a terminat. Personal cred ca matca avea o problema. Alte explicatii nu am. Tratamente am facut la toti, miere de calitate avea, ramele erau pline cu provizii, albina deasemenea era cam pe 6 rame full...Asta e, selectia sa-si faca treaba.De aici inainte sigur nu vor mai fi probleme...iarna s-a dus ;)
popik50

Mesajde alexx » 28 Feb 2015, 23:03

popik50 scrie:Din 54 am pierdut 1 si la unul a disparut matca si am unificat. Deci total 52.
Interesant este ca familia pe care am pierdut-o e aceeasi familie pe care era s-o pierd si anul trecut cand s-a depopulat fara un motiv gasit de mine. La 1 martie mai era cam o rama de albine, restul erau moarte pe fundul stupului. L-am ajutat si pana in vara s-a refacut si am luat si miere din el. Iarna asta s-a depopulat in acelasi fel, deci toata albina era moarta pe fundul stupului si dupa ultimul ger s-a terminat. Personal cred ca matca avea o problema. Alte explicatii nu am. Tratamente am facut la toti, miere de calitate avea, ramele erau pline cu provizii, albina deasemenea era cam pe 6 rame full...Asta e, selectia sa-si faca treaba.De aici inainte sigur nu vor mai fi probleme...iarna s-a dus ;)

cum sa refacut?iai dat albina??
alexx

Mesajde alexx » 28 Feb 2015, 23:07

eu o matca pierduta dar am gasit la un prieten alta si a acceptato si la unul depopulare mare mai are trei rame de albina si puiet cat podul palmei cred ca o sa il las asa :D
alexx

Mesajde mellis » 28 Feb 2015, 23:54

popik50 scrie:Din 54 am pierdut 1 si la unul a disparut matca si am unificat. Deci total 52.

Am avut doi ani repetat peobleme cu o familie dintr-o lada - aceeasi lada, pana la urma am studiat si am dat vina pe lada. Este o supozitie doar dar merita verificate subtilitatile daca s-a petrecut doi ani la rand.
Spor in toate...
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde popik50 » 01 Mar 2015, 00:21

Anul trecut stupul cu pricina a primit 2 rame cu puiet capacit, una prin martie si una in aprilie si s-a pus pe picioare. In sezon matca a pontat chiar foarte bine si familia s-a dezvoltat excelent, chiar a dat si miere peste asteptari. In iarna in schimb aceleasi probleme. In privinta cutiei pot spune ca a fost noua si nefolosita pana in momentul cand am facut roiul(deci familia respectiva )acum 2 ani.
popik50

Mesajde daffid mihailov » 02 Mar 2015, 13:31

un prieten de-al meu a gasit la doi stupi albina moarta pe fundul stupului. miere avea. varoa nu a cazut la cernut. urme de soareci nu. sa fi fost deranjati. nu prea vad de ce ar fi cutia de vina. stupii erau unul langa altul.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde akmm » 02 Mar 2015, 13:51

Ce a cazut pana a cum e nimic.Vedem pana in 20 martie.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde adriantoma » 02 Mar 2015, 22:36

buna seara sunt si eu iubitor de albine am avut 31 de familii dar am pierdut 7 stupi cu mancare pe rame full tratament efectuat,roiuri facute cred ca nu am avut destula albina acoperitoare si nu sau deplasat de pe rama cu puiet ,dar cred ca greseala a fost ca nu le/am pus turte si nu au putut migra pe rama cu mancare in rest celelalte se dezvolta ok probleme mai am cu condensul,dar astept caldura sa pot schimba modelul de stupi /.acum 2 ani le/am ernat in remorca acoperita excellent au iernat ,dar nu au avet eficienta la cules putina albine culegatoare deci iernare usoara,si primavera calda
adriantoma

Mesajde adriantoma » 02 Mar 2015, 22:41

poate un stupar mai experimentat poate sa ma lamureasca si pe mine de pierderea cauzata mentionez ca le/am iernat pe 4 rame plina cu albina matca tanara fecundata ...
adriantoma

Mesajde nae » 02 Mar 2015, 23:18

adriantoma scrie:poate un stupar mai experimentat poate sa ma lamureasca si pe mine de pierderea cauzata mentionez ca le/am iernat pe 4 rame plina cu albina matca tanara fecundata ...

NU .
Ai scris ca miere au FULL , tratamente ''garantat'' , rame PLINE cu albina ...
CCD-ul .
nae

Mesajde Florin Dobre » 02 Mar 2015, 23:38

La momentul asta am unul minus(accident) si 2 depopulati la 2 rame dar ambitiosi. :D
adriantoma, nu le-am pus turte deloc iarna asta si culmea e ca sunt in regula. Singura turta data este proteica pusa acum 3 zile.
Cum ar zice alt stupar...exista viata si fara turte. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde alexx » 03 Mar 2015, 00:01

Florin Dobre scrie:La momentul asta am unul minus(accident) si 2 depopulati la 2 rame dar ambitiosi. :D
adriantoma, nu le-am pus turte deloc iarna asta si culmea e ca sunt in regula. Singura turta data este proteica pusa acum 3 zile.
Cum ar zice alt stupar...exista viata si fara turte. :)

salut nea florine...cat puiet au cei doi pe 2 rame am si eu unul si are doar cat podul palmei pe o rama de o parte si de alta :D dar baga polen cel mai mult dintre toti :roll:
alexx

Mesajde Florin Dobre » 03 Mar 2015, 00:06

Salut Alex!
Unul are puiet pe ambele rame cate o palma serioasa.
Celalalt are puiet doar pe o rama dar e mai saracut in albina...mergea lasat pe o rama.
Daca trec spre aprilie o sa-i fortific cu cate o rama cu puiet si albina. Asta daca nu apare vreun caz de unificare(vreo regina cazuta).
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde alexx » 03 Mar 2015, 00:45

Florin Dobre scrie:Salut Alex!
Unul are puiet pe ambele rame cate o palma serioasa.
Celalalt are puiet doar pe o rama dar e mai saracut in albina...mergea lasat pe o rama.
Daca trec spre aprilie o sa-i fortific cu cate o rama cu puiet si albina. Asta daca nu apare vreun caz de unificare(vreo regina cazuta).

Pe cate rame au intrat in iarna??Polen aduc??...al meu a intrat pe 5 si sincer aduce polen mai mult caa stupii puternici 7-8 rame
alexx

Mesajde Florin Dobre » 03 Mar 2015, 01:11

Au intrat pe 4 rame. Polen aduc toti.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR