Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: ierneaza cineva stupii in casa?

Mesajde calin bondaru » 25 Ian 2013, 09:41

Adevarul e ca aici la noi in nord au o adaptare mai speciala la iernare!
As face un experiment sa aduc din sud cateva regine aici in nord dar mii teama ca-i totul in zadar!
Ba chiar ai mei stau afara si totul e aproape ok!
calin bondaru

Mesajde gica.mosu » 25 Ian 2013, 16:49

CALINE,merita incercat dar sa fie matcile fecundate....Dar daca prinzi un an ca in 2012(pe invers :D )
cu 13-17 gr in ian si dec,cu 2-5 gr in apr,cu 20- 30 gr in oct-nov plus ploi in mai si apoi seceta,si nu ai
un an cit de cit bun ca sa poti face diferenta (intre ce ai si ce aduci).....totusi merita incercat-Bafta :oops:

P.S- se verifica totodata si rezistenta la iernare si altele....
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde ionel07196555 » 14 Oct 2013, 23:20

janese scrie:deasupra urdinisurilor se vede peretele gros de 5cm din poliester
la iernare trage cutiile 20 cm in interior,completeaza cu polistiren fata acolo unde se vede cutia,inchide toate familiile si le tine inchise in liniste totala pana infloreste alunul
altitudine 500-600m

mai stiti ceva de acest adapost
cum a iesit primavara ca dupa cum arata furtunele de alimentare [hranire ] cred ca era prima iarna cand folosea asa ceva
am si eu in constructie 7 m de asa adapost
eu am avut din uitare un stup in garaj cam 2 luni era foarte slab si sa dezvoltat
foarte bine primavara .
ionel07196555

Mesajde sirjohnred » 04 Dec 2013, 18:06

Referitor,exact la intrebarea topicului, as putea spune ca se pot ierna stupii in casa,dar nu oriunde in casa si cu atat mai putin in dormitor.Cel mai bine ierneaza in lidving,sufragerie sau" odaia de la drum" fiind mai aproape de toaleta. Dar eu zic sa le lasati afara, ca de mii de ani cred ca s-au aclimatizat cu temperatura de pe meleagurile noastre mioritice.Parerea mea!!!Voi ce ziceti,o fi bine ,o fi rau, afara in natura???
sirjohnred

Mesajde vladutz » 04 Dec 2013, 19:24

Iernarea albinelor in casa??..m-ar omora nevasta cu tot cu ele :lol: nici nu am auzit asa ceva :lol: ...vorba ta in living ierneaza cel mai bine! :lol:
vladutz

Mesajde sirjohnred » 04 Dec 2013, 20:31

In fond, Gradina DOMNULUI e mare.Tocmai de aceea unii ierneaza albinele in casa, altii in pod si probabil unii in pivnita.Mai un zaibar,mai o tuica si iarna trece.Zaibaru sec,fara apa ca ingheata instalatia.Respectati natura si adaptati-va(voi) ei.
sirjohnred

Mesajde kamy » 05 Dec 2013, 08:00

sirjohnred scrie:In fond, Gradina DOMNULUI e mare.Tocmai de aceea unii ierneaza albinele in casa, altii in pod si probabil unii in pivnita.Mai un zaibar,mai o tuica si iarna trece.Zaibaru sec,fara apa ca ingheata instalatia.Respectati natura si adaptati-va(voi) ei.

Auzi fratioare,io facui armata in caracal,daca tu compari atat iarna cat si dezvoltarea din primavara din caracal cu zonele din jurul celor 2 chiotori cu care se agata harta in cuie e o diferenta de cel putin o saptamana si poate ajunge la 3 saptamani!
Acu daca crezi ca un tip pe care-l cunosc,baga la 1 decemvrie 500 de familii in hala si le scoate la 1 martie afara cu tot atata albina cu cata au intrat,fara puiet,mai putin o galeata de albina cazuta la 500 de stupi si crezi ca el face asta de prost si noi toti hailantii care iernam haihui santem haia desteptii intra nene in politica si o sa ajungi mare!
kamy

Mesajde sirjohnred » 05 Dec 2013, 09:50

Multumesc pentru recomandare(aia cu politica).As avea totusi cateva intrebari : se mai deplaseaza stupii la 1 decembrie?Ce fac albinele care se desprind din ghem, in timpul transportului spre hala? Sau are hala incalzita? Astept un raspuns sincer si la obiect.
sirjohnred

Mesajde Aurel1959 » 05 Dec 2013, 11:49

Una este o hala pe care daca tot o ai, poti sa profiti de ea.Alta e un adapost amenajat din OSB pe scelet si alta e casa de locuit.Acuma toul e posibil, daca omul vrea ceva face.S-a dovedit asta dea lungul timpului.Nu e obligatoriu insa, ca ce face unul sa faca toti.Obligatoriu e sa faci dupa legile naturii care spune ca de mii de ani albina se adapteaza.Ati vazut, uneori intra chiar si in carcasa computerului.Acuma....fiecare cu voia sa.Unii le pot cumpara si pijamale! :roll:
" In viata la toti li-e greu,dar nu la toti deodata si nu la toti la fel"
Aurel1959

Mesajde sirjohnred » 05 Dec 2013, 12:23

Acelasi lucru am spus si eu,poate cu putina ironie,insa unii o fac cu rautate.
sirjohnred

Mesajde vladutz » 05 Dec 2013, 22:11

Cati prieteni am apicultori si cu ce apicultori am vorbit nu am auzit sa ierneze stupii in casa :lol: am un preten cu vreo 30 de stupi la intorsura buzaului unde iarna ii ger acolo -25 grade si doar ii protejeaza de vanturi in rest nu le face nimic..el ar trebui atunci sa ii tina langa soba si sa le dea si cojoace la zborurile de curatire :lol: revenitiva oameni buni ca albinele alea rezista pe mancare calitativa si la temperaturi care nu rezista omul
vladutz

Mesajde sirjohnred » 05 Dec 2013, 22:25

Albine traiesc si in Siberia.Oare rusnacii cu ce le incalzesc,cu sirocoul sau cu gazele de sist? Ca astia au ierni,nu ca la noi.
sirjohnred

Mesajde alt stupar » 05 Dec 2013, 22:39

sirjohnred scrie:In fond, Gradina DOMNULUI e mare.Tocmai de aceea unii ierneaza albinele in casa, altii in pod si probabil unii in pivnita.Mai un zaibar,mai o tuica si iarna trece.Zaibaru sec,fara apa ca ingheata instalatia.Respectati natura si adaptati-va(voi) ei.

oho... crede-ma ca ti-ai dori sa fi macar o iarna vecin in gradina Domnului cu cei de ierneaza albinele indoor... pana atunci e simplu... strugurii sunt acri !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde popik50 » 05 Dec 2013, 23:15

Iarna unii oameni tin cainii si pisicile cu ei in casa, ba unii dorm cu ei in pat, insa majoritatea oamenilor lasa animalutele in gerul de afara si totul e bine. La fel si cu albinele, daca le bagi in adapost e bine iar daca le lasi afara e si mai bine(DPMDV)
popik50

Mesajde kamy » 06 Dec 2013, 01:32

sirjohnred scrie:Multumesc pentru recomandare(aia cu politica).As avea totusi cateva intrebari : se mai deplaseaza stupii la 1 decembrie?Ce fac albinele care se desprind din ghem, in timpul transportului spre hala? Sau are hala incalzita? Astept un raspuns sincer si la obiect.

Dac tot vrei sa stii, cu ciripa(tigla) calda se intervine in stup si la -35 de grade dar nu de placere sadica,doar in calitate de salvamar!
kamy

Mesajde kamy » 06 Dec 2013, 01:37

vladutz scrie:Cati prieteni am apicultori si cu ce apicultori am vorbit nu am auzit sa ierneze stupii in casa :lol: am un preten cu vreo 30 de stupi la intorsura buzaului unde iarna ii ger acolo -25 grade si doar ii protejeaza de vanturi in rest nu le face nimic..el ar trebui atunci sa ii tina langa soba si sa le dea si cojoace la zborurile de curatire :lol: revenitiva oameni buni ca albinele alea rezista pe mancare calitativa si la temperaturi care nu rezista omul

Einstein spunea ca,,mintea care se deschide nu mai revine niciodata la forma initiala,,
Io, va invit sa nu fiti ca juristii din banci,orice ei nu inteleg devine ilegal!
Pe de alta parte io am un cunoscut care ierneaza 500 de stupi in hala de vo 5 ani consecutivi,daca era o prostie nu facea inca 4 reconstituiri,vedeti filmu facut de apispuisoru,respectivu e filmat cu hala!
kamy

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR