Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Bilant pierderi(mortalitate) la mijlocul iernii

Mesajde Hunbee » 20 Ian 2017, 19:22

... decat nasul mai bine venele. :)
Si eu glumesc " ce sa fac".
Hunbee

Mesajde ignatov andrei » 21 Ian 2017, 00:27

Hunbee scrie:... decat nasul mai bine venele. :)
Si eu glumesc " ce sa fac".

Ba, tie, in loc sa-ti taie gatul, moasa a taiat cordonul ombilical... :lol:
Sa fii iubit!
ignatov andrei

Mesajde Hunbee » 21 Ian 2017, 09:50

Sa fim, sa fim, si sa nu ne hartuim. Nu de alta dar hunul e prieten bun cu rusu. Pe bune.
Sanatate.
Hunbee

Mesajde vulpea » 21 Ian 2017, 10:33

care hun,ca n-am inteles cine se intelege asa bine cu I.A.?
vulpea

Mesajde gica.mosu » 21 Ian 2017, 16:00

Scuzati, din gresala,graba... acest Ms trebuia scris, postat la Iernarea albinelooor...Vulpea,scriea: din ce in ce imi placi mai muuult, nu ca as fi pop...r !?!!!....si dorea o poza de la stupul cu urdinis spre n-nv la care am pus un geam drept paravan....
...YOU AND ME (si tu mieeee) "vulpoiule"....o adresa ceva :?: YES,YES....de cand astept.... :lol: .."Apropozito" anul trecut cu 2-3 apic cu care vb mai des la tel la urma le,ne ziceam,o zi buna,sa traiesti ghiniii,s-au un "anus buun"..iar celalalt raspundea ..multumesc la fel (asta la caterinca=in gluma)...Pe 1 01 2017,ma suna unul dintre ei si dupa ce ne spunem una alta...i-mi zice...un "anuuuus nou"... :D ...si mi-a explicat ca pe 2017 s-a schimbat parola :lol: ....Vaaa rooog sa ma scuzati nu,nu tb sa scriu astea :oops: ...Vad ca-ti plac pozele (ai una de la stupul cu urdinise n-nv) si mie i-mi plac pozelee.... cele colorate frumooos (inca un punct in comun!?!!!)....si filmele cu si despre albine(nu cele cuu....KIX) facute si comentate de.... meseriasi,concret scurt si la obiect....Am deschis azi (de curiozitate )3 compartimente undi am cate 2rame cu matci de rezerva si toate sunt in parametri normali.....pun turte in jur de 1-02 in functie de zb de curatire....Spor la toti-G.M...
Fişiere ataşate
20170121_125256.jpg
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde vulpea » 21 Ian 2017, 17:11

si ca sa nu ramai cu impresia ca esti singurul care 'greseste',daca te rog eu frumos,raman dator cu o foaie de caiet studentesc(adica A4) si refa-mi schita cu curentii,ca pentru un miop ce sunt,pentru ca ma intereseaza f.m.,sigur si pe altii.multam anticipat.cu aceeasi stima,fox albina !.
vulpea

Mesajde ignatov andrei » 21 Ian 2017, 17:20

vulpea scrie:care hun,ca n-am inteles cine se intelege asa bine cu I.A.?

Fii linistit! Cand cineva se va intelege bine cu mine, vei fi primul anuntat!
Multumesc de interes si sa ai parte de gaini grase...! ;)
ignatov andrei

Mesajde kovacslg » 21 Ian 2017, 18:42

ignatov andrei scrie:
kovacslg scrie:M-am referit la albine, dar o iau ca o gluma

Asa te vreau, taica!
Expui o situatie reala, unii nu vor sa intre pe aceeasi unda cu tine, asta e...
Am glumit, ce sa mai fac...?!?
Imi tai nasul, sau mi-l tai...?!? :lol:

Mistocareala continua...evident numai din partea Dvs.
Desi, dupa, prima eu v-am raspuns civilzat, fara a ma adresa cu ''tata, taica''' cum procedati dvs .
Nu cred ca forumul este un spatiu unde sa ne adresam glume (proaste) unul altuia. Glume da, exista o sectiune pentru asta.
Din respect pentru ceilalti cititori eu nu va intorc nici limbajul, nici apelativele pe care le folositi.

Respectele mele,
kovacslg

Mesajde gica.mosu » 21 Ian 2017, 19:38

Hunbee scrie:Kovacs. E inca juma de ianuarie. Nu prea se pica inca acum. Eventual roi, "familii" pe 2 rame, boli acumulate din iulie, etc. Pierderile incep cand apare ponta si vine iara geru'. Atunci sa te tii.
Si la mine ce era pe 3 rame, e dus.

....Asa o fiiii,cum zici...daaar,nu-i pacat de a'ia"mici" pe 2-3 rame sa se duca...cand f bine ii puteai unifica,bagati la adapost,,s-au 2 in lada...s-au impachetat strans cu mancare la nas-turte punga cu miere'ncap... si alta era tb acum 8-) dar ,se merge pe ideea (lasa bre ca merge'asa) -au, ca v-a fi o iarna usoara si albina nevinovata sufera-moare.....pai de,e selectie naturalaaa=na rezistat...paaa :mrgreen: Pt Vulpea si nu numai,cand nu se vede clar o poza, dai un Klic pe ea si se mareste....O seara buna la toooti-G.M :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde vulpea » 21 Ian 2017, 20:39

G.M.,aia s-o crezi matale ,c-am dat de am facut bataturi(nu in palma,ci la deste).au poate ti-e 'lene' sa mai faci una marita gata la limita lui A4.I.A.,nici nu sti cat de linistit stau daca n-a fost cazul pana acu sa m-anunti.
vulpea

Mesajde vulpea » 21 Ian 2017, 20:41

PS.I.A., si matale asisderea,multe butoaie de miere(nu cu miere),daca sti de gluma.
vulpea

Mesajde vulpea » 21 Ian 2017, 20:49

PS1.si daca tot ne-am 'impacat',poate mergem impreuna la 'rusnaci' la vara 2017,ca nu de alta dar am inceput sa-i indragesc(ca e asa insirui:Alex Grigorets,Izendeev,mai nou Drozdov=fenomenal,Serghei Rusin si atatia altii-prea multi ca sa fie adevarat).MULTUMIT DEPLIN ?
vulpea

Mesajde mellis » 23 Ian 2017, 01:58

Maxima:
Ce este un stup fără albine?
Un stup cu albine, dar fără albine..
Dacă este prea adâncă, mă scuzați, nu este din stupina proprie...
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde zahcat » 23 Ian 2017, 11:15

Necazu' la mine e ca la toti stupii,ghemul este sus,multe albine pe speteze, de parca nu ar percepe temp.scazute.Am intervenit cu turte desi mancare este suficienta.Am observat mai mult condens fata de anii anteriori,mai ales la cutiile noi.Impachetarea este aceeasi in fiecare an(a la Gica Mosu').
Ati mai intalnit probleme de genu asta?
zahcat

Mesajde mellis » 23 Ian 2017, 12:07

Aveti AV deschis/inchis si curenti de aer?Aveti protectie de vant?
Sanatace.
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde vulpea » 23 Ian 2017, 18:05

zahcat,te sfatuiesc sa folosesti doar podisor cu sita,dupa mine,totala(chiar si partiala fata/spate,cum vrei tu),dar NU FOLIE.peste podisor,ziare/cartoane cu goluri gen cutii de ambalaj tip POSTA(inspira-te dupa mmlm 64-Serbia).asta si la fund fix(gen G.M.) si la FAV(fund anti varooa).pui si perne scoase din uz,dela sotie sau mama,dar cred ca nu e f.bine sa le mai pui turte acum,daca au miere in rame => diaree.
vulpea

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR