Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Iernarea albinelor - OFF TOPIC

Mesajde proapis13 » 27 Noi 2011, 22:13

pin scrie:Va multumesc pentru rabdarea de a citi acest mesaj.

in primul rand o regula de bun simt impamantenita pe acest forum este de a ura bun venit
celor ce intra prima data pe forum cu o intrebare si de al indruma catre raspunsul cautat
- tu unul ai incalcat aceasta regula

Dca tot ai scris asta;,, (desi cred ca am citit mai multe carti de apicultura decat multi care posteaza pe forum) ''
'de ce nu ai raspuns tu intrebarii colegului
- asta inseamna figuratie :oops:

,,Daca vrei sa-l ajuti "fa-o" ca tot ai pierdut timpul sa postezi.'' - scrii tu.
- cu ce l-ai ajutat la faza asta pe noul venit??
Daca nu primesc un raspuns oricum mai caut pe forum si in cele din urma gasesc raspunsul oricum doar ca-mi ia cateva ore in plus si am "sansa" sa mai vad cine se impunge cu cine dintre "grei" si sa ma distrez putin in ceea ce priveste "gramatica" unor "colegi de forum".
- daca tot ai citit si rascitit cum te lauzi mai sus la ce mai pierzi timpul cu gramaticalele,,greilor'' :oops:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Re: Iernarea albinelor

Mesajde MyBees » 27 Noi 2011, 22:38

claudiu13popa scrie:A fost prima intrebare. Pe viitor voi scrie ceva mai cu cap. Multumesc pentru raspuns.

@Claudiu, intrebarea ta nu are nimic. Nu la tine este problema...

Eu personal te sfatuiesc sa scoti orice rama pe care mai sunt urme de miere. Iti spun asta pentru ca si eu le-am lasat si le-am scos saptamana, trecuta dupa ce am gasit multa albina moarta de frig, pe ramele de dupa diafragma care nu au apucat sa fie golite de miere. Cand iti scriu acestea nu ma erijez in vreun "greu"... Sunt un vai mama mea de incepator. Dar... ca sa o patesc, mi-a trebuit, iata, doar o toamna tarzie, nu 10-15 toamne...

@Pin: Eu am inteles perfect ce spui si sunt, in mare parte, de acord cu tine. Faci doar o mica greseala. Atentie la punctul 3 la Nea Gica. 90% din spamul sau rautatile de pe acest forum sunt produse de doar 2-3 persoane... Asta nu o rezolvi decat cand vei invata sa ignori acest "stil"... Eu aproape am reusit :)
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde pin » 28 Noi 2011, 15:58

gica scrie:pin,cu scuzele de rigoare te rog sa ma crezi ce cele scrise de tine ma duce cu gandul la vreo 3 situatii.
1. Daca eu am scris un lucru de vreo cativa ani de vreo 30 de ori si s-au plictisit toti care crezi ca e raspunsul?
2. Daca cele scrise benevol pe mine m-au costat cateva ore din viata asta scurta ce drept ai tu sa-mi ceri sa mai scriu si a 31-a oara.O ora de-a ta e scumpa pentru tine,nu?O ORA DIN VIATA MEA E ZERO PENTRU TINE.
3.Si totusi mai este si varianta - ce-i mai mult la cotofana,pene albe sau pene negre.In general te scot in decor cei care nu au scris decat contre.Si aici ai dreptate.
Sa te vad acum.Esti convins ca atunci cand pui o intrebare chiar ai nevoie de raspuns?

Sper sa nu intelegeti mesajul meu ca un atac asupra cuiva. Am vrut doar sa scot in evidenta care este senzatia pentru un nou venit pe forum. Daca am perceput-o eu gresit sa fie pacatul meu. Poate ca e gresita perceptia mea si atunci sunt necesare scuze.

@nea gica:
1. ma astept ca raspunsul sa fie acelasi sau sa nu fie deloc;
2. nu am niciun drept si nici nu v-am cerut sa raspundeti;
3. nu am inteles prea bine cum e cu gardilopul :)

In general sunt mai greu de convins dar un raspuns capat cu siguranta fie ca e dat de cineva, gasit de mine pe undeva sau presupus. Asa functioneaza logica umana. Are nevoie de niste raspunsuri presupuse logice pentru niste actiuni care de cele mai multe ori sunt sentimentale.

@proapis13:
Ce sfat as putea sa-i dau eu cu un stup in care am albine din iunie? Ar avea vreo relevanta? Experientele le fac pe banii mei nu pe ai altora cu atat mai mult ca nu-i cunosc si nu stiu ce efecte ar putea avea asupra (bugetului) lor.
pin

Mesajde gica » 28 Noi 2011, 16:23

pin scrie:Sper sa nu intelegeti mesajul meu ca un atac asupra cuiva.
@nea gica:...........
3. nu am inteles prea bine cum e cu gardilopul :)
.

Pin,am inteles ca e vorba de o mica nemultumire.In acest sens am raspuns.
Iar cu gardilopul e grele de tot.Acolo isi tine fiecare din noi secretele.Si sa stii ca le scoate greu de acolo.
In general ai nevoie de cate ceva din gardilop cand treci de suta de stupi.
gica

Mesajde popik50 » 28 Noi 2011, 19:54

Azi am avut un zbor de curatire la albine minunat. Afara 13 grade ...parca era martie :D vise frumoase
Oricum ziua asta a fost bine venita pentru albine.
As vrea sa intreb de ce sunt acum mai agresive? :roll:
popik50

Mesajde cipry74 » 28 Noi 2011, 20:33

de ce ti s-au parut ca sunt agresive??
cipry74

Mesajde popik50 » 28 Noi 2011, 20:40

cipry74 scrie:de ce ti s-au parut ca sunt agresive??

Pai eram pe langa stupi si nu puteam sa stau fara masca pentru ca era bai. Foarte multe ma atacau :)
popik50

Mesajde un OM » 28 Noi 2011, 20:47

Si caii cand sunt scosi din "cosar" dupa o perioada mai mare de repaus...fac figuri. Sunt nemuncite.
un OM

Mesajde nae » 28 Noi 2011, 21:39

Si la mine au zburat bine si agresive !? (am umblat in 2 fam.) Acasa am citit (Dupa) intr-o revista ACA : sa nu umblam in stupi in ziua zborului de curatire !(m-au rupt!)
nae

Mesajde dorindafi » 28 Noi 2011, 22:30

:mrgreen: adica vrei sa spui ca tzi-au tabacit pielea :lol:
dorindafi

Mesajde proapis13 » 28 Noi 2011, 22:57

Albinele in perioada asta fac zbor doar din 3 motive ;)
nu ies sa faca doar victime...colaterale :lol:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde ciptheman » 28 Noi 2011, 23:47

si la mine au zburat dar au fost cuminti foc cu ocazia asta am scos si cava rame care era afara din cuib,lucrat fara masca si nici o intepatura,iernare usoara va doresc
ciptheman

Mesajde janese » 29 Noi 2011, 08:54

vad ca ieri albinele au iesit la zbor in mai multe zone ale tarii si suntem entuziasmati.
ma gandeam.....
SA NE BUCURAM???? SA NE PARA RAU??? ESTE O OCAZIE DE A SE MAI PIERDE DIN ALBINE???? TREBUIA UN ZBOR ACUM (29 NOV)DUPA CE ALBINELE FORMASERA GHEMUL ??? AVEAU CE DEFECA?? ESTE O UZURA IN PLUS??? intrebari dpdv al familiei de albine...nu al stuparului!
janese

Mesajde BUNKA » 29 Noi 2011, 09:18

Si la mine au zburat sambata..dumineca nu stiu ce s-a intamplat ca nu am fost acolo, oricum si sambata au fost doar asa cateva care au iesit.
Am vazut ca a fost destul de cald incat albinele nu au ramas tepene pe afara, au intrat toate inapoi in stupi, eu zic ca a fost ok.
BUNKA

Mesajde sdanut » 30 Noi 2011, 10:47

intreb si eu ca un incepator ce sunt : daca tot e asa de cald afara zilele astea ma gandeam sa ma duc pana la tara sa ma uit putintel prin ei? ce ama sfatuiti? sa ii deschid sau nu?
sdanut

Mesajde gh.pana » 30 Noi 2011, 12:46

Danute, tata ! Dece sa le deranjezi ? Ai uitat vreo operatiune in procesul de pregatire pentru iarna ?
Daca nu , stapaneste-ti curiozitatea , le strici confortul tocmai in prag de iarna.
Ca sa te linistesti bea o cafea sau fa o.... "fiarta" timpul este prielnic,mai degraba, pentru asa ceva.
Sa auzim numai de bine !
gh.pana

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR