Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: iernare in tarile calde?

Mesajde Cristian IONITA » 30 Sep 2012, 12:47

la treaba cu furtul de stupi sunt direct interesat .... daca nu e deranjul prea mare cred ca nu-s singurul care ar aprecia daca ne-o prezinti mai devreme :)
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde mihai33 » 30 Sep 2012, 15:32

va salut
este vorba de sistemul prinderii soclului (fundului de stup), se preteaza doar la stupii care au soclul detasabil , soclul se prinde direct pe palet, sau direct pe sasiul metalic pentru remorca detasabila in cazul meu (corpul cu soclul nu sunt prinse!!),...iar a doua varianta de preferat in combinatie cu prima o gaura in sita din soclu maxim de 2 cm,(in cazul in care soclul este prins de corp, iar in momentul cand doream sa ii mutam astupam gaura cu ceara)...noi aveam ambele sisteme, pe care le-am implementat imediat dupa ce am fost usurati de 33 de bucati, puteti incerca, a doua metoda este putin anevoioasa daca furtul este facut de catre un alt apicultor "binevoitor".
dupa o saptamana in care am lucrat intens la "metodele antifurt" am gasit cativa stupi daramati, deci in cazul nostru a dat rezultate.
ceea ce am vazut foarte interesant, dar pe atunci era mai greu cu limba si nu am putut intreba, doar am vazut, sistemul era un declansator de capac din sarma circuit inchis, stupii erau legati intre ei cu acest conductor, care la randul lui era conectat la un aparat care mai departe suna direct pe telefon...deocamdata nu va pot spune mai mult despre acest sistem si pe mine ma intereseaza foarte mult, trebuie sa fac niste "sapaturi"

se merge pe premisa...vanatorul devine vanat!!

va doresc spor la gaurit.:))
Apicultura este o arta, multi pot desena, dar putini isi pot vinde lucrarile!!!
mihai33

Mesajde kamy » 03 Oct 2012, 19:37

daca ziceti ca tot neamu nostru latin e cu tamtaramu cred ca e mai sanatos sa stau bland!
kamy

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR