Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Fan club MER

Mesajde Balian » 29 Noi 2020, 18:04

marco68 scrie:
kovacslg scrie:Fb e mai dinamic.
Multe postări zilnice
Pt vânzări e múlt mai potrivit.

Pt a te informa pe un subiect anume e aproape inutil.
Pe forum e exact invers.
Daca ar fi mai putina miștocăreala, atac la persoana, ar fi mai mulți pe aici cu postări.

Bravo domnule , corect si adevarat.Cei cu mai putina experienta, nici nu mai pun intrebari de teama de nu fi ridiculizati.Acest forum este un forum (discutii pasnice intre persoane(fiinte umane)) intre oamenii cu si fara experienta.In regulamentul forumului nu am vazut precizat nivelul de experienta al celui care initiaza subiecte, aduce completari, isi spune parerea , solicita lamuriri de bun simt si benevol de la cei cu mai multa experienta si cunostinte.A invata este un proces continu.Limbajul defineste persoana.

Este f adevărat ce scrieți. Și poate nici nu e nevoie să aibă mai multă experiență. Este deajuns să aibă o altă viziune.

(Ex. Am un ajutor nou venit în atelierul meu. Eu practic meseria mea de mult timp. Și ajutorul, câteodată are o
părere total diferit și valabil față de mine, la care trebuie să-i dau dreptate. Are o altă abordare. Bravo lui. Spun eu. :) )
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde yuonyuon » 29 Noi 2020, 18:43

parerea unui om cu experienta este egala cu parerea unuia fara experienta?....foarte frumos ...asta e democratie.....deaia merg toate bine ca pa roate
ca sa mai dau un exemplu ....votul unui om citit este egal cu 10 ale unora de la ajutoru social care au primit un pix si o sticla de ulei??

marco ...ar fi interesant sa initiati un topic in care sa posteze numa cei sub 1000 de postari ......o rubrica separata ...
dupa 1000 de postari ai sa intelegi ca parerile si opiniile trebuie sa vina la paket si cu argumente altfel sunt invalide........
yuonyuon

Mesajde Balian » 29 Noi 2020, 18:49

Cele mai convingătoare argumente ar fi pozele făcute despre ce vorbim.
Altfel cele scrise poate fi și copiate. (plagiatul este la modă! :lol: )
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde yuonyuon » 29 Noi 2020, 19:36

Balian scrie:Cele mai convingătoare argumente ar fi pozele făcute despre ce vorbim.
Altfel cele scrise poate fi și copiate. (plagiatul este la modă! :lol: )
daca e copiat nu poate fi corect??? pentru ca asta incerci sa zici

nustiu daca sa inascut cineva invatat ...deci toti am invatat unii de la altii...cu alte cuvinte toti suntem plagiatori ai mediului....importat sa plagiem pe cine trebuie...
pentru ca daca furam meseria din locul gresit ne va venii foarte greu sa o mai scotem la capat...
yuonyuon

Mesajde Balian » 29 Noi 2020, 19:54

Un lucru copiat poate fi corect. A plagia este când copiezi
nu indici sursa și o vinzi ca a ta idee. Fotografia ar fi un
argument pentru ce ai gândit sau copiat ai și pus în practică. :)
Balian

Mesajde paul » 29 Noi 2020, 20:26

yuonyuon scrie:parerea unui om cu experienta este egala cu parerea unuia fara experienta?....foarte frumos ...asta e democratie.....deaia merg toate bine ca pa roate
ca sa mai dau un exemplu ....votul unui om citit este egal cu 10 ale unora de la ajutoru social care au primit un pix si o sticla de ulei??

marco ...ar fi interesant sa initiati un topic in care sa posteze numa cei sub 1000 de postari ......o rubrica separata ...
dupa 1000 de postari ai sa intelegi ca parerile si opiniile trebuie sa vina la paket si cu argumente altfel sunt invalide........

Yuoane ... ce inseamna experienta ? De la cati ani in sus inseamna ca ... esti experimentat ? Sau, altfel, de la cate familii in sus inseamna ca ai experienta ?
Exemplul pe care l-ai dat, cel cu votul, este unul dintre cele mai proaste exemple cu putinta ! Stiu oameni care au citit un munte de carti dar sunt praf in a intelege fenomenul politic ! Votul este universal si nu este ... cenzitar , banuiesc, dupa cum te exprimi in scris, ca esti un tip citit ( sic) si stii despre ce vorbesc . ;)
Iarasi, numarul de postari nu poate fi considerat ... un criteriu ! Spre exemplu ... eu, am mii de postari in aproape 10 ani de forum si ma consider ... praf, in materie de apicultura ! Ti se pare corect ca eu sa postez si alti colegi care poate sunt mai timizi, poate se exprima mai greu in scris, dar care au si ei albine sa nu posteze ?
Ca sa-ti fie clar, tie si la toti care nu incapeti de ... incepatori , fiecare membru al acestui forum are dreptul sa-si exprime parerea pe acest forum ! Punct ! Si ... nenegociabil ! 8-)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde yuonyuon » 29 Noi 2020, 20:29

Balian scrie:Un lucru copiat poate fi corect. A plagia este când copiezi
nu indici sursa și o vinzi ca a ta idee. Fotografia ar fi un
argument pentru ce ai gândit sau copiat ai și pus în practică. :)
asta cu "ideea mea" era valabila in epoca de piatra cand se inventau lucruri din greseli sau acidente ...cam cum se intampla in apicultura romaneasca de azi(se reinventeaza continuu)....
....in prezent sa cam inventat tot ce tine de apicultura (si degeaba).....din toate lucrurile ce le stiu nu pot numii unu ca este al meu ..ideea mea...
la anu vreau sa fac si eu niste MER ca sa nu ma plictisesc la stupi ...idea venita de la acest topic
yuonyuon

Mesajde yuonyuon » 29 Noi 2020, 20:33

paul scrie:
yuonyuon scrie:parerea unui om cu experienta este egala cu parerea unuia fara experienta?....foarte frumos ...asta e democratie.....deaia merg toate bine ca pa roate

Yuoane ... ce inseamna experienta ? De la cati ani in sus inseamna ca ... esti experimentat ? Sau, altfel, de la cate familii in sus inseamna ca ai experienta ?
Exemplul pe care l-ai dat, cel cu votul, este unul dintre cele mai proaste exemple cu putinta ! Stiu oameni care au citit un munte de carti dar sunt praf in a intelege fenomenul politic ! Votul este universal si nu este ... cenzitar , banuiesc, dupa cum te exprimi in scris, ca esti un tip citit ( sic) si stii despre ce vorbesc . ;)
Iarasi, numarul de postari nu poate fi considerat ... un criteriu ! Spre exemplu ... eu, am mii de postari in aproape 10 ani de forum si ma consider ... praf, in materie de apicultura ! Ti se pare corect ca eu sa postez si alti colegi care poate sunt mai timizi, poate se exprima mai greu in scris, dar care au si ei albine sa nu posteze ?
Ca sa-ti fie clar, tie si la toti care nu incapeti de ... incepatori , fiecare membru al acestui forum are dreptul sa-si exprime parerea pe acest forum ! Punct ! Si ... nenegociabil ! 8-)
eu nustiu cum reusesti sa intelegi tocmai pe dos.....e incredibil...!!!
yuonyuon

Mesajde paul » 29 Noi 2020, 20:45

yuonyuon scrie:
eu nustiu cum reusesti sa intelegi tocmai pe dos.....e incredibil...!!![/quote]
Ma straduiesc ! :)
Citeste ce a scris colegul kovacs, colegul marco si apoi reciteste raspunsul tau ! Dupa, daca nu ajungi la o concluzie ... discutam! Facem analiza literara , sintactica si morfologica ! Te risti ? :)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde yuonyuon » 29 Noi 2020, 20:51

deci pentru paul:
experienta inseamna rezultate .punct!....nu conteaza ca ai 1000 de ani si 1000 de stupi ...este irelevant

legat de incepatorii ce nu au loc de "maracinile " de pe forum ...sunt intru totul deacord cu ei ..asa este .....
paule eu am citi vreo 10 forumuri pana acum (si dupa alte meleaguri) am observat comportamentu uman "online" ..
....in postari anterioare cand erai in forta nu de putine ori ai stricat discutii extrem de interesante ...jucand in rol de "gica"....BINEINTELES...involuntar ...pentru ca aveai "dreptul la opinie".....

FORUMUL inseamna (spre deosebire de facebook) un loc unde fiecare isi spune parerea fara a fi atacat de "formatorii de opinie"......
in felul acesta cititori vor alege singuri ce e bun si ce e rau...
yuonyuon

Mesajde paul » 29 Noi 2020, 21:15

yuonyuon scrie:deci pentru paul:
experienta inseamna rezultate .punct!....nu conteaza ca ai 1000 de ani si 1000 de stupi ...este irelevant

legat de incepatorii ce nu au loc de "maracinile " de pe forum ...sunt intru totul deacord cu ei ..asa este .....
paule eu am citi vreo 10 forumuri pana acum (si dupa alte meleaguri) am observat comportamentu uman "online" ..
....in postari anterioare cand erai in forta nu de putine ori ai stricat discutii extrem de interesante ...jucand in rol de "gica"....BINEINTELES...involuntar ...pentru ca aveai "dreptul la opinie".....

FORUMUL inseamna (spre deosebire de facebook) un loc unde fiecare isi spune parerea fara a fi atacat de "formatorii de opinie"......

Yuoane, care rezultate ? Si eu pot spune ca anul asta am facut 100 de kile pe stup si sa ma dau mare balena ! Dar ... realitatea este alta, si la mine si la cei cu ... experienta ( vezi mesajele postate despre anul apicol 2020 ale ... experimentatilor) . Despre ce vorbim ? Poate unii dintre incepatori au avut in acest an rezultate mai bune decat experimentatii ( i-au ajutat conditiile meteo) si te intreb iarasi ... despre ce vorbim ?
Lamureste-mi putin sintagma ... cand erai in forta si apoi vedem si ce discutii am stricat din postura de gica. Ca sa te lamuresc putin, gica are intotdeauna scop ... terapeutic ! Altfel, inghiti gogosi pe nerasuflate si dai in icter . :lol:
paul

Mesajde yuonyuon » 29 Noi 2020, 21:54

paul scrie:
yuonyuon scrie:deci pentru paul:

Yuoane, care rezultate ? Si eu pot spune ca anul asta am facut 100 de kile pe stup si sa ma dau mare balena ! Dar ... realitatea este alta, si la mine si la cei cu ... experienta ( vezi mesajele postate despre anul apicol 2020 ale ... experimentatilor) . Despre ce vorbim ? Poate unii dintre incepatori au avut in acest an rezultate mai bune decat experimentatii ( i-au ajutat conditiile meteo) si te intreb iarasi ... despre ce vorbim ?
Lamureste-mi putin sintagma ... cand erai in forta si apoi vedem si ce discutii am stricat din postura de gica. Ca sa te lamuresc putin, gica are intotdeauna scop ... terapeutic ! Altfel, inghiti gogosi pe nerasuflate si dai in icter . :lol:
se pare ca vorbim despre cat de plagiator si mincinos sunt eu .....iar eu ,cat de superficial si indiferent esti tu.... :lol:

decauma cred ca putem trage si concluziile ...ca am festelit si subiectu (sau incercarea) ... :lol:

edit: la modu pozitiv vorbeam.... ;)
yuonyuon

Mesajde Shrek » 29 Noi 2020, 22:21

Hai ca ati iesit cata cam mult in decor. CV, a scris despre cât de " bogat" o fost anul apicol la dumnealui. Deda Ignatov ( app: la multi ani, mestre) o scris ca si la domnia sa o fost an nașpa. De aici s-a iscat o hărmălaie de nu se mai inteleg om cu om. Io zac asa: faceti un topic nou cu războiul dintre generații ori dintre incepatori/avansați ori între cine mai vreti si luati-va la harta. Unde nu va descurcati, ma intrebati pe mine pe mine ca io ma pricep!
Shrek

Mesajde Cristian IONITA » 30 Noi 2020, 06:46

Shrek scrie:Desigur, daca ati dorit să " vindeti" forumul au venit multi cumpărători. Interesant ar fi sa stim daca s-a ..." vandut"!
Forumul, asa cum scrie si in denumire, este un loc unde oamenii se întâlnesc ( virtual), fac schimb de experiente( neplăcute sau imaginare), se mistocaresc, se dau palme, șuturi, se supără, pleacă acasă, revin, mai dau un rame de băut, iar cei cu adevarat interesați, află lucruri pe care nu le-ar găsi în altă parte.
Pe fb,s-au constituit tot felul de grupulete, unde adminul sau cin' mai este pe la butoane, unde daca nu canti in....corul " biserici" te blochează si vorbesti singur! De aceea nu agreez fb, ca si depozitare al informațiilor apicole. Cand se va închide forumul, nu va exista alternativa la el. Informația de aici nu o poți regăsi în numeroasele grupuri apicole. Pur si simplu, nu va mai fi. Dar până atunci, sa ne bucuram de el!

Sa nu mai vorbesti tampenii ai incercat?

Stiu ... asta ar insemna sa nu mai vorbesti deloc ...
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde kovacslg » 30 Noi 2020, 08:46

Inevitabil se ajunge la atac frontal cu apelativele:
Gică, superficial, indiferent, care înțelege totul pe dos.

Unii fac asta permanent, alții niciodată.
kovacslg

Mesajde kovacslg » 30 Noi 2020, 08:58

In rest...
In apicultura nu s au inventat toate.
Totul e in continua schimbare.
Daca era așa cum afirma Domnul Yuoan, azi nu am face tratament cu acid oxalic.
Sau, acum se oprește "timpul" in apicultura?

Așadar rămâne valabil ce afirma Dl Balian.
Că ar trebui sa fim deschisi la metode si idei noi, la tehnologii, sa fim atenți la apicultori, cu mai multă sau mai puțină experiență.

Asta cu experiență e f relativă.
General valabilă, de acord, dar sunt și excepții.
Poți juca șah o viață și să te bată un puști de 10 ani, de nu te vezi. :))
Merita sa tii ochii deschiși.

Am văzut stupine frumoase, eficiente și la tineri, și am văzut dezastru și la apicultori cu 50 de ani de experiență.

Ar fi util pt forum sa ne acceptam reciproc, să nu mai folosim că argument : vârsta, deceniile de apicultura, bagatelizarea, atacul la persoana, miștocăreala, in schimb sa ne axam doar peafirmații, si sa sa le combatem strict cu argumente.
kovacslg

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR