Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Ce putem aplica de la canadieni?

Mesajde janese » 06 Ian 2016, 19:58

pai un cojoc d-ala e mai scump ca ,,sofaua" mea cu plapuma cu tot!!! :P
janese

Mesajde janese » 06 Ian 2016, 20:00

lucky5strike scrie:Cojocareala! Si organizarea pe vetre.

Dar ma apuc de produs roi sau polen.

roi da,,,dar pe 4-6 rame sa-i poti vinde..ca de-i facem pe o ramaaaa.....ii spunem cumparatorului ca vindem cutii pline cu rame crescute...cutia in loc de sacosha!!!
organizarea pe vetre la noi...de ce???sa zica nevasta ca facem agroturism!!!de polen,de ma iau de polen imi trebuiesc trei congelatoare de 500 l...ma vad vecinii si imi zic ca nu stiu ce e ala aer conditionat! daia am luat atatea congelatoare!!!
janese

Mesajde janese » 06 Ian 2016, 20:10

ghitacusman scrie:......am putea incepe cu regulile jocului ? .....daaa asa este , nu sante capabili ....

hai ma...lasa-ma dracu si tu in pace...hai! accept eu sunt prost!!!..hai!!accept ca si tu!! :D :lol: :lol: dar toti romanasii in romanica nu sunt capabili....nu e nici unu mai destupat la minte si initiativa??????
janese

Mesajde lucky5strike » 06 Ian 2016, 20:23

Nea Janese, n-ati auzit ce inseamna la canadieni "se stieeee"?
Adica, gasesc eu dumitale o vatra pe aici pe la mine, si o inregistram online... O sa stie toata tara unde sunteti si nu va mai deranjeaza nimeni hinterlandul.
Ramane doar iarna, sa vina "manjii" sa caute ce e si cum e in pod, dar cu ei te descurci d-ta!
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde janese » 06 Ian 2016, 20:28

apropo de manji...acu cateva luni era suparat rau cu albinele ca nu aveam timp.... si-l sun pe nepotu de la buzau...si-i zic...ba nepoate ,incepand de azi nu mai deschid gura cand e vorba de albine...ca am imbatranit si nu stiu nimic despre ele!!astea parca-mi fac innadins!!!...eu le zic dreapta,ele fac stanga!!!! :P
janese

Mesajde janese » 06 Ian 2016, 20:30

ghitacusman scrie:..daca infloreste o floare iseamna ca vine primavara ? ,sau musai toata campia ?

zi ma cu subiect si predicat: janeee...asta o sa fac din ce am vazut la canadieni!!!sau n-ai inteles mare lucru ca vorbea dm-ul prea incet?? :D
janese

Mesajde janese » 06 Ian 2016, 20:37

treaba cu paieleee...m-ati spart!!! mai lipsea marinica ml64 cu putzele alea de papura luate in iunie si bagate in ceara!!!...si gata avem la degetul mic toata apicultura!!!
janese

Mesajde cucubau » 06 Ian 2016, 21:20

Suntem prea mandrii ca sa acceptam ca altii sunt mai cu mot ca noi , suntem prea destepti ca sa luam lectii de la altii , noi le stim pe toate dar nu avem noroc , noi facem toate lucrarile ca la carte , numai ca nu ne ajuta vremea ...noi...noi... gasim n motive sa ne scuzam ipotenta.
Apicultura este aceeasi si la noi si la ei , este aceeasi in toata lumea . Noi cautam rasa perfecta , imuna la boli si chiar nemuritoare , pe cand ei se multumesc sa trateze .
Despaducheri facem si noi , tratamente zero ! Cam asta ar trebuii sa imvatam si noi , restul vine de la sine.
........
cucubau

Mesajde janese » 06 Ian 2016, 21:28

cucubau scrie:Suntem prea mandrii ca sa acceptam ca altii sunt mai cu mot ca noi , suntem prea destepti ca sa luam lectii de la altii , noi le stim pe toate dar nu avem noroc , noi facem toate lucrarile ca la carte , numai ca nu ne ajuta vremea ...noi...noi... gasim n motive sa ne scuzam ipotenta.
Apicultura este aceeasi si la noi si la ei , este aceeasi in toata lumea . Noi cautam rasa perfecta , imuna la boli si chiar nemuritoare , pe cand ei se multumesc sa trateze .
Despaducheri facem si noi , tratamente zero ! Cam asta ar trebuii sa imvatam si noi , restul vine de la sine.

deci...ce aplici de la canadieni??? cu ce incepi de maine?
janese

Mesajde peterneamt » 06 Ian 2016, 21:32

Hrănirea , tratamentele, rama de plastic. Restul nu ni se potrivgeşte pentru că nu avem vetre cu asemenea potenţial melifer de lungă durată ,şi nici posibilitatea transportării în pastoral a unor stupi turnuri. ;)
peterneamt

Mesajde proapis13 » 06 Ian 2016, 21:33

De cand infloreste Lamium purpureum si pana cand se scutura menta
fam de albine sa arate ca si cand ar fi pregatite de Marele Cules...parerea mea... :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde proapi » 06 Ian 2016, 21:35

Faceti, fratilor stupi multi si apoi sa vezi ce aplica canadienii de la noi....
proapi

Mesajde traian » 06 Ian 2016, 21:39

La ei albina e harnica,la noi puturoasa?La ei albina e cinstita,la noi hoata?Sau omul sfinteste locul? :roll:
traian

Mesajde italianu » 06 Ian 2016, 21:42

proapi scrie:Faceti, fratilor stupi multi si apoi sa vezi ce aplica canadienii de la noi....

Cîti? Am 250...si ceva in plus,da' nici unul nu-i ca ce-am vazut in filmarile lui Dorian!
Nu-i numai albine ca numar,probabil traiesc citeva zile in plus ca ale noastre!
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde janese » 06 Ian 2016, 21:48

proapi scrie:Faceti, fratilor stupi multi si apoi sa vezi ce aplica canadienii de la noi....

nu trebuie multi ma!!!ai in stupina acum macar un ghem ca angelili??? o poza maine???sau daca nu de la tine macar in stupina icda-ului!!!nu conteaza,numai sa vad ca avem si noi romanii macar unu!!!
Ultima oară modificat de janese pe 06 Ian 2016, 21:55, modificat 1 dată în total.
janese

Mesajde proapi » 06 Ian 2016, 21:55

Am sa fac si ceva poze, dar nu asta e ideea.
Treaba e ca avand multi ai si multe vetre, cum e si la ei, vezi unde si ce dau si le tii de productie, restul pentru inmultire. Pentru sortimente uniflorale, obligatoriu pastoral. In continua cautare de vetre dedicate, nu merg le schimbi nu pierzi vremea.
Ai multi, ai obligatii, ai putini te multumesti cu ce da Domnu'..
proapi

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR