Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Condensul

Mesajde CORNEL V. » 14 Noi 2014, 16:02

alt stupar scrie:cateva mentiuni:
-sita metalica in podisor = magnet de apa = condens indiferent ca e horn sau clopot, indiferent cu ce este opturata superior;
-lazile clasice, tip ACA aveau podisoarele prevazute cu o fanta de 3 cm. Noi, in emaniciparea noastra, am zis ca merge si fara. Merge, dar cu mucegaiul la pachet;
-celor care au ales varianta folie superioara cu un colt indoit pentru evacuarea uniditatii... le sugerez sa aiba mare grija in ce parte a stupului vor lasa acel colt. Un ghem de iernare expus direct curentilor de aer = probleme !

Adi,zi-mi pe ce data sa pun o poza cu iernarea mea in care nu am gram de condens si o pun ca si proba la ce am zis eu
CORNEL V.

Mesajde proapis13 » 14 Noi 2014, 16:06

CORNEL V. scrie:Adi,zi-mi pe ce data sa pun o poza cu iernarea mea in care nu am gram de condens si o pun ca si proba la ce am zis eu

Cand ai timp si sunt minus 10 grade afara ;) :lol: ...dupa primul zbor de curatenie pot aparea ceva surprize....
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde dorindafi » 14 Noi 2014, 19:40

asha am iernat anul trecut shi nu au fost probleme
Fişiere ataşate
008 %28816 x 612%29.jpg
008 %28816 x 612%29.jpg (26.14 KiB) Vizualizat de 11529 ori
dorindafi

Mesajde joohny » 14 Noi 2014, 19:47

dorindafi scrie:asha am iernat anul trecut shi nu au fost probleme

Va salut.Si fundul e plin sau cu sita?sanatate.
joohny

Mesajde dorindafi » 14 Noi 2014, 20:03

asha arata
Fişiere ataşate
100_1950 %28Small%29.JPG
100_1950 %28Small%29.JPG (13.05 KiB) Vizualizat de 11515 ori
dorindafi

Mesajde popageorgian » 14 Noi 2014, 20:05

dorindafi scrie:asha arata

ce faci bre ? parada cu lazi noi?
http://popageorgian86.sunphoto.ro/

Un om cinstit este cea mai nobila lucrare a Lui Dumnezeu
popageorgian

Mesajde MIHAEE'E » 17 Noi 2014, 20:53

:mrgreen:
miculstupar scrie:Domn Gica matale stai pe burta cind te uiti la geam de nu vezi si condensul de sus
la mine este condens si in partea de jos si in partea de sus
acolo unde este conditie (cald interior+rece exterior)
exista condens si la termopan daca inista lumea
fierbeti o oala cu apa la bucatarie cind este foarte fig afara si trageti concluzia si cu termopan si o sa vedeti condens si in partea de sus

PS: pi la noi picisa vapori de apa stau in partea de sus a unei incaperi la matale merg spre americani

MIHAEE'E

Mesajde proapis13 » 17 Noi 2014, 21:08

MIHAEE'E scrie::mrgreen:
miculstupar scrie:Domn Gica matale stai pe burta cind te uiti la geam de nu vezi si condensul de sus
fierbeti o oala cu apa la bucatarie cind este foarte fig afara si trageti concluzia si cu termopan si o sa vedeti condens si in partea de sus

PS: pi la noi picisa vapori de apa stau in partea de sus a unei incaperi la matale merg spre americani

Meitza,lasa dintii beliti si scrie daca ai ceva de scris,daca nu pune mana si citeste ; NU mai cita daca esti pe langa subiect :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde MIHAEE'E » 17 Noi 2014, 22:30

proapis13 scrie:
MIHAEE'E scrie::mrgreen:

Meitza,lasa dintii beliti si scrie daca ai ceva de scris,daca nu pune mana si citeste ; NU mai cita daca esti pe langa subiect :lol:

Salut proapis !scuze daca am deranjat cu ceva. eu in urma cu o ora m-am inregistrat si nu stiu cum functioneaza :?: chestiile astea cu forumul ! vrusai sa verific daca ma inregistrai si apasai si eu aiurea !
MIHAEE'E

Mesajde proapis13 » 17 Noi 2014, 22:32

MIHAEE'E scrie:Salut proapis !scuze daca am deranjat cu ceva. eu in urma cu o ora m-am inregistrat si nu stiu cum functioneaza :?: chestiile astea cu forumul ! vrusai sa verific daca ma inregistrai si apasai si eu aiurea !

Oltene,citeste regulamentul de functionare si o sa-ti fie mai usor...
Daca tot vrei sa exersezi,incearca sa-ti faci o pagina personala,noi iti uram Bun venit :!:
proapis13

Mesajde popageorgian » 17 Noi 2014, 22:56

proapis13 scrie:
MIHAEE'E scrie:Salut proapis !scuze daca am deranjat cu ceva. eu in urma cu o ora m-am inregistrat si nu stiu cum functioneaza :?: chestiile astea cu forumul ! vrusai sa verific daca ma inregistrai si apasai si eu aiurea !

Daca tot vrei sa exersezi,incearca sa-ti faci o pagina personala,noi iti uram Bun venit :!:

oltean dupa scris dar.... o localitate la avatar ar fi binevenita !

popageorgian

Mesajde MIHAEE'E » 17 Noi 2014, 23:07

popageorgian scrie:
proapis13 scrie:

salut georgian ! noi ne cunoastem . am trecut pe la tine cu d Eugen in urma cu 1 luna :?: adevarul e ca sunt oltean ! Carlogani Olt
MIHAEE'E

Mesajde popageorgian » 17 Noi 2014, 23:36

MIHAEE'E scrie:
popageorgian scrie:
proapis13 scrie:

salut georgian ! noi ne cunoastem . am trecut pe la tine cu d Eugen in urma cu 1 luna :?: adevarul e ca sunt oltean ! Carlogani Olt

aha domnule profesor :lol: ! oltean dambovitean

popageorgian

Mesajde Florin Dobre » 20 Noi 2014, 12:46

MIHAEE'E scrie:...adevarul e ca sunt oltean ! Carlogani Olt

Nu-i bai! Nimeni nu-i perfect. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde mirel » 20 Noi 2014, 13:24

Florin Dobre scrie:Nu-i bai! Nimeni nu-i perfect. :lol:

Prin "pelerinajele" mele pe meleaguri straine am intalnit romani din toate colturile tarii .... la cei din Satu Mare am auzit o replica/continuare la cantecul oltenului :
olteanu : -" M a facut mama oltean,maaa..!!
satmareanu: -"Da' ce p... muma'ti vreai?!.. sa te faca presedinte ?"
M a amuzat teribil :))
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica).
0761194759
mirel

Mesajde talex » 28 Noi 2014, 02:26

Am si eu cateva experiente cu condensul si cu iernarea. prima iernare 2012, a fost grea. am stupii veticali 1/1 cu cat 1/1, fund plin, insa aveam podisorul din scandurele. a iesit un condens foarte mare, scandurelele s-au umflat, si n-a existat loc pt aerisire si nici nu puteam salta vreuna pt ca nu se mai inchidea capacul. al doilea an mi-am facut altfel de stupi, cu podisor de sita si am pus peste podisor un carton mai gros, taiat aproape exact pe toata suprafata, o paturica (le-am facut la croitorie) si o perna de papura care se asaza perfect in rama podisorului. Aersirea la capac a ramas deschia pe tot parcursul iernii si n-am mai facut condens in stup. asa ca si anul asta am mers pe aceeasi reteta. Am cusut de-a perne de papura de mi-au iesit ochii (de fapt am facut bataturi le degete). cred ca am facut vreo 170 de perne. La stupii puternici, stransi pe 7-8 rame, in interior am pus o singura perna de papura, la cei mai slabi 4-5 rame am pus doua, una in stanga, alta in dreapta. ma intreb totusi daca n-ar trebui sa impachetez cuibul mai bine, am vazut la unii apiculori ca pun paturi sau haine peste cuib si le coboara in stup, iszoleaza cuibul foarte bine, eu am una sau doua perne de papura, dar ramane un pic de spatiu si deasupa si lateral, cred ca se pierde caldura in restul stupului care e gol. mai vedem. sunt la a 3 iernare. sper sa iasa bine
talex

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR