Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Disparitie albine din stup!!!

Mesajde emet » 17 Iul 2014, 13:32

modigliani scrie:
emet scrie:... momentul ast ....
..... pntru ca eu ........
.....ctv. minute ......
..... des.ex:acum .......

Fratioare , tu faci economie de litere ?

Asta e problema ta,daca fac eu economie de litere?!
''Fratioare'' asta e forum in care dezvoltam pe larg anumite probleme intalnite de fiecare din noi,cei care ne ocupam cu apicultura in mica sau mare masura..sunt relativ nou inscris si chiar ma gandeam cand apare un ''destept'' ca tine sa puna o intrebare stupida(ai retinut ghilimelele)!!!
Daca ai o intrebare sau o solutie legata de problema discutata o poti expune,daca nu...daca nu stii sa citesti prescurtarile in zilele astea ai o problema.

Multam de sfaturi colegii...si inca ceva:nu putem ''rade''un stup daca are probleme,pur si simplu trebuie gasita solutia si sa incercam sa o combatem,ma refer aici strict la problema mea.Cineva care are un efectiv de cateva sute de familii probabil nu ar risca dar astia mai mici cu cativa pana la cateva zeci,este mai greu.
emet

Mesajde B.K » 17 Iul 2014, 19:03

Daca ai cateva zeci de stupi nu e asa greu sa elimini unul cu probleme.
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde emet » 18 Iul 2014, 12:58

BeeeK scrie:Daca ai cateva zeci de stupi nu e asa greu sa elimini unul cu probleme.

De fapt asa este...trebuie eliminat tot ce este cu probleme..am depistat urme de varoa in stup.ce tratament este mai eficient decat varachetul,din cate inteleg este putin depasit?
emet

Mesajde TDI » 18 Iul 2014, 13:13

Acidul formic e mai eficient. Dar... poate duce la disparitia albinelor din stup, pierderile de regine fiind de pana la 50%. Nu am folosit, încă.
TDI

Mesajde alexclau » 18 Iul 2014, 13:26

emet scrie:Salutare..ma confrunt cu o problema ciudata anul asta..desi intr-adevar a fost un an foarte slab,cel putin in partile olteniei!..mi-au plecat albinele din 4 stupi,nu toti odata,pe rand..au inceput din luna mai,primul si ultimul acum cateva zile.
In doi din ei nu am mai gasit albina absolut deloc iar in ceilalti pe o singura rama,fara matca.
Sunt in al treilea an de practica deci nu pot sa spun ca am mare experienta dar am deprins cateva lucruri esentiale pentru a continua dar nu am mai intalnit pana acum situatia asta..pana acum i-am avut plasati pe o panta iar anul asta le-am facut o vatra si i-am mutat..sunt protejati de soare,vant si am ingradit vatra pentru a nu deranja animalele lucrul lor..va dau detaliile astea deoarece poate imi scapa mie ceva si cineva s-a mai intalnit cu situatia asta.
Miere au depus destul de putina si in urma disparitie lor am observat ca ramele sunt complet goale dar specific nu am mai intalnit situatia asta pana acum..astept pareri

Am si eu o intrebare: ati accesat fonduri europene?
Prietenia nu se poate cumpara decat cu moneda FORTE: OMENIA.
alexclau

Mesajde Crysty » 18 Iul 2014, 13:47

emet scrie:Sunt din Gorj...ideea este ca in zona mea nu se fac stropiri in masa decat iebicidari la cereale(specific se fac cu utilaje terestre nu aero) si nimeni din .............

Salut,

Este foarte greu sa se intuiasca care ar fi problema cand ai dat asa de putine simptome. E ca si cum te-ai duce la doctor si i-ai spune "Doc, ma doare capu". e foarte general.

Gorjul este un judet nu o localitate. Suntem atatia din Gorj. Pune localitatea. Cine stie, poate stam unul langa altul si nu ne cunoastem.

mersi
Crysty

Mesajde sorin_s2003 » 06 Aug 2014, 18:14

Si eu am patit cu o familie asa ceva acum doi ani.In luna oct,am gasit lada goala de albine,fara nici o albina moarta pe fundul lazii, si cu toata mierea in faguri.
sorin_s2003

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR