Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Bilant pierderi(mortalitate) la mijlocul iernii

Mesajde zahcat » 23 Ian 2017, 18:32

Stupii sunt cu fund plin,deci nu se pune pb de folie.Vatra este ferita de curenti de aer,in schimb zona este umbrita.Am sa revin cu poze cu impachetarea stupilor.
zahcat

Mesajde gica.mosu » 23 Ian 2017, 18:55

...Salut Cataline,...da pi'n fata te-ai uitat ...urdinisul l-ai reglat(1 cm/rama'nstup=interval :?: )...verifica ce si cum :shock: daca ai strans stupul bine=compact(si nu ai pus inca folie)-asa fac eu, nu tb sa ai umiditate..P.S- sunama si mai videm ce si cum-Spor-G.M :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde gigieu » 23 Ian 2017, 19:34

zahcat scrie:Necazu' la mine e ca la toti stupii,ghemul este sus,multe albine pe speteze, de parca nu ar percepe temp.scazute.

Asa este si la mine la jumatate dintre stupi.Acest fenomen l-am semnalizat pe forum acum 3zile.
gigieu

Mesajde gigieu » 23 Ian 2017, 20:52

gigieu scrie:
zahcat scrie:Necazu' la mine e ca la toti stupii,ghemul este sus,multe albine pe speteze, de parca nu ar percepe temp.scazute.

Asa este si la mine la jumatate dintre stupi.Acest fenomen l-am semnalat pe forum acum 3zile.
gigieu

Mesajde ignatov andrei » 23 Ian 2017, 22:20

zahcat scrie:Stupii sunt cu fund plin,deci nu se pune pb de folie.Vatra este ferita de curenti de aer,in schimb zona este umbrita.Am sa revin cu poze cu impachetarea stupilor.

Mai... ZAH-cat-ule, te-o mancat pe undeva sa parai zapada sub papuci...?!?
ignatov andrei

Mesajde leinadbondarul » 24 Ian 2017, 01:02

:shock: Vad ca toata lumea au familiile sanatoase si fara pierderi si eu am familiile intregi din 73 de stupi am ramas cu 71 :D
Daca nu curge,pică ceara de lumânare.... Şi dacă nu înţelegi ce vreau să spun ,citeşte până înţelegi şi dacă ai inteles clar mirosi a flori de câmp
leinadbondarul

Mesajde peterneamt » 24 Ian 2017, 01:22

leinadbondarul scrie::shock: Vad ca toata lumea au familiile sanatoase si fara pierderi si eu am familiile intregi din 73 de stupi am ramas cu 71 :D

:lol: Dupa fraza de mai sus ....credeam ca esti moldovean ! :?
peterneamt

Mesajde gica.mosu » 24 Ian 2017, 01:26

...Sa'nteleg ca in cei doi.......nu mai ARE nica in ei :shock: Tior calcat HOTI :?:

pt vulpea,iata o poza mai clara, cu si despre circulatiea aerului in stup...cu comentariile la iernarea albinelor fila-246.... :!: .....P.S- Peterneamt,mi-ai luat-o'nainte...la unii,au-are e una si acelas lucru (chiar dac nu-i "soldovean ":D )....
Fişiere ataşate
20161205_161139.jpg
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde leinadbondarul » 24 Ian 2017, 02:04

Alo," radio şanț" sa-mi trag una , unde erau gaițele....din nefericire pentru mine si bucuria unora, folosesc pe telefon mesaje text predictive si de aici greşala strecurata.Aşa ca nu mai cutezați ...
Daca nu curge,pică ceara de lumânare.... Şi dacă nu înţelegi ce vreau să spun ,citeşte până înţelegi şi dacă ai inteles clar mirosi a flori de câmp
leinadbondarul

Mesajde vulpea » 24 Ian 2017, 10:27

G.M.,....'te pupa Miky'...multam mult.
vulpea

Mesajde Gicuta » 24 Ian 2017, 18:00

gica.mosu scrie:...Sa'nteleg ca in cei doi.......nu mai ARE nica in ei :shock: Tior calcat HOTI :?:

pt vulpea,iata o poza mai clara, cu si despre circulatiea aerului in stup...cu comentariile la iernarea albinelor fila-246.... :!: .....P.S- Peterneamt,mi-ai luat-o'nainte...la unii,au-are e una si acelas lucru (chiar dac nu-i "soldovean ":D )....

Un desen cu circulatia aerului in ghem poti sa faci ? :D
(..) nu conteaza atat de mult soiul (de albine), ci prostul din spatele soiului. (Kamy)
Gicuta

Mesajde vulpea » 24 Ian 2017, 21:24

pai daca ai asa ceva,poti sa te lasi de 'meseria' asta.a scris ceva ,pe undeva,G.M. ca i-au murit familiile de albine ? parca din..pa'sopt... nu i s-a mai intamplat asa ceva !
vulpea

Mesajde gica.mosu » 24 Ian 2017, 22:25

...Gicuta,scrie:un desen cu circulatiea aerului in ghem poti sa faci?... :oops: .....Nu, nu ma ocup cu desenul ,am alte TB mai importante de facut in viata ;) Da,te poti adresa primarului ori deputatului de la voi,s-au lu ala Drakne cu pupiciul a'la micu :shock: si roaga-i pe ei(sa te ajute) sa-ti deseneze uuun GHEM, :oops: o Spirala,un "sistem" cu ceva "vectori" si legi noi(pt coruptii din ultimi 27 ani)...chiar daca-i tare grabit sa spele rusinea "HOTILOR"...si a celor din "GHEM"-"binom"... :mrgreen:P.S- zile..ca te-a trimis G.M.....
gica.mosu

Mesajde Sam » 24 Ian 2017, 23:27

Seara buna!

Ma pregatesc pentru o "pierdere".
Saptamana trecuta, intr-o zi cu +4/5 grade si soare, la o familie erau albine active la urdinis, am ridicat capacul si ghemul se vedea nefiresc de ridicat si activ. L-am lasat asa cu speranta la o zi mai calda in care sa-l deschid. Cum prognoza anunta o usoara racire, l-am deschis azi. Am gasit puiet in toate stadiile(erau si trantori care eclozionasera), numai de trantor. I-am inlocuit ramele centrale care aveau puiet (si oricum nu mai aveau multa miere) cu rame de la rezerva si i-am dat un nucleu de 2 rame pe care-l tineam pentru o astfel de situatie(intre nucleu si familie o foaie de ziar ingaurita). Familiei nu i-am gasit matca, sper ca nu mai avea(DACA AVEA MATCA TRANTORITA, O SA ACCEPTE MATCA DIN NUCLEU?). Oua am vazut cate 2, doar in 2 celule.
Credeti ca nucleul(matca) o sa poata "repara" familia? Era mai bine sa fi dat matca intr-o colivie direct in mijlocul ghemului ca sa-i simta mai bine prezenta?
Avand in vedere ca acea familie a crescut puiet de aprox. 1 luna de zile nu am sperante prea mari de la ea... cu toate ca semne de diaree sau mortalitate/epuizare nu erau.
Daca aveti ceva observatii la ce am facut/trebuia sa fac va rog sa-mi spuneti.

In rest, familiile par in regula. Incep sa se ridice dar inca nu e cazul sa le dau turta si o sa aman sa le dau turta cat mai mult(o sa le dau o turta peste aprox. 1 luna). Nu cred ca au inceput sa creasca puiet, temperatura de deasupra ghemului si lipsa condensului arata asta.
Sa fie iarna - iarna, sa avem zbor de curatire in februarie si familiile sanatoase vor fi foarte bine!
Daca acesta este raiul
Ei bine, atunci aici este unde voi fi
La marginea campului
Pe marginea lumii
Inainte de gaz si TV.
Sam

Mesajde akmm » 25 Ian 2017, 09:58

Pe 22 ian am dat cu Acid oxalic-sirop.Desi am fost retinut cu cantitatea pregatita am constatat ca nici pe aceea nu am cui sa o dau.Din 72 in octombrie am constatat ca mai am patruzeci si ceva, cati?, chiar nu am mai continuat numaratoarea ca iarna mai e. Daca raman cu 20 sunt boier, evident, fara B....
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde Arhivistu » 25 Ian 2017, 10:45

Nasol,greul de acum incolo incepe :?
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR