Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Bilant pierderi(mortalitate) la mijlocul iernii

Mesajde Hunbee » 05 Ian 2017, 21:19

Topy. In tara in care dezinfectantii din spitale sunt apa chioara, nu ar fi o surpriza sa nu fie in stare dsv-ul sa faca investigatii simple. Zic simple pt ca daca as avea un microscop si eu as putea identifica sporii de nosema. Mare filozofie nu e.
La intoxicatii deja se foloseste spectrometru( sau cum ii zice) si acolo deja e mai complexa treaba.
Pe de alta parte dsv e specializat pe analizat carne, lapte, in general alimente si se scarpina la cap cand le duci albine.
Daca asociatiile ar cumpara un microscop unde poti s vezi macar nosema deja ar fi un pas inainte. Dar ma rog... daca....daca si iar daca.
Hunbee

Mesajde Nicolaie Astaifoaiei » 05 Ian 2017, 21:45

Arhivistu scrie:
Nicolaie Astaifoaiei scrie:Ce spuneti ? Ieste oameni care au stupi morti deacuma ? ieu nu cred asta .
Spuneti asta decat sa va radeti de dansiii .

La multi ani nicu.cum stai cu iernarea?au puiet ori inca nu?

La MUlti Ani si dumetale !
Nu cred ca au puieti ca am ascultat cu furtun si nu se aud nimic. Ieu cred ca dansele inca dorm .
Nasol ca vine iarna
Nicolaie Astaifoaiei

Mesajde Arhivistu » 05 Ian 2017, 22:06

Io cred ca tu le.ai ascultat noaptea si de aia dormeu.. :?
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde MIHAEE'E » 05 Ian 2017, 23:16

salut !
in legătură cu ce am postat anterior nu- mi fac probleme ! daca am pierdut cele 2 fam e numai vina mea ! nu aveau gram de mâncare ! încă mai avea o rama cu 1 dm de pastura , da nici un gram de miere . cel mai probabil furtisag linistit :?: sau neatenție la rezervele de hrana ! cei doi pe care i-am salvat prin unificare merg super bine !
MIHAEE'E

Mesajde kovacslg » 06 Ian 2017, 14:08

Vin 3 zile frumoase.
In Cluj se prevad nopti cu -17, si maxime de -15.

Am vazut pareri ca sita va cerne... din zone unde au avut zbor de curatire in ultimile saptamani...
Daca ai lunar zbor, iarna trece mai usor...
kovacslg

Mesajde Hunbee » 06 Ian 2017, 18:53

Ce e nasol in treaba asta, pe langa pierderea de colonii, este ca trebuie sa trimiti probe in franta ca sa vada daca ai varoza.
Nu sunt laboratoare prin tara, sau la institutul ala din bucuresti?
Bine ca nu trebuie trimise in canada.
Ma intreb astia care au de analizat alimente, carne, etc tot in franta trimit?
Ne-am sucit rau de tot in apicultura asta. Rau de tot. Dezorganizare totala. La toate nivelele.
Hunbee

Mesajde filip » 06 Ian 2017, 19:05

Hunbee scrie:Ce e nasol in treaba asta, pe langa pierderea de colonii, este ca trebuie sa trimiti probe in franta ca sa vada daca ai varoza.
Ne-am sucit rau de tot in apicultura asta. Rau de tot. Dezorganizare totala. La toate nivelele.

Da ,banii alocati sectorului apicol merg spre cei care numara stupii .Si au tot numarat ,astfel ca au ajuns la 3 milioane de tablite de identificare.
Cu banii respectivi se putea face un laborator modern.
filip

Mesajde proapis13 » 06 Ian 2017, 19:44

filip scrie:Da ,banii alocati sectorului apicol merg spre cei care numara stupii .Si au tot numarat ,astfel ca au ajuns la 3 milioane de tablite de identificare.

Mai taie ... :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde filip » 06 Ian 2017, 19:56

proapis13 scrie:
filip scrie:Da ,banii alocati sectorului apicol merg spre cei care numara stupii .Si au tot numarat ,astfel ca au ajuns la 3 milioane de tablite de identificare.

Mai taie ... :lol:

http://www.madr.ro/programul-national-apicol.html

””Până la data de 31.12.2015, în urma aplicării acestui sistem de identificare, în baza de date a ANZ s-au înregistrat 227 forme asociative care au solicitat numere pentru identificarea a 3.102.283 familii de albine.”” :D :D :D
filip

Mesajde Nicolaie Astaifoaiei » 07 Ian 2017, 00:46

Nu ie mijlocul iernii . Decat cea inceput napasta .
Paleste crancen in albine .
Nasol ca vine iarna
Nicolaie Astaifoaiei

Mesajde tinumaftei » 07 Ian 2017, 01:00

filip scrie:
Hunbee scrie:Ce e nasol in treaba asta, pe langa pierderea de colonii, este ca trebuie sa trimiti probe in franta ca sa vada daca ai varoza.

Da ,banii alocati sectorului apicol merg spre cei care numara stupii .Si au tot numarat ,astfel ca au ajuns la 3 milioane de tablite de identificare.

Laboratoarele nu trebuie făcute cu banii apicultorilor. Asistența sanitar-veterinara o asigura statul prin lege. Așa cum statul a putut să externalizeze serviciile veterinare către privați și plătesc astfel 750 de lei medicului veterinar pentru 4 stampile trimestriale, să facă bine statul și să își construiască singur sau împreună cu concesionarii aceste laboratoare.
Eu plătesc aceste servicii veterinare, de ce să se ducă alți bani la ANSVSA?
tinumaftei

Mesajde vulpea » 07 Ian 2017, 13:40

esti 'foarte rau' tm.pai noi dece nu ripostam si in afara forumului,ce aia sunt inscaunati ca faraonii ??? au si ei 'bibinele' ca si noi astialalti.muritorii,adica.
vulpea

Mesajde csaa » 09 Ian 2017, 19:52

Am verificat (ascultat) astazi familiile de albine. 19 sunt OK, dar una....am povestit ceva despre ea pe un alt topic, e aproape terminata. Mai are o mana de albine care au un aspect....parca sunt oparite. Nu am vazut pete de diaree pe stup dar am vazut una care defeca (aspect diareic) intr-o celula.
Familia e moarta, intrebarea mea e ce fac cu ramele? Le dau foc? Pot topi ceara? Stupul il pot refolosi dupa ce il dezinfectez?
csaa

Mesajde ian.richy » 09 Ian 2017, 20:42

sunt ian.richy, am o stupina de 15 ani si m am confruntat des cu asemenea situatii neplacute.pe ce miere iernezi albinele?.albinele tale din stupul respectiv au murit probabil de nosema .
ian.richy

Mesajde csaa » 09 Ian 2017, 20:59

Poliflora, plus sirop de zahar invertit, plus hidrolizat de porumb.
csaa

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR