5rame scrie:ignatov andrei scrie:...
Domnuk Ignatov poate reluati topicul acesta. Eu il voi urmari cu maxim interes.
Multumesc!
Daca ne explici cu amanunte ce ai inteles pana acum....poate venim cu completari....
Ar fi mai usor ..zic eu
Multumesc!
yuonyuon scrie:Consumul mare este la cresteri de puiet ..dar si mai mare la ecluzionare in primele 6 zile .....atunci sa rad rame intregi de miere si pastura...
yuonyuon scrie:Chiar foarte bine ..mai ales ideea cu ramele de jumate
Idea ca trebuie multa mancare este falsa .....eficienta se vede in consum.....cu doua rame pline de miere duc un roi din 3-4 rame in 10.....
Consumul mare este la cresteri de puiet ..dar si mai mare la ecluzionare in primele 6 zile .....atunci sa rad rame intregi de miere si pastura...
o ajuti cu ce??tiih scrie:yuonyuon scrie:Consumul mare este la cresteri de puiet ..dar si mai mare la ecluzionare in primele 6 zile .....atunci sa rad rame intregi de miere si pastura...
Oare nu exageram putin?.In fond...
1.Cate kg de miere consuma in medie o familie de albine intr-un an?
2.Cate kg de polen(inclusiv pastura)consuma in medie o familie de albine intr-un an?
3.Cate miere se consuma pentru o albina din stadiu de ou pana eclozeaza?
4.Cate miere se consuma pentru o albina dn stadiu de ou pana ce devine albina culegatoare?
Dincolo de structuri si parastructuri eu(si oricare alt cineva) obtin mult mai multa miere de la o familiie de albine daca O AJUT INAINTE DE CULESUL DE LA SALCAM...garantat!...
Pe pariu.!...
5.Ce trebuie facut?
dar nu este nici un secret in biologie ....conditii optime duc la familii sanatoase si capabile ....hranite cu miere si pastura .....si caldura...5rame scrie:yuonyuon scrie:Chiar foarte bine ..mai ales ideea cu ramele de jumate
Idea ca trebuie multa mancare este falsa .....eficienta se vede in consum.....cu doua rame pline de miere duc un roi din 3-4 rame in 10.....
Consumul mare este la cresteri de puiet ..dar si mai mare la ecluzionare in primele 6 zile .....atunci sa rad rame intregi de miere si pastura...
E asta e unul din "SECRETE" dupa cum incerc sa ma prind.
Multa miere inseamna o albina SANATOASA, cumulat cu celelalte aspecte: pastura, puiet compact, caldura, tratamente.
DAR, trebuie sa stim sa cream acea "circulatie" in stup . Fara sa stam toata ziua pe ei cu furculita.
Oricum deja vorbim de lucruri mari, mai intai trebuie sa reusesc sa ii bag cu multa miere in iarna, mereu incerc dar niciodata nu reusesc cat mi-as dori.
Mai ales intr-o iarna ca cea care a trecut in care s-a consumat peste asteptari.
Multumesc!
yuonyuon scrie:tiih scrie:yuonyuon scrie:Consumul mare este la cresteri de puiet ..dar si mai mare la ecluzionare in primele 6 zile .....atunci sa rad rame intregi de miere si pastura...
2.Cate kg de polen(inclusiv pastura)consuma in medie o familie de albine intr-un an?
4.Cate miere se consuma pentru o albina dn stadiu de ou pana ce devine albina culegatoare?
Dincolo de structuri si parastructuri eu(si oricare alt cineva) obtin mult mai multa miere de la o familiie de albine daca O AJUT INAINTE DE CULESUL DE LA SALCAM...garantat!...
Pe pariu.!...
5.Ce trebuie facut?
o ajuti cu ce??
Si cand? .....elaborati (sau tre sa aduc clestele?)
Eu am scris exact ce fac ...cred ca e destul de clar...
exact asa ii am eu asejati ....100 de bucati cate doi...sah ..3 m intre randuri si pe juma de Ha.....aaa...si pomi ..mai departe cum ii ajutam? Adica sa revenim unde ramasesem.......tiih scrie:yuonyuon scrie:tiih scrie:yuonyuon scrie:Consumul mare este la cresteri de puiet ..dar si mai mare la ecluzionare in primele 6 zile .....atunci sa rad rame intregi de miere si pastura...
Pe pariu.!...
5.Ce trebuie facut?
o ajuti cu ce??
Si cand? .....elaborati (sau tre sa aduc clestele?)
Eu am scris exact ce fac ...cred ca e destul de clar...
E relativ simplu....va detaliez dupa raspunsul la intrebarii..
Niste indicii va dau....
Am spus mereu ca am alergie la pozele cu stupii frumosi vopsiti,frumosi aliniati,frumosi inghesuiti....alea de pe fb...
Ca sa aplici metoda mea trebuie sa ai stupii grupati cate..2..3....intre grupuri trebuie sa pastrem obligatoriu "o distanta sociala" de 2..3 m de jur imprejur(gruparea in forma de sah a cate doi stupi e ideala!)...in fine nu multi isi permit 100 de stupi pe o suprafata de un sfert pana la jumate de hectar doar pentru ei si pomi....
tiih scrie:Foarte bine...Ce spun mai departe nu e nimic nou sub soare..stim multi,dar aplicam putini desi variante se descriu in cartea Valorificarea intensiva a culesurilor..E vorba de mutarea unuia din stupi ,cu o zi inainte de pastoral,si acapararea albinelor culegatoare...E ceva de munca dar ,daca anul e favorabil se merita..
Am incercat fel si fel de metode si structuri de-a lungul timpului...E singura metoda in care dupa 7 zile de cules favorabil am obtinut min 30kg miere de salcam de la un stup, comparatativ cu max 20 kg miere de salcam de la ceilalti stupi care nu au fost ajutati cu albine culegatoare
Vasile_Bucovineanu scrie:tiih scrie:Foarte bine...Ce spun mai departe nu e nimic nou sub soare..stim multi,dar aplicam putini desi variante se descriu in cartea Valorificarea intensiva a culesurilor..E vorba de mutarea unuia din stupi ,cu o zi inainte de pastoral,si acapararea albinelor culegatoare...E ceva de munca dar ,daca anul e favorabil se merita..
Am incercat fel si fel de metode si structuri de-a lungul timpului...E singura metoda in care dupa 7 zile de cules favorabil am obtinut min 30kg miere de salcam de la un stup, comparatativ cu max 20 kg miere de salcam de la ceilalti stupi care nu au fost ajutati cu albine culegatoare
Toate bune si frumoase, dar ce te faci daca dupa ce ai facut mutarea urmeaza 2 saptamani cu ploi, incat nu poti deschide nici un stup, ai cules de intretinere slab sau deloc si familiile au predispozitie accentuata la roire, exact cum au fost conditiile anul acesta la salcam in multe zone?
tiih scrie:Foarte bine...Ce spun mai departe nu e nimic nou sub soare..stim multi,dar aplicam putini desi variante se descriu in cartea Valorificarea intensiva a culesurilor..E vorba de mutarea unuia din stupi ,cu o zi inainte de pastoral,si acapararea albinelor culegatoare...E ceva de munca dar ,daca anul e favorabil se merita..
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 13 vizitatori