Am efectuat o unificare si s-a rezolvat !!!
Am ramas cu 27 !!!
popik50 scrie:Din 54 am pierdut 1 si la unul a disparut matca si am unificat. Deci total 52.
Interesant este ca familia pe care am pierdut-o e aceeasi familie pe care era s-o pierd si anul trecut cand s-a depopulat fara un motiv gasit de mine. La 1 martie mai era cam o rama de albine, restul erau moarte pe fundul stupului. L-am ajutat si pana in vara s-a refacut si am luat si miere din el. Iarna asta s-a depopulat in acelasi fel, deci toata albina era moarta pe fundul stupului si dupa ultimul ger s-a terminat. Personal cred ca matca avea o problema. Alte explicatii nu am. Tratamente am facut la toti, miere de calitate avea, ramele erau pline cu provizii, albina deasemenea era cam pe 6 rame full...Asta e, selectia sa-si faca treaba.De aici inainte sigur nu vor mai fi probleme...iarna s-a dus
popik50 scrie:Din 54 am pierdut 1 si la unul a disparut matca si am unificat. Deci total 52.
Interesant este ca familia pe care am pierdut-o e aceeasi familie pe care era s-o pierd si anul trecut cand s-a depopulat fara un motiv gasit de mine. La 1 martie mai era cam o rama de albine, restul erau moarte pe fundul stupului. L-am ajutat si pana in vara s-a refacut si am luat si miere din el. Iarna asta s-a depopulat in acelasi fel, deci toata albina era moarta pe fundul stupului si dupa ultimul ger s-a terminat. Personal cred ca matca avea o problema. Alte explicatii nu am. Tratamente am facut la toti, miere de calitate avea, ramele erau pline cu provizii, albina deasemenea era cam pe 6 rame full...Asta e, selectia sa-si faca treaba.De aici inainte sigur nu vor mai fi probleme...iarna s-a dus
adriantoma scrie:poate un stupar mai experimentat poate sa ma lamureasca si pe mine de pierderea cauzata mentionez ca le/am iernat pe 4 rame plina cu albina matca tanara fecundata ...
Florin Dobre scrie:La momentul asta am unul minus(accident) si 2 depopulati la 2 rame dar ambitiosi.![]()
adriantoma, nu le-am pus turte deloc iarna asta si culmea e ca sunt in regula. Singura turta data este proteica pusa acum 3 zile.
Cum ar zice alt stupar...exista viata si fara turte.
Florin Dobre scrie:Salut Alex!
Unul are puiet pe ambele rame cate o palma serioasa.
Celalalt are puiet doar pe o rama dar e mai saracut in albina...mergea lasat pe o rama.
Daca trec spre aprilie o sa-i fortific cu cate o rama cu puiet si albina. Asta daca nu apare vreun caz de unificare(vreo regina cazuta).
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 41 vizitatori