Adevarul e ca aici la noi in nord au o adaptare mai speciala la iernare!
As face un experiment sa aduc din sud cateva regine aici in nord dar mii teama ca-i totul in zadar!
Ba chiar ai mei stau afara si totul e aproape ok!
janese scrie:deasupra urdinisurilor se vede peretele gros de 5cm din poliester
la iernare trage cutiile 20 cm in interior,completeaza cu polistiren fata acolo unde se vede cutia,inchide toate familiile si le tine inchise in liniste totala pana infloreste alunul
altitudine 500-600m
sirjohnred scrie:In fond, Gradina DOMNULUI e mare.Tocmai de aceea unii ierneaza albinele in casa, altii in pod si probabil unii in pivnita.Mai un zaibar,mai o tuica si iarna trece.Zaibaru sec,fara apa ca ingheata instalatia.Respectati natura si adaptati-va(voi) ei.
sirjohnred scrie:In fond, Gradina DOMNULUI e mare.Tocmai de aceea unii ierneaza albinele in casa, altii in pod si probabil unii in pivnita.Mai un zaibar,mai o tuica si iarna trece.Zaibaru sec,fara apa ca ingheata instalatia.Respectati natura si adaptati-va(voi) ei.
sirjohnred scrie:Multumesc pentru recomandare(aia cu politica).As avea totusi cateva intrebari : se mai deplaseaza stupii la 1 decembrie?Ce fac albinele care se desprind din ghem, in timpul transportului spre hala? Sau are hala incalzita? Astept un raspuns sincer si la obiect.
vladutz scrie:Cati prieteni am apicultori si cu ce apicultori am vorbit nu am auzit sa ierneze stupii in casaam un preten cu vreo 30 de stupi la intorsura buzaului unde iarna ii ger acolo -25 grade si doar ii protejeaza de vanturi in rest nu le face nimic..el ar trebui atunci sa ii tina langa soba si sa le dea si cojoace la zborurile de curatire
revenitiva oameni buni ca albinele alea rezista pe mancare calitativa si la temperaturi care nu rezista omul
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 22 vizitatori