iulians scrie:Mierea se topeste si curge pe albine. E riscant.
vulpea scrie:'istetule',am vandut aspiratoare americane originale la,atentie marita, aproape 2000 Euro/buc. MULTUMIT DEPLIN ?
gica.mosu scrie:Pai,daaa, vezi Vulpe(ta)ca asta a fost scrisa la"moma" sa'nteleaga si ......Oare, scrie undeva ca n-am voie sa deschid un stup-si sa rezolv o pb urgenta(o turta'n cap daca-i cazul,s-au alteceva...pai, o fac si daca's -20* daca n-am facut ce si cum trebie la timp...Astiea, se numesc cei ce "tortureaza" fam-=de albine si o fac cu buna stiinta-pe pielea looorsi celalalt sens era, de a te baga'nseama(vorba,a-ti da un pic de importanta fata de restul de pe forum...)..si, e o miiica mare dif intre "teasca"...Visinescu=securistul(adevaratii tortionari-criminali) si nooooi(vulpea-G.M) Eu, G.M,cred,ca era mult mai ghini daca-i dadeai lu'Zahcat un altfel de sfat,MS nu: "vezi daca te-o mancat pe undeva sa parai zapada sub papuci" ..era vb de umiditate'n stupi!?!!!Si daca,D-le I. A te uitai pe ultemele 100 de MS (ale mele)nu gaseai astfel de indicatii pretioase...ba, mai citeste alte...N MS scrise de Tiih,Filip,Bambuchea si muuulti altii(ff competente si la obiect),si de la un adevarat om-ing Peternemt(saruma "boierule")...am avut ce sa 'nvat de la fiecare cati ceva...chiar la varsta mea....Pt GICUTA:Nu stiu daca stieai=auzit de NR VEDIC al fiecarui om=individ...(te poti informa, il poti intreba respectuos pe"GOOGU" si da,il afli).... Nr meu este-3,si este caracterizat prin:A-INTELIGENTA,B-corectitudine..C-original prin ceea ce fac.....Daca la A,nu ma pot lauda prea mult(nu sunt doctorant-injineeer) trageti voi concluziile..la B siC...cititi MS mele si...Da,cred ca trec clasa
la pct A, cred ca a avut dreptate Filip si tb sa mai lucrez un piic la MODESTIE
...P.S-Nu toti care sunt cu n facultati(ing agronomi)...doctoranti se pot mandri ca mine prin ceea ce fac- scriu...si daca daaa, dupa,n ani....voi(ve-ti) fi pomenit(iti) ca GR ,asta ve-ti afla,doar voi s-au posteritatea........O sara buna la toti-G.M...
gica.mosu scrie:-D-nul Filip,cine si cati fac ca D-stra
Gicuta scrie:Thewatcher scrie:am pus mierea in pungi si leam intepat
In iarn asta am invatat ceva foarte important: in perioara ianuarie- jumatatea lui martie inclusiv, nu mierea lipseste albinelor (daca le-ai iernat cum trebuie, si cum cred ca multi dintre noi o fac), ci proteina, respectiv polenul sau inlocuitori. Asa ca in pungile acealea pune si nitzica proteina (cartea zice 20-25%). Succes!.
lucky5strike scrie:Azi am discutat cu cel putin 50 de apicultori la targ, concluzie: mortalitati de 10-60%, cauze ar fi chimizarea florii, seceta din august septembrie, tratamentele a-v defectuos executate.
Familiile vor iesi uzate, ne asteapta an greu.
vulpea scrie:n-am inteles niciodata,dece stuparii nu folosesc ramele cu miere din primele culesuri ale anului(salcam,...)depozitate si apoi puse in momentul pregatirii stupilor pentru iernare(in cantitati suficiente,pentru a nu mai fi nevoiti sa apeleze la stimulari si complectari pe timp nefavorabil).
cucubau scrie:Realitatea este trista,
Apicultura de astazi nu mai este cea de altadata , au aparut noi probleme si ca drept urmare avem nevoie de masuri adecvate de a contracara efectele nedorite .
- sau varianta cea mai usoara : renuntam la apicultura.
Viitorul va apartine , o zicala veche spune : cum iti asezi asternutul asa vei dormii la noapte!
asa cum am mai scris si in alta parte si avand in vedere ca suntem abia la mijocul iernarii, in luna martie (cand se va trage linia) se pare ca la nivel national mai mult de 50% din nr. de stupi pusi la iernare vor putea fi stersi din evidențe.lucky5strike scrie:Azi am discutat cu cel putin 50 de apicultori la targ, concluzie: mortalitati de 10-60%, cauze ar fi chimizarea florii, seceta din august septembrie, tratamentele a-v defectuos executate.
ian.richy scrie:), eu am avut citiva ani stupina deplasata la polenizat floarea soarelui,un soi hibrid ,monsanto. albina pare sedata pe floare , cade si nu mai poate zbura in stup.
alt stupar scrie:asa cum am mai scris si in alta parte si avand in vedere ca suntem abia la mijocul iernarii, in luna martie (cand se va trage linia) se pare ca la nivel national mai mult de 50% din nr. de stupi pusi la iernare vor putea fi stersi din evidențe.lucky5strike scrie:Azi am discutat cu cel putin 50 de apicultori la targ, concluzie: mortalitati de 10-60%, cauze ar fi chimizarea florii, seceta din august septembrie, tratamentele a-v defectuos executate.
Despre cauze... vorbin noi si despre astea. Doar ca mortul de la groapa nu se mai intoarce !
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori